Se pare ca Romania intra din nou intr-o zona de turbulenta si incertitudine. Pe de o parte am vazut cu totii cu stupoare declaratiile Premierului Romaniei, Victor Ponta, cu privire la sentinta data de sistemul de justitie pe care are datoria constitutionala sa-l guverneze si protejeze. Am vazut si declaratiile purtatorului de cuvanat al PSD.

Dragos Paul AligicaFoto: Hotnews

Este incalificabil. Este incredibil. Pur si simplu confirma oficial ceea ce fusese deja stabilit pe plan mondial de catre OCCRP: Sistemul politic din Romania, prin Puterea dominanta in Parlamentul Romaniei este international recunoscut ca cea mai spectaculoasa expresie a coruptiei politice in lume in 2013.

Oamenii acestia nu vorbesc in numele statului, nu vorbesc in numele guvernului, nu vorbesc in numele interesului public sau guvernarii publice. Nu fac nici macar cel mai mic efort sa-si mascheze agenda reala. E incredibil. Sunt pur si simplu pe fata purtatori de interese si de cuvant ai unei retele de influenta si coruptie.

Tupeul lor, iresponsabilitatea lor sunt strigatoare la cer. In aceste conditii nu e de mirare sa aflam ca Subsecretarul de stat american Victoria Nuland face o vizita in România in perioada 10-11 ianuarie, pentru discutii referitoare la statul de drept, asa cum informează Departamentul de Stat american intr-un comunicat de presa. Chiar asa!? De ce ne-am mira ca statul de drept e o problema in Romania si ca partenerii occidentali sunt ingrijorati?!

Ce se intampla in vremea asta cu guvernarea? Ilie Nastase, cetatean roman, personalitate publica interna si internationala, platitor de taxe si impozite la Bucuresti are o atitudine de bun simt:

“Plătim taxe mari şi multe, dar nu se vede unde se duc banii. Niciun serviciu nu este îmbunătăţit, nu se fac proiecte cu aceşti bani, nu se face nimic (…) Bănuiesc că nu sunt singurul care se gândeşte să plece din România. Nu-mi convine să muncesc pe degeaba pentru cineva care nu spune ce face cu banul pe care-l ia de la mine”.

“E un semn de protest al meu şi nu ştiu dacă noi putem să sensibilizăm pe cineva în România, pe problema aceasta. Ar trebui să vină mai mulţi oameni cu nume din România, poate şi din alte ţări să ni se alăture. Nu e normal ce se întâmplă.” (Sursa aici)

Asadar romanii pot sa plece din tara, unul cate unul. Intai o zic ca o amenintare in protest. Apoi sa plece pe bune. E o solutie.

Dar mai au o solutie la dispozitie: Sa ne gandim la acest scenariu: 100.000, doar 100.000 de romani in strada timp de o saptamana (unul din 20 de bucuresteni, 5 la suta, 1 din 20, atat!) si actuala Putere e terminata: e maturata, pusa pe faras si aruncata la tomberon.

De atat este nevoie. NU mai mult de atat.

Domnul Ilie Nastase “încearcă să atragă și alte personalități de renume în demersul său pentru a obține o reacție”. Un scenariu alternativ ar fi ca in loc sa dea semnale si sa caute reactii sub amenintarea auto-exilului de la canaliile, impostorii si iresponsabilii politici ai momentului, personalitatile respective sa se adune si sa cheme masa critica de 100.000 in strada.

Faceti un grup de 50 de personalitati care spun negru pe alb ca vor sa scoata lumea in strada si o sa-i vedeti pe politrucii si escrocii clasei guvernante tremurand. Amenintati cu auto-exilul: o sa-i doara in cot. Amenintati ca va folositi notorietatea si popularitatea pentru a mobiliza oamenii si o sa-i vedeti intrati in vrie.

Cat de plauzibil e un asemnea scenariu? Nu stiu. Dar decat sa tot asteptam sa ne rezolve problemele unul si altul de la Departamentul de Stat, poate ca ar fi mai usor si eficient daca elitele noastre legitime ar pune odata pentru totdeauna piciorul in prag.

E imposibil ca personalitatile si elitele din diferite domenii (stiinta, economie, profesiuni liberale, arta, sport, cultura, medicina, mass media, societate civila etc., etc. etc.) sa nu fie si ele ingrijorate de ceea ce se intampla cu tara asta. E imposibil ca sa nu le pese. E imposibil ca sa fie atat de lase si iresponsabile ca sa stea pe tusa si doar sa se uite la modul in care doar o mana de oameni si cancelariile occidentale incearca sa opreasca acest tavalug care poate scoate tara asta nu doar din randul lumii civilizate dar si din istorie.

Se apropie momentul cand capitalul de incredere, notorietate si popularitate va trebui folosit. Vine un moment cand elitele adevarate ale tarii trebuie sa arate ca sunt elite. Sa puna piciorul in prag si sa le arate impostorilor care le e locul. Momentul testului suprem – mai are Romania elite reale sau nu?- poate fi mai aproape decat credem.

Conditiile actuale sunt de asa natura ca e bine ca reteaua de coruptie nationala consolidata politic in Parlamentul Romaniei (recunoscut international ca cea mai spectaculoasa forma de coruptie politica din lume), sa stie ca exista un raspuns radical si dur la abuzurile, nesimtirea si agresivitatea sa. Macar atat.

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro