HotNews.ro a publicat vineri mesajele atribuite lui Cristian Sima, fostul presedinte al Sibex si fost asociat (cu 9%) la firma care editeaza HotNews.ro. Mesajele nu sint trimise de pe adresele de e-mail cunoscute ale lui Cristian Sima, dar informatiile din texte indica faptul ca autorul lor este Sima. Prima scrisoare arata faptul ca Sima vrea sa dea detalii despre afacerile sale, iar in cel de-al doilea mesaj apar informatii despre unii dintre clientii sai. De ce am decis sa publicam mesajele?

Exista mai multe motive:

1. Scrisorile aduc informatii de interes public cert:

  • Cristian Sima este in viata
  • Sima stie acuzatiile care i se aduc in tara
  • Sima da detalii despre institutii esentiale ale economiei romanesti: BVB, Sibex

2. Scrisorile releva si pozitia lui Sima in privinta unor acuzatii care i se aduc in acest moment. Atit timp cit HotNews.ro a publicat acuzele, e normal sa publice si raspunsurile la aceste acuzatii.

Politica editoriala a HotNews.ro este facuta de conducerea editoriala. Actionarii firmei care opereaza HotNews.ro nu au influentat si nu influenteaza ceea ce apare pe site. La fel au stat lucrurile si in cazul lui Cristian Sima. Orice referire a sa sau a altor persoane despre modul in care influenteaza politica editoriala este neadevarata .

Precizare:

Cristian Sima a fost asociat minoritar la firma MediaBit Software SRL in perioada iulie 2006 - septembrie 2012, firma ce opereaza si platforma online HotNews.ro. Initial Cristian Sima a avut o participare de 10% din partile sociale, participare diminuata in anul 2010 la 9% in urma unei majorari de capital. Cristian Sima a fost investitor financiar in firma, fara niciun rol in activitatea de zi cu zi a platformei HotNews.ro. In prezent, Cristian Sima nu mai este asociat in firma, prin vanzarea partilor sale sociale catre Razvan Corneteanu in septembrie a.c.