Cetateanul cinstit (CC) e suparat pe Guvern, pe politicieni, pe Stat, pe cei care fac afaceri cu Statul, si pe toata lumea, in general. In pauzele de la meci si cand se da publicitate la filme, se ridica din fotoliu, face trei pasi, se asaza la calculator si scrie mascari pe site-ul meu cum ca de ce i-am recrutat pe cutare si pe cutare ca «manageri privati», scrie George Butunoiu pe blogul sau.

George ButunoiuFoto: Arhiva personala

Care cutare a furat asta si asta – lista completa e pe Internet. Fiindca CC e convins ca e treaba recrutatorului sa faca in cateva zile ce nu au facut DNA, politia, SRI, SIE, procurorii, judecatorii, parlamentarii si multi altii in 20 de ani, si sa-l bestelesc eu pe corupt, scotandu-l de pe liste si aratand celorlalti CCi ce marsavii a facut. Adica sa fac eu toata justitia care nu s-a facut pana acum, ba sa o anticipez putin si pe cea Divina. CC a citit un articol despre comunicarea non-verbala pe Internet si crede ca toti coruptii duc mana la nas cand imi spun o minciuna, si eu gata!, l-am depistat si cu asta am rezolvat problema.

«Pai toata lumea stie ca ala a furat, mi-a zis mie un sef de sectie cum a facut, scrie si pe net…». CC crede ca exista teste, psihologice sau de alt fel, prin care sa afli daca cineva fura sau nu, sau ca iti poti da seama de asta vorbind cu omu’, mai ales daca esti recrutator cu experienta si cu pretentii. Ar fi prea simplu… Nu, nu exista aceste teste. Si chiar daca ar exista, sau daca ai astfel de «feelinguri», tot trebuie sa te duci sa verifici informatiile. Si cum ar fi sa ma apuc eu sa fac o ancheta sau un audit pe la CNADNR sau la Tarom, ca sa isi vada CC linistit de filmele lui si sa nu mai fie suparat pe mine?

Si, nu stiu cum se face, dar parca banii si coruptia fac bine la profilul managerial. Oamenii acestia au umblat prin lume, se imbraca mai bine, si-au mai adaugat cuvinte in vocabular, au mai invatat limbi, sunt mai dezinvolti, mai autoritari, stiu ce si cand sa spuna, sunt siguri pe ei, multi stiu si meserie. Si au si afaceri personale care merg din plin, semn inteleg bine cum sta treaba. Fiindca, daca nu ar fi fost asa, nu ar fi fost buni la furat atat de mult si atat de neprinsi. Si invers, saracia nu e intotdeauna cel mai bun contributor la profilul candidatului la conducerea unei mari companii, mai ales al uneia foarte mari, asa cum pare sa creada CC.

Asadar, oricum as lua-o, iese prost. Eu nu am gasit o solutie la dilema asta. Am mai scos si noi de pe liste pe unii si pe altii despre care scriu ziarele cum ca ar fi facut nu stiu ce, insa nu putem sa-i scoatem pe toti. Il intreb eu pe candidat: «Uite ce scrie pe Internet despre tine!». «Aaaa, stiu, cei de la PDL au lansat asta, ca sa ma impiedice sa ajung acolo, sa descopar ce au facut ei si sa indrept lucrurile.» Deci, Horatiule, hai sa anchetam si PDL-ul acuma, sa ne facem datoria de cetateni, ca sa nu fie CC prea stresat cand merge la vot data viitoare…

Comenteaqza pe blogul lui George Butunoiu