Mesaj trimis scolilor din Calarasi, joi, 28.03.2013, de catre Inspectorul scolar pentru educatie permanenta:

Toma PatrascuFoto: Arhiva personala

Buna ziua,

In saptamana educativa , cei care si-au propus excursii la Bucuresti, la recomandarea domnului ministru, nu aveti voie sa vizitati Muzeul Grigore Antipa.

Insp. Melania Vulpoiu

Scurt, clar si la obiect: Muzeul Antipa este off-limits. De ce? Pentru ca “referitor la expozitia ‘The Human Body’ […] exista unele aspecte controversate“.i Pentru ca “este vorba despre copii minori, care pot fi ușor emoționați“. Pentru ca domnii si doamnele din Minister au in vedere “liniștea sufletească a copiilor“…ii (pentru detalii va recomand articolul aparut pe Exploratori Moderni, Vizitele la Antipa, interzise școlarilor din Călărași).

Mie ceva imi scapa. Sa te duci cu clasa la Muzeul de Istorie Naturala e interzis, in schimb vizitele la biserici sint incurajate. “Liniștea sufletească a copiiilor” nu mai conteaza atunci cind in clasa a III-a li se povesteste la orele de religie ca moastele ” Nu putrezesc [si] miros foarte frumos“; in schimb, studierea unor corpuri disecate in scopuri stiintifice e blasfemie curata.

Stiti ce au facut ieri elevii de la Liceul “Simion Mehedinţi”, in cadrul programului Scoala Altfel? S-au dus “insoţiţi de profesorul de biologie (!) Gina Bordea […] la moaştele Sfintei Paraschevaiii.

Nu e un caz singular, doar nu ducem lipsa de moaste; elevii din Vilcea “beneficiaza” in aceasta saptamina de “moaştele Sfinţilor Carp Episcopul, Teodor Stratilat şi Mercurie, ale Sfântului Ierarh Calinic, Episcopul Râmnicului şi ale Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mira Lichieiiv, iar cei de la Colegiul Tehnic „Costin D. Nenitescu” din Bucuresti, ca sa nu se lase mai prejos planuiesc un “pelerinaj in Bucuresti la biserici si manastiri cu sfinte moaşte“.v

Putem sa stam linistiti; mergem in directia buna. Moaste avem, educatie ce ne mai trebuie?

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro