Imaginati-va cealalta parte a ecranului ca un acvariu urias. Cativa oameni, mereu aceiasi, hranesc seara de seara, de ani de zile, la ore fixe, coloniile de guppies cu un meniu fix. Indopat din greu cu cuvinte cheie si fraze sablon, guppy stie ca: Basescu e scandalagiu si dictator, guvernul Boc a fost o catastrofa, Ponta si Antonescu sunt viitorul tarii, aia jefuiau tara iar astia mor de grija ei. Aplecati-va usor in fata acvariului, bateti usor in geam si intrebati in soapta: hei, guppy, ce mai zici tu?

Dan TapalagaFoto: Hotnews

Cum ti se pare circul cu Ponta si Antonescu? O tin tot intr-un scandal din prima zi de guvernare iar de doua saptamani se macelaresc intre ei. Parca si in defuncta conventie democratica era mai multa liniste. Stiu ca nu-ti spune nimic, sunt 15 ani de atunci. Cum ti se pare totusi batalia pe ciolan de azi? Ce zici cand vezi cum fura astia, cum mita incepe de la un milion de euro insus in cel mai cinstit guvern? E bine, guppy? Totusi, cred ca iti scapa ceva esential. Uiti ca Antonescu era viitorul tarii? Ieri il aplaudai cu ochisorii scosi din cap. De ce-l urasc azi toti cei cu care se pupa ieri pe frunte? Ce i-a apucat? Poate ti l-au sters din memorie pe Antonescu. De cateva luni bune n-a mai trecut prin fata acvariului. L-au evaporat. Aminteste-ti, guppy. Pe Antonescu trebuia sa-l alegi presedinte, remember? (De vizionat clipul de mai jos neaparat cu sunet)

Hei, guppy, nu te lasa pacalit iarasi de proprietarii de acvarii, vestitii moguli. Spalatorii creierului tau. Daca simti ca poti, gandeste putin de unul singur. N-ai castigat nimic, nici o muscultia in plus. Esti tot pe uscat, cum ar veni :) Guppy, povestea cu amanarea ratelor e o smecherie in care nici bancherii nu cred. Stim, stim, guppy, Basescu e de vina pentru toate astea. Din cauza lui iti merge prost. Incearca, orice s-ar intampla, sa faci un mic efort de memorie. Sunt doi ani de cand USL-ul conduce tara. Sau USD? Iar s-a zapacit guppy, clipeste des (sau astia nu clipesc?) si scoate bule. Din fericire, nici un pericol. Guppy inghite pe nemestecate tot ce pica de sus, meniul fix putin adaptat la noile vremuri. Peste ceva timp, coloniile intregi de pestisori prinsi in plasa minciunilor vor sti ca: Antonescu e scandalagiu, liberalii au fost o nenorocire, Ponta e viitorul tarii iar Iohannis e un anonim, asteptand mai departe sa fie eliberati de dictatura lui Basescu. Si viata in acvariu continua tot asa.