La trei ani si douazeci de zile de la infiintarea unei uniuni politice impotriva naturii, USL s-a naruit. Nu din ratiuni valorice, cum nu din idealuri s-a nascut, ci din meschine calcule politicianiste. In acesti trei ani am scris constant ca aceasta uniune nu avea nicio alta ratiune de existenta decat ostilitatea viscerala in raport cu proiectul politic simbolizat de Traian Basescu. Am mentionat ca este vorba de o alianta infeudata intereselor politice si economice ale unui fost securist (dovedit), principalul inamic al societatii deschise din Romania. O alianta intre un partid cu o traditie legata de rezistenta anti-totalitara (PNL) si unul care si-a facut un titlu de cinste din boicotarea eforturilor de a decomuniza Romania–PSD-ul al carui presedinte de onoare ramane impentientul bolsevic Ion Iliescu. In acesti trei ani au fost distruse institutii, au fost spulberate sperante, iar lipsa de rusine a fost ridicata la rang de maxima virtute.

Vladimir TismaneanuFoto: Arhiva personala

Vara anului 2012 a probat lipsa de principii si colosalul oportunism al duumivirilor pucisti Victor Ponta si Crin Antonescu. Orice ar afirma acum Crin Antonescu, ceea ce fostul disident, doctorul Ion Vianu a identificat drept asaltul faradelegii, iar Dan Tapalaga a numit revolutia borfasilor, a fost o actiune comuna menita sa distruga statul de drept in Romania. Scriam aici in august 2012: “Castor si Polux au decis sa ingroape statul de drept din Romania. Au facut-o cu ajutorul si cu binecuvantarea lui Felix. I-a sprijinit si indarjitul leninist Iliescu. Aventura acestor gemeni disperati, patronati de un securist dovedit si de un ideolog bolsevic, va costa Romania enorm: economic, politic si moral.”

http://www.contributors.ro/politica-doctrine/gemenii-dezonoarei-castor-antonescu-si-polux-ponta/

Cand Victor Ponta a fost demascat, national si international, drept un mega-plagiator, Crin Antonescu a tacut simptomatic. S-a soliudarizat, practic, cu un infractor, cu un super-hot. Iata ca acum i-a fost dat sa asiste, neputincios, poate chiar indignat, la grotescul moment cand marele plagiator a demis-o pe mica plagiatoare liberala de la Ministerul Educatiei. Un minster care a fost mai injosit si mai ofensat decat oricare altul in timpul nefericitei guvernari useliste.

Incepe un nou capitol al tulburatei experiente a consolidarii democratice din Romania. Nefastul hiper-majoritarism uselist s-a sfaramat. Raman in urma ranchiune, orgolii ranite, juraminte tradate, institutii emasculate, rafuieli care vor marca urmatoarele luni ale vietii publice. Crin Antonescu va poza in cruciat al dreptei resuscitate, punand intre paranteze, ca pe o boala rusinoasa de care e bine sa uiti, amorul cu PSD-ul pontocratic. Victor Ponta se va da de ceasul mortii sa ramana premier si sa candideze entru presedintie. In PSD se comploteaza, negresit, pentru alternative la Ponta.

Citeste intreg articolul si comenteaza pe contributors.ro