n pofida imaginii de superman, de pugilist fara teama, pe care incearca sa o proiecteze, Victor Ponta este un politician mediocru (in cel mai bun caz), aflat in cadere libera, un mare perdant. As fi putut spune un mare poltron. Se vede cu ochiul liber ca mitomanul este infricosat. Obraznicia nu-l mai ajuta, ba chiar dimpotriva. Minciunile, panglicile si ironiile ieftine nu-i mai servesc la nimic. Crin Antonescu a rostit despre el lucruri chiar mai dure decat am scris eu vreodata (ori Andreea Pora, Mircea Mihaies, Andrei Cornea, Dan Andronic, Ion Cristoiu, Mircea Marian, Cristian Campeanu si Dan Tapalaga). Cu un asemenea partener de coalitie, Ponta nu mai are nevoie de inamici. Ponta a devenit inutilizabil chiar si pentru cei care ii ridicau osanale acum cateva luni. Pe scurt, este o marfa expirata. Cred ca singurul pesedist care ii mai canta sincer in struna este Ilie Sarbu. Ma rog, poate ca si Toni Grebla…

Vladimir TismaneanuFoto: Arhiva personala

Ponta nu mai este “politicianul impecabil” celebrat ca alternativa la “dictatura lui Basescu”. Nu mai este cel ridicat in slavi de un Radu Calin Cristea, fiinta providentiala nascuta sa salveze Romania din ghiarele balaurului de la Cotroceni. Se agita , bate campii si da din maini precum Ceausescu in urma cu 24 de ani. Este, cred, graitoare tacerea patriarhului Ion Iliescu. In fine, acesta are alte migrene pe 16 decembrie. Tac si cei care au semnat anul trecut ignobila scrisoare catre Bruxelles, luind apararea pucistilor.

Visul de glorie al “micului Titulescu”, stralucitul discipol al lui Adrian Nastase, s-a destramat iremediabil si irecuperabil. Sunt timpuri grele, iar prestatia sa este mai mult decat jenanta. A trebuit sa dea inapoi la capitolul negationistului Bolcas. Dar nu a avut onoarea sa retraga propunerea acestui personaj vested si ultra-compromis pentru Curtea Constitutionala. A recurs, cum ii sta bine unui smecheras de mahala, la o fenta. L-a facut pe Bolcas sa se retraga. Deci gafa ramane necorectata. A intrat definitiv in CV. Ponta nu a spus ce trebuia sa spuna, ca numirea lui Bolcas este inadimisibila intr-un stat care recunoaste principiile europene. Ca memoria Holocaustului nu este negociabila. Ca dupa o asemenea contra-performanta trebuie sa-ti ceri scuze. Cum ar trebui sa-si ceara scuze pentru incercarea de a silui Codul Penal in favoarea infractorilor mari, mijlocii si mici.

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro