Miine, 15 iunie, celebrul prof. dr. ing. Ioan Mang, specialist de renume mondial in tehnica plagiatului[1], fost ministru al invatamintului in actualul guvern, ar trebui sa fie audiat de Consiliul national de etica pentru cercetare stiintifica, in cadrul anchetei in curs privind publicarea unor articole copiate dupa cele ale unor cercetatori straini.

Toma PatrascuFoto: Arhiva personala

Surprinzator, componenta sus-mentionatei comisii tocmai a fost schimbata prin ordin de ministru de catre actualul detinator al portofoliului Educatiei, dl. Liviu Pop, desi vechea echipa avea mandat pina in 2015[2] (!) Sa aiba o legatura aceasta schimbare cu programata audiere a dlui. Mang?

Deocamdata sa mergem pe prezumtia de nevinovatie. Deocamdata, sa presupunem ca, desi instalata intempestiv si nejustificat, noua echipa isi va face treaba.

OK, si atunci? Pai, hai sa-i sprijinim, hai sa-i ajutam sa-si faca o reprezentare corecta asupra nivelului pina la care s-a ajuns cu ciordeala universitara. Sa fie dl. prof. dr. ing. Ioan Mang un caz izolat? Citusi de putin!

O investigatie sumara arata ca in cadrul Departamentului Calculatoare din cadrul Facultatii de Inginerie Electrica a Universitatii din Oradea s-a aciuat un intreg trib de manglitori.

Sa-i luam pe rind:

Profesor Doctor Inginer Daniela Popescu – directorul departamentului

Ce sa-i faci, pestele de la cap se impute…

In vol. 1 nr. 1 (2008) din Journal of Computer Science and Control Systems (JCSCS), domnia sa, impreuna cu dna. conf. dr. ing. Mirela Alexandrina Pater si dna. s.l. dr. ing. Daniela Gabriela Maștei semneaza articolul Pattern discovery techniques in Web mining[3]. Acesta contine paragrafe intregi copiate dintr-un articol publicat cu 8 ani inainte de doi cercetatori de la KU Leuven[4], Raymond Kosala si Hendrik Blockeel, Web Mining Research: A Survey[5].

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro