Cum putea Sorin Alexandrescu sa isi inchipuie ca forteaza mana RCS-RDS printr-un actionar minoritar, fie el si administrator al firmei? Daca ceea ce a dat presa pe surse e adevarat, e vorba de Ioan Bendei, pe care eu l-am gasit ca detinand 3,14% din companie, iar miza presupusului santaj era suma de 35 de milioane de euro, intr-un contract pe mai multi ani. N-ar fi avut nimic de spus Zoltan Teszari sau Alexandru Oprea?, se intreaba Iulian Comanescu, pe blogul lui.

2. Daca plangerea vine de la Ioan Bendei/RCS-RDS, cum de si-au taiat ei singuri coada, mergand la DNA cu un lucru foarte apropiat de contractul prin care compania finanta business-ul lui Mitica Dragomir cu 3,5 milioane de euro? E drept, fata de ceea ce au spus Mugur Ciuvica si GIP despre intreaga poveste, Dragomir a venit cu o versiune mai nuantata, in care RCS-RDS are diferite obligatii si suma face parte dintr-o operatiune in valoare totala de 12 milioane de euro, in care restul de bani au venit de la presedintele LPF. Dar, chiar si asa, poti justifica cu greu o finantare a unuia din actorii interesati de meciurile din liga pentru presedintele Ligii.

3. Care e in general rolul lui Mitica Dragomir in intreaga poveste? De sub sapca lui rosie, Mitica a vorbit despre elefanti si faptul ca e prins intr-un conflict intre acestia. Totusi, figura de stil nu il transforma pe el, pe Mitica, in panseluta sau vrabie, fiindca marturia lui e o piesa-cheie in dosar. Omul a pomenit si ceva despre inregistrari ambientale care s-au facut in propriul birou.

4. E adevarat ca primele informatii despre contract au aparut pe Cotidianul.ro? De ce?

Cometneaza pe blogul lui Iulian Comanescu.