Am intrebat un om inteligent dupa intentia anuntata, marti seara, de premierul Mihai Razvan Ungureanu de se implica intr-o constructie politica, cum i se pare asta. A raspuns printr-o intrebare: stii cum se inmultesc somonii? Nu prea, zic, si nu inteleg ce legatura are. Are, zice. Pestii astia parasesc oceanul si urca pe rauri in amonte zeci de kilometri, o aventura intreaga. Unii pierd mult din greutate pana ajung sus. Dupa saptamani intregi de zbatere, sleiti, pe jumatate morti, unii somoni se intorc cu burta in sus dupa ce-si depun icrele. Putini ajung sa faca drumul inapoi in ocean. Din icrele depuse in apele reci ies larvele care, inainte sa ajunga pesti, se hranesc din cadavrele parintilor.

Dan TapalagaFoto: Hotnews

PDL si Traian Basescu au depus cateva icre inainte sa moara sau sa se intoarca in ocean. Unele au eclozat, altele zac in adormire pe fundul apelor tulburi din politica romaneasca. E foarte probabil ca Mihai Razvan Ungureanu sa nu-si faca un nou partid, ci sa adune la un loc toti acesti pestisori in plasa Miscarii Populare (uzurpata din neghiobie) sau sub o alta denumire. Marea intrebare este, daca MRU se va avanta pe acest drum sinuos, din cadavrul cui se va harni in cele din urma? Din hoiturile "greilor" din PDL? Din speranta ca, supralicitand mai departe calitatea sa de liberal sadea, va incuraja casapirea lui Antonescu dupa locale? Sau din ramasitele politice ale lui Traian Basescu? Sau din toate cate putin? Sau nu apuca sa deschida ochii si il sfasie rechinii?

P.S. Am uitat o precizare importanta: Nu exista dubii ca Traian Basescua fost in noaptea de luni spre marti in Modrogan la intalnire cu liderii PDL Bucuresti, ca l-a ironizat pe Silviu Prigoana. Deci n-am ce sa retrag, dl Prigoana poate spune orice doreste. Presupun ca nu se astepta nimeni sa recunoasca entuziast ca presedintele i-a certat putin in creierii noptii.