Candidat prezidential, sef de partid, presedinte al Senatului Romaniei, Crin Antonescu ne anunta ca presedintele Traian Basescu nu a spus adevarul despre mesajul emisarei Statelor Unite, doamna Victoria Nuland. In viziunea sa, Occidentul nu e catusi de putin alarmat de degringolada uselista si, de fapt, lucrurile merg bine in Romania, ca nici vorba ca tara sa se afle pe marginea prapastiei. Este aiuritor modul in care dl Antonescu ne poate lua drept idioti. Sa nu uitam, vorbim despre personajul care s-a aflat in fruntea tentativei de lovitura de stat din iulie 2012, tantosul presedinte interimar din acea luna a rusinii nationale. Tocmai acest personaj, campionul iresponsabilitatii, vine acum si-l acuza pe presedintele tarii ca ar delira atunci cand denunta razboiul uselist impotriva statului de drept. Tout va très bien, Madame la Marquise…

Vladimir TismaneanuFoto: Arhiva personala

http://www.youtube.com/watch?v=rdLUV0hhYZY

Iata ce are de spus dl Antonescu: “Rolul presedintelui este si acela de a se bate pentru institutiile statului, dar de aici si pana a vorbi incontinuu despre atacuri la statul de drept sau ca statul de drept e pe marginea prapastiei, mi se pare banditesc”. Cata delicatete a exprimarii, cat autocontrol: banditesc, nici mai mult, nici mai putin. Cu ghoage, cu maciuci, cu junghere. Reiau ce-am mai spus: liderul PNL intruneste de o maniera unica in constructia personalitatii sale politice doua atribute: fatuitatea si vacuitatea. Este de o aroganta infinita si de o lipsa de substanta, deci de o goliciune interioasra, nu mai putin cosmica. Inca o data, Crin Antonescu n-a pierdut prilejul sa demonstreze ca este cel mai ridicol personaj din politica romaneasca. Tot asa cum Victor Ponta este cel mai mincinos.

Nu, ne asigura dl Antonescu, statul de drept nu este pe marginea prapastiei, “martea neagra” a fost o halucinatie colectiva, o nascocire “basista”, atacul impotriva Codului Penal si votarea super-imunitatii sunt absolut firesti, partenerii nostri din UE sunt chiar incantati de aceste splendide initiative romanesti. Nici vorta de izolarea internationala a tarii. Cum sa fim izolati cand premierul plagiator tocmai a foritifcat contactele cu socialistii italieni in detrimentul dialogului franc cu emisara principalului aliat strategic al tarii? Sigur, omul mai derapeaza verbal, mai loveste cu batu-n balta, dar este colegul nostru, Totul merge foarte bine, doamna marchiza! Traim in cea mai frumoasa si cea mai buna dintre lumile posibile. Promitem sa o tinem in viata pentru eternitate!

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro