Dan Voiculescu a ramas aproape singur in fata tandemului Ponta - Basescu, care controleaza atat serviciile cat si justitia, scrie Vocea Rusiei, care noteaza ca "jocul se apropie de un sfarsit tragic, dar previzibil".

"Se pare ca lupta dintre echipa lui Traian Basescu si 'mogulii cei rai' se apropie de sfarsit. Daca nu se intampla o minune, ultimul 'mogul' va disparea de pe scena politica, iar trustul de presa pe care l-a creat va fi eutanasiat sau neutralizat", isi incepe editorialul cel care semneaza Valentin Mandrasescu.

Acesta considera ca "tinta finala a atacului DNA nu este directorul Antena 1, ci Dan Voiculescu", iar "schema atacului este simpla, banala si eficienta: Sorin Alexandrescu va fi supus unor presiuni inimaginabile in perioada in care va sta in 'beciurile' justitiei 'independente' binecuvantate de coabitatorii Ponta & Basescu. Mai mult ca sigur, ca metode de presiune vor fi folosite amenintarile, santajul si perspectiva de a petrece 7 ani dupa gratii".

"Scopul final" ar fi crearea unui dosar penal pentru Dan Voiculescu, incercandu-se totodata implicarea unor "vedete ale 'Antenelor'".

Autorul invoca in sprijinul scenariul in care "'Antenele si Dan Voiculescu vor fi '"terminati" comportamentul ziaristului Victor Ciutacu. "Jurnalismul politic are multe asemanari cu sportul profesionist. Una dintre calitatile necesare unui sportiv profesionist este abilitatea de a-si gasi nou club inainte de falimentul clubului la care sportivul joaca acum. Victor Ciutacu este un fin cunoscator al meandrelor politicii romanesti si totodata este bine 'racordat' la diverse surse de informatii. Daca acest profesionist a decis sa 'paraseasca nava' in ciuda inerentelor dificultati si costuri de imagine, inseamna ca nava este condamnata sa fie torpilata", argumenteaza el.

"Marea eroare a lui Dan Voiculescu a fost decizia de a nu lupta pana la capat in vara anului 2012. Atunci, ar fi avut alaturi 7,4 milioane de romani, dar nu a avut curajul necesar. Acum, a ramas aproape solo in fata tandemului Ponta & Basescu care controleaza atat serviciile cat si justitia. Jocul se apropie de un sfarsit tragic, dar previzibil. Poate, o capitulare dezonoranta ii va permite sa ramana in libertate, dar in afara jocului politic. Este destul de probabil ca cei care controleaza tandemul Ponta & Basescu nu vor fi satisfacuti cu o capitulare si vor dori ceva mai umilitor. Vae victis! Mai exista si o sansa pentru minuni, dar minunile necesita un curaj pe care Dan Voiculescu nu pare sa-l aiba", incheie acesta.