- 1. A recapacitat si intarit institutii cheie ale statului. Inalta Curte, CSM, DNA, ANI au reactionat in fata acestei agresiuni fara precedent nu doar la adresa justitiei, ci la adresa ideii de dreptate insasi. Reactia lor indica faptul ca institutii intregi nu vor accepta prea usor ca ani de munca sa fie aruncati la cos peste noapte. La un an de la instalarea puterii cu 70% in parlament, aceste institutii rezista si o fac destul de bine. Daca Romania nu era azi in UE si NATO, ar fi fost reduse la tacere in cateva luni. La 24 de ani de la iesirea de sub comunism, Romania a refuzat oficializarea unui republici a borfasilor.
- 2. De notat masa critica obtinuta la Inalta Curte in urma unui proces lent de reformare interna, de eliminare a unor retele intinse de coruptie de tip Voicu. Este cheia de bolta a puterii judecatoresti, cea mai importanta institutie din ansamblul sistemului de echilibru democratic. Aproape toti judecatorii de la Inalta Curte au semnat actul de sesizare la Curtea Constitutionala.
- 3. A redus capacitatea de regrupare a politicienilor aflati in slujba infractorilor. Odata expusi public le va fi mai dificil sa promoveze acum aceleasi legi, cu acelasi continut. Legile cu dedicatie pentru borfasi au o sansa daca sunt votate in liniste, pe ascuns, fara scandal mediatic. Acum, cand au fost scoase la lumina, toti fug de ele, putini au curajul sa si le asume. Dovada ca au fost amanate pana la urmatoare sesiune parlamentara care va incepe la 1 februarie, dar e greu de crezut ca vor fi puse pe agenda in plina campanie pentru europarlamentarele din mai.
- 4. A adancit ruptura intre PNL si PSD, slabind forta unei majoritati de 70% si din potentialul ei abuziv. USL ar fi putut trece orice lege la orice ora, insa neintelegerile la varf transforma o supermajoritate intr-un colos cu picioare de lut, gata sa se prabuseasca la o criza mai puternica. Neincrederea instalata intre Crin Antonescu si Victor Ponta va creste si va duce la inevitabila ruptura. Vezi ultimele acuzatii reciproce.
- 5. A pus capat minciunii sistematice practicate in plan extern de premierul Victor Ponta. Acesta a promis la fiecare intalnire importanta cu Barroso, Merkel, Hollande sau Biden ca va respecta valorile justitiei si statului de drept. Acuzatiile reciproce dintre Victor Ponta si Crin Antonescu indica fara dubii ca premierul era perfect constient de nocivitatea actiunii parlamentarilor, ca stia, a consimtit si ca, in consecinta, a incercat sa traga pe sfoara atat publicul intern cat si pe cel extern. (Tema merita dezvoltata, vom reveni)
- 6. A scos putin din amorteala opozitia, ocupata cu alegeri interne sau rafuieli personale. Cel care a tinut, la nivel politic, subiectul pe agenda zile in sir a fost Traian Basescu. A trezit putin si marele public, scarbit in general de politica si politicieni. Acest public constata azi ca exista totusi diferente majore, linii rosii pe care unii politicieni le trec, altii nu. Ca unii accepta sa legifere coruptia, altii se opun, ca unii n-au nici o problema in a lucra pe fata pentru infractori, altii refuza cel putin la nivelul declaratiilor publice.
- 7. A despartit iarasi apele in presa in particular si in societatea romaneasca in general. A fost iarasi un moment de turnesol, un moment al clarificarilor necesare intr-o societate bulversata, marcata de confuzie. Acum s-a vazut cine sunt inamicii si cine sunt prietenii Romaniei, cine face parada de principii si valori si cine le apara cu adevarat in situatii concrete.
PSD-istii au majoritate in parlament.
Vor trece noul cod modificat ca prin branza dupa 15 Ianuarie si vor scapa daca nu dizolvati parlamentul.
Probabil ca ai uitat.
Inca nu s-a intrunit "comisia de impaciuire" formata din adevaratii papusari, cei fara doctrine si doar cu interese materiale.
Aceasta ar putea sa vina cu o falca in cer si cu una in pamant si cu cea din pamant sa le ......susure gingasi :
Bai idiotilor, terminati cu maimutareala ca incepe prostimea sa se trezeasca si ne stricati afacerile.
Daca nu va impacati, va zburam ca pe .....doua turturici,
Si atunci, cei doi pitici,
In triluri de.....pasarici (nu am gasit alta rima)
Vor forma un cuplu, iara,
Peste biata tarisoara,
Si intr-un glas vor canta,
Asta este tara mea !
- Ba a mea !
- Ba a mea !
"Am votat ca o cireada de vaci", a spus acesta la VTV, o televiziune locala din Valcea, citata de ziare.com.
Cand s-a declansat scandalul, majoritatea celor care votasea pentru modificarea codurilor, etc. au afirmat ca nu stiau pentru ce voteaza, ca nu primusera anticipat niciun document din care sa se informeze.
Au votat toti 'in orb'.
Asa au votat majoritatea celor 7,44 milioane de la referendumul care viza demiterea presedintelui, precum si majoritatea celor care au votat parlamentul gigantic '588' (cat are SUA, la 320 de milioane de locuitori).
Toti cei cei '588' se opun cu indarjire reducerii parlamentului la '300' si la 'parlamentul unicameral', asa cum a decis populatia prin referendum, in 2012.
Toti cei '588' se opun fiindca fiecare dintre ei se gandeste ca el poate fi victima includerii in constitutie a celor doua masuri decise de referendum- a reducerii masive a numarului lor..
Cei care au facut legea din cauza careia s-a ajuns la 588 parlamentari ar trebui sa plateasca pentru neghiobia lor, sa isi puna latul de gat; populatia trebue sa ii acuze neintrerupt.
Daca s-ar fi pus in practica reducerea la '300', sansele ca acestia sa voteze ceea ce nu stiu (nu cunosc) s-ar fi redus in limite obisnuite intr-o democratie functionala. (pana la limite nesemnificative).
In afara de asta pe canalele tv din afara suntem inexistenti, nu apare ce au facut astia nici ca stire macar.
Exceptie un ziar german si unul englezesc in rest BBC,CNN... liniste totala.
Asta nu e deloc bine ,s-a pus cam repede batista pe tambal.
Sa speram ca vor iesi din sfera de influenta a unor politruci - lectori la echivalentul lui Stefan Gheorghiu - si vor intelege ca toate revendicarile lor au acelasi root cause si anume lipsa unui stat de drept, iar aceasta stare de fapt trebuie combatuta cu tarie si imediat.
Sper ca timpul sa fie un sfetnic bun pentru ei si incet-incet sa inteleaga urmatoarele :
- pot fi singurii actori de pe plan intern ce se pot opune distrugerii statului de drept.
- cadera unui cap de la varf este cea mai convenabila solutie pentru o clasa politica de borfasi. le este cel mai simplu sa isi sacrifice chiar si liderul, atat timp cat salveaza cauza adica pot fura fara a intra la puscarie. A striga doar "jos X" sau Y este PREA PUTIN. mai devreme sau mai tarziu X sau Y oricum vor fi inlaturati din interior sau exterior, nu alergati dupa tinte false. Important este ca ofensiva borfasilor sa fie oprita pentru asta este nevoie de independenta justitiei si reformele de pana acum.
- fara a avea clar ce trebuie pus in loc, repetam scenariul din 89. fiecare dintre noi ar trebui sa caute si sa reflecteze asupa sursei RAULUI si sa incepem sa ne dezvoltam anticorpii impotriva lui. momentan, majoritatea societatii este legata la ochi, simte durerea, dar nu poate indica sursa raului. in schimb politrucii ne spun cine ne provoaca durerea. sa iesim putin din zona de confort, adevarul exista dar trebuie sapat dupa el, mistificarile in schimb sunt la discretie
Daca imi este permis, as mai adauga si punctul 8 si 9 la lista lui Dan Tapalaga:
8. Toata lumea civilizata, SUA, UE, chiar si Partidul European al Socialistilor, a vazut cu ce pramatii are de-a face, faptul nu pot avea incredere in ei si, ca atare, vor fi izolati si fortati sa paraseasca pentru totdeauna functiile inalte in stat;
9. Ce se intampla in Romania acum reprezinta un exemplu clar de cum nu trebuie sa actioneze un guvern intr-un stat european si asta va ajuta la cristalizarea democratiilor in noile candidate la Uniunea Europeana.
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-16222113-udmr-psd-vor-reintroduca-invocarea-exceptiilor-neconstitutionaliate-dosarele-penale.htm
In alta ordine de idei, de regula nu fac astfel de obiectii, intreb de data asta daca nu e gresita formularea: ”Ca unii accepta sa legifere coruptia”. Cred ca forma corecta este ”sa legifereze”.
trebuie un partid nou, facut din oameni care candideaza pentru alte scopuri.
am zis NOU, nu o cioara vopsita !!!
Statul suntem NOI.
Parlamentari, venim !!!