Traim un nou moment de un penibil extrem al aventurii pontocratice. Cand, acum aproape doi ani, in plina tentativa de lovitura de stat, l-am comparat cu Guţă Tătărescu, dl Crin Antonescu s-s simtit jignit. A fost un enabler, a colaborat cu un personaj mafiotic dispus sa utilizeze absolut orice mijloace pentru a cuceri si pastra puterea. Nu stiu ce mai zice acum, la un ceas cind omul pe care, o admite chiar el, l-a adus la putere, da extrem de ingrijoratoare dovezi ca are serioase probleme cu perceperea realitatii. Decizia premierului-plagiator de a-si muta biroul din palatul guvernului in cladirea Ministerul Apararii Nationale este fara precedent intr-o democratie care nu se afla la un pas de starea de asediu.

Vladimir TismaneanuFoto: Arhiva personala

Problema personajului histrionic numit Victor Ponta este dubla: lipsa totala de credibilitate ca om politic responsabil si infantilismul nesabuit ridicat la rang de doctrina. Jumatate bufon, jumatate caudillo, Victor Ponta este un pericol pentru democratia din Romania. Scenariul mexicanizarii Romaniei, conceput de mentorul sau politic si “academic”, Adrian Nastase, risca sa devina realitate.

http://www.contributors.ro/politica-doctrine/cine-poarta-sombrero-adrian-nastase-victor-ponta-si-mexicanizarea-romaniei/

Reiau mai jos un articol in care anticipam alunecarea regimului pontocratic in directia unei farse cu consecinte tragice. Nu pentru Victor Ponta, ci pentru Romania.

Minciuna este sufletul nemuritor al comunismului, scria marele filosof polonez Leszek Kolakowski. Minciuna este antipodul democratiei, tot asa cum noaptea este antipodul zilei si bezna acela al luminii. O societate democratica se intemeiaza pe adevar si transparenta, nu pe legende si falsuri. Mistificarea propriei biografii face parte din esenta dedublarii specifice totalitarismului. Victor Ponta era inca un adolescent cand s-a prabusit oficial comunismul, dar se pare ca a ramas marcat pe viata de metehnele acestui sistem.

Premierul Ponta s-a facut vinovat de ceea ce orice om cu scaun la cap, alfabetizat, cunoscator al limbii romane si cu un dram de moralitate recunoaste instantaneu drept plagiat. Acelasi Victor Ponta a pretins ca detine um masterat de la Universitatea din Catania. Iarasi o poveste de adormit copiii, un basm, o fabricatie, o nascocire. Incoltit de aceste revelatii devastatoare, dl Ponta a decis ca cea mai buna aparare este atacul, a declansat razboiul total impotriva statului de drept, pentru anihilarea justitiei independente, pentru suspendarea lui Traian Basescu si emascularea unor institutii precum Curtea Constitutionala si DNA. Decomunizarea tarii a fost clar inmormantata ca proiect politic. Cand Lucia Hossu-Longin, figura marcanta a PNL, indrazneste sa compare procesul lui Adrian Nastase cu acela al lui Iuliu Maniu intram pe teritoriul obscenitatiii. Nu sunt singurul care astpet o reactie a IICCMER la aceasta scandaloasa, revoltatoare comparatie. Va veni oare? Va tolera echipa Grivco aflata la putere o asemenea sfidare?

Este reluarea scenariului din 1945, cu Crin Antonescu pe post de Gutza Tatarascu. Dar Tatarascu avea un oarecare alibi in prezenta Armatei Rosii in Romania. Uslasiii distrug democratia romaneasca din ratiuni personale, legate strict de temerile si interesele lor mafiotice, nu la comanda unui despot scelerat precum Stalin. Uslasii practica minciuna sistematica si violenta simbolica pe cont propriu.

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro