Urmaresc lucrarile Comisiei Parlamentare pentru modificarea constitutiei. Ma asteptam ca in secolul 21 sa avem o constitutie moderna care sa ne tina 50-100 de ani. In schimb, vad ca membrii comisiei adopta tot soiul de amendamente populiste care spera sa le atraga voturi. De exemplu, ce rost are obligativitatea studierii religiei in scoli? Pai nu avem biserici finantate chiar de stat sa predea religia, eventual duminica?, se intreaba Emil Stoica, pe blogul lui, Jeopardy.

La fel cu drapelul si cu stema sa fie pusa inapoi pe steag, lucru care imi este absolut indiferent dealtfel, dar vad ca este important pentru membrii comisiei.

Constitutia trebuie sa fie un document deschis si deschis viitorului. In schimb vad ca propunerile obliga, aduc limitari drepturilor: de exemplu obligativitatea firmelor in domenium mass-media sa declare cine le sunt actionarii. Serios? Pai ce facem cu Google sau Yahoo care au mii si mii de actionari? Sau cu blogurile?

... Sau interzicerea profanarii tarii.

Imi este teama ca vom avea o constitutie ce ar fi putut fi considerata luminata acum 300 de ani, dar nu azi si nu in 2050. Si o astfel de constutie nu merita votata.

Comenteaza pe Jeopardy