Apropos de disparitii misterioase si disparuti notorii, o chestie tare care vad ca trece neobservata: Mai stie cineva ceva despre domnul acela cu nume de poet si filosof si prenume de teolog bizantin care ultima data cand a fost reperat public era Seful Principalului Partid de Opozitie? Blaga. Vasile. Vasile Blaga pe nume si prenume.

Dragos Paul AligicaFoto: Hotnews

Mai traieste? E sanatos-bine? Se mai ocupa cu politica? Pe cine si ce mai organizeaza domnia sa? Daca-l vede cineva sa-i aduca aminte ca s-a ales sef la Opozitia din Romania si ca e bine ca din cand din cand sa dea un semn ca exista – cel putin ca persoana fizica. Ca suntem ingrijorati.

Noi l-am avertizat ca una e sa faci smenuri, blaturi si non-combaturi in culise de pe pozitia de opozitie interna in propriul partid si alta e sa fii sef de partid cu responsabilitati nationale de lider al opozitiei si al dreptei. Una e sa subminezi cresterea si reformarea propriului partid din interior de pe pozitia de “baiat bun si rezonabil si om de contact” si alta e sa subminezi si combati Puterea corupta si anti-occidentala de pe pozitii ferme si fara compromisuri.

I-am spus. Dar nu si nu: Sa fie sef de partid. Uite ca e. Dar unde e? Ca nu se vede nicaieri. Sa te pui ditamai sef de Opozitie ca apoi sa dispari in culise pentru ca palaria pe care ai apucat-o e prea mare si grea pentru tine, e ceva. E o premiera.

Noroc ca vad ca nimeni nu-i duce lipsa. A uitat lumea de mult de dl Blaga. Nimeni nu are nici cea mai mica asteptare. Se intampla tot felul de chestii prin tara, vad ca nimeni nu-i simte nici lipsa, nici nu are interes in dumnealui. Banuiesc ca in mintea sa e o situatie perfecta: I-a bagat pe fraierii astia la inaintare sa dea cu gura si pitit prin culise face ce stie sa faca mai bine: organizeaza.

Am sa uit si eu de d-lui. Am intrebat acum asa, doar din ingrijorare: Sper sa fie omul sanatos, cu spor in afaceri si noroc in amor pe unde umbla el ca persoana privata. Ca in calitate de persoana publica si lider politic ne-am lamurit.

PS

Acum serios: Nu e nevoie sa ne rupem pe aici in analize si diagnoze sofisticate ca sa ajungem sa ne intrebam ce face seful principalului partid al opozitiei parlamentara in circumstantele actuale.

Ce gandeste? Cum vede lucrurile? Cum se pozitioneaza? Ce planuieste?

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro