O, ce veste minunata / La Cultura ni s-arata!

Toma PatrascuFoto: Arhiva personala

De ieri, ministru al Culturii este dl. Gigel Sorinel Stirbu. Sa nu faceti confuzii; nu este vorba nici de Sorinel Pustiu si nici de Gigel de la Strehaia. De ieri, Cultura (cu litera mare) romana se afla pe miini bune.

Domnul Gigel Sorinel este un fin intelectual; are chiar si un doctorat in Istorie[1], acordat de “faimoasa”[2] Universitate “Valahia” din Tirgoviste. Este un om cu preocupari vaste caruia ii plac atit literatura (“Julles” Verne sau “Issac” Asimov par sa fie autorii sai favoriti), cit si matematica (stie sa numere cel putin pina la doi):

Cu toate acestea, dl. Gigel este plin de modestie si a preferat sa-si inchida site-ul[3] atunci cind a inceput sa se discute despre nominalizarea sa la minister. Probabil ca nu dorea sa-i complexeze pe eventualii contracandidati. Sintem in prezenta unui om deosebit! Noroc cu cache-ul de la Google…

Doar un mare politician, doar un adevarat intelectual ar putea sa distileze intr-o singura fraza, cutremuratoare, esenta politicii romanesti:

Am nădejdea că românii nu se vor mai lăsa păcăliţi de socialiştii vopsiţi peste noapte populari de pripas şi se vor trezi pentru a le da un şut în fund spre abisurile istoriei pe care o înţeleg manelistic.

Cita dreptate are dl. Gigel! “Daca prostia ar durea…

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro