Seful “celui mai curat Guvern din istoria Romaniei”, cum s-a intitulat singur dl. Ponta ridicandu-si stacheta la un nivel neconfirmat ulterior de sirul de scandaluri si demiteri in numai doua saptamani – l-a dat afara azi pe seful Inspectoratului de Stat in Constructii, dl. Balaban-Grajdan. Nu insa inainte ca individul cu pricina sa-si panseze constiinta fata de nedreptatitul domn Nastase, aflat acum la ananghie, trimitand o adresa ICCJ prin care ISC renunta la calitatea de parte civila in procesul “Trofeul Calitatii”. In alte cuvinte, pentru noi astia care nu ne pricepem la chichite avocatesti: ISC spune, nu m-a furat nimeni, deci fapta in realitate nu exista, asa ca dl. Nastase trebuie ca este nevinovat, sunteti voi fraieri si Nastase e o victima inocenta a nenorocitilor de procurori. Acum incep sa se lege lucrurile – trecerea ISC in subordinea premierului si schimbarea intempestiva a conducerii ISC in prima saptamana de guvernare USL arata cat de mare e spaima ca in sfarsit procurorii si judecatorii isi fac treaba in Romania si ar putea sa ajunga sa plateasca si cei mai puternici pentru incalcarea legii, chiar daca te cheama Nastase si ai fost premier.

Otilia NutuFoto: Arhiva personala

Dl. Ponta face acum un joc de imagine si-l demite pe dl. Balaban Grajdan, insa nu e suficient. Sa dea insa Domnul sa ma insel, si totul sa fie o coincidenta. In acest caz fericit, daca dl. Ponta nu vrea sa demonstreze tuturor ca nu precupeteste niciun efort ca sa-l scape pe vechiul lui sef Nastase de puscarie, trebuie sa rezolve acum situatia.

Ponta trebuie sa numeasca azi un om credibil la ISC, care sa se constituie imediat din nou parte civila in procesul “Trofeul Calitatii”. Azi, acum, cat mai repede.Noua hartie trebuie sa ajunga in instanta inainte de urmatoarea infatisare de pe 30 mai. Orice altceva e praf in ochii lumii.

(PS: bravo procurorilor curajosi, bravo judecatorilor care au avut curajul sa-l condamne pe Insusi Nastase la doi ani de inchisoare cu executare in prima instanta, bravo celor care investigheaza acum legalitatea hartiei emise de Balaban Grajdan. Toate porcariile care se intampla acum sunt din cauza ca eforturile lor conteaza, iar coruptilor le e frica. Ei, toti acesti oameni curajosi, trebuie sa stie ca lumea ii sustine. Iar judecatoarele de la ICCJ care au acum procesul lui Nastase pe rol trebuie sa dea dovada de acelasi curaj pana la capat, ca justitia in Romania sa devina cu adevarat libera si sa nu mai poata fi ingenuncheata niciodata de corupti atotputernici.)

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro