Un politician liberal ii explica simplu unui procuror ca, daca nu au control pe curent (informatii) motorul (DNA, parchet) nu merge. Concluzia logica: trebuie sa puna mana pe amandoua. Un sef judetean de serviciu de informatii lucreaza de zor pentru ungerea unui anumit procuror agreat de politicieni in functia de procuror-sef. Acest sef de serviciu se ofera generos sa stranga date despre un ministru liberal, adica sa faca politie politica si trafic cu secrete de serviciu. Procurorul cu aspiratii de marire se converseaza amical cu primul ministru, care il invita la cafele.

Dan TapalagaFoto: Hotnews

Discutiile intre toate aceste personaje seamana leit cu retelele mafiote din dosarul Voicu, condamnat in prima instanta la cinci ani cu executare. Spre aducere aminte, senatorul PSD a votat suspendarea presedintelui in Parlament cu doua maini. In paranteza fie spus, Catalin Voicu e bun amic si cu astia. Dialogurile intre liberal si procuror, intre procuror si seful se serviciu secret suna asa cum le califica procurorii DNA: a intelegeri de tip mafiot. Politicieni si magistrati negociaza la taraba justitia, Parchetul general tie, DNA-ul mie, isi subordoneaza institutii pentru a servi interese particulare iar viziunea lor despre putere este cea a vatafului pe mosie.

Procurorii, la fel ca judecatorii de la Inalta Curtecare se intalneau cu Voicu, n-au nici un fel de problema sa-si puna la dispozitie serviciile unor oameni politici. Asta tradeaza un mod de gandire care exclude notiunea de independenta. Curentul si motorul - aceasta este limbajul codificat al borfasilor hotarati sa ia justitia sub stapanire. Revolutia borfasilor continua, insurectia penalilor e in plina desfasurare. In context, premierul Victor Ponta merge la Bruxelles sa-i convinga pe oficialii europeni ca Romania e stat de drept, ca respecta justitia si independenta ei.

Desigur, ce vedem astazi este o noua manopera clocita de Traian Basescu. Nu-l mai cred nici macar sefii sai socialisti. Daca pana si lui Martin Schultz, presedintele Parlamentului European, i se pare ca statele UE sunt "un pic prea tacute" in privinta Romaniei inseamna ca e groasa. Ce va zice Ponta acum? Ca pe sefii sai politici de la Bruxelles tot Traian Basescu, acest dictator planetar, ii controleaza? Aflat la Bruxelles, Ponta are ocazia a-i inchida gura si lui Schultz, trantindu-i in fata raspunsul obraznic dat cancelarului german, Angela Merkel: Ce, suntem colonie? La cum arata lucrurile sub guvernarea USL, raspunsul ar fi: da, colonie penitenciara, nu stat european.