Justitia nu merge in Romania. De vina sunt manifestantii #unitisalvam. Doctorii sunt obligati sa ia spaga din cauza salariilor mici. De vina sunt manifestantii #unitisalvam. Politicienii iau spaga la greu 10% si economia nu merge. De vina sunt manifestantii #unitisalvam, scrie Emil Stoica, pe blogul lui, Jeopardy.

Parintii sunt obligati sa dea spaga pentru a asigura un loc la gradinita pentru copiii lor. De vina sunt manifestantii #unitisalvam.

Manifestantii #unitisalvam nu inteleg care sunt marile probleme ale Romaniei. OK, ei nu inteleg.

Dar procurorii, judecatorii si angajatii din Ministerul Justitiei le inteleg? Unde este protestul lor pentru ca justitia este calcata in picioare? Unde sunt organizatiile ce-i reprezinta? Ele de ce tac?

Doctorii, asistentii medicali, directorii de spitale, brancardierii - ei sunt multumiti de situatia din spitale? Unde sunt luarile de pozitie ale organizatiilor lor?

Profesorii si sindicatele din invatamant - sunt multumiti cu situatia educatiei? Sunt multumiti cu ministerul? Dar profesorii din invatamantul superior, sunt ei multumiti cu faptul ca nicio universitate din Romania nu se afla in Top 500?

Dar cei cu titluri de doctorat din orice domeniu - sunt ei multumiti cu imaginea proasta data de plagiatori? Unde sunt ei?

Angajatii de la contabilitate de la CFR care au vazut facturile pe capacele de toaleta cu 1.000 de euro bucata, unde sunt ei? Sunt la caldurica sigurantei serviciului lor? Ei nu au responsabilitate?

Angajatii de la Metrorex nu stiu altceva decat sa faca greve pentru un leu in plus?

Angajatii de la Tarom sunt multumiti de cum un consiliu de administratie numit politic il da afara pe singurul profesionist pe care l-au avut la conducere in ultimii ani?

Angajatii din presa care tac pentru ca le-a spus patronul sa taca nu au nicio responsabilitate? Unde sunt ziaristii curajosi sa spuna ca au fost obligati de patron sa spuna una sau alta? De ce trebuie sa citim in stenograme cum sunteti siluiti?

Manifestantii #unitisalvam sunt doar 20-30.000 in fiecare duminica. Ar trebui sa fie mult mai multi, doar la stat lucreaza peste 1.000.000 de oameni, iar daca Romaniei ii merge rau este si pentru ca buna parte din acesti 1.000.000 de oameni nu isi fac treaba. Sa nu ne ascundem doar in spatele scuzei ca de vina sunt politicienii!

Manifestantii #unitisalvam va dau un exemplu de comportament civic. Nu trebuie sa fiti de acord cu toate revendicarile lor. Dar daca vreti sa traiti intr-o Romanie mai curata, asumati-va in mod public responsabilitatea pe care o aveti!

Comenteaza pe Jeopardy.