Spatiul public a fost invadat de conferinte de presa sustinute de noii ministri in care reclama tot soiul de nereguli ale fostilor ministri.

Sa nu uitam ca din octombrie 2008 presedintele Curtii de Conturi este Nicolae Vacaroiu, cu un mandat de 9 ani. Stim cine este dl. Vacaroiu: un fost presedinte interimar al Romaniei (discret insa), fost prim-ministru PSD, fost parlamentar PSD.

Daca este adevarat (si sunt convins ca exista multe nereguli), ma intreb ce a facut Curtea de Conturi? Ce au facut departamentele financiar-contabile si de control din cadrul acelor institutii? Contabilii sefi?

De exemplu, noul ministru al turismului spune ca fostul ministru a achizitionat WC-uri de 15.000 de euro. Banuiesc ca atata a costat o bucata, pentr ca daca e vorba de 1.000 de bucati si era nevoie de 1.000 de bucati, poate pretul este corect.

Sa presupunem ca este vorba de 15.000 de euro / bucata. In acest caz ar trebui sa stim cine a propus o astfel de investitie (si trebuie dat afara cel putin pe motiv de incompetenta), cine a aprobat planul (si daca mai este in minister sa fie dat afara tot asa, cel putin pe motiv de incompetenta), trebuie sa aflam daca intr-adevar achizitia a avut loc. Daca a avut loc, atunci trebuie dat afara pe motiv de incompetenta atat contabilul care a inregistrat, cel care a autorizat plata, dar si seful lor. De asemenea, este important de vazut cine a aprobat in ultima instanta achizitia, acolo este vorba mai mult decat de incompetenta, acolo cred ca avem de-a face cu frauda. Astfel de achizitii (adica 15.000 euro / capac WC) sunt posibile, insa foarte usor de detectat de catre Curtea de Conturi. Daca nu a detectat, inseamna ca cineva este incompetent la Curtea de Conturi si ar trebui sa-si dea demisia.

Citeste si comenteaza pe blogul Jeopardy.