Comentarii de la cititori

Eu nu, mulţumesc.

de Rodica Ardelean     HotNews.ro
Marţi, 17 ianuarie 2012, 20:35 Actualitate | OpiniiEu nu sunt reprezentată de cei care sunt acum în stradă.
Nici de cei violenti, nici de cei paşnici, nici de revoltaţii de profesie, nici de pensionarii obosiţi, nici de curajoşii indignaţi nevoie-mare. Să nu îndrăznească cineva să afirme că ceea ce se întâmplă acum pe străzi este imaginea întregii Românii.

Analişti foarte deştepti vorbeau ieri pe toate canalele de televiziune în numele meu. Eu nu am delegat pe nimeni să-mi strige nemulţumirea în piaţă, deşi îmi pasă şi mie dureros de mult de această ţară.

Eu nu am experienţa acestui mod de acţiune, eu nu am cultura violenţei, eu nu am timpul si energia necesare pentru a protesta în stradă. Eu încerc zi de zi, 8 sau 10 ore să imi fac cât mai bine munca pentru care sunt profesional pregatită, eu imi educ copii in virtutea valorilor în care cred, ca şi cum am trăi într-o lume a meritocraţiei, ca şi cum educaţia încă mai contează, eu încerc să ofer şi să cer corectitudine prin fiecare gest social.

Încerc sa-mi iau bilet de câte ori urc în tramvai, să nu arunc mizeria pe jos, să nu dau şpagă, să separ gunoiul menajer în pungi, să iau bonul fiscal de la spălătoria din colţ, să fiu ambasadorul îndârjit al ţării mele de câte ori am prilejul să fiu în străinatate sau să invit în casa mea străini. E puţin? Poate. “Mai înainte de a te intreba ce poate face tara pentru tine, intreba-te ce faci tu pentru tara ” spunea J.

F Kennedy. Ce-ar fi să ne uităm fiecare în ograda proprie, măcar un pic, poate vom întelege de ce nimic nu mai funcţionează cum trebuie. Si să începem cu munca. Dacă eu respect statul plătindu-mi toate impozitele la timp aş avea pretentia, modesta, să fiu la rând-mi respectată. E mult?

Eu nu sunt mai puţin dezamagită politic decât marea mulţime onestă a nemulţumiţilor zilei, însa eu nu cred ca aceasta e soluţia.

Eu nu cred că doborând şi desfiinţând în acest mod instituţii sau oameni, ceea ce am pune în loc, pe un asemenea teren mistuit de violenţă, va creşte sănătos.


Eu nu cred ca venind direct din stradă, poţi fi expert în toate. Dacă zi de zi, de ani încoace auzi vorbindu-se de inflaţie, de buget şi de asigurări sociale, dacă trăieşti pe propria-ţi piele toate privaţiunile şi frustrările decurgând din acestea, asta nu înseamnă că le şi înţelegi, asta nu te transformă automat într-un expert financiar, într-un fin sociolog, într-un analist macro-economic şi mai ales nu înseamnă că ai soluţiile.

Respectul pentru adevaraţii profesionişti şi aprecierea lucrului bine făcut de fiecare la locul săi, îmi pare că sunt estompate acum de atracţia nefastă faţă de sclipici şi zornăieli de vedete ori aşa-zis-politicieni.

Eu nu vreau ca la următoarele alegeri, când vor fi ele, comasate sau nu, anticipate sau nu, să fiu nevoită să aleg între PDL si USL. Eu vreau o alternativă. Am votat şi voi vota de fiecare dată şi îmi asum alegerea facută.

Ma informez şi încerc să gândesc în afara magiei televizorului.

Eu nu doresc ca prin forţa maselor revoltate să se obţina ceva, orice. Politicienii de duzină care clamează acum schimbări radicale profitând de presiunea unor mase de oameni, poate oneste sau poate dubioase, dar cu siguranţă înfierbintate de televiziuni sau de momentul pseudo-eroic, ar trebui să se gândească de două ori.

Cât de mare trebuie sa fie „gălăgia” ca să cadă un guvern? Dar un preşedinte? 1000 de oameni ajung? Sau poate 10000? Câte oraşe ar trebui să se agite? 7 ajung ? Şi câte zile ? Vreo 4-5, cam aşa? Nu ar trebui sa uite, curajosii din opoziţia patetică de azi, că astfel s-ar crea un precedent, că aceeasi măsură li s-ar aplica şi lor şi oricui dacă ar ajunge la putere. Cu aceeaşi măsură ar putea fi judecaţi mâine: furia mulţimii, fără argumente, fără obiective, amorfă şi încărcată de ură difuză.

O petiţie dacă aş face şi aş strânge o mie de semnături, pentru a cere ceva, nu atât de radical precum schimbarea guvernului, ar trece neobservată, nu-i aşa? Un telefon, un email, o scrisoare sau o mie de scrisori adresate parlamentarului pe care l-am votat nu ar avea nici un efect, nu-i aşa? O cerere decentă, o simpatie declarată faţa de o personalitate controversată, o obiecţiune la un proiect legislativ nu ar provoca nici cea mai mică tresărire

politică dacă ar fi adresată în mod civilizat, chiar de acelaşi număr de oameni care sunt acum în stradă. Eu nu vreau să cred că aceasta este calea. Hai să mai sperăm!

Eu nu doresc un alt sistem politic, dictatura am încercat-o, deocamdată democraţia (liberală dacă se poate) îmi este suficientă. Oricât de hulit ar fi parlamentul (datorită celor care îl populează de douăzeci de ani încoace) sau part

idele politice în totalitatea lor, fără acestea nu ştiu să poată funcţiona cât de cât o firavă democraţie. Mecanismele si pârghile de control însa, da, ar trebui schimbate radical.

Eu nu cred în sistemul acela în care de câte ori mă nemulţumeşte ceva, îmi iau cojocul în spinare, o pancartă, o bâtă, o piatră ceva şi ies în piaţa mare sau blochez un drum public să îmi strig revolta sau indignarea. Eu ştiu să citesc şi să scriu, mai şi gandesc, eu vreau să-mi aleg oamenii politici care să mă reprezinte, iar dacă nu o vor face, vreau sa le pot cere socoteală! Vreau să am pârghiile necesare pentru a le cere socoteală.

Am învăţat să citim şi să scriem, am învătat să conducem un automobil, am învăţat să folosim calculatorul, să căutam orice pe Internet, e oare atât de greu să învăţăm să ne exprimăm idealurile, convingerile sau păsurile altfel decât prin răcnete? Sau altfel nu vom fi auziţi?Eu vreau să-mi exprim opţiunile politice într-un sistem democratic funcţional, prin vot. Eu vreau să am alternative în alegerea celui care mă va reprezenta, eu vreau sa mă pot informa cinstit despre acela, eu vreau să am pârghiile necesare pentru a-l sancţiona dacă m-a minţit.

Iar în rest, aş vrea să nici nu ştiu numele premierului, să pot să îl uit, să nici nu mă intereseze… cândva, într-o ţară normală, în catre toate mecanismele funcţionează, în care uriaşa roată a economiei se învârte de la sine, produce şi consumă, în care justiţia judecă drept şi orb, în care profesorii te învaţă, doctorii te vindecă, poliţistii te apară, funcţionarii te îndrumă iar statul se preocupa doar de infrastructură şi de acei câţiva care au cu adevărat nevoie de asistenţa sa.

Eu nu sunt reprezentată de cei care strigă în piaţă acum.
Nu, mulţumesc.Acest articol a fost publicat sub forma unui comentariu aici


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

147342 vizualizari

 • +78 (100 voturi)    
  Asa cred si eu (Marţi, 17 ianuarie 2012, 20:44)

  mis [utilizator]

  Total de acord.
  Daca am putea reactiona mai cu bunatate si civilizatie cred ca si reactia primita inapoi ar fi de aceeasi natura.
  Sa nu uitam: "Cine seamana vant culege furtuna!"
  • -32 (54 voturi)    
   Da (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:26)

   Hipocrate [anonim] i-a raspuns lui mis

   Ce naiva sunteti !
   Pacat ca nu stiti sa va uitati in jurul dumneavoastra sa vedeti lumea in care traim (si aici nu ma refer doar la tara noastra).
   Nu ma reprezentati, multumesc !
   • +8 (28 voturi)    
    Eu (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:36)

    Jar [anonim] i-a raspuns lui Hipocrate

    sunt fan Basescu,dar cei care l-au huiduit pe Orban in seara asta-si nu numai- nu ma reprezinta.
    Sarut mana,Rodica Ardelean!
    • -5 (9 voturi)    
     Stati linistiti (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 14:44)

     Avb [anonim] i-a raspuns lui Jar

     Pentru fanii articlolului (un articol bun de altfel, dar nu aici)....Stati linistiti la locurile voastra (parca asa zicea si Ceausescu de la balcon), mergeti 8ore la serviciu, platitiva impozitele si mergeti la vot. Clasa politica vegeaza pentru voi. Banii din taxele si impozitele platite corect si la timp sunt gestionati bine. Totul se va rezolva de la sine, politicienii vor vedea bunavointa si linistea voastra, becurile calde aprinse la geamuri si vor avea mustrari de constiinta.
   • +8 (20 voturi)    
    Nu-i naiva.Tu esti infumurat. (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 10:42)

    mircea [anonim] i-a raspuns lui Hipocrate

    Faptul ca cei din piata faca pe infumuratii spunand ca ne reprezinta,deranjeaza.Nu suntem handicapati sa nu putem sa ne cerem drepturile asa cum vrem noi.Chiar ii consider handicapati mintal pe cei care urla ca bezmeticii si pretind ca reprezinta pe altii.Cred ca ,daca vor spune ca se reprezinta pe ei,poate vor avea succes.Cum poti sa spui ca ma reprezinti cand eu sustin cu tarie ca nu am trimis pe nimeni in piata sa ma reprezinte.Nu te mai erija in putrtatorul de ganduri ale altora.Vezi-ti de interesele tale si rezolva-ti problemele tale.Sau le-ai rezolvat si acum te apuci sa-i incurci si pe altii.
    • -6 (16 voturi)    
     Poate raspunzi tu la cateva intrebari (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 11:59)

     justin [utilizator] i-a raspuns lui mircea

     Daca crezi in acest mesaj si te reprezinta poate poti sa imi spui:

     "Respectul pentru adevaraţii profesionişti şi [...] îmi pare că sunt estompate acum de atracţia nefastă faţă de sclipici şi zornăieli de vedete ori aşa-zis-politicieni. "
     Aici vorbim de presedintele tarii? Nu de alta dar discutia basescu-Arafat exact acest lucru il denota. Iar protestele au inceput exact din acest motiv.

     "Eu nu cred că doborând şi desfiinţând în acest mod instituţii sau oameni, ceea ce am pune în loc, pe un asemenea teren mistuit de violenţă, va creşte sănătos"

     Aici vorbim tot despre el (Arafat, Parlament, Justite, CSM, CC)?

     "Nu ar trebui sa uite, curajosii din opoziţia patetică de azi, că astfel s-ar crea un precedent, că aceeasi măsură li s-ar aplica şi lor şi oricui dacă ar ajunge la putere."

     Si ce e rau in asta? Eu militez pentru schimbarea oricarui conducator care nu respecta vointa sau interesul poporului.

     "eu vreau să-mi aleg oamenii politici care să mă reprezinte, iar dacă nu o vor face, vreau sa le pot cere socoteală! Vreau să am pârghiile necesare pentru a le cere socoteală. "
     Poate ca nu e tanti nemultumita, dar ar trebui sa imi spuna ce parghii exista intr-o democratie pentru a le cere socoteala? Sau cand si cum a militat ea pentru aparitia acestor parghii? De ce nu si-a exprimat supararea cand uninominalul, reducerea numarului de parlamentari sau alte chestii de-astea marunte au fost uitate?

     Ce o face pe tanti Rodica sa creada ca oamenii care sunt acum in strada nu doresc ca exact ACESTE LUCRURI sa se schimbe? Poate acesti oameni au ajuns la capatul rabdarii si vor o ALTERNATIVA. Iar protestele sunt exact o atentionare, a oricarei persoane politice care se erijeaza in alternativa, ca nu se poate juca la nesfarsit cu romanii, ca nu vor putea fura nestingheriti, fara sa li se intample nimic.

     Un mesaj extraordinar! O tanti nemultumita de toata clasa politica dar mai nemultumita de cei care protesteaza impotriva ei (usl = pdl = mizerie). Patetic!
     • +2 (8 voturi)    
      in primul rand (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 14:56)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui justin

      n-ai pus nicio intrebare.
      in al doilea rand ai spus doar ce ai face tu.
      in al treilea rand, pt. ce ai face tu, ai alegerile, libertatea clamata exprimandu-se numai prin democratie (minoritatea, ca ii place sau nu, trebuind sa se supuna majoritatii, pana la urmatoarele alegeri).
      • +3 (7 voturi)    
       pai hai sa pun eu o intrebare (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 16:21)

       hatru [utilizator] i-a raspuns lui nahir

       De-un parexemplu: daca referendumul a spus clar ca lumea doreste micsorarea numarului de parlamentari iar astia ne-au bagat rezultatul in dos si le-au marit numarul ce-i de facut? Retine nu e o scrisoare sau petitie semnata de cativa e vorba de un referendum. In cazul asta cum ar fi corect sa procedam? Doamna vede lumea altfel, mult mai frumoasa. Chiar sunt invidios. Insa din nefericire realitatea e alta.
      • +3 (7 voturi)    
       Sigur ai citit? (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 16:28)

       justin [utilizator] i-a raspuns lui nahir

       Poate te-ai oprit la titlu si nu ai mai vazut intrebarile. Acestea, desi adresate autoarei textului, sunt de fapt adresate tuturor sustinatorilor mesajului, motiv pentru care i l-am adresat lui mircea.

       In al doilea rand mi-am exprimat opinia personala fata de acest mesaj patetic. Nu am cum sa-ti spun ce sa faci tu. Fiecare decide pentru el. Mesajul se bate cap in cap (pe de-o parte tanti e nemultumita de clasa politica, pe de cealalta isi huleste pe cei care isi doresc una noua).

       In al treilea rand, ceea ce spui este corect intr-o democratie adevarata. Atunci cand configuratia parlamentara de la alegerile din 2008 s-a schimbat radical, permitand aparitia unei majoritati inexistente la momentul imediat urmator alegerilor, permite-mi sa consider ca cei care conduc tara nu ne reprezinta (ma refer aici la majoritatea statistica a romanilor la ultimele alegeri).

       Este neinteresant prin ce metode (desi pot sa mi le imaginez) au reusit guvernantii actuali sa aiba majoritate. Ceea ce ma intereseaza este ca acele unelte (alegerile) pe care le am pentru a-mi exprima libertatea si punctul de vedere mi-au fost furate.

       Si daca ei au reusit sa imi fure votul sau pe reprezentantii votului meu, permite-mi sa le raspund cu aceasi moneda.
   • +3 (5 voturi)    
    Cred ca nu am fost clara (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 15:44)

    mis [utilizator] i-a raspuns lui Hipocrate

    Nu am spus ca mi-as dori ca doar demonstrantii sa dea dovada de purtare civilizata si decenta, ci toti oamenii in general.
    Nu cred ca distrugand o masina sau furand dintr-un magazin se obtin rezultatele dorite. Credeti ca procedand in acest mod va fi clasa politica mai morala? Va aparea o alta clasa politica? Vom avea bunastare si ne va fi mai bine?
    Daca asa credeti, atunci as spune ca dumneavoastra sunteti naiv decat mine.
    Nu pot suferi violenta gratuita, mi se pare o decadere umana greu de acceptat.
    In rest, demonstrantii isi pot spune parerile, pasurile, ofurile, nimeni nu cred ca are ceva impotriva.
    Oricum lumea pe care mi-o doresc eu este mai frumoasa decat cea pe care o vedeti dumneavoastra.
  • -6 (26 voturi)    
   CLAR NU ! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 1:39)

   alice [anonim] i-a raspuns lui mis

   Intr-adevar, revolutia franceza s-a facut cu fffmult CALM si buna cuviinta!!!!!
   • +16 (20 voturi)    
    Intrebare (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 8:41)

    Aurel C [anonim] i-a raspuns lui alice

    Si ce a adus Revolutia Franceza?
    • +12 (18 voturi)    
     Extraordinara intrebarea (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 10:18)

     Cain [utilizator] i-a raspuns lui Aurel C

     V-asi fi dat 10 de + daca s-ar putea. Zisa revolutie franceza a fost o imensa baie de sange, instrumentata de masonii asa zis iluminati. Un milion de francezi simpli au fost ghilotinati la coltul strazii in numele unui slogan perfid "dreptate, egalitate, fraternitate". A fost o repetitie pentru ceea ce urma sa se petreaca in Rusia in 1917. Probabil de aceea, la 222 de ani de la zisa revolutie franceza exista inca o mare cantitate de documente secrete, care nu sunt .acesibile nici macar istoricilor. Tot ceea ce se scrie prin diverse manuale de istorie este o imensa minciuna.
    • -1 (1 vot)    
     ha ha ha! Pai daca era Base nu mai era revolutie (Joi, 19 ianuarie 2012, 9:55)

     Bogdan [anonim] i-a raspuns lui Aurel C

     ca parca el se punea in locul tuturor...:P
     Chiar asa ce rol a avut Revolutia franceza?!? :P
   • +20 (28 voturi)    
    Revolutia franceza a fost o tragedie (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:05)

    Idealistu [utilizator] i-a raspuns lui alice

    In Anglia nu s-a facut nicio revolutie si totusi exista democratie si a fost cea mai avansata natiune industriala. Evolutie da, nu revolutie !
    • -3 (13 voturi)    
     anglia! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:20)

     pop ioan [anonim] i-a raspuns lui Idealistu

     Anglia sau Marea Britanie a fost ! ce mai mare putere economica si coloniala, azi este supus american !
    • -1 (5 voturi)    
     Anglia (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:20)

     meea [anonim] i-a raspuns lui Idealistu

     Anglia are monarhie si mai e si protestanta
    • -2 (4 voturi)    
     Extraordinara intrebarea (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 10:02)

     Cain [utilizator] i-a raspuns lui Idealistu

     V-asi fi dat 10 de + daca s-ar putea. Zisa revolutie franceza a fost o imensa baie de sange, instrumentata de masonii asa zis iluminati. Un milion de francezi simpli au fost ghilotinati la coltul strazii in numele unui slogan perfid "dreptate, egalitate, fraternitate". A fost o repetitie pentru ceea ce urma sa se petreaca in Rusia in 1917. Probabil de aceea, la 222 de ani de la zisa revolutie franceza exista inca o mare cantitate de documente secrete, care nu sunt .acesibile nici macar istoricilor.
    • +5 (5 voturi)    
     Idealistu (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 13:50)

     loda [anonim] i-a raspuns lui Idealistu

     gresit domnule .in Anglia a fost un razboi civil, intre regele carol I Stuart si paralment, a durat sase ani :1642-1648 si s-a incheiat cu victoria parlamentarismului asupra monarhiei si ,,scurtarea putin' de cap a regelui pe esafod.
    • +3 (3 voturi)    
     enlezii au fost primii revolutionari (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 19:53)

     gigi_gigi [utilizator] i-a raspuns lui Idealistu

     ca sa respectam adevarul istoric: REVOLUTIA ENGLEZA A FOST PRIMA dintre revolutiile moderne. chiar mai inainte si mai sangeroasa decat cea franceza. dar cred ca se divagheaza un pic si se face o mare confuzie de termeni.
     pentru detalii:
     http://ro.wikipedia.org/wiki/Revolu%C8%9Bia_englez%C4%83
   • -1 (3 voturi)    
    oho, ce memorie ai (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 14:50)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui alice

    ai fost si tu la '89? ala din 1700?
    chiar nu crezi ca-i cazul in secolul XXI sa se renunte la secure si ghilotina? sau crezi ca umanitatea nu a mai evoluat de atunci?
   • 0 (0 voturi)    
    cred ca ai facut istorie.. (Joi, 19 ianuarie 2012, 16:50)

    kkciosuldelahamangia [anonim] i-a raspuns lui alice

    cu profesorul copilului meu, cel care nu vine la ore, dar e revoltat ca i s-a redus salariul cu 25%, asa ca avind in vedere prezenta, 25% e prea putin.
  • +13 (19 voturi)    
   de acord (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 7:51)

   Sorin [anonim] i-a raspuns lui mis

   Sunt absolut de acord, la fel simt si eu. Multumesc!
   • +2 (6 voturi)    
    aprob pozitiv (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 11:15)

    srg1 [anonim] i-a raspuns lui Sorin

    Am avut pentru cateva zile senzatia ca sunt putini aceia care au aceeasi opinie ca dvs. Si ma simteam oarecum ostracizat. Dar remarc ca nu suntem putini.
    Vreau sa subliniez ca apreciez delimitarea dvs fata de politica si in special fata de figurile noastre politice. Dar trebuie sa analizam cumva faptul ca de mai bine de 20 de ani politicienii nostri au atata succes in a se face urati de votanti. Se pare ca desi opinii similare cu ale dvs sunt multe, ele nu sunt majoritare. La noi inca primeaza gandirea impulsiva, colectivizata, majoritatea populatiei nu are un set de valori bine definit, nu are o educatie care sa-i permita sa gandeasca analitic, nu se informeaza si are un spirit gregar (am vazut o declaratie a unui protestatar care sublinia ca "Basescu si Boc nu mai tin cu noi, cu poporul si cu clasa muncitoare"). Clasa politica este formata in majoritate din oameni apropiati ca formatie de cei care ii voteaza. Nu ar trebui sa ne mire calitatea discursului politic de astazi.
    Una peste alta, apreciez foarte mult opinia dvs, ma bucur ca exista si ca aveti curajul sa o faceti cunoscuta in aceste zile in care creierele sunt infierbantate, va urez si imi urez sa apucam sa traim ziua in care asteptarile noastre vor fi realitate.
    • +1 (3 voturi)    
     ma mir ca (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 12:57)

     maria [anonim] i-a raspuns lui srg1

     nu "aprobi negativ"
     • 0 (2 voturi)    
      ma mir ca (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 15:51)

      srg1 [anonim] i-a raspuns lui maria

      exista unii care nu l-au citit pe Caragiale.
     • +1 (1 vot)    
      Da (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 16:26)

      hatru [utilizator] i-a raspuns lui maria

      Pentru matale era util un semn de punctuatie care sa marcheze ironia, pe care, e drept, nu chiar toti o pot sesiza. Neica, esti un om fericit!
  • 0 (6 voturi)    
   nu schimbarilor (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:46)

   ewd [anonim] i-a raspuns lui mis

   Total de acord,
   Suntem o tara de rusine, utati-va in urma la ce am facut. Altceva decat sa schimbam guverne (peste 100 in 150 de ani), nu am facut, pentru cei mai luminati, faceti o comparatie cu o firma la care schimbi in fiecare an directorul general, e totala debusolare, dar asta suntem noi, un neam de destepti, uitati-va si in fotbal se face acelasi lucru, schimba antrenorii de la un meci la altul, rezultatul zero barat. NU NU VREAU SCHIMBARE. Uitati-va in alte gradini, Grecia, au facut schimbare, si e tot mai rau, la fel Italia, la fel Ungaria. Situatia la nivel mondial este proasta, nu vom putea noi sa schimbam lumea, desi asta a fost impresia de pe vremea lui Decebal, si tot nu am facut nimic, din contra de fiecare data a fost tot mai rau. Incercati sa-i invatati un pic de istorie pe cei din jurul vostru, sa vada ca suntem mici si nu ne putem opune mersului lumii.
  • -2 (2 voturi)    
   NU SUNT DE ACORD DECAT 5% (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 15:38)

   eu [anonim] i-a raspuns lui mis

   SE CONTRAZICE singura, sau a dat acest ctiat complet aiurea “Mai înainte de a te intreba ce poate face tara pentru tine, intreba-te ce faci tu pentru tara ” spunea J.F Kennedy. Tocmai ca trebuie sa faci si tu ceva pentru tara ta, in sens ca nu trebuie sa fi un rob care isi plateste taxele statului si daca nimeni nu am spune nimic si daca nimeni nu ar lua pozitie cand democratia o ia razna ar venii inapoi vremurile de trista amintire. Oricum de parca nu erea de ajuns apatia romanilor care prefera sa se plimbe prin moluri... asta e ... pe dea alta parte sunt de acord ca nu trebuie sa fim violenti(pietre etc)ca nu avem habar sa ne oranizam ..... Dezamagit!!!!!!! Ps se vede clar ca articolul e partinitor cu actuala putere, pentru ca afirmati ce "pensionari obositi, urajoşii indignaţi nevoie-mare" nu isi avea locul . Doamna care ai scris esti ca sectele astea religioase, care denatureaza adevarul si ii da tenta care vor ei. Faptul ca vorbiti acum liber se datoreaze faptului ca cineva a luat o pancartă, o bâtă, o piatră ceva şi a iesit în piaţa mare si a blocat un drum public.... incepand cu REVOLUTIA FRANCEZA SI TERMINAND CU REVOLUTIA ROAMNA DIN Dec '89! Ps si celor din spatele tastaturii care da like imediat si care este de acord cu cineva numai ca posteaza si e u cunoscut , le spun sa citeasca intai ce scrie acel cineva, unde lucreaza sau mai bine spus ce sef are(ce culoare politica) si sa judece cu inima!
 • +70 (88 voturi)    
  Uite ca avem si oameni normali la cap (Marţi, 17 ianuarie 2012, 20:45)

  Petru Moldovan [utilizator]

  Sunt de acord circa 100% cu ce a scris aceasta doamna aici...
 • -49 (73 voturi)    
  E clar (Marţi, 17 ianuarie 2012, 20:45)

  gigi [anonim]

  Mi-e clar ca ai votat cu Domnul Presedinte Traian Basescu. Foarte bine ai facut. Dansul cu siguranta iti aude si iti ia in considerare nemultumirile exprimate pasnic si civilizat, sunt convins de acest lucru. Nu uita, Basescu lupta. Lupta pentru noi, ne asculta dorintele si ne este ca un parinte. Nerecunoscatorilor din strada sa le fie rusine, le este prea bine acasa si si-au gasit sa faca jocurile lui iliescu, ponta, antonescu, voiculescu, vantu si cele ale minerilor. Bun comentariu, felicitari !
  • +32 (52 voturi)    
   De ce?! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:05)

   AntonH [utilizator] i-a raspuns lui gigi

   Gigi, de ce ne deranjezi? Nu ai alta treaba? Pietre de aruncat, de scuipat, de injurat? Aici e vorba de altceva, cred ca te-ai pierdut. Doamna tocmai s-a delimitat de politica!
   • +14 (16 voturi)    
    LA MULTI ANI ! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:09)

    pointless man [utilizator] i-a raspuns lui AntonH

    De Sf. Anton (nu e ironie ci o simpla felicitare)
   • -20 (30 voturi)    
    Iubitii mei (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:38)

    lucky luck [utilizator] i-a raspuns lui AntonH

    De acord cu "pacifismul" - pro basescian - al Rodicai (dar cine e Rodica?!...).
    Strada, protestul violent devin solutii unice insa atunci cand calea dialogului e taiata. Dialogul nu inseamna sa na adunam si sa vorbim pe desalate. Inseamna: sa-l asculti pe CELALALT, sa-i iei opiniile in considerare, sa-ti moderezi propriile opinii, pareri si, mai ales, INTERESE (de grup, de gasca, de Mafie).
    Din 2004 incoace, poporul roman este tradat de o clasa politica tot mai indepartata intelectual, material, dar si spiritual.
    Din 2004, dialogul democratic este o bascalie a unui "semecher" cu niste "prosti". Prostii se revolta, lucru cunoscut.
    Prostii, huliganii, golanii, aceiasi, sau altii, din 89, din 90, din 96...

    Nomenklatura, Securitatea, Mafia transpartinica se teme???
    Foarte bine!

    Revolutia continua!
    • +3 (9 voturi)    
     ??? (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:13)

     BOGDAN [anonim] i-a raspuns lui lucky luck

     Chiar esti sigur k din 2004?
     • +1 (1 vot)    
      binenteles (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 15:36)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui BOGDAN

      ca nu e sigur.
      binenteles ca si el stie foarte bine si ce a fost pana in 2004.
      dar tot binenteles ca se simte obligat sa anexeze ceva la eternul fara argumente "jos basescu".
      ce se face ca nu intelege este faptul ca autoarea postarii nici macar nu face vreo referire la pacifismul basescian, inventie menita sa transforme of-ul unui om intr-o atitudine partinica. ca asa s-a invatat la frunze, nu?
  • +26 (40 voturi)    
   esti idiot prietene... (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:17)

   popcorn monta [utilizator] i-a raspuns lui gigi

   poate pe tine te reprezinta cretinii aia din galeria stelei,pe mine nici intr-un caz...poate pe tine te reprezinta aia de sunt la miting pe 2 ppachete de tigari si o cola(chestia asta e sigura),pe mine nu...daca scoti de acolo pe cei care sunt manati ca oile nu stiu daca raman 100 de oameni,care chiar sunt din convigere acolo...
  • +12 (24 voturi)    
   Si mai clar (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:51)

   kunkan [utilizator] i-a raspuns lui gigi

   gigi, e clar ca lumina zilei ca fierbi de ciuda.
   Cele cateva mii de protestanti din toata tara nu constituie o imagine de ansamblu a Romainei actuale. Imi pare rau pt supararea ta, dar accepta sau pleaca.
   • -3 (7 voturi)    
    Cat se poate de clar (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 6:14)

    gigi [anonim] i-a raspuns lui kunkan

    am plecat deja :)
   • +3 (9 voturi)    
    protestanti? (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 8:10)

    srpc [utilizator] i-a raspuns lui kunkan

    cred ca majoritatea celor de acolo sunt ortodocsi, poate si cativa catolici :)))
 • +33 (51 voturi)    
  Bravo ... (Marţi, 17 ianuarie 2012, 20:46)

  radu [anonim]

  Bravo ...
 • -6 (26 voturi)    
  Uneori nu e suficient (Marţi, 17 ianuarie 2012, 20:50)

  kinn [anonim]

  Uneori nu e suficient. Gandeste-te la revolutie. Unii au iesit in strada, altii n-au iesit desi munceau 10 pe zi, isi educau copii in valori bune, faceau fapte bune, nu le placeau masele, se informau etc. Cui sa multumim? Tuturor.

  Nici eu nu sunt reprezentat de violenta. Dar cred ca e esential ca oamenii politici sa aiba un feedback, sa stie ca nu iau decizii intr-o sfera in vid.

  Nu sunt de acord cu violenta, dar sunt de acord cu protestele (pasnice) impotriva acestor politicieni.
 • +23 (43 voturi)    
  esti super stimata doamna/domnisoara ! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 20:50)

  Eneas [anonim]

  e cea mai inteligenta postare pe HN pe care am citito vreodata! in timp ce guvernantii fac pe ei din cauza a 1000 de manifestanti debusolati, din cauza mediei la care nu se uityaratand ca au sacii in caruta si se tem pentru averile furate ,eu merg langa dumneata si cer voturi nu pietre!nu putem lasa tara pe seama liderilor- Suzeta ai opozitiei ,pe mana papagalului machiat in prost cu acte in regula Mazare ,dar poate e timpul ca si actualii guvernanti sa se gandeasca la calatorie!vreau guvern tehnocrat pana la iesirea din criza ,cu iun prim ministru tehnocrat si cu un presedinte in clar,fara reorganizarea tarii si fara aurul Rosiei Montana!!
 • -7 (25 voturi)    
  OK (Marţi, 17 ianuarie 2012, 20:51)

  worker [anonim]

  E dreptul tau. Pentru echidistanta asteptam ca Hotnews sa publice si un material din partea opusa.
  • +7 (19 voturi)    
   Pastrand proportiile, (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:30)

   echi [anonim] i-a raspuns lui worker

   daca in strada au iesit pana acum in cele patru zile circa 10000 de protestatari, din cele aprox 18 milioane de romani cu drept de vot, atunci acest comentariu ii reprezinta pe cei 17990000 de romani care nu au iesit in strada, indiferent daca sunt de acord cu protestele sau nu. Deci Hotnews trebuie sa ne prezinte 0,000555556 comentarii de la cei care sunt de acord cu astfel de proteste. Ca sa fiu mai plastic, sa ne dea 0,000555556 din punctul de vedere al lui Mircea Badea.
   • 0 (2 voturi)    
    sunteti cu capul! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 11:22)

    kitto [utilizator] i-a raspuns lui echi

    pai frate voi sunteti bolnavi...
    romanii nu ar iesi in strada in numar de 18 milioane nici daca le-ar spune ca de maine vor fi executati unul cate unul...
   • -1 (1 vot)    
    18 milioane de romani cu drept de vot? glumesti! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 16:41)

    Absentul de la referendum [anonim] i-a raspuns lui echi

    Amice,
    Pai daca la referendum au iesit cam 16 milioane de romani de toti (estimare INS), de unde-mi scoti mata 18 mil. cu drept de vot? 99,9% din cei care sunt impotriva lui Base nu vor iesi din case de frica (vezi pulanele jandarmilor!), dfar asta nu inseamna ca-l iubesc pe mariner!
  • +4 (14 voturi)    
   din pacate.... (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:47)

   instabil [utilizator] i-a raspuns lui worker

   din pacate pe partea opusa iese numai rahat!
   Crezi ca poate cineva sa exprime ceva cu adevarat constructiv?
  • +2 (10 voturi)    
   Le publica pe toate, (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:58)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui worker

   numai ca deschid ochii, cu plusuri, doar la cele convenabile. Uite ca minusurile te pleznesc peste ochi daca nu le bagi in seama.
   • 0 (0 voturi)    
    cele din urma vor fi cele dintai (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 16:16)

    anaerobik [anonim] i-a raspuns lui Constantin

    Amice, cine vrea sa simta pulsul comentariilor le deschide si citeste mai intai pe cele cu minus. Eu asa procedez. Voi nu?
 • +24 (34 voturi)    
  Nici eu, (Marţi, 17 ianuarie 2012, 20:51)

  _Rem [utilizator]

  Si va multumesc doamna Rodica Ardelean pentru ca ati spus atat de bine ceea ce o parte din noi gandim. Nu suntem atat de vocali, parerea noastra nu ajunge la Antene, la TVR sau in strada, noi ne vedem de munca, incercam sa ii respectam pe ceilalti si sa ne purtam asa cum avem pretentia si de la altii sa se poarte.
  • -6 (12 voturi)    
   ceva sarutari de minute ,temenele se poate (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 0:21)

   maria puiu [anonim] i-a raspuns lui _Rem

   citesc si nu-mi vine sa cred...!Oameni care au ramas blocati intr-un trecut nu foarte indepartat ,care simt nevoia sa se dezica,o gramada de comentarii care se aseamana ,aducind osanale doamnei care a scris articolul!Am crezut ca ma aflu in Coreea de Nord unde toata lumea plinge la comanda la moartea conducatorului iubit!Mi s-a facut pielea de gaina pe mine!Oameni buni aceasta este democratia!Oamenii protesteaza in toata lumea! IFRANTA,SPANIA,ANGLIA ,GERMANIA,toate tarile au avut proteste,este criza ,cred ca nici nu mai are importanta prea mare cine vine sau pleaca de la putere!Peste tot s-a strigat JOS!De ce credeati ca ROMANIA va scapa de proteste?!Ar fi fost ingrijorator sau chiar rusinos sa nu fie!Ni s-ar fi dus vestea de popor de mamaliga!Dar ar fi foarte bine sa fie pasnice ,civilizate!Oricum se intimpla si la case mai mari (vezi LONDRA,PARIS,)
   Important este sa stii sa gestionezi asemenea proteste ca sa nu degenereze!
   • -4 (4 voturi)    
    radub (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 8:34)

    Un protestatar pasnic [anonim] i-a raspuns lui maria puiu

    Bine punctat.
   • +5 (5 voturi)    
    Sa avem si noi faliti, nu ! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:16)

    Idealistu [utilizator] i-a raspuns lui maria puiu

    Argumentul ca si-n alte tari democratice se protesteaza este fara sens. Trebuie sa fim toti o turma ? Daca ai un program politic si economic fezabil, creaza un partid politic impreuna cu cei care iti impartasesc ideile si intrati in parlament. De acolo se poate conduce Romania. Atfel este energie si timp pierdut
   • +2 (2 voturi)    
    Din putul gandirii tale. (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 10:53)

    mircea [anonim] i-a raspuns lui maria puiu

    E greu de inchipuit ca pe aceasta lume se poate trai si civilizat,pasnic.Pentru tine totu-i o rafuiala continua,care pe care.Azi castigi tu si te imbuibi,maine eu si te termin.Ce placut o fi.Pentru tine.Priveste istoria in ochi si vei vedea ca hosul si anarhia a imbogatit numsai pe unii.Daca vrei sa traiesti civilizat,ca un om,fii responsabil/a.Protesteaza,dar in numele tau.Daca o faci si in numele altora,fa o civilizat altfel risti sa ramai descoperita.Iti garantez ca daca "se da ceva",mai bine de jumatate dintre furiosi te lasa balta si raspunzi si de prostiile lor.Chiar vor suntine ca le-ai facut d-ta.
    • 0 (0 voturi)    
     m-am luminat -pina acum am trait in haos si anarhi (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 13:01)

     maria puiu [anonim] i-a raspuns lui mircea

     Cind cei care ne conduc nu reusesc macar in proportie de 70% sa faca ce au promis cind au fost alesi,cind cei care sunt acum in opozitie promit cai verzi pe pereti,stiind f bine care este conjunctura internationala ,si nefiind nici ei straini de actuala stare a natiunii romane,cind simti ca nimeni nu te mai reprezinta,cind s-au facut averi uriase intr-un timp atit de scurt ,(s-o fi trait in haos si anarhie?!)cind nici unul din partidele care s-au perindat in 22 de ani nu a reusit sa puna mai presus de interese personale si de partid cinstea ,dragostea de neam,valorile morale,iti arati nemultumire in mod pasnic ,civilizat!Nu demonstratiile ma ingrijoreaza,atita timp cit nu ne omorim intre noi!Ce ma ingrijoreaza este disponibilitatea unor oameni care chiar daca vad greselile celor pe care i-au votat se transforma intr-un cor de lupi moralisti gata sa-si eticheteze semenii,sa se dezica,pe cind aplauzele si scandarile dupa biletele primite de la conducatorii iubiti?!In orice democratie nu exista partid care sa multumeasca pe toata lumea ,important este sa multumeasca pe cei care i-au propulsat la conducere,majoritatea!Ce vedeti dv in strada sunt oameni care nu se simt reprezentati de nimeni si nu din vina lor!Cu ajutorul dv l-as intreba pe domnul presdinte,ce face,unde este?!Este presedintele tuturor romanilor ,multumiti si nemultumiti,odata cu preluarea functiei supreme in stat!Ar fi trebuit sa fie primul care sa vina sa calmeze spiritele fara patima fara ranchiuna! Am apreciat unele masuri de austeritate care s-au luat,am inteles situatia ,nu poati primi bani fara munca si trebuie sa recunoastem ceea ce este evident ca s-au cumparat voturile romanilor cu protectie sociala facuta la intimplare!Dar nu poti sa-ti bati joc de putinele valori pe care le mai avem in tara,de cei care fac ceva constructiv,ele trebuiesc apreciate ,consultate!Cind vom invata ca suntem diferiti,cind vom invata ce inseamna unitate in diversitate,vom reusi !
  • -2 (8 voturi)    
   Noi muncim , NU GANDIM !!!! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 1:43)

   alice [anonim] i-a raspuns lui _Rem

   Intr-adevar .....sa slugarim pana la moarte ....sa nu ne exprimam opinia ca poate deranjam pe cineva ....sa muncim si niciodata sa NU gandim !!!!
 • +12 (24 voturi)    
  Si eu la fel! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 20:51)

  Dan [anonim]

  Va multumesc ca existati! Incepusem sa cred ca sunt unic!
 • -18 (38 voturi)    
  Subtire! Rau de tot! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 20:52)

  Doc [anonim]

  La fel spunea si Iliescu prin 91! Ca nu e nevoie sa iesim in strada. Ca nu trebuie sa ne manifestam asa golaneste. EXACT ACELEASI ARGUMENTE!

  Asta e propaganda comunista tipica! Propaganda ce indeamna la invrajbirea intre categorii de oameni. Propaganda ce indeamna la nonreactiune. Propaganda ce dezumanizeaza oponentii (numindu-i cersetori, p@duchi bugetari, pensionari nesimtiti, etc etc)

  Sunt atat de multe lucrui in neregula cu tara si multi nu par sa remarce nimic. E incredibil in ce hal a ajuns siteul asta!

  Baga tare! Hai cu propaganda!
  • +7 (17 voturi)    
   astia sunteti, paraziti societatii! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:26)

   Eneas [anonim] i-a raspuns lui Doc

   cersetori, p@duchi bugetari, pensionari nesimtiti, etc !citez din tine semi-Docule!va ducem in spinare si pe voi si aparatul represiv si revolutionari hamesiti si lacomi din falsa revolutie ,si strudenti tinuti de parinti in universitati sa faca politica pe strada!voturi ,nu pietre! eu daca nu platescimpozitele ,tu mori de foame parazitule....
   • +8 (12 voturi)    
    Ai perfecta dreptate! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 0:52)

    coco04 [utilizator] i-a raspuns lui Eneas

    Problema e ca parazitii vor sa si dea lectii platitorilor de taxe.
   • -3 (7 voturi)    
    clarrrr (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 1:44)

    alice [anonim] i-a raspuns lui Eneas

    Mda, dumneata ai facut facultatea fara sa fii tinut in spate de parinti sau altcumva ???a
    • +2 (2 voturi)    
     Eu unul m-am tinut singur in facultate (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 12:53)

     akabond007 [utilizator] i-a raspuns lui alice

     Eu am muncit din anul intai (la privat, munca de jos). M-am tinut in facultate singur. Gloata din strada nu ma reprezinta, doamna care a scris acest comentariu de mai sus ma reprezinta. Poate nu-ti vine sa crezi, dar mai sunt si oameni care muncesc si nu ies in strada sa sparga magazine fara sa stie nici macar ei de ce.
  • +9 (13 voturi)    
   ... (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:16)

   Aph [anonim] i-a raspuns lui Doc

   Asa e ma, lucidule! HotNews e cel care face propaganda, e evident cand vezi cine sunt proprietarii. Sursele tale de informare sunt cele curate, detinute de familii de securisti, escroci precum si ziaristi si oameni politici experti in arta santajului!
   Iesiti in strada, faceti jocul celor care v-au spalat creierele si strangeti-va 1 milion ca tot nu aveti dreptul sa vorbiti in numele tuturor romanilor; revolutiile se fac prin vointa poporului, nu a unui grup de frustrati!
   • -1 (3 voturi)    
    o secunda (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 8:15)

    srpc [utilizator] i-a raspuns lui Aph

    ai impresia ca poporul roman este plin de cetateni instruiti si activi? in 89 s-or fi adunat un milion de cetateni, cumva? bre, fara agenturili de care vorbea Ceasca, si astazi tot cu comunistii eram! natia asta nu e in stare sa se conduca singura sau sa-si apere interesele! sta ca miorita si se plange ca nu poate suferi in liniste de galagia alora care sufera cu zgomot :(
 • -12 (30 voturi)    
  DOAR crezi ca esti importanta... (Marţi, 17 ianuarie 2012, 20:52)

  Bang [anonim]

  DOAR crezi ca esti importanta.

  DAR ASTA NU INSEAMNA ca i-ar pasa cuiva de MONOLOGUL tau autist.
  • +9 (15 voturi)    
   Pentru mine este importanta. (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:41)

   Luk [utilizator] i-a raspuns lui Bang

   Din punctul meu de vedere, dumneata ai putea lipsi linistit din peisaj.
 • +11 (19 voturi)    
  ++ (Marţi, 17 ianuarie 2012, 20:53)

  kansas [anonim]

  subscriu, dar mai si scriu ;)
 • +18 (28 voturi)    
  Foarte bine scris (Marţi, 17 ianuarie 2012, 20:53)

  zzztop [utilizator]

  Si impartasesc pe deplin ideile
 • +22 (32 voturi)    
  Multumesc (Marţi, 17 ianuarie 2012, 20:55)

  Anca [anonim]

  Subscriu in totalitate la cele scrise mai sus. Multumesc pentru ca m-ati scutit de efortul de a incerca eu insami sa comunic cauzele aceastei delimitare de "miscarile populare". Acum pot pur si simplu sa trimit link-ul fara alte explicatii.
 • +23 (33 voturi)    
  Excelent (Marţi, 17 ianuarie 2012, 20:55)

  newyorkezul [utilizator]

  Ar trebui sa fim mai multe voci care sa le spuna oamenilor ca nu STRADA e solutia.
  Felicitari. Ma alatur 100% acestor pareri.
  SI STIU CA SUNTEM MULTI. HAI SA NE FACEM SI NOI AUZITI!
  • -2 (10 voturi)    
   daca noi nu, atunci cine? (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:27)

   gigi [anonim] i-a raspuns lui newyorkezul

   e cam greu sa ne facem auziti daca noi nu...
   chiar si daca suntem multi...

   in 20 de ani de noi nu, ei au invatat ca pot face orice.

   pasivitatea are costurile ei, la fel cum orice popor are liderii pe care ii merita!

   si cum noi NU, atunci SA TRAIM BINE!!
  • -2 (4 voturi)    
   si ce faci? (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:42)

   Lucian [anonim] i-a raspuns lui newyorkezul

   nici eu nu sunt de acord cu violenta. dar atunci cand puterea e la ei (politicieni) si nimeni nu te baga in seama ce solutie ai?
   • +4 (4 voturi)    
    simplu (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:46)

    vh [utilizator] i-a raspuns lui Lucian

    Votezi!
 • -18 (28 voturi)    
  SCRISOARE De BACONSKI (Marţi, 17 ianuarie 2012, 20:57)

  Andreea [anonim]

  D-le Baconski, ati avut niste batai de cap sa scrieti aceasta scrisoare, nu zic nu! Dar pe noi nu ne intimideaza in nici un fel. Ati executat un ordin si atit pentru ca tuturor va titiie fundul. Textul e o inspiratie dupa o poezie a lui Mihai Eminescu, "Eu nu cred nici in Iehova" si v-ati gindit ca il dati pe spate pe PRESEDINTE si totodata pe noi! Nu! Nu mai reusiti sa faceti asta!
 • +19 (31 voturi)    
  da (Marţi, 17 ianuarie 2012, 20:58)

  krin [anonim]

  da, te sustin

  ma regasesc in acest articol
 • +11 (25 voturi)    
  bravo! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 20:59)

  anca [anonim]

  Nici eu!
 • +23 (33 voturi)    
  Felicitari, Rodica Ardelean! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 20:59)

  obiectiv [anonim]

  o atitudine CORECTA!
 • +6 (24 voturi)    
  Felicitari! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 20:59)

  Leix [anonim]

  Asa cum dvs. aveti dreptul sa spuneti - "Eu nu, multumesc" - asa au si protestatarii dreptul sa spuna "Eu da, multumesc".
 • +12 (20 voturi)    
  te previn (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:00)

  Nicolae Kidman [utilizator]

  Judecând după esenţa articolului tău, foarte probabil vei fi etichetată drept "sclavă", "oarbă care nu vede realitatea".
 • +17 (27 voturi)    
  bravo (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:01)

  sorin [anonim]

  Dumnezeu sa te binecuvanteze! Frumos spus!!!
 • +13 (21 voturi)    
  da (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:03)

  blob [anonim]

  +1
 • +21 (33 voturi)    
  Bravo... (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:05)

  piticu [anonim]

  Exceptional ! Asa ies lucrurile cand oamenii isi folosesc propriul cap - propria judecata care se bazeaza pe BUN SIMT, CULTURA si SINCERITATE fata de cei din jur si mai ales fata de sine !
  Asadar subscriu : NU ! MULTUMESC !
  dar....
  DA ! ITI MULTUMESC !
 • +16 (28 voturi)    
  va felicit (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:05)

  carmen [anonim]

  va felicit...................m-as bucura sa fie cit mai mul;ti ca dv......
 • +1 (31 voturi)    
  ? (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:06)

  mda [anonim]

  nu inteleg care-i rostul acestui comentariu...

  1. eu ii respect pe cei care protesteaza. chiar si doar pentru ca e dreptul lor.

  2. protestele de acum, chiar si deturnate de catre usl sau pdl sau naiba mai stie cine, NU SE COMPARA CU NICIUN PROTEST RECENT. oamenii nu au ajuns in strada pentru i-a chemat acolo vreun mascarici - politicieni, sindicate etc. protestele organizate de partide sau sindicate au fost o manifestare penibila de forta a mafiei sindicale sau a mafiei politicienilor. atat.

  3. protestele de acum provin din nadejdea pe care oamenii si-au pus-o nu intr-un mafiot, nu intr-un afacerist, nu intr-un politician, presedinte, sindicalist etc. nu! ci intr-un om care reprezinta tot ceea ce aceia enumerati mai sus nu sunt: un om vertical, un om care a realizat ceva, un om care nu s-a ascuns in spatele vorbelor. faptul ca oamenii au reactionat mult mai puternic la un om valoros decat la mita politicienilor inseamna un singur lucru: ca mai multi romani prefera cinstea coruptiei!
  - e motivul pentru care multumesc tuturor celor ce au protestat pentru Raed Arafat, impotriva coruptiei, impotriva partidelor (iar nu la chemarea vreunui politician).

  4. a mai fost o data cand lumea a protestat spontan, din INDIGNARE, iar nu mobilizata de vreo mita politica sau impinsa de foame: paradoxal, e vorba despre mitingurile impotriva demiterii abuzive a presedintelui Basescu :D - cred ca era prin 2006, daca nu ma-nsel.

  5. protestele, in forma initiala, nu cer schimbarea unui politician cu altul. daca vor obtine ceva - va fi "scuturarea" puterii actuale - care va intelege ca nu se mai pot juca la fel ca pana acum, ca nu mai pot continua cardasia cu marii corupti (din randurile lor sau din opozitie).
  iar faptul ca in comentariul pe care l-ati postat autoarea "vrea" o groaza de lucruri, dar condamna protestele il face destul de incoerent.

  6. protestele, in conditiile astea, inseamna ATITUDINE CIVICA. in sfarsit... dupa 21 de ani de apatie (de la Piata Universitatii 1990...)
  • +6 (20 voturi)    
   Corect! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:16)

   kinn [anonim] i-a raspuns lui mda

   Mai ales punctul 1.

   eu ii respect pe cei care protesteaza. chiar si doar pentru ca e dreptul lor
   • +10 (18 voturi)    
    Hei! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:14)

    interbelic [utilizator] i-a raspuns lui kinn

    Cind televiziunile mogulilor nu mai fac nimic altceva decit sa arate, si sa vorbeasca 24 de ore din 24, o mie sau doua mii de oameni (uneori, ca azi, si mai putini), atunci nu poti sa spui ca nu i-a chemat nimeni! Cind site-ul romanialiberala trimite chemari pe retele de socializare, nu inseamna ca nu i-a chemat nimeni, ci ca i-au chemat tot aia (care nu reprezinta spre ghinionul nostru o alternativa) dar pe alte cai, mai moderne, mai tineresti, mai cool. Asa ca nu le mai ridica osanale. Cei care ocupa acum Piata nu se compara la nici un capitol cu noi care am ocupat-o in 1990. Aia a fost o miscare inchegata in care oamenii puteau exprima coerent ideea pentru care se afla acolo. Intelectualitatea era acolo, balconul era deschis, cei mai de seama intelectuali si artisti romani transmiteau substanta acelei miscari anticomuniste. Azi, am vazut la realitatea si la antena3 manipulare curata! Au intrebat doua femei, o batrina care nu si-a aratat fata despre cauza prezentei ei acolo si tot ce a facut a fost sa balmajeasca ceva despre cum Basescu se foloseste de un"brend", ca Arafat e un brend, ca Smurd e un brend, ca Romania e un brend etc. nu se intelegea absolut nimic!!! Apoi a urmat o tinara care, cu o voce de mironosita, marturisea ca protesteaza pentru tot felul de nebuloase. Iata de ce, acesti demonstranti nu se pot bucura de respectul meu. Mai ales pentru ca nu au iesit pentru un ideal, ci pentru nimicuri de genul "sa aiba voie sa fie huligani pe stadion", sa-si primeasca privilegiile de "revolutionari" inapoi, sau pentru ca li s-ar fi micsorat pensiile sau pentru ca nu vor sa invete la bac, sau pentru ca e mai greu acum sa fii student etc, etc. Daca ar fi iesit sa protesteze ca nu s-a redus numarul parlamentarilor la 300 asa cum au votat tot ei acum doi ani, eram si eu acolo printre ei. Si veniturile mele s-au redus semnificativ, dar inteleg ca nu se putea altfel. Vorba lui Moromete: "Daca nu e, de unde sa va dau?!"
    • 0 (8 voturi)    
     E? (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 7:23)

     nabuco 13 [anonim] i-a raspuns lui interbelic

     "Daca nu e, de unde sa va dau" - dar pentru telegondole de 10 mil. euro, care nu duc nicaieri, e? Dar pentru stadioane ,in sate unde tinerii nu mai sunt de mult, e? Pentru autostrazi platite(nu si facute!) cu 15 mil. euro pe Km, e? Si pentru a imbuiba o clasa politica, si cand zic asta, ma refer la toata sleapca de hoti - putere si opozitie, e? Sigur ca e! Iti doresc sa vrei sa iesi in strada si sa nu poti. Din varii motive...
     • +1 (3 voturi)    
      ce treaba are sula cu prefectura (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 11:43)

      mario [anonim] i-a raspuns lui nabuco 13

      Am ales acest titlu ca sa iti raspund pe limba ta. Stimabile, banii din care se construiesc stadioane, telegondole sunt bani de investitii, care intra pe o zona bugetara, care in mare masura sunt fonduri nerambursabile si a caror destinatie NU POATE FI MODIFICATA! NU se pot plati salarii si pensii din acesti bani, pentru ca este ilegal. Sunt de acord cu tine ca de ani de zile platim la autostrazi si inca nu este nici una gata... dar se face ceva in ultimii ani: anul asta vom ajunge pe autostrada pana la mare, sunt portiuni de autostrada date in folosinta, in jurul Bucurestiului s-au construit pasaje si poduri... cum spuneam in ultimii ani eu constat ca se face ceva. Peste tot in lume clasa politica cauta sa se imbuibe... DA, sunt multe de imbunatatit si de construit in tara asta, dar nu cu distrusii care arunca cu pietre in niste OAMENI aflati la datorie (a se citi serviciu) care respecta ordine!!! Daca lumea ar fi atat de nemultumita de ceva anume probabil ar iesi cu zecile sau sutele de mii in strada, nu 1500 in Bucuresti si sub 10.000 in toata tara...
     • +2 (2 voturi)    
      completare (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 12:17)

      mario [anonim] i-a raspuns lui nabuco 13

      stadioanele de la tara (unde mai sunt sau nu tineri) sunt facute pe baza unor proiecte platite/facute de primarii localitatilor respective! nu le sunt bagate pe gat primariilor! daca primarii respectivi ar face proiecte de infrastructura sau orice altceva pentru localitatea lor s-ar face altceva si nu stadioane... ;)
      Da, stiu, "e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune"... eu iti recomand inainte sa scrii ceva sa te documentezi, ai emana altceva decat frustrare si poate te-ar ajuta mai mult si pe tine ca om sa cunosti ;)
    • +1 (1 vot)    
     felicitari! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 13:27)

     iulian48 [anonim] i-a raspuns lui interbelic

     Si eu,ca multi din aceasta tara sunt de aceiasi parere,dar cei care asteapta cu mana intinsa,sunt din pacate,foarte multi si redusi in gandire,multi sunt fara scoala prea multa,nu se compara cu Piata Universitatii din '90,ce vremuri frumoase,pacat ca poporul roman nu intelege nimic,nu mai am nici o speranta sa se indrepte lucrurile,poate pentru cei ce vor urma!
  • -2 (12 voturi)    
   common sense (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:39)

   razv [anonim] i-a raspuns lui mda

   Esti naiv/naiva daca iti inchipui ca cineva are rabdare sa-ti citeasca polologhia, in aceasta mare de comentarii. In plus, e si lipsit de respect (cel putin) sa-ti postezi propriul semi-articol drept comentariu la un alt articol. Si, in al 3-lea rand, o practica de bun-simt este sa te asiguri ca ai inteles bine articolul inainte de posta comentarii. Dupa cum vezi, am indraznit sa-ti fac o mica teorie despre respect si bun-simt. In caz ca nu te-ai prins, despre asta era vorba si in articolul d-nei Ardelean.
   • 0 (8 voturi)    
    nici "common sense"-ul nu mai e ce-a fost... (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 0:13)

    femeia nisipurilor [utilizator] i-a raspuns lui razv

    Eu am avut rabdare sa citesc ce a spus mda si mi se pare ca a scris coerent, cu bun-simt si fara patima. Inteleg ca va deranjeaza lungimea comentariului lui... pai puteti s-o trageti de urechi si pe doamna Rodica Ardelean aici,caci ceea ce a fost postat ca articol este de fapt un comentariu(al dumneaei):
    http://www.hotnews.ro//stiri-11248998-usl-protestele-strada-alta-perspectiva.htm#comentariu_11252627
    Subscriu parerii lui mda, comentariul doamnei este fara rost. Inteleg ca oamenii din Piata Universitatii nu o reprezinta. Da, si? Poate nici nu si-au propus.
  • +1 (9 voturi)    
   Vezi ca s-a luat deja nota... (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 1:37)

   Sting [utilizator] i-a raspuns lui mda

   ...de atitudinea si dorinta populatiei. Orice protest de aici incolo poarta semnatura politica si este caracterizat de prostie si plictiseala mare acasa.

   Daca faceti vreo prostie si o puneti de o lovitura de stat nu va vad prea bine. Sigur se strang vreun milion sa va linseze.

   P.S. Daca nici dupa atatea informatii pe care d-na ti le-a oferit nu ai reusit sa intelegi scopul articolului atunci pot sa-ti spun ca esti redundant.
 • +13 (27 voturi)    
  Superb (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:07)

  sucaa [utilizator]

  Tot respectul si admiratia mea. Sunt 100% alaturi de astfel oameni.
  Felicitari
 • +11 (23 voturi)    
  Felicitari (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:08)

  Ionel [anonim]

  Deci nu sint singur in univers ? :)
 • -11 (25 voturi)    
  Evident ca tu nu.... (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:10)

  Rbv [anonim]

  Nici Basescu nu este de acord cu aceste manifestatii! Nici Boc si nici chiar Udrea nu-s de acord cu aceste manifestatii!
 • +7 (23 voturi)    
  Sper... (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:11)

  Atcika [utilizator]

  Sp[er din tot sufletul ca majoritatea oamenilor din aceasta tara judeca la fel . Felicitari autoarei acestui articol.
 • +6 (20 voturi)    
  123 (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:13)

  mihai [anonim]

  Intradevar cineva rational .... daca ar putea fi si majoritatea din cei din piata asa....
 • +8 (20 voturi)    
  Bravo (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:14)

  Bravo, Jhony [anonim]

  va felicit pentru comentariu si va aprob întrutotul. cred ca cei de pe strada sunt oameni fie forțați de împrejurări sa mearga la protest (cunosc cazuri reale in care seful a fortat angajatii sa protesteze - un exemplu celebru ar fi Mircea Badea ;)), fie sunt parazitii romaniei care primeau ajutoare de la stat desi nu le meritau.
 • -7 (17 voturi)    
  Eu nu sunt de acord ... (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:15)

  Pacient [anonim]

  - Eu nu sunt de acord cu privatizarea asigurarilor de sanatate (a pachetului de baza).
  - Eu nu sunt de acord cu privatizarea spitalelor de stat si a aparaturii aferente. Cine doreste spital privat, sa isi construiasca unul "de la firul ierbii".
 • +7 (19 voturi)    
  Perfect spus! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:16)

  Pink Panther [anonim]

  De fapt asa zisii "amarati" care protesteaza sunt masa de manevra care ne impiedica pe noi, oamenii normali sa traim cum vrem noi.

  Acest vot univarsal nenorocit care egalizeaza aiuritii cu cei care au ceva de spus alimenteaza politicienii de 2 bani care conduc tara.
 • +8 (16 voturi)    
  Romani adevarati (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:18)

  mircea [anonim]

  Bine scris , bine tintit .
  Materialul acesta ar trebui citit si inteles de minim 50 % din romani .
 • +7 (13 voturi)    
  frumos (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:18)

  VasileCelGroaznic [utilizator]

  frumos
 • +7 (13 voturi)    
  Realitatea (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:23)

  florin [anonim]

  Cu tot respectul pentru ...natiunea ROMANA.....NU-I mai ascultati pe acesti ...rommanI!!!!!!!!!!!,,,,gen C.T.Popescu,M.Dinescu.........si alti travestiti din acest popor,pardon INTELECTUALI ADEVARATI!!!!!!!!!!!!...........este tirziu si miine mergem la munca,caci in tara asta mai trebuie sa si munceasca cineva...nu-i asa?
 • +6 (12 voturi)    
  Bine zis (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:24)

  a2t [utilizator]

  Bravo
 • -5 (9 voturi)    
  Noi nu, (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:25)

  mariage [utilizator]

  multumim!
 • +6 (14 voturi)    
  Admirabil (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:25)

  razv [anonim]

  Felicitari, d-na Ardelean ! Ati sintetizat foarte bine pozitia celor care reusesc, asa cum spuneti, sa gandeasca "in afara magiei televizorului". Suntem mai putin vizibili dar asta nu inseamna ca putem fi ignorati.
 • -3 (9 voturi)    
  Doar teorie (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:27)

  Michele Ange [anonim]

  Si eu sunt in total acord cu acest punct de vedere. Comentez foarte rar dar acum am simtit nevoia sa incurajez o astfel de pozitie.
  Din pacate in text sunt multe dorinte si nici o sugestie despre cum sa facem ca ele sa devina realitate. Nici un sistem nu-si va taia singur craca de sub picioare sau accesul la borcanul cu miere. Asa că, ori vom ramane in continuare cu visele noastre sperand ca este deajuns sa ne exprimam dorintele ca ele sa se indepineasca, ori vom incepe sa facem ceva concret si atunci s-ar putea sa incepem sa simtim ca cei din strada ne reprezinta si pe noi.
 • +1 (11 voturi)    
  nici pe mine (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:28)

  atreus [anonim]

  nici pe mine nu ma reprezinta manifestantii
 • -2 (10 voturi)    
  In reflexul rotulian sa nu uitam ciocanul (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:31)

  Dr.A [anonim]

  Manifestarile publice violente sunt un simptom reflex al unui sistem nereprezentativ. Sa nu uitam ca dincolo de violenta fizica exista violenta psihica. A abuza o societate pana intr-acolo incat a o face sa-si piarda reperele si a reactiona violent este o crima. Imi pare gresit Sa acuzati victima unui tortionar ca a pus mana pe o piatra ca si cum ar fi facut asta in mod altfel decat instinctual e o dovada de sfanta inocenta.
  • +1 (7 voturi)    
   dar tu ce ai fumat la revolutie? (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:20)

   gentro [utilizator] i-a raspuns lui Dr.A

   dreptul la violenta nu exista in lumea civilizata.
   dar exista dreptul de a plonja cu capul in jos de pe acoperisul blocului.
   • -1 (1 vot)    
    in lumea civilizata (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 11:02)

    Dr.A [anonim] i-a raspuns lui gentro

    Ce legatura are "lumea civilizata" cu romania? Faptul ca zic unii ca e stat de drept si democratie in romania nu inseamna ca si este. Daca ar fi nu s-ar intampla ce se intampla din simplul motiv ca ar exista mijloace mai bune de atins rezultatul.
 • +5 (9 voturi)    
  daca ar fi avut Horea, Closca si Crisan (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:32)

  dominic [anonim]

  conturi de Twitter si Facebook, nu-si mai pierdeau vietile. Puneau niste postari suparate pe blogurile personale, faceau niste "Causes" pe Facebook in care atrageau voturile taranilor, mai dadeau si cateva sute de "ciripituri" cu hashtag #revolutie si gata. Treaba era rezolvata si isi puteau vedea si de muncile cotidiene, fara niciun risc.
 • -1 (9 voturi)    
  Punctul pe "i" (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:33)

  judex [anonim]

  ...si o binemeritata palma pe obrazul politicienilor, ziaristilor, analistilor si, in general, al "formatorilor de opinie" care au ignorat existenta, bunul simt si discernamantul celor asemenea RA. Sper ca cei asemenea ei sunt "majoritatea tacuta", care se va exprima, in sfarsit, la alegeri. Oricare le va fi alesul, fiecaruia dintre ei.
  Pentru mine, existenta Rodicai Ardelean este cea mai buna veste a anului 2012 .
 • -1 (11 voturi)    
  eu DA!!! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:38)

  radu [anonim]

  eu ma solidarizez cu manifestantii si am manifestat in orasul meu din provincie.

  eu DA!!!!!
  • +1 (1 vot)    
   e de inteles (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 14:27)

   vasca [anonim] i-a raspuns lui radu

   Pentru fiecare institutie judeteaba, deja sunt desemnati cei de la usl care vor veni la conducere.
   Asadar ,nu e de mirare ca multi aproba ce se intimpla acum, dar din alte perspective. Sa fim seriosi, chiar ne credeti timpiti, ca daca pleaca pdl si vine inapoi usl cu iliescu va fi raiul pe pamint? Cu iliescu ca prim mentor?
 • +1 (13 voturi)    
  hm... (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:43)

  owl [anonim]

  EU SUNT reprezentat de cei din piata. O parte mica, e adevarat, pentru ca altfel as fi acolo.

  EU SUNT cel care iti bate obrazul cand arunci hartii pe jos, cand mergi pe strada si injuri, cand conduci agresiv si asa mai departe.

  EU SUNT dezamagit de clasa politica, mi-e scarba de ei. De toti. Dar stiu ca ma pot descurca si pe vremea asta si m-as fi descurcat si pe vremea cealalta. Cu toate astea EU SUNT cel care merge la vot si voteza cat de bine crede ca poate pentru Romania.

  EU SUNT cel care crede ca cei care au avut cea mai mica legatura cu PCR trebuie sa nu mai conduca tara.
  etc, etc...

  Ce nu sunt... ei bine, EU NU sunt postac. Colcaie pe aici de postaci...
 • 0 (6 voturi)    
  BRAVO (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:46)

  bravo [anonim]

  Bravo
 • 0 (12 voturi)    
  Nu se poate democratie fara "demos" (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:49)

  lilianatimofte64 [utilizator]

  Eu o inteleg pe doamna care a scris articolul, dar exista, cred, o contradictie in ceea ce spune.
  Vrea democratie, dar nu e de acord nici macar cu demonstratiile pasnice. Asta nu e democratie.
  Intr-o societate democratica, parerea poporului, a oamenilor este esentiala, este baza.
  Pentru asta se revolta oamenii, intr-o dictatura, ca sa aiba dreptul la opinie si nu doar la alegeri. Absolut de acord ca manifestatiile sa fie pasnice, dar cred ca mai avem multe de invatat in democratia noastra, sa ajungem la stadiul acesta.
  Este un drept fundamental care nu poate fi eliminat.
 • 0 (10 voturi)    
  Eu nu, mulţumesc. (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:51)

  geea [anonim]

  DAR CINE??? Pacat aveti un nume predestinat luptei. Ardelenii sunt oameni hotarati, luptatori. D-voastra va lipseste cu desavarsire. In mare sunt de a cord cu modelul de om. Daca in 89 nu ar fi iesti nimeni pe strazi, credeti ca acum ati fi putut sa va spuneti opinia? Daca taranii nostrii nu ar fi iesit la lupta, tara asta ar fi fost mai mica ca si teritoriu.
 • +1 (13 voturi)    
  sa traiti bine!! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:51)

  gigi_gigi [utilizator]

  sa inteleg ca doamna autoare nu e bugetara, nu e nici pensionara si nici nu i-a ajuns cutzitul la os...

  Doamna, v-ati gandit vreodata ce se intampla cu cei 24% + 16% + alte taxe pe care le platiti dvs la stat pentru o pereche de pantofi comozi, fix din salariul dvs "net" pentru munca pentru care sunteti profesional pregatita ?

  Doamna, daca va place condeiul, scrieti!
  daca va plac semnaturile, strangeti-le!
  daca va place sa vorbiti la telefon, telefonati!
  daca va e bine, nu schimbati nimic!!

  Dar sa nu uitati ca fiecare popor are conducatorii pe care ii merita, iar pasivitatea unora, e premisa pentru abuzurile altora...
 • -6 (12 voturi)    
  Asa, si?... (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:52)

  Dan Comsa [anonim]

  Foarte bine ca nu sunteti de acord, sa fiti sanatoasa, dar de ce trebuie sa stim si noi asta. Credeti ca intereseaza pe cineva optiunile dumneavoastra politico-socialo-bloggeristice? Ma indoiesc..
  • +5 (5 voturi)    
   ok (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:18)

   chinezul [anonim] i-a raspuns lui Dan Comsa

   ...daca nu te intereseaza, nu trebuie s-a interzici s-au s-a spui ca e bloggerista, da e o forma moderna de comunicare.
   Te asigur ca nici pe mine nu m-a intereseaza un dobitoc ca Badea, nici ultrasii, nici parazitii numiti revolutionari, ca nu eu i-am trimis ..in fata televiziunilor s-a faca scandal ! Cinste celor care au ridicat probleme corecte in mod civilizat, in rest, pleava, maidanezi, de aceiasi factura cu tv. care i-au popularizat! NU M-A REPREZINTA!
  • +2 (2 voturi)    
   Schimba canalul... (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 10:56)

   Un [anonim] i-a raspuns lui Dan Comsa

   pardon, site-ul, daca nu te intereseaza
 • +4 (6 voturi)    
  Tovarasi... (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:54)

  xy [anonim]

  asezati-va linistiti!
 • +5 (11 voturi)    
  Ma recunosc total in cuvintele dumneavoastra (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:56)

  Stelian Simion [anonim]

  Doamna, eu cred ca dumneavoastra chiar meritati o Romanie mai buna si, daca sunteti suficient de tanara,poate o veti si apuca ! Dumnezeu sa va ajute ! Nu sunt total pesimist in aceasta privinta,articolul dumneavoastra imi da (inca) o speranta. Va multumesc ! Sa fiti sanatoasa si sa va cresteti copiii asa cum ganditi si spuneti aici !
 • +5 (13 voturi)    
  vorbim, facem (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:59)

  mihai_vart [utilizator]

  Nici eu nu simt vreo legatura cu mesajele oamenilor care protesteaza, dar nu pot nega sinceritatea gestului lor.

  De 5 zile simt ca ce se intampla in mai multe orase din tara are un rol mai degraba terapeutic decat unul politic pentru oamenii din strada si cei care i-au urmarit la televizor. Si in urma terapiei reusesti sa vezi macar pentru o vreme lucrurile adevarate.

  Nu suntem violenti, vrem sa ne strangem in grupuri cat mai mari in centrul orasului, vrem sa scriem bannere, vrem sa ne cataram pe monumente fara sa primim amenda.

  Ma bucur enorm ca de aceasta terapie se bucura oamenii din toata tara si nu doar bucurestenii. Ma bucur ca nimeni nu indrazneste sa strice bucuria acestor oameni. Ma bucur ca protestul nu a degenerat (si pentru ca locuiesc in centru :D)

  Desi totul a inceput cu incrancenare, cred ca oamenii acum se bucura ca au un loc in care sa se descarce dupa ce termina treaba. Si ce e cel mai important e ca petrecerea va continua atata timp cat vor avea ei chef si nu pana cand politicianul sau artistul platit pleaca acasa.
  • -1 (7 voturi)    
   Exceptional (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:45)

   kinn [anonim] i-a raspuns lui mihai_vart

   Acest comentariu ar merita si el un articol.
 • -4 (18 voturi)    
  Dormi linistita, doamna! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 21:59)

  ionescu andrei [anonim]

  ...guvernul, boc insusi, si cu FNI lucreaza pentru tine!
 • 0 (14 voturi)    
  Dreptul la revolutie (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:00)

  Sever [anonim]

  Va rog sa ma iertati dar nu sunt de acord cu lipsa de respect fata de iesirile in strada. Este la fel de periculoasa ca si lipsa de respect pentru institutiile unui stat democratic.
  De fapt protestul de strada nu este doar masura competentei guvernantilor, el este (prin numarul participantilor) si un indicator pentru parlamentari de a-si retrage sau nu sustinerea guvernamentala. Felul in care sunt respectati cei din strada de catre guvernanti este un indicator pentru nivelul de incredere al altor tari, lucrile putand ajunge la racirea relatiilor economice, ruperea relatiilor diplomatice sau chiar pana la interventii militare pentru apararea celor din strada sau schimbarea acelui guvern opresiv.

  Recititi va rog cel mai celebru paragraf din Declaratia de independenta (4 iulie 1776), idei care au modelat Constitutia americana, Declaratia drepturilor omului si multe alte documente care marcheaza uriasul progres al civilizatiei in ultimii 250 de ani:

  « Noi considerăm aceste adevăruri evidente, că toți oamenii sunt egali, că ei sunt înzestrați de Creator cu anumite Drepturi inalienabile, că printre acestea sunt Viața, Libertatea și căutarea Fericirii. Că, pentru a asigura aceste drepturi, Guverne sunt instituite printre oameni, izvorând puterile lor doar din consimțământul celor guvernați, Că atunci când orice Formă de Guvernare devine distructivă acestor scopuri, este dreptul poporului de a o modifica sau elimina, și să instituie nouă Guvernare, stabilindu-i fundația pe astfel de principii și organizandu-i puterile în asemenea formă, încât să le pară lor cel mai probabil să producă Siguranță și Fericire. »
  • -1 (3 voturi)    
   ?? (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 4:21)

   yol [anonim] i-a raspuns lui Sever

   Va rog sa ma iertati si d-voastra, cred ca trebuie sa mai cititi articolul, macar o data, macar fraza asta: "Eu nu sunt mai puţin dezamagită politic decât marea mulţime onestă a nemulţumiţilor zilei, însa eu nu cred ca aceasta e soluţia."

   Si mie, personal, mi-ar placea ca Romania sa aiba o constitutie ca cea americana.....dar despre ce vorbim pana la urma....acum?! Despre un PUNCT DE VEDERE, f bine scris si descris, sau de polemici TV cu argumentatia de rigoare (ba pe-a ma-tii) si fiecare scoate din burta exemple de constitutii, de revolutii franceze, americane. E cel putin dubios sa-ti doresti sa protestezi ca in urma cu secole.....
 • 0 (12 voturi)    
  Despre democratie (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:05)

  Maria [anonim]

  Cine a scris asta? Ciobanasul din "Miorita"? Stimata doamna, a protesta pasnic este semnul unei democratii adevarate. Tocmai faptul ca oamenii protesteaza in strada inseamna ca incepe sa existe "firava democratie" pe care sustineti ca o aparati.
  Nu e suficient ca dumneavoastra sa va purtati corect, sa respectati regulile si legile. Asa trebuie sa faca si politicienii nostri. Si vi se pare ca ei respecta legea?
  Banuiesc ca de foarte multi ani tot asteptati sa va treziti "într-o ţară normală, în catre toate mecanismele funcţionează", fara coruptie.
  Nu va e teama ca din cauza acestei atitudini va trebui sa asteptati toata viata?

  cat despre decizia hotnews de a promova numai aceasta scrisoare...
 • +3 (11 voturi)    
  foarte bine spus (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:10)

  andu [anonim]

  excelent! aceeasi impresie o am si eu, nu ma simt reprezentat de cei ce sunt acum in strada. Chiar deloc! Acest text ar trebuie preluat pe bloguri, caci de la tembeliziuni ce sa ne asteptam, decit la manipulare!
 • -1 (9 voturi)    
  si care... (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:12)

  anoim [anonim]

  ar fi solutia sa ne exprimam nemultumirea?
  sa tacem si sa inghitim ca pana acum?
  sunt IMPOTRIVA violentelor... dar ce e asa rau in mitinguri pasnice? sunt o forma democratica pentru ca oamenii sa-si arate nemultumirea.
 • -1 (5 voturi)    
  eu da (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:13)

  Kroko Dilu [utilizator]

  eu da,da multumesc!
 • -1 (7 voturi)    
  da-ne reteta! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:14)

  Lars Von Trier [anonim]

  Rationamentul tau ,Rodica, e corect pana intr-un punct insa nu poate deveni axioma pentru ca cei buni, educati si culti ,si grijulii fata de educatia copiilor lor,etc, nu au auditoriu in randul guvernantilor sau a celor care-i reprezinta efectiv.Si cum sa-ti iei inapoi votul de incredere pe care poate l-ai dat cu speranta in mai drept si mai bine,daca usile la care bati sunt ferecate?
  Ai o solutie care sa nu fie diluata de discrepante culturale,de instruire, de varsta, de agenda?
  Poti sa determini schimbarea dupa modele de catifea?
  Da-ne reteta si te vom urma!
  Eu, nu,multumesc
 • +5 (11 voturi)    
  Iti multumesc (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:20)

  Tudor Bugetar [anonim]

  Ma alatur tuturor celor care au apreciat ceea ce tu ai SCRIS. Nu am crezut vreodata ca pot sa ma simt 100% alaturi de parerea altei persoane. Sa ai o zi frumoasa maine si cred ca daca iti cresti copii in acest spirit ei vor fi invingatorii si sustinerea noastra peste ani.
 • -2 (10 voturi)    
  forma fara fond (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:20)

  Andreea [anonim]

  Perfect, tu nu esti reprezentata. Conteaza? Poate nici eu, poate nici alti 1 mil. de oameni. Au iesit in strada cei care au simtit ca trebuie sa faca asta. Nu vad o problema, nu ma deranjeaza, nu au iesit cu siguranta de plictiseala sau lipsa de activitate. Este un articol scris frumos, dar care nu exprima concret nimic.
 • -2 (10 voturi)    
  O idee (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:23)

  un roman [anonim]

  Ceea ce ati scris dumneavoastra referitor la datoria fiecarui cetatean de a respecta legile tarii, de a fi cat mai corect si civilizat in societate etc. este foarte adevarat.
  Dar eu cred ca nu sunteti total constienta de ceea ce trebuie facut pentru a schimba ceva in aceasta tara.
  Nici eu nu sunt de acord cu violenta declansata de o parte din "nemultumiti" pentru a putea vandaliza si fura, cum sa si intamplat.
  Cine spune ca violenta nu rezolva nimic, se inseala amarnic. In momentul in care diplomatia nu mai functioneaza, se trece la violenta. In orice stat, oricat de civilizat ar fi, a avut loc o schimbare doar dupa o manifestare violenta, ca de exemplu Revolutia Franceza si Revolutia Americana, doua miscari violente care au fost necesare ca oamenii sa-si primeasca drepturile cuvenite.
  Credeti ca pe presedinte sau pe prim-ministru ii intereseaza cateva bucati de hartie pe care sunt enumerate nemultumirile cetatenilor? Dupa ce au dat dovada de atata indiferenta fata de tara si fata de popor chiar credeti ca-i vor interesa asa ceva?
  Daca vrem o tara mai buna, va trebui sa luptam pentru ea. Si sa facem sacrificii, nu sa mergem la servici, dupa care sa ne inchidem in casa si sa asteptam vremuri mai bune.
  In momentul in care, poporul roman, va fi in stare sa faca ceea ce este necesar pentru ca aceasta tara sa functioneze la adevaratul sau potential, atunci vom avea conditiile necesare pentru a trai decent si pentru a progresa, nu a ne bate joc de tot ceea ce inseamna valoros in Romania.
 • +5 (13 voturi)    
  Pacat (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:28)

  Vraciu [anonim]

  Pacat ca atat de putini oameni au citit acest articol si din nou pacat ca majoritatea oamenilor prefera sa se lase manipulati de televiziuni.
  Felicitari Doamna pt. analiza facuta.
  • -1 (9 voturi)    
   care analiza? (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:49)

   hmmm [utilizator] i-a raspuns lui Vraciu

   doamna a spus doar ca dorinta ei e sa fie strut cu capul in nisip. her choice! do i look like if i f@#king care?
   ferice de cei saraci cu duhul...
   • 0 (0 voturi)    
    Raspuns (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 21:53)

    Vraciu Gabriel [anonim] i-a raspuns lui hmmm

    Pacat ca unii citesc si inteleg numai ce le comvine, sau mai degraba, nu inteleg nimic.
 • -1 (13 voturi)    
  EU NU ! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:29)

  Rotax [anonim]

  EU NU dau doi bani pe faptul ca semnam pentru cele scumpe autostrazi din lume.
  EU NU mai tin minte de ce au murit din '43 incoace sute de mii de oameni ce au crezut intr-o Romanie unita.
  EU NU vad ca de 20 de ani incoace se marseaza pe o campanie de indobitocire a acestei natiuni.
  EU NU vad ca ni se fura viitorul
  EU NU cred in demnitare si identitate nationala
  EU NU vreau sa cred ca 80% dintre tinerii romani nu vor avea nici o sansa la un trai decent.
  EU NU vreau sa lupt pentru demnitate personala si prefer sa bag capul intre umerii si asa obositi.
  EU NU reactionez cand sunt nedreptatit
  EU NU vreau o solutie pt viitorul copiilor mei
  EU NU...
  • -2 (4 voturi)    
   Ntz! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:22)

   Gimmy [anonim] i-a raspuns lui Rotax

   Nu tine, prea ai tras-o de par! Se vede de la o posta ca e fabricata si nu vine din suflet!
   Dar mai incearca, nu dispera!..
  • -2 (6 voturi)    
   SI TU. (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:50)

   coco04 [utilizator] i-a raspuns lui Rotax

   Mori de grija poporului roman?
   Sau vrei sa il faci pe poporul roman dupa chipul si asemanarea ta?
   Vrei sa ma inveti pe mine cum sa-mi cresc copii mucosule?
   Cati ani ai?
   Daca vrei sa lupti pentru demnitate personala de ce vrei sa vina altii in strada pentru demnitatea ta?
   Sau nu mai e personala?
   Mori de grija a 80 % dintre romani.
   Cum am mai scris,si Hitler murea de grija poporului german.
   Te roade ca nu ies altii langa tine in strada si nu suporti,asa ca incepi sa le dai lectii.
 • +2 (12 voturi)    
  doamna... (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:33)

  Dan [anonim]

  ... eu chiar imi cumpar bilet inainte de a ma urca in autobuz si nu doar incerc sa fac asta, noi ne spalam rufele, la propriu, in familie, unde naiba ai vazut dumneata spalatorie la colt in alta parte decat in filme, eu imi vad copiii cum cresc in weekend-uri... duminica, seara, e ziua in care baiatul meu cel mic stie ca trebuie sa plec la munca pentru o saptamana, de cand avea patru luni se se intampla asta, dumneata ii duci la scoala, el merge singur... si e in clasa a doua. Daca pe dumneata nu te reprezinta cei din strada de ce trebuie sa ne spui asta?... Trebuie sa fii fericita ca uneori iti cumperi bilet si cel mai important este ca ai spalatorie la colt... cei din strada poate nu au... cine stie...
 • -1 (5 voturi)    
  Aproximativ de acord (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:38)

  andutza [anonim]

  Sunt aproximativ de acord cu tine.
  Ideea este ca romanii nu au iesit in strada de fiecare data cand a iesit Boc si a spus ce mai "taie" si pe cine mai da afara sau la fiecare gafa a lui Basescu, romanii au inghitit multe si sunt capabili sa inghita si mai multe pt ca vin dintr-un sistem comunist in care au fost obligati sa suporte multe!..., Si sa fim seriosi, asa cum esti tu un cetatean bun al acestei tari sunt si eu si colegii care mai scriu aici si prietenii noistrii si familiile noastre,...Eu incerc sa o conving pe doamna de la mine de la bloc ca baietelul meu nu trebuie sa astepte in carucior pana isi face nevoile catelul ei pe aleea din fata blocului si-mi impune sa nu-l deranjez calcandu-i zgarda...,sau sa o trag de maneca pe domnisoara bine imbracata cu poseta cu marca la vedere sa nu sufle fumul pe copilul meu in timp ce ma plimb prin parc sau pe trotuar sau pe golanul care-si scuipa flegma la picioarele mele fara ca macar sa-si ceara scuze,..., nu mai vb de tiganii care s-au mutat la blocuri si arunca sacii la ghena cu partea deschia in sus de se infunda ghena si trebuie sa tin gunoiul in casa inca o zi... Si noi suntem cetateni civilizati ai acestei tari si noi ne platim taxele la timp si respectam legile mai bine decat legiuitorii si ce se face pt noi!?Cat sa mai asteptam ca "ei" sa observe ca noi ne conformam, (chiar daca mai bombanim in diverse medii), legilor impuse prin voturi numarate mai ceva ca un copil de 3 ani!In ceea ce priveste opozitia, da e f bine sa ia aminte acest precedent si sa stie ca daca vor veni la putere si isi vor infunda mainile in "vistieriile" cecetatenilor vor pati la fel!Nu ma intereseaza nici pe mine cine e la putere atata timp cat drepturile mele de cetatean european imi sunt respectate!?Noi de ce sa nu "traim bine"!?
 • +5 (11 voturi)    
  Asa, DA! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:49)

  Gica [anonim]

  Excelent, Distinsa Doamna!
  HN ar trebui sa difuzeze pe toate canalele la indemana acest articol/comentariu.
  Pentru a se vedea ca exista acea multime tacuta care stie sa faca, a facut si face!
  Nota, pentru "minusari": sunt pensionar cu 1200 lei, dupa 41 de ani de inginerie facuta foarte serios si muncesc in continuare in sectorul privat. De ce?!
  - pentru ca stiu ce sa fac si ma simt util in continuare,
  - pentru ca imi place sa muncesc si sa ma joc cu nepotii seara, dupa o zi grea de lucru
  - pentru ca nu-mi prea ajunge pensia, dar nu vreau sa stau cu mana intinsa nici la stat si nici la copiii mei (unul in SUA, profesor univeritar si altul aici, la o multinationala, cu 2000Euro, net, pe luna.
  Asa ca nu ma reprezinta niciuna din pietele trecute, prezente sau viitoare ...
 • +5 (11 voturi)    
  Bravo! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:50)

  ABV [utilizator]

  Couldn't agree more!! Cel mai bun articol/comment de vineri incoace. Felicitari!
 • -2 (10 voturi)    
  noncombat (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:55)

  doctoru [anonim]

  stimata, orice forma de protest daca e pasnica e legitima in democratii. asta e sensul democratiei. asteptand sa faca cineva un alt sistem politic inseamna ca va multumiti cu ceea ce ofera actualul sistem politic. sunteti pe linia ce convine actualei clase politice.
  • +3 (7 voturi)    
   Wrong! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:30)

   Gimmy [anonim] i-a raspuns lui doctoru

   Doamna Ardelean (alaturi de multi altii, printre care si subsemtaul) se intreaba care e logica dizlocarii unui guvern intr-un an electoral?

   De ce trebuie sa-si dea demisia guvernul actual ca sa punem ce? un guvern de tehnocrati (piunem pariu ca va va lua doua luni sa va intelegeti asupra componentei sale!?),care trebuie trebuie sa faca.. ce anume? sa gaseasca in urmatoarele luni mutari minune care sa aduca bunastarea pentru tot neamul romanesc si sa mai si pregateasca alegerile!

   Alegeri dupa care, asa cum ne-au obisnuit stimabilii si de stanga si de dreapta, le veti da tehnocratilor un picior in fund ca doar greutatile momentului impun o raspundere politica, n-asa!??!

   Asa ca singura mea intrebare este: vreti sa incetati sa ne mai luati drept prosti!?
 • +3 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:58)

  [anonim]

 • +1 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 17 ianuarie 2012, 22:59)

  [anonim]

 • +3 (7 voturi)    
  Si eu subscriu la articol ! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:03)

  coco04 [utilizator]

  Si eu subscriu la articol si o felicit pe doamna !
  E un articol care arata foarte clar ca fara respect intre oameni nu se poate cladi nimic.
  Tinerii au nevoie de o cauza si daca nu au una isi gasesc una.oarecare.
  Trebuie sa fii ipocrit sa ai pretentia sa vina Basescu sa vorbeasca cu tine cand tu il defaimezi si il injuri.Dar deh,vrei sa-ti gadile orgoliul si sa i-o spui in fata.
  Nu poti sa injuri pe cineva si apoi sa ai pretentia sa ai o discutie constructiva ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic.Presedintele ii reprezinta si pe romanii care nu sunt in strada.
  Daca eu as demonstra pentru ceva ,primul meu gand ar fi sa nu ii legitimez pe altii care manifesta pentru o alta cauza,cu care eu nu sunt de acord ,vezi pomanagii si revolutionarii.
  Cand stai impreuna cu ei inseamna ca gandesti la fel.
 • +3 (7 voturi)    
  multumesc! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:07)

  cristian curte [anonim]

  O opinie in care ma regasesc 100%! Singura care a reusit sa stranga acest procent.
 • -1 (3 voturi)    
  Alternativa (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:16)

  Taner [anonim]

  Mihail Neamtu ?
 • +1 (7 voturi)    
  Romania inca are viitor (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:25)

  dicsof [utilizator]

  Inbucurator si datator de speranta acest articol al doamnei Ardelean,dar si subscrierea celorlalti cititori.In Romania ultimilor ani(mai ales),o partea importanta din media romaneasca depune "eforturi sustinute" pentru a dezinforma,manipula si crea diversiuni in slujba unor grupuri de interese politice, economice si de alta natura,dar in nici un caz in slujba romanilor si Romaniei,uitand (daca au stiut vre-o data) care e menirea profesiei de jurnalist,aceea de a fi in slujba adevarului si numai adevarului.Iata ca in acest context,mai exista oameni lucizi si neatinsi de media toxica,ce isi doresc sa traiasca intr-o tara normala,civilizata si inteleg ca pentru asta e nevoie de multa munca,cinste,corectitudine, onestitate.Felicitari doamna Ardelean si dumneavoastra celorlalti cititori care ganditi asemeni dansei.
 • +4 (8 voturi)    
  Felicitari! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:25)

  Topinel [anonim]

  Stimata doamna, sincere felicitari. Ma regasesc 100% in ceea ce ati scris.
 • +1 (5 voturi)    
  hmm (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:28)

  Unu [anonim]

  Toti cei care ies in strada se reprezinta pe ei insisi. Fiecare isi reprezinta propriile nemultumiri privind modul in care functioneaza societatea romana. Nu a venit nici unul din ei pe la vecini sa ii roage sa accepte sa ii reprezinte in cadrul protestelor. Fiecare este liber sa isi manifeste nemultumirile in mod public si pasnic. Eu ies in strada si protestez pasnic. Ma delimitez de iesirile violente ale unor descreierati. Ca mine mii de alti oameni din toata tara. Este dreptul dumneavoastra sa nu considerati ca iesirea in strada va avea un rezultat la fel cum este si dreptul meu sa am pareri diferite. Respect opinia dumneavoastra, ma confrunt cu aceleasi provocari zilnice privind serviciul, familia, sustin la fel ca dumneavoastra democratia, functionarea corecta a Parlamentului si votul ca mod de decizie al conducerii. Totusi asta nu ma impiedica sa imi spun pasurile in mod public pentru ca cei pe care noi toti i-am ales sa ne reprezinte (!) nu isi fac treaba. Sunt multe moduri de protest in afara de iesirea in strada; de exemplu, scrieti mesaje celor pe care i-ati ales sa va reprezinte prin vot si prezentati-le nemultumirile. In final cu totii ne vom exercita opiniile la vot.
 • -4 (10 voturi)    
  Foarte bine , (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:30)

  Observatore [utilizator]

  ramii la cratita !
 • 0 (4 voturi)    
  Hmm (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:30)

  Unu [anonim]

  Toti cei care ies in strada se reprezinta pe ei insisi. Fiecare isi reprezinta propriile nemultumiri privind modul in care functioneaza societatea romana. Nu a venit nici unul din ei pe la vecini sa ii roage sa accepte sa ii reprezinte in cadrul protestelor. Fiecare este liber sa isi manifeste nemultumirile in mod public si pasnic. Eu ies in strada si protestez pasnic. Ma delimitez de iesirile violente ale unor descreierati. Ca mine mii de alti oameni din toata tara. Este dreptul dumneavoastra sa nu considerati ca iesirea in strada va avea un rezultat la fel cum este si dreptul meu sa am pareri diferite. Respect opinia dumneavoastra, ma confrunt cu aceleasi provocari zilnice privind serviciul, familia, sustin la fel ca dumneavoastra democratia, functionarea corecta a Parlamentului si votul ca mod de decizie al conducerii. Totusi asta nu ma impiedica sa imi spun pasurile in mod public pentru ca cei pe care noi toti i-am ales sa ne reprezinte (!) nu isi fac treaba. Sunt multe moduri de protest in afara de iesirea in strada; de exemplu, scrieti mesaje celor pe care i-ati ales sa va reprezinte prin vot si prezentati-le nemultumirile. In final cu totii ne vom exercita opiniile la vot.
  • 0 (0 voturi)    
   adaos la Hmm (Joi, 19 ianuarie 2012, 23:11)

   Lidia Bradley [anonim] i-a raspuns lui Unu

   Asa cum spune Rodica Ardelean ar trebui sa arate adevarata democratie, cea matura, cea ideala; pana se ajunge acolo insa e nevoie si de proteste, celebrul 'right of assembly' din constitutia americana este una dintre procedurile menite sa dea voce poporului si cerintelor sale... nu se poate lipsi democratia de el.
 • +4 (12 voturi)    
  nici eu (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:31)

  oana [anonim]

  Nici eu!
  Dar am senzatia ca ..traiesti viata mea....
  Incepusem sa ma tem ca-s "defecta"si doar eu traies ca mai sus...
 • +3 (13 voturi)    
  100% de acord (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:31)

  Liviu [anonim]

  FOARTE BINE SPUS! BRAVO!
 • +4 (14 voturi)    
  de acord (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:36)

  Pandora [anonim]

  Nici eu nu sunt reprezentata de ei. Am invatat in multe ore de munca un lucru: schimbarea nu se opreste cand s-a schimbat seful. Schimbarea atunci incepe. Oamenii astia care au iesit sa schimbe guvernul si presedintele isi dau seama ca Romania va plati un pret prea scump daca schimba acum managerii schimbarii? Da, poate ca ne dor masurile luate, dar daca nu le-ar fi luat...poate am fi fost in locul Greciei acum.

  Bravo, frumos comentariu!
 • +1 (11 voturi)    
  Groaznica resemnare a romanului (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:47)

  Maria [anonim]

  Cine a scris acest articol? Ciobanul din "Miorita"?
 • +1 (5 voturi)    
  Revolutie a NORMALITATII (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:52)

  John [anonim]

  Felicitari pentru punctul de vedere si modelul de civilizatie prezentat si aplicat. Perfect de acord. Si eu doresc o revolutie a NORMALITATII, a bunului simt, a muncii productive si a discutiei civilizate, constructive.
 • +1 (7 voturi)    
  Corect (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:59)

  Parol [anonim]

  Asta e ca atunci cand iti taie pensia abia marita , iar la restul de 150 Ron nu iti raman nici bani de tren pana la Bucuresti sa le intorci si celalalt obraz. Nu ies adevaratii muribunzi de strada pentru ca nu au nici energie si nici bani de bilet. Oamenii care au muncit ieftin la CAP si au contribuit la hrana oraselor si reducerea datoriei de stat acum sunt criticati de ipocriti ca n-au carte si isi merita soarta celei mai "simbolice" pensii din Europa. Da. Ei ne fac de ras prin saracia si lipsa lor de educatie. Unii care au noroc o pun de un drum in Spania. Altii .. nu.
  Si ca sa revin la subiect, lui Base, Ili, sau cine s-o nimeri prezident nu prea s-a pomenit sa li se atraga atentia prin simple proteste , cu sicrie, papusi si alte circuri de papusi. De opozitie se vede ca le e frica de tremura. Dar de forta manipulata a poporului nu poti scapa la nesfarsit. Si tie frica nu pt ca iti striga catrene la fereastra. Ci pt ca te linseaza daca te prind.
  De-asta, violenta, fie ea si neincurajata, a dat rezultate chiar eficiente in istorie. Protestul in general trebuie sa aibe la baza un pic de santaj. Faptul ca tu strigi in fata palatului tb sa aibe sigur efecte negative. Altfel , nu sufera decat cei care proteateaza si dupa ceva chin le e "rasplatit" efortul cu masuri de suprafata. Sa nu para chiar cinic protestatul.
  De asta , nu stiu cine sunt astia si de ce ii rup bordurile lui Videanu dar poate chiar iese ceva si pt amaratii care s-au obisnuit.
  Lucrez la privat. Nu sunt medic,profesor,miner,suporter in galerie, CAP-ist dar pot fi solidar cu ei daca au dreptate sau daca n-au dar sunt anormal clasificati inferiori.
  Sufletist dar utopic articolul.
  • +1 (3 voturi)    
   Spuneti minciuni (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 13:54)

   akabond007 [utilizator] i-a raspuns lui Parol

   De ce inselati oamenii prin prezentarea unor fapte neadevarate? Nimeni nu a taiat vreo pensie (tocmai pentru ca CC s-a opus - din cauza asta a fost marit TVA-ul). E o minciuna ce spuneti. Bunica mea a lucrat toata viata la CAP si pensia ei e mult mai mare (e adevarat ca tot mica, dar de doua ori si ceva mai mare decat scrieti, iarasi o minciuna pe care o propagati).
   • 0 (0 voturi)    
    esti haios (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 18:39)

    Andrei Penea [anonim] i-a raspuns lui akabond007

    Mai akabond007 mai documenteaza-te inainte de a face afirmatii. Nimeni nu a taiat vreo pensie?? hmm ciudat inseamna ca tu traiesti in alta galaxie.
 • +2 (6 voturi)    
  Felicitari! (Marţi, 17 ianuarie 2012, 23:59)

  gabriel [anonim]

  Foarte bine scris. Era un manifest perfect, daca era scris fara negatii, in sens optimist.
  Speranta exista.Si avem cu ce sa fim mandri. Ne lipseste tot mai mult mandria care creeaza si ne lasam acoperiti de masa care din comoditate, lene si multele altele doar se plange. Oricine se poate plange, prea putini pot crea ceva.
  Inca o data, Felicitari!!!
 • -3 (9 voturi)    
  jandarmul Cruchot (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 0:08)

  anaerobik [anonim]

  Rodicoo, tata, dar ce te zdrumica pe tine de fapt? Nu te lasa raii sa muncesti? Nu te-ai obisnuit sa muncesti cu zgomotul de fond al strazii tulburate? OOOO, spune-mi mie p-ala care te tine cu forta in piata in loc sa te lase sa muncesti. Daca-l mi-l arati il ard cu pulanul... Dar aibi grija, fata taichii, nu te osteni peste masura cu muncaca ai vazut ce patira fetele alea doua de-au incalcat codul muncii. Iti promit ca miine seara, nesimtitii aia de mitingisti or sa strige: Rodica, Rodica, Ne bazam pe munca ta!
 • +1 (7 voturi)    
  aprob (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 1:16)

  kapy [anonim]

  doamna gandeste nemteste ..felicitari ..dar sa fie romanii astfel minoritari..
 • -2 (10 voturi)    
  EU DA !!! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 1:45)

  alice [anonim]

  EU DA , multumesc !!!
  Draga doamna " x" , nu ati obosit sa scrieti dupa dictare nici la varsta asta ?????????????????
 • -2 (10 voturi)    
  E doar o abureala... (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 1:59)

  Indignare [anonim]

  Doamna spune vorbe mari si chiar daca se pretinde delimitata politic,totusi este propaganda
  curata toata insiruirea de vorbe atent ticluite.
  Doamna,oamenii de bun simt care traiesc realitatea semenilor,oamenii care au demnitate si au reactionat sublim au fost artistii de la Opera din Cluj Napoca si intelectualii prezenti in seara premierei.
  Restul...vorbe goale!
 • -3 (11 voturi)    
  Oare? (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 2:28)

  Indignare [anonim]

  Aveti cam mult timp de compuneri si simtiti cam tare nevoia de a va baga in seama pentru un om atat de ocupat cum va pretindeti.
  Cu ce va ocupati, ma rog? Sunteti postac de profesie?
 • +1 (5 voturi)    
  educatia si munca (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 7:06)

  Stela [anonim]

  Un articol in care ma regasesc in totalitate.
  Poate trebuia mai clar spus ca politicienii vin dintr-o masa de romani care nu au nici educatie, nici cultura, nici nu se omoara cu munca ci mai degraba sunt smecheri, pututosi, inculti si nepoliticosi. Cand majoritatea va vota din convingere pentru valori umane reale si nu pentru un mic si o bere atunci inseamna ca majoritatea este OK si politicianul va fi la fel.
 • +1 (7 voturi)    
  Un articol corect... (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 7:24)

  Edi [anonim]

  Subscriu!
 • 0 (6 voturi)    
  Stimata Doamna, (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 7:51)

  dr [anonim]

  ma regasesc in cele scrise de Dvs. mai mult decit in tot ce am auzit/citit in zilele astea despre debandada care li se pare unora si altora ca ii reprezinta. Sunt sigur ca oamenii care gindesc ca Dvs. au fost, sunt si vor fi intotdeauna cei care pot construi ceva durabil.
 • +3 (7 voturi)    
  IMGB (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 7:57)

  sabertooth [anonim]

  Va sustine domnule Basescu.

  Martin Luther King: În cele din urmă nu ne vom aminti de cuvintele duşmanilor noştri, ci de tăcerea prietenilor noştri.

  Cu respect,
  sabertooth.
 • +3 (3 voturi)    
  adeziune (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 8:19)

  cata [anonim]

  total de acord, dar trebuie sa ne reprezinte si pe noi cineva, acolo unde conteaza.
 • +4 (4 voturi)    
  corect ... (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 8:32)

  agora [anonim]

  Corect. Nici eu nu sunt reprezentata de cei din strada .
  Naivitatea , credulitatea este folosita in astfel de ocazii de niste manipulatori fara scrupule .Mare pacat de tara asta
 • -5 (5 voturi)    
  dincolo de vorbele frumoase, ce salariu aveti?! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 8:40)

  lili [anonim]

  V-ati gandit ce salariu sau ce pensie au amaratii aia de vreo 60 de ani care in loc sa stea acasa la caldura au venit in frigul ala, probabil de prea mult bine, in opinia Dvs ?!
  De ce credeti Dvs ca au iesit oamenii aia amarati pe care-i vedeti incepand cu orele 15sau 16 ?!
  Pentru ei ca si pentru Dvs, sistemul democratic din Romania le permite sa-si exprime nemultumirea fata de alesii neamului, care fura sunt corupti si nimeni nu stie unde sunt banii lor de la CNAS, cum recunoscu Presedintele vineri seara !! De acord ?!
  Mie mi se pare suficient ca toata Romania sa iasa in strada dupa acele afirmatii ale Presedintelui.
  Dvs ce ati simtit, cum v-ati simtit ca cetatean cand ati auzit afirmatiile Presedintelui despre "sistemul" corupt care fura, e politizat si arunca aiurea banii de la CNAS?!
  Eu, care nu sunt in situatia acelor amarati, am simtit cum Presedintele ne sfideaza efectiv, ceva de genul : Stiti dragii mei, PDListii de la guvernare fura in draci si nu sunt bani, trebuie privatizat sistemul de sanatate!(privatizare care va creste costurile cu sanatatea pentru fiecare cetatean, privatii fac PROFIT peste tot in lumea asta, nu fac opere de caritate decat dupa ce obtin PROFIT!!!)
  Care-i problema ca ei protesteaza, nu spune nimeni ca multi oameni din Romania cu salarii bune nu sunt deloc reprezentati acolo.
  Dar in Romania, stimata Doamna, sunt foarte muuuulti, muuuulti dintre cei amarati care nu mai suporta viata plina de umilinte datorate saraciei.
  Dvs stiti ce este aceea saracie?! Va puteti imagina ca saracia este o umilinta pentru un om?!
  Va puteti imagina cum poate un batran d-ala amarat de 60 de ani sa traiasca cu o pensie de 550 Roni?!
  Cititi datele de la Ministerul Muncii despre pensiile din Romania pe grupe de la 500 Roni la 1000Roni, de la 1000 Roni la 1500 Roni samd, si vedeti cati oameni se incadreaza la diferitele trepte si reveniti cu un comentariu.
  Va astept
  • 0 (0 voturi)    
   pensie (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 23:06)

   Alsta [utilizator] i-a raspuns lui lili

   Nu inteleg chestia aia cu "batranul amarat de 60 de ani" pensionar. Parca varsta de pensionare e la 65, nu?
   • 0 (0 voturi)    
    Varsta de pensionare (Joi, 19 ianuarie 2012, 8:39)

    lili [anonim] i-a raspuns lui Alsta

    Este de 65 de ani la barbati si conform Legii pensiilor 19/2000(valabil si in noua Lege) se atinge treptat pana in 2015 !!!!
    Cititi Legea 19/2000 !!!!
    Banuiesc eu ca sunteti in stare sa intelegeti textul unei Legi!!!
    SUCCESURI !!!!!!!!!!!!!!
 • -4 (4 voturi)    
  completare..... (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 8:41)

  lili [anonim]

  Si eu, stimata Doamna, am 2 copii mari, am un baiat de 31de ani si o fata de 28 de ani, cu scoli foarte bune terminate, cu familiile lor deja si care au joburi bune, dar care de vreo jumatate de an vorbesc despre Canada tot mai des, scarbiti de ceea ce vad ca se intampla in Romania si vazand ca jumatatea de gasca aflata deja in Canada e bine mersi, desi cu gandul permanent ca daca se vor schimba lucrurile in Romania s-ar intoarce imediat.
  Dar deocamdata, nici nu vor sa auda...
  Copiii mei si-ar dori sa ramana, mai ales auzindu-i pe prietenii lor din Canada cum vorbesc despre o atat de dorita intoarcere ACASA .
  Din pacate, probabil ca deja este o simpla chestiune de timp dupa cum evolueaza lucrurile sa ia decizia definitiva.
  Sa stiti Doamna ca eu si sotul meu deja la varsta noastra ne dorim sa ne crestem nepoteii in tara asta.... se pare ca-i vom vedea sau eventual creste in Canada...
  De ce, Doamna, sa plece copiii astia scarbiti de "sistemul" de care tocmai a vorbit Presedintele?!
  Asta nu mai suporta, acel "sistem", cum ii spunea dl Basescu.
  Dvs, ce parere aveti Stimata doamna nereprezentata ?!
  • +1 (1 vot)    
   scarbitii.... (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 10:48)

   piktor [anonim] i-a raspuns lui lili

   de ce-o trebui sa ne plecam pana la pamant in fata tuturor neadaptatilor natiei asteia si cand incep ei sa vorbeasca de canada sa ne panicam ca Romania a ajuns nelocuibila?
   du-ca-se si munceasca, traiasca printre straini, e dreptul lor
   dar nu-i o glorie si nu-i lucru de seama, e doar superficialitate si individualism
   astea, din punctul meu de vedere, sunt defecte, slabiciuni
   nu le ridica la rang de virtuti!
   si mai lasa-ne lili cu tiradele dumitale comunistoide
 • +3 (3 voturi)    
  Normalitatea pare utopie (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:01)

  Radu Georgescu [anonim]

  De acord 100% cu d-na Ardeleanu.

  Rezumatul ar indica desfiintarea nesimtirii duse la rang de virtute si revenirea la normalitatea bunului simt.

  Ce ne facem insa cu 90% din poporul asta care sparge seminte, scuipa pe strada si cere pomana? Si isi educa si odraslele la fel.

  EU NU MAI SPER.
 • +3 (5 voturi)    
  de acord dar.. (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:04)

  theaba [utilizator]

  sunt de acord cu doamna ardelean sa ai aceasta atitudine sociala si politica.
  dar.
  guvernantii din ultimii 21 de ani au demonstrat ca NU AU IN MOD CLAR aceasta atitudine. in consecinta, daca ai un caine in fata il tratezi ca pe un caine.
  demonstratie
  romania in 90 nu avea datorii externe
  dupa 20 de ani romania are peste 100 de miliarde de euro datorie, o populatie mai saracita cu o clasa bogata intangibila un mediu privat dubios, legi economice debusolante, discrepante salariale enorme in aparatul bugetar.populatia viseaza sa mearga la munca dincolo.. toti ar dori sa nu fie nevoiti..euro estre doar in crestere, benzina la fel (desi au fost amendate companiile petroliere ele continua aceeasi politica.)
  e, asta e.suntem condusi de nostalgici ai imperiului roman (sclavagist). acum vezi cainii?
  • +2 (4 voturi)    
   Total de acord - BRAVO ! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:53)

   marinc [anonim] i-a raspuns lui theaba

   Este timpul sa ne vedem fiecare de treaba lui. Este poate prea tarziu pentru orice altceva. Subscriu intru totul la ideile doamnei Ardelean. Este al 12-lea ceas: este URGENT necesar ca guvernantii sa se apuce de treaba, sa asculte parerile specialistilor, sa se informeze mult mai bine inainte sa iasa cu gura mare la TV, este absolut necesar sa se gandeasca mai intai la POPOR si abia apoi la interesele lor personale sau de grup, este poate ultima ocazie sa revina la bun-simt, la bunatate, la intelegere, la armonie, la initiative corecte si constructive, la UNIRE spre binele tuturor romanilor. Eu cred ca aceste zile sunt un adevarat ULTIMATUM si cel cu capul pe umeri si care are ceva creier in el, va intelege ca ACUM este momentul sa incepem o viata noua, pe care o asteptam de 22 de ani...
 • -3 (5 voturi)    
  Frumos articol (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:08)

  Roger [anonim]

  As adauga sa fiu in ton cu articolul ca nu sunt de acord nici cu uciderea in masa a gainilor. Nu trebuie sa mancam gaini ucise fara acceptul lor in scris pt nu este democratic.
  Doamna, nu stiu cand ati compus acest text dar Arafat s-a intors si Proiectul de lege a fost retras.
  Da-ti mi si mie exemplu de un protest pasnic de anul trecut care a obtinut ceva ( ceva , orice in afara de schimb ministrul Jan cu Ion )
  Nu este greu de inteles ca ar fi putut sta oamenii cei pasnici strigand "javra ordinara" cu saptamanile. In schimb o revolta in adevarat sens al cuvantului , l-au facut sa se mai gandeasca nitel. Poate nu stiti, dar Gheorghe Doja, Horia, Closca, Crisan, etc au folosit violenta si nu plancarte si scandari alde " pe ei , pe ei, pe mama lor".
  Dar asa sunt oamenii. Unii care stau calduros in protectia unui job , cu toata ipocrizia considera ca jobul este norocos ca il are pe el nu el e norocos ca are jobul, iar altii care nu il au sau vai de jobul si salariul lor sint automat lenesi , puturosi si da : bugetari!
  Va felicit ca aveti job unde sa va scrieti fictiunile dar uniinu au privilegiul de a lua bani pentru literatura. Dezbateri si opinii se fac inca si in Poiana lui Iocan. Dar nu ia nimeni de acolo bani pentru asta.
  Asa ca sa ma iertati daca mi se pare penibil cu mult peste granitele ipocriziei cineva care contribuie societatii cu fix vorbe si se da model al societatii.
  Observ ca si cititorii dvs nu admit decat optiunile " orice protest e USL" , "esti sarac deci esti bugetar",
  "esti bugetar deci nu muncesti", "esti bugetar deci nu esti pregatit in ceea ce faci". Astea sunt toate , opiniile dvs sigur? Ca, poate din coincidenta doar, dar aud din gura lui Basescu ca scuze de cate ori este intrebat despre randamentul sau.
  Dupa un comentariu ca acests, risc evident sa fiu catalogat :"uslac", "bolsevist", "comunist", "bugetar lenes", "huligani".
  Ca un raspuns anticipat: toti condamnati comunismul pe aici pt ca Base l-a condamnat public fara a va folosi mintile sau macar google daca nu mai sunt carti.
  Daca ar exista o societate ca in povestirile voastre ( chiar si nemtii de ar fi exact asa cum exagereaza "non comunistii" ) multi dintre voi ati fi someri. Inclusiv dvs, Puteti da opinii cu aroganta ca sunteti indispensabila si un model societatii , dna Rodica?
  Nici literatura de calitate nu e indispensabila societatii daramie scriitor de pareri la gazeta de propaganda, Si cand va pierdeti jobul , casa si va treziti in provincie in casa bunicilor ca doar acolo mai puteti sta, la ce spalatorie o sa mai spalati si unde va mai vindeti povestioarele?
  Atunci alde dvs si alti mari proletari nu o sa mai fiti embleme ale Partidului Muncitoresc si o sa se trezeasca un alt ipocrit: " ce violent striga Rodica asta si ce zgomot urat ii face stomacul! Haideti sa condamnam cu totii lipsa de educatie si violenta Rodicai!"
  Acum ca sa rezum, la Londra sau Berlin nu era violenta si gainilor nu li se taia tot gatul inainte sa fie asa apetisante in farfurie? Sau in contextul asta Berlin nu este un exemplu..
  Veti mai spune ca nu exista motiv de protest? Puteti deslusi unul chiar din comentariul meu. Au mai enumerat si altii, dar soarta CAP istilor e neinteresanta si oricum in putin timp vor fi morti toti.
 • 0 (6 voturi)    
  Eu nu... (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:12)

  Dragos [anonim]

  Ma bucur ca incerci sa fii un cetatean onest si cumsecade in tara ta, tara noastra. Ups... am folosit plurarul, tara noastra... Sa stiti stimata doamna ca nu sunteti singura care isi ia bilet de tramvai, care arunca gunoiul cum trebuie, care cere bon fiscal la fiecare cumparatura sa "ajute" economia tarii. Ca dumneata sunt alte 20 de milioane de romani.

  Insa intr-o tara in care sistemul medical e la pamant (mori cu zile in spitalele noastre daca nu te numesti Mircea Lucescu), sistemul de invatamant e in moarte clinica (ies analfabeti pe banda rulanta, analfabeti care au pedagogi slab pregatici pentru ca stiti foarte bine ca pentru a-ti permite bilet de tramvai nu trebuie sa lucrezi la stat).

  Nici pe mine nu ma reprezinta 4-5 boschetari care vin sa strige in Piata Universitatii "mi-e foame"! Insa ma reprezinta studentii, ma reprezinta bugetarii care nu mai au cat sa stranga cureaua, ma reprezinta politistii care isi striga drepturile dintr-un sistem corupt pentru ca sunt umiliti sa ia spaga pentru a trai.

  Ma reprezinta batranii care au muncit o viata intreaga si acum sunt batjocoriti de un sistem de pensii putred. Am si eu familie si sufar alaturi de romanii care isi cer dreptul la viitor.

  Cel mai mult ma intristeaza nepasarea si sfidarea conducatorilor nostri. Nu sunt de acord cu violenta insa pe multi ii inteleg si ii compatimesc.
 • -2 (6 voturi)    
  serios?! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:13)

  Stefania [anonim]

  Doamna draga, cand veti reusi sa cumparati de fiecare data bilet cand va urcati in tramvai si nu doar sa incercati, va rog sa ne mai scrieti. Va recomand sa cumparati cartela totusi, caci bilete nu mai sunt de vreo 3 luni....
  Iar "negativismul" asta constructiv este sincer de doi lei! Treziti-va la realitate si priviti in jur, la oamenii de langa dvs: sunt oameni simpli, muncitori si la ce ii ajuta? Credeti PDL -ului ii pasa, apreciaza ca sunt asa din pt ca ei sint patrinsi de inalte convingeri democratice, civice, etc, ei bine NU, le pasa de oamenii astia doar in masura in care nu ii deranjeaza in planurile lor de distrugere a tarii asteia.
  • -3 (5 voturi)    
   Probabil... (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:51)

   Socrate [anonim] i-a raspuns lui Stefania

   ....ca va place mult sa "compostati", bilete de tramvai si parerile oneste ale celor din jur, cand nu coincid cu propriile Dvs. pareri. Stimata doamna, eu zic sa tratati cu mai mult respect oamenii din jur si desigur, limba romana.
 • -2 (4 voturi)    
  nu le pasa politicienilor de noi !!! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:24)

  costica [anonim]

  George Orwell, autorul celebrului roman "1984" scria:

  " The sole purpose of the power is the power" !!!

  Nu-i pasa de noi nici lui Basescu(i se falfaie Presedintelui), nici lui Boc(figuratie la nivel inalt, Presedintele conduce Romania, nu Guvernul Boc), nici lui Ponta(el merge la Monte Carlo, nu noi!), nici lui Antonescu(ce avere are asta!!), nici Dnei Udrea, nici Dnei Roberta, nici lui Adrian Nastase, nici lui Fenechiu, nici lui Ludovic Orban, nici lui Gabriel Oprea(Dumnezeule, cata impostura!!)...

  Politicienii aflatati la putere au un singur obiectiv: PUTEREA, cum bine zicea George Orwell !!!!!!!!!
  In rest, fiecare dintre noi e pe cont propriu...
 • +3 (5 voturi)    
  Cat adevar ! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:27)

  Patriarhus [anonim]

  Nici eu nu cred in non valoare,in agitatori,in revolutionari de ocazie,in batrani lipsiti de intelepciunea varstei,in cel care arunca cu piatra.
  Eu cred in valoare,in invatamant, in bun simt, in educatie!
  Eu cred in puterea de regenerare morala si spirituala a poporului nostru!
  Eu cred in preotul care predica in biserica invatatura stramoseasca,in invatatorul care invata copii nostrii ce e cartea si invataturile ei,in profesorul care indruma pasii culturii copiilor nostrii, in oamenii de stat care pun inaintea lor insasi TARA,in muncitorul care asuda la strung,in taranul cu mainile batatorite in lupta cu pamantul,in inginerul care-si roade coatele pe planseta,in doctorul care reface omul,in cel a carui principii sunt bunul simt,respectul,harnicia si credinta in BISERICA,NEAM si TARA !
 • -6 (6 voturi)    
  Voi (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:40)

  Gigi [anonim]

  Cine sa se simta reprezentati de noi? Niste sclavi ca voi vandutii puterii de ani de zile care sunteti echvalentul antenelor petru PDL? Niste oameni fara coloana vertebrala care-l sustineti pe zdreanta aia de Basescu? Ma simt fericit ca nu va simtiti reprezentati pentru ca sunteti niste sclavi umili.
 • +3 (7 voturi)    
  si eu, nu,multumesc! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:43)

  lucretia [anonim]

  Felicitari pentru comentariu! Si eu gandesc la fel, probabil sunt multi ca noi, dar cei galagiosi parca castiga intotdeauna, ei sunt cei luati in seama. Daca in Romania mai merge cate ceva, merge datorita celor ca noi, care isi vad de treaba acasa, la serviciu, in societate.
  Democratia a fost prost inteleasa la noi, romanii. Educatia comunista isi face mereu simtita prezenta.
  Iti multumesc ca existi, d-na Rodica Ardelean. Datorita dvs. mai sper intr-un viitor mai bun pentru noi, romanii.
 • +1 (5 voturi)    
  democratia = dictatura celor multi (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:43)

  mda [anonim]

  Daca nu esti reprezentata de cei din strada imi pare rau. Sau bine pentru ca nu esti in situatia de a rupe de la gura copiilor pentru a putea plati chiria si utilitatile. Ai de ales intre doua rele: sa-ti infometezi copiii sau sa ii tii in frig.Ca si in politica.

  Din pacate mult trambitata democratie este o alta forma de sclavagism, mult mai elaborata decat cea de pe timpul faraonilor.

  Esti teoretic liber sa faci ce vrei, dar in fapt toate deciziile tale sunt ingradite de tot felul de sisteme: bancar, administrativ, politienesc etc.

  In democratie am evoluat de la zeciuiala iobagului la impozite de pana la 60% din venit omului modern.

  Inainte erai legat de glie prin legi, acum esti legat de maini si picioare prin impozite, taxe, credite. Daca iti scade salarul cu 25% nu poti protesta pentru ca risiti sa fii dat afara si tu ai de platit credite in banca, ai de platit chiria, ai de cumparat mancare pentru copiii.

  Deci ce ramane de facut in viziunea ta? Sa taci din gura si sa te supui si o data la patru ani sa votezi aceleasi gasti cu denumiri diferite dar care desi formal sunt in opozitie colaboreaza mana in mana la jefuirea populatiei.
 • -5 (11 voturi)    
  Who (the f…ck) is Rodicuţa Ardelean? (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:45)

  Maxim Lemetru [anonim]

  Am înţeles. Nu sunteţi reprezentată. Dar asta nu interesează pe nimeni, pentru că numele dvs. nu a fost strigat în piaţă. Nimeni nu a vrut s-o reprezinte pe Rodica Ardelean. Parol. Nu mai protestaţi în faţa entuziasmului pop ular! Dar, dacă aveţi sânge-n instalaţie, spunţi de cine sunteţi cu adevărat reprezentată. Poate va fi mai clar! Să ştim şi noi! :)
  Apropo: Who the f…ck e Rodica Ardelean? HotNews, ne poţi lămuri? E un personaj colectiv?
 • -5 (9 voturi)    
  X (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:46)

  piratu [anonim]

  linguseala toatala acest articol......!
 • +2 (6 voturi)    
  + (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 9:52)

  vh [utilizator]

  subscriu
 • +4 (8 voturi)    
  Va iubesc, doamna Rodica Ardelean (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 10:09)

  Stanica [anonim]

  Nu pentru ca mi-ati citi gandurile ci pentru ca le-ati expus atat de frumos. Incepusem sa cred ca sunt singur pe lume. Multumesc.
 • +6 (6 voturi)    
  excelent (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 10:14)

  lzrd [utilizator]

  excelent articol,pacat ca il citesc destul de putini oameni.
  Mi-as dori sa il citeasca toti,absolut toti cetatenii romani.
 • -4 (6 voturi)    
  Penibil (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 10:18)

  Victor [anonim]

  Penibil.Poate asta e expresia romanului ajuns la disperare maxima sau lasitate maxima in care nu vrea sa fie implicat in nimic, ci doar vrea sa fie lasat in pace.Nu ii e bine asa cum e dar nu are curajul pentru a-si striga nemultumirea si nici pentru a si-o arata.Daca aceasta doamna sau domnisoara e multumita de traiul pe care il are ma bucur pentru ea si ii doresc doar sa nu mai emita pareri asupra celor carora ies in strada.Iar daca cei din strada reusesc si schimba macar si cu putin mersul lucrurilor atunci macar in gand sa-si ceara scuze pentru comportamentul las.
 • +4 (4 voturi)    
  Felicitari doamna. (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 10:20)

  Dumitru Iuga [anonim]

  Apel
  Faceti un efort de vointa si incercati sa identificati profilul social, moral si politic al persoanelor aflate in aceste zile in strada.
  « Revolutionarii » - grup de presiune, creat de Ion Iliescu, plin de privilegii, total imoral, menit a-i legitima si a-i conserva puterea. Boc a indraznit sa le taie indemnizatia de peste 20 milioane lei vechi lunar si au luat foc. Sunt controlati si raspund la ordinele PSD – eului.
  « Galeriile de fotbal » patronate si stipendiate de fosti militieni si securisti sau de indivizi plini de bani negri aparuti in peisajul economic al Romaniei sub ocrotirea aceluiasi regim Ion Iliescu. Grupuri de presiune violente care, daca este nevoie, sunt scoase in strada. Raspund la ordinele celor care ii ocrotesc si care au socotit ca acum este nevoie. Nu se tem de lege pentru ca s-au format intr-un climat mai presus de lege !
  « Nostalgicii ». Masa alcatuita din pensionari care plang dupa regimul Ceausescu. Unii pentru ca au pierdut privilegiile de odinioara sau simt ca le sunt amenintate pensiile « nesimtite ». Altii, saraci cu duhul, care se uita stramb la capitalismul pe care nu il inteleg nici daca i-ai omora cu parul.
  « Electoratul dur al USL », subordonat informatic Antenelor lui Voiculescu si Realitatilor lui Vantu, oameni care vad negru inaintea ochilor cand aud de Basescu, Boc sau Udrea si urla cu ochii iesiti din orbite si spume la gura JOS ! Nu sunt multi dar se afla peste tot in tara. Partide mari, nu ?
  Printre toti cei descrisi mai sus se afla destui mincinosi care se plang de saracie cand ei au bani de ii intorc cu lopata, altii care au probleme serioase cu ficapul.
  Mai este si categoria « gura casca », oameni care vin ca la spectacol si se straduiesc sa prinda si ei o camera de luat vederi ca sa-i vada familia si vecinii cum au ajuns ei vedete la televizor.
  In sfarsit, vin si cei care se simt grav apasati de viata, bani putini, somaj alte neajunsuri reale. Striga si ei, mai cu jumatate de gura, ce urla ceilalti dar
 • -5 (5 voturi)    
  Acum 20 de ani (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 10:21)

  Radu [anonim]

  Doamna Rodica Ardelean ar fi aplaudat minerii si ar fi scris cat de maret e Iliescu.
 • -1 (1 vot)    
  Si eu nu, multumesc (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 10:30)

  dxnbv [utilizator]

  Sa incercam si http://nouarepublica.ro/
 • -1 (5 voturi)    
  asta cu (ne)reprezentarea suna cam asa.... (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 10:30)

  costica [anonim]

  Nici EU nu ma simt reprezentat in strada de oamenii aia, am alta conditie sociala si materiala, recunosc asta, dar la fel NU ma simt DELOC reprezentat de politicieni Romaniei, de nici unul, adica nici de Traian Basescu, nici de Boc, nici de Dna Udrea, nici de Roberta, nici de Antonescu, nici de Ponta, nici de Gabriel Oprea, nici de Raluca Turcan, nici de Vanghelie, nici de Ion iliescu, nici de Adrian Nastase, nici de Ioan Oltean, nici de Dra Basescu la Stassbourg, nici de Gigi Becali, nici de Vadim Tudor.....
  NU ma simt reprezentat de nici unul dintre politicienii romani... O fauna politica de care nu va scapa curand Romania.
  Ce facem stimata dna Ardelean, atunci ?!
  • 0 (0 voturi)    
   exclud din start Noua republica.... (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 19:40)

   costica [anonim] i-a raspuns lui costica

   ..............
 • -5 (5 voturi)    
  V-ati uitat coloara vertebrala in autobuz? (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 10:34)

  Agamemnon Dandanache [anonim]

  Propun sa trimiteti toti cate o scrisoare celor pe care ii considerati responsabili de situatia actuala a poporului, in care sa va spuneti civilizat ofurile si necazurile. Sunt absolut sigur ca daca faceti asta Romania o sa intre pe drumul cel bun si alesii vostri o sa fie plini de compasiune pentru poporul care i-a ales. Vor creste salariile, pensiile vor reveni la normal ( nu se vor mari.. vor reveni), nu vor mai fi abuzuri de putere, spaga va fi data doar ospatarilor ( aia nu e spaga e bacsis), sistemul de invatamant va fi dat drept exemplu in afara hotarelor, s.a.m.d.
  Nu iesiti in strada! Nu aveti dreptul asta!
 • -2 (4 voturi)    
  Eu nu sunt de acord ... (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 10:36)

  Cetatean [anonim]

  - Eu nu sunt de acord cu privatizarea asigurarilor de sanatate (a pachetului de baza).
  - Eu nu sunt de acord cu privatizarea spitalelor de stat si a aparaturii aferente. Cine doreste spital privat, sa isi construiasca unul "de la firul ierbii".
 • +2 (4 voturi)    
  educatie vs. ignoranta (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 10:46)

  John M. [anonim]

  " Daca credeti ca educatia e prea scumpa, incercati ignoranta"...
  (If you think education is too expensive, try ignorance...")
  Harvard Professor
  • +2 (2 voturi)    
   Comentariu la citat (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 14:16)

   akabond007 [utilizator] i-a raspuns lui John M.

   Harvard este o scoala privata, a elitelor, si care te usuca de bani, dar si iti ofera cu adevarat educatie. Intr-adevar, daca credeti ca educatia e prea scumpa, incercati ignoranta, dar acesta este un slogan eminamente de dreapta si care considera ca tot ce e mai bun costa si se gaseste numai la privat. Sunt cu totul de acord, pentru ca daca vei incerca sa mergi pe ceva gratis nu vei obtine decat ignoranta. Cam asta ar fi explicatia citatului de mai sus, asta ca nu cumva vreun simpatizant ignorant de stanga sa inteleaga gresit ce spune. Acest citat e impotrica conceptilor de stanga si sprijina privatul si lucrul bine facut, care intotdeauna va costa. Daca credeti ca, totusi, e prea scump, incercati ignoranta. Si extrapoland pe sanatate, daca credeti ca sanatatea e prea scumpa, incercati va rog mizeria, alta boala si indiferenta cu care veti fi trata la stat.
 • -1 (3 voturi)    
  ... (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 10:48)

  Victor [anonim]

  Imi puteti raspunde oare ce au oamenii aia din strada de nu va reprezinta in nici un fel?Am vazut oameni acolo din toate categoriile sociale, copii, tineri, adulti, batrani.Care e problema cu ei de nu simtit macar la nivel spiritual sa empatizati cu ei?
  Daca esti atat de bucuroasa ca totusi mai e o farama de democratie in tara asta atunci sa le multumiti si celor care au iesit in strada in 89 pentru dumneavoastra ca daca Doamne fereste tara era alcatuita numai din oameni ca dumneavoastra traiam si acum in epoca Ceausista si aveam relatii economice numai cu Coreea de Nord, Venezuela, Iran, Rusia si China.Si daca mergeti in strainatate si primiti la randul dumneavoastra straini in casa e tot pentru ca oamenii s-au revolatat si au iesit in strada.Atitudinea de "eu imi vad de treaba mea" e cea mai lasa si mai periculoasa posibila.
 • -1 (3 voturi)    
  Spitale (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 10:49)

  vierme care plateste taxe [anonim]

  Va doresc sa ajugeti cat mai curand intr-un spital sa fiti obligati sa cumparati si 1 aspirina dupa ce luna de luna cotizati la bugete. De asemenea va doresc sa ajungeti sa traiti cu 500-1000 de lei cu cat traieste un pensionar sau un profesor. Nu va e rusine??? Ar trebui sa fiti solidari cu fratii vostrii, cu profesorii pensionari care v-au invatati sa scrieti si sa cititi cu asistenta de maternitate care v-a sters la fund cand abea va nascuserati...chiar nu va e rusine? chiar am ajuns un popor de insensibili, de animale? eu am din ce sa traiesc, si ma descurc binisor, dar ies pt mai bine, si ies pentru oamenii amarati care au drepturi ca cetateni ai acestei tari...nu trebuie sa moara in saracie. Rusine!
 • -1 (3 voturi)    
  Eu NU vreau sa dorm! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 10:56)

  vs1 [anonim]

  Ce mi se pare trist este ca sunt Romanii care nu vad aceste proteste ca pe o evolutie ci ca pe o revolutie.

  Cat despre Revolutia Franceza, acei oameni au iesit in strada pentru asi exprima parerile si a schimba sistemul "de sclavie" intr-unul in care poti sa ai si o parere contrara cu puterea si sa ti-o poti exprima ... asa au ajuns civilizatiile din Vest (ca tot ne place sa ne comparam cu ei) sa schimbe lucruri in societatea lor. Prin aceste miscari sociale manifestate prin proteste, demonstratii si asa mai departe... cu alte cuvinte au curajul sa-si exprime dreptul civil si de a lua atitudine atunci cand lucrurile nu merg deloc in favoarea poporului.

  Din pacate, lipsa de educatie civica din Romania si indoctrinarea din timpul comunismului nu ne face decat un popor de lasi care prefera sa NU schimbe nimic prin simpul fapt ca e mai comod sa privesti la stiri, sa iti vezi de educatia copiilor, de munca si de casa pe principiul daca mie mi-e bine asa, de ce sa-mi pese si de ceilalti care nu au confortul pe care il am eu.

  Ar trebui bravati acei oameni care in loc sa posteze un text "frumos" sau doar sa comenteze pentru a-si calma frustrarile acumulate, au ales sa isi spuna parerea si sa lupte pentru ea. Asta inseamna democratie, iar daca vrem sa ne asumam democratia trebuie sa si luptam pentru ea asa cum o fac cei din Piata Universitatii.

  Noi, cetatenii acestei tari, NU ne-am exercitat drepturile timp de 20 fie pentru ca fie nu am fost educati sa ne spunem parerea, fie ca suntem prea comozi si prea nepasatori cu viitorul acestei tari si din pacate textul postat de doamna Ardeleanu apartine unei generatii care a dormit timp de 20 de ani si pentru care protestele de astazi sunt doar niste zgomote care ii perturba somnul. Eu NU vreau sa mai dorm!
 • +1 (1 vot)    
  Nu, nici eu! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 11:02)

  Dodo [anonim]

  BRAVO.
 • +3 (3 voturi)    
  Felicitari (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 11:02)

  Ana-Maria [anonim]

  Felicitari pentru opinii, doamna Ardelean.
  Un articol cu bun simt si care exprima nevoia de normalitate. Sunt multi care au opinii asemanatoare, dar nu se vad sau aud in spatiul public. Ideea ca libertatea ta, sub orice forma si in orice domeniu, nu trebuie sa il incomodeze pe celalalt, ca e nevoie de respect si dialog, ca trebuie sa stii sa asculti si sa faci o distinctie pragmatica si eficienta intre principii si compromisurile inevitabile ale vietii este, cred, cea mai greu de invatat. Iar mentalitatile se schimba lent, cu efort individual, altfel totul nu e decat o simpla manipulare, prin propaganda, mass-media sau orice alte mijloace.
  Capacitatea de gandire critica (si logica) e dificil de dobandit si mult, mult mai greu de exercitat zi de zi.
 • +3 (3 voturi)    
  Nici eu nu ma simt reprezentat de ei (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 11:20)

  bogdanv [anonim]

  Ca o continuare la cele scrise de autoare pe care o felicit:
  - eu nu vreau sa uit ce s-a intimplat in 13 - 15 iunie
  - eu nu vreau sa uit cum au fost primii 10 ani, cine si cum ne-a condus in acei ani;
  - eu nu vreau sa uit ca platesc taxe si impozite ca sa ma scuipe orice functionar din administratie, etc;
  - eu nu cred ca daca miine vine altul sau vin altii vor fi niste baieti de zahar si sint convins ca ii vor da la o parte pe cei de acum ca sa ia ei pentru ei ca le e foame mare avind in vedere ca de 10 ani nu au mai vazut desert si au mincat numai resturile
  - eu nu sint de acord cu ideea ca statul trebuie sa imi dea de lucru si ca statul trebuie sa faca pentru mie ce mie imi este lene sa fac.
  - eu nu vreau sa
  • -1 (1 vot)    
   Eu nu... (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 13:51)

   El Dorado [anonim] i-a raspuns lui bogdanv

   ... si-atunci de a fost mazilit ceausescu? ca altii sa fie si mai si, sa fac ce nici prin cap nu-i trecea aluia?
   E clar, in tara asta nu ducem lipsa de cretini care isi si permit (prostu daca nu-i fudul, nu-i prost destul) s-o faca pe interesantii...
 • -2 (2 voturi)    
  Serios... (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 11:34)

  Stefan [anonim]

  Liderii ar trebui sa se teama de popor, nu invers. Datorita educatiei, contextului socio-cultural in care ne aflam si, ca urmare, a separarii individuale de conceptul de violenta am ramas sa aruncam in politicieni, atunci cand nu ne convine ceva, cu hartii de care nu le pasa. Un protest pasnic care implica iesitul in strada este exact ceea ce este nevoie pentru a atrage atentia si a forta decizii. Stand pe facebook si asteptand sa ni se intample totul, doar reactionand in loc de a actiona, nu vom avea nici un rol in viitorul tarii. Vom fi doar frunzele purtate de vant. Macar cei care sunt decenti si nu se apuca sa arunce cu pietre in jandarmi incearca sa sufle. Poate, poate se misca ceva daca se strang destui.

  Vrei democratie liberala? Compara US cu UK. Prima este liberala, a doua socialista. Liberalismul nu are mama si nu are tata. Daca iti pasa de cei din jurul tau nu incurajezi un sistem liberal ca principii. SIgur, tara se va descurca bine dar oamenii (majoritatea) se vor descurca tot prost. Pe de alta parte, intr-o tara ca Marea Britanie le este bine tuturor celor carora vor sa le fie bine. Prea multi oameni inculti pun egal intre socialism si comunism si, ca urmare, nu inteleg cate beneficii are un sistem socialist care nu este dus catre o extrema.

  Ne trebuie un partid politic tanar, moderat stanga, cu energie si idei noi, care au crescut in Romania ultimilor 30 de ani si care au mize directe in urmatorii 40-50 de ani. Trebuie sa ne concentram pe serviciile fundamentale pentru populatie si anume educatie, sanatate, asistenta sociala. Trebuie ... trebuie... multe. E usor de scris pagini intregi pe tema asta. Ce stiu sigur este ca ignorand problema si scriind un articol despre asta in timpul liber nu se va schimba nimic.
 • -1 (3 voturi)    
  mda (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 11:44)

  un vot [anonim]

  nici nu v-am citit tot articolul...dar continuati sa (nu) faceti ceea ce faceti si veti ramane in aceeasi situatie in kre suntem acum cu totii. Trezirea ROMANI ADORMITI IN MICUL CONFORT DE MALL !!!!!! IN PIAAAAATAAAA
 • -2 (2 voturi)    
  "eu nu" pentru ca au reusit sa te dreseze (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 11:49)

  alex [anonim]

  tu nu iesi ca nu ai curaj si preferi sa fi filosof de acasa si sa vb din pat.
  tu nu ptr ca muncesti 8-10 ore ca un sclav ptr un patron tigan sau fost securist dar asta nu te deranjeaza.
  tu nu ratezi vreun vot si acum o sa il votezi cu drag si spor pe ponta si o sa te si mandresti.
  cam asta e cu "eu nu".e simplu sa pari superior de sub plapuma.
 • +2 (2 voturi)    
  Dna Ardelean este membru Noua Republica (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 11:54)

  anti-postacul [anonim]

  Dovada pe net
  http://nouarepublica.ro/members/ra2011/
  • 0 (0 voturi)    
   noua republica/members ??!! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 19:38)

   vio [anonim] i-a raspuns lui anti-postacul

   Asia, cam cati membri au, cam ce "reprezentare" sa ne asteptam ca vor avea la alegerile din 2012 ?!
   Veti depasi 0,1 % sau veti fi pe la 0,000099 % ??!!!!!!!!!
 • -2 (2 voturi)    
  /// (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 12:00)

  andreea [anonim]

  tu nu iesi in strada pt ca ai senzatia ca tot ce tre sa faci e sa munesti sa ti hranesti progeniturile. intr un om, ar tb sa existe si altceva decat instincte de mamifer.
  idealuri inalte, pasare pentru semeni, coeziune intr un scop comun, respect pentru inantasi, chestii de astea "marunte".

  ma simt jenata ca am citit articolul asta pe hotnews. oriunde altundeva, m ar fi durut in cot, dar aici, ma jeneaza...(editat de HotNews.ro)
 • +3 (3 voturi)    
  total de acord cu ceea ce s-a exprimat in articol (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 12:03)

  virginia [anonim]

  sper sa fim cat mai multi care cred ca manifestatia violenta in strada nu este o solutie si sper ca in continuare sa luptam prin mijloace non violente sa schimbam in bine situatia economica, sociala si politica actuala.
  Manifestatiile de strada violente implicit limbajul agresiv si urat nu pot duce decat la rau ...

  Avem copii care trebuiesc crescuti si educati intr-o societate care sa le ofere siguranta nu violenta. Si acestor copii trebuie sa le explicam tot mai des ca violenta nu este o solutie in schimb atitudinea noastra pozitiva de zi cu zi fata de tot ceea ce incojoara trebuie sa fie cea care sa ne ghideze in principal de-a lungul vietii.

  Insa din pacate se dovedeste tot mai mult zilele acestea (nu ma refer doar la ceea ce se intampla in Romania acum) ca omul nu a inteles nimic din zbuciumata sa istorie ...
 • 0 (2 voturi)    
  Pentru "nereprezentati" (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 12:05)

  un cetatean [anonim]

  Spune dna Ardelean "Eu nu doresc ca prin forţa maselor revoltate să se obţina ceva, orice" Pai tocmai dreptul pe care-l avem azi sa citim stiri si sa ne exprimam liber opinia pe un portal ca hotnews a fost castigat datorita maselor revoltate care au iesit in strada in 1989. Sau poate ati uitat... si aici ma refer in special la acei oameni care au iesit la Timisoara, la inceput, cand nimeni nu indraznea nici macar sa viseze la ce urma sa se intample. Asta asa ca principiu. Evident momentul 1989 si cel actual sunt total diferite.
  • +1 (1 vot)    
   Stimate"un cetatean" (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 15:24)

   dicsof [utilizator] i-a raspuns lui un cetatean

   Pentru ca si eu ma simt nereprezentata as dori sa va intreb ce alta forma de a obtine ceva exista inainte de 1989?Atunci era o dictatura odioasa, acum e democratie.Ce rost au demonstratiile violente de strada care cer alegeri anticipate,daca tot vom avea anul asta alegeri la termen?Cred ca cei care tot trambiteaza aiurea ca acum e dictatura s-au nascut dupa 1989 si nu au pus mana pe nici o carte de istorie, ori sunt dusi cu capul.
 • +2 (2 voturi)    
  eu nu (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 12:06)

  gabriel [anonim]

  minunat articol!
 • +1 (5 voturi)    
  raspunsuri (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 12:11)

  Rodica Ardelean [anonim]

  Vă mulţumesc mult de tot celor care apreciat, au înteles cât de cât ceea ce am scris, nu pentru că mă consider importantă sau exemplară, ci pentru că am crezut ca ma sunt şi altii care gândesc aproximativ la fel şi vocea lor nu este niciodată auzită.

  Ma revoltă importanţa atât de mare acordată unui grup gălăgios şi foarte vizbil în comparaţie cu categoria onesta şi mult mai numeroasă care alege (sau ar vrea să poată alege, măcar în viitor) exprimarea civilizată.

  Doar întreb, nu daţi cu bâta: oare să nu existe alte mijloace de a ne exprima nemulţumirile, păsurile, dorinţele sau de a ne arăta convingerile, de a reacţiona la derapajele politice?
  Hai să le căutăm, înainte de a genera precedente periculoase. Tot îi daţi cu protestul stradal ca “mijloc de exprimare democratică” , care este normal”, care practică şi în ţările cu democraţie mai veche, e OK, şi ce-i cu asta?. Dar în mintea unora a devenit echivalent cu democraţia, deşi e doar un biet instrument primitiv, o supapă de refulare, un mod de atrage atenţia.
  Găsirea acestor alte mijloace, e mai dificilă, e drept, şi de durată, şi ţine de cultura civică,
  (pe care unii o confundă acum cu ieşitul în stradă) dar am convingerea ca pas, cu pas, vom reuşi să e găsim, să le învăţăm.
  • +2 (2 voturi)    
   exprimare (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 15:24)

   george [anonim] i-a raspuns lui Rodica Ardelean

   exprimarea de care vorbiti se invata, lucru care poate incepe in familie si care se continua ulterior la scoala. Probabil cunoasteti genul de glume in care cineva, neintelegand ce vorbeste interlocutorul, raspunde tamp, dar gata de bataie: 'zici de mama?' Continuand ideea, eu cred ca exista o lipsa importanta si in scoala dar si in familie de a ne educa cu privire la modul cum sa cerem sau sa ne exprimam dorintele. Explicatiile sunt multiple, o parte le gasiti aici http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/ce-putem-face-noi-pentru-romania-246633.html
   Nu insist.
   Reversul medaliei mi se pare la fel de important - ce se intelege sau ce intelegem din informatia la care avem acces. Deloc intamplator, elevii romani s-au clasat in mod constant pe ultimul loc din 20 de tari analizate din Europa la capitolul intelegere si extragerea ideilor dintr-un text. La fel, la partea cu decodificarea unor instructiuni sau indicatii. Prin urmare, pana la exprimarea unei idei sau doleante trebuie sa mai si intelegem ce se intampla in jur, sa fim obisnuiti sa ne formam o opinie, sa cantarim argumentele, sa intelegem contextul, sa decidem ce ne dorim si abia apoi sa ne exprima doleanta. Iertata fie-mi intrebarea retorica, pe care din aceste aspecte se pune accent in familie, scoala sau media?
   In incheiere, va felicit pentru articol!
  • -1 (1 vot)    
   Și lumină se făcu... (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 17:04)

   Mara [anonim] i-a raspuns lui Rodica Ardelean

   Eu nu, mulțumesc! Nu cred o iotă din ceea ce scrieți, doamnă Rodica Ardelean! Așa cum nu cred că vă aparțin frazele patetice, exaltate din articolul de mai sus. Ele par „dospite” în laboratorul mentorului d-voastră, domnul Mihail Neamțu. Ale cărui idealuri, discurs, sloganuri seamănă periculos de mult cu cele de tristă amintire ale lui Zelea Codreanu. Numai bune de amăgit niște tineri în derivă...
   Doamne, păzește-ne!
  • 0 (0 voturi)    
   Solutii (Miercuri, 25 ianuarie 2012, 23:49)

   Miks [anonim] i-a raspuns lui Rodica Ardelean

   pai cine tot spune ca protestul nu aduce nimic bun si ca sunt si alte metode sa ii facem sa constientizeze pe politicieni ca sunt de o nesimtire crasa, sa vina macar cu o alternativa. Nu continuam sa fim guralivi pe sistemul asa nu, dar stam sa-i intrebam pe altii pe blog cum. Pana la urma, daca in alte tari cu democratii mai vechi s-a iesit in strada, credeti ca vin de la noi idei mai bune? Nu am vazut niciuna pana acum, pentru simplul fapt ca nu exista. Protestul este singura metoda de a arata "uite cati suntem care nu suntem de acord cu ce faci!" . Din punctul meu de vedere, un like,sau o semnatura pe o petitie este lasitate /comoditate, pentru ca in 89 oamenii au murit pentru o idee, iar noi acum asteptam solutii alternative protestelor.
 • +2 (4 voturi)    
  raspunsuri (2) (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 12:12)

  Rodica Ardelean [anonim]

  Se induce cumva sentimentul de laşitate celor care stau acum în casă? Nu toţi o fac din aceleaşi convingeri cu mine. Poate că au copii mici şi nu pot să ii lase singuri, poate că sunt prea bolnavi ca să iasă, poate că lucrează la ora aceea. Sau, şi mai simplu, probabil ar ieşi dar nu vor să rişte să fie confundaţi cu cei câţiva adevăraţi golani, să rişte o perchezitie (legală poate, dar cu siguranţă umilitoare) din partea jandarmilor, ori pur si simplu nu vor să aibă parte de îmbrâncituri, bâte sau cărămizi, aşa din pură greşeală. Şi ei sunt nemulţumiţi, şi ei doresc schimbarea.

  Multi alţii trăiesc zi de zi dezgustul-tristeţea-disperarea vis-à-vis de clasa politică în ansamblul ei. Eu nu deţin solutia, cu siguranţă nu, dar ar fi bine să ne mai auzim şi noi acestia, nu ştiu cum şi în ce mod, să dialogăm, să căutam alternative şi soluţii, ori în vacarmul străzii, cel fel de argumente poţi să aduci? Nu poţi decât să strigi JOS…ceva sau cineva, sau doar să transmiţi mesaje laconice sau nostime, cam cât încape pe o coala A3.

  Eu nu i-am jignit pe cei care protestează acum paşnic, nu îi dispreţuiesc, dreptul lor de a manifesta nu încalcă drepul meu de a mă exprima. Se pune problema care este mai eficient? Din păcate ştim cu toţii care este răspunsul. Si oare de ce? Activ, implicat şi responsabil nu poţi fi decât în strada? Ce trist că e aşa, dar daţi-mi voie să mai caut încă răspunsuri.
  • 0 (6 voturi)    
   Pai dvs aveti deja raspunsul (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 12:25)

   anti-postacul [anonim] i-a raspuns lui Rodica Ardelean

   De aceea sunteti membru Noua Republica. Si incercati sa conduceti discutia in directia asta, fara sa spuneti pe fata cine sunteti. "nici cu PDL, nici cu USL", plus citeva comentarii aruncate razlet mai sus de niste "anonimi" care propuneau "alternativa" Mihail Neamtu etc.

   Spuneti direct cine sunteti si ce vreti si nu umblati cu ciori vopsite!
  • -2 (2 voturi)    
   lasati-o cum a picat .... (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 16:08)

   anaerobik [anonim] i-a raspuns lui Rodica Ardelean

   Madame, zau, sunteti penibila cand incercati sa explicati ce-ati scris in articol. Textul e limpede, intr-o exprimare simpla si corecta. Nu exista loc de interpretare. Unii va iubesc si se regasesc in scrisa dvs., altii va trateaza cu sictir sau va ironizeaza. Dar absolut toti v-au inteles din prima. Desi, franc va spun, eu nu cred ca existati.
 • 0 (0 voturi)    
  Sunt total anti violenta! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 12:16)

  crisu [anonim]

  Aici includ si miscarile de strada sub toate formele. Nu cred ca rezolva nimic. Dar... cand vezi ca tu iti faci corect datoria de cetatean si tot ce primesti in schimb sunt doar minciuni, cand viata ta in loc sa prospere se deterioreaza, cand vin altii si dicteaza in tara ta, cand politicienii cand ajung la putere au un singur scop si uita de ce au fost alesi (de fapt ei au stiut intotdeauna ce vor - noi nu) parca te intrebi cum poti sa pui capat acestor marsavii. Ce ramane de facut daca la alegeri nu poti decat sa alegi raul cel mai mic, care dupa aceea devine raul cel mare? Daca nimic nu functioneaza asa cum va doriti in finalul articolului ce trebuie facut? Sa asteptam sa vina cineva sa le faca functionale in locul nostru? Astept si solutii nu doar vorbe. La morala si moralitate ne pricepem toti. Si cel mai bine cei ce reusesc sa se faca alesi. Deci?
  • +3 (3 voturi)    
   ce-i de facut (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 12:48)

   un cetatean [anonim] i-a raspuns lui crisu

   Trebuie reformat sistemul si cred ca asta asteapta cei care protesteaza pasnic de 5 zile deja. O clasa politica nu se schimba de azi pe maine; asta cere timp, educatie, efort. Ceea ce se poate face insa mai repede este tocmai reformarea sistemului prin crearea de "anticorpi" care sa impiedice derapajele. Asta nu se poate realiza decat prin formarea si implicarea organizatiilor civice puternice, fara culoare politica. Ce-ar fi daca votul ar fi obligatoriu, daca trecerea unui parlamentar de la un partid la altul ar implica automat pierderea mandatului, daca asumarea raspunderii guvernului pe o lege ar fi limitata la maximum sau chiar eliminata, daca partidele etnice ar fi interzise si politicienii minoritatilor incurajati sa se alature partidelor a caror doctrina o sustin etc etc etc
 • +3 (3 voturi)    
  Manifestarile (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 12:26)

  Bogdan Preda [anonim]

  Nici Eu!
 • +6 (6 voturi)    
  Da, multumesc! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 13:05)

  vasile vasile [anonim]

  Da, multumesc, doamna Rodica Ardelean, ma simt reprezentat de dv. si consider ca ati scris si in numele meu. Sarut mana!
 • -1 (5 voturi)    
  /// (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 13:17)

  Stefan Cociodar [anonim]

  De acord până la un punct. Dincolo de punctul acela, articolul suferă de superficialitate, de incapacitatea de a înțelege viața și democrația în profunzime. Suferă, de exemplu, de incapacitatea de a solidariza cu oameni aflați la un nivel social și educațional mai scăzut. Suferă de foarte multe, încât nu are rost să le numesc pe toate aici. Doamna în cauză nu are cum să-și dea seama, dar până la urmă atitudinea ei este chiar mai nocivă democrației decât cea a oamenilor care ies în stradă.

  Democrația, un regim superior altora pe care omenirea le-a încercat, dar indiscutabil imperfect, uneori impune ieșirea în stradă. Dacă doamna respectivă ar fi dur afectată în drepturile sale, ar renunța numaidecât la atitudinea civilizată și pașnică. Dar deocamdată, starea de fapt, din fericire pentru dânsa, nu i-o impune. Superficialitatea, ignoranța, lipsa de gândire, ating apogeul la final. Când ajungi să trăiești într-o societate în care nu știi numele premierului, în care îl uiți sau nici nu te interesează, abia atunci ești cu adevărat în pragul prăpastiei. Iar disoluția democrației se va afla la un singur pas.

  Eu nu pot face parte dintre cei care gândesc precum autoarea acestui articol. Eu nu, mulțumesc.(editat de HotNews.ro)
  • 0 (2 voturi)    
   cociodarstefan@yahoo.com (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 19:16)

   Stefan Cociodar [anonim] i-a raspuns lui Stefan Cociodar

   Nu ”chiar mai nocivă”, că atitudinea oamenilor de a protesta în stradă nu este deloc nocivă democrației. Atitudinea doamnei poate fi nocivă...

   Imi pare rau doamna, nu este o chestiune personala, e doar un apel la mai multa reflectie.
  • 0 (2 voturi)    
   cociodarstefan@yahoo.com (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 19:32)

   Stefan Cociodar [anonim] i-a raspuns lui Stefan Cociodar

   Încă o dată, cu un anumit regret pentru că am fost nemeritat de dur, vă rog la mai multă reflecție, și pe dumneavoastră, și pe cei care gândesc ca dumneavoastră, altfel oameni cât se poate de rezonabili. Si îmi cer scuze pentru depășirea limitelor politeții. Fragmentul de la final m-a enervat. Nu vom putea niciodată doamnă să trăim în lumea descrisă în acel fragment și nu vom putea trăi niciodată așa. E dincolo de natura umană... Toate cele bune!
   • 0 (0 voturi)    
    Precizare (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 20:00)

    Stefan Cociodar [anonim] i-a raspuns lui Stefan Cociodar

    Mai e necesara o precizare: Am greșit scriind ”chiar mai nocivă”. Alegerea unor oameni de a protesta în stradă nu este nocivă democrației, ba din contră. A recurge la violente este in schimb cat se poate de condamnabil.

    (De asemenea, ii rog pe administratori sa stearga adresa de e-mail din comentaiul meu precedent. Am trecut din greseala adresa de e-mail in campul gresit. Multumesc!)
 • -5 (5 voturi)    
  Tara Rodicai Ardelean (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 13:42)

  anca taragan [anonim]

  "... într-o ţară normală, în catre toate mecanismele funcţionează, în care uriaşa roată a economiei se învârte de la sine, produce şi consumă, în care justiţia judecă drept şi orb, în care profesorii te învaţă, doctorii te vindecă, poliţistii te apară, funcţionarii te îndrumă iar statul se preocupa doar de infrastructură şi de acei câţiva care au cu adevărat nevoie de asistenţa sa."


  Lipsesc numele presedintelui si primului ministru din "tara normala": Gandalf si Scanteioara.
 • -4 (4 voturi)    
  EA NU.. (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 13:57)

  ZaiR [utilizator]

  Pe langa faptul ca are un mesaj civilizat si ca da dovada de educatie :
  EA NU cunoaste economie!
  EA NU cunoaste situatia din europa!
  EA NU stie viitorul UE!
  EA NU stie cine o fura
  EA NU stie ca trebuie sa inchidem televiziuni in puscarii
  EA NU stie sa stranga cureaua
  EA NU accepta acest lucru
  EA NU stie ce se intampla in Italia
  EA NU stie ce se intampla in Spania
  EA NU stie ce se intampla in Grecia
  EA NU stie ce se intampla in Irlanda
  EA NU stie ce se intampla in Ungaria
  EA NU isi cunoaste clasa politica
  EA NU stie ca este instigata de televiziuni

  SI CEL MAI IMPORTANT

  EA NU STIE PE CINE SUSTINE!!!
  EA NU VA STI PE CINE SA VOTEZE!!
 • +4 (6 voturi)    
  Felicitari! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 13:57)

  Maria Sandu [anonim]

  Felicitari! Sunt total in asentimentul tau si nu pot decat sa ma intreb cat de multi gandim asa si cat de putin auziti suntem.
 • -1 (5 voturi)    
  cand bunul simt dauneaza (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 14:15)

  VIU [anonim]

  Ha, ce tare!... Cand a fost nebunia din 89, aveam 16 ani si-mi aduc aminte de docilitatea inspaimantata a unui unchi, care venea fix cu aceleasi opinii. Ca mai bine sa fim in banca noastra , sa ne facem treaba, sa avem bun simt, ca mai rau se agita lucrurile. Bun simt, nu? Aia de pe strazi nu l-au avut, se pare! Ce naiba e de bun simt in a spune ca nu ma simt reprezentat de cel care iese si spune raspicat: NU, nu mai vreau sa muncesc cinstit daca statul este necinsitit cu mine, daca statul imi ia cinstea si mi-o face lesa. Doamna se lauda ca isi face tb. Si cei care aveau mii de IMM uri care au falimentat vroiau acelasi lucru. Si dadeau un salariu unora cu bun simt, ca autoarea. Si cum explica dansa, dpdv moral, faptul ca pt a exista 10 angajati din acestia, corecti si de bun simt, patronul firmei trebuie sa faca tot felul de tertipuri pt a mai scapa de taxe? Se gandeste dansa ca unii tb sa fie imorali pt ca dansa sa poata dormi impacata si sa-si permita sa nu se simta reprezentata de unul sau altul? Cand spun patron va invit sa va imaginati un om cu un vis, un plan si cu initiativa. La o afacere mica, dar care, totusi, este o afacere. Astia au fost primii si cel mai dur loviti, nu maharii care au trusturi si petrolul. Voi, cei cu comentariile de de mai sus, care spuneti ca va simtiti reprezentati de autoarea textului, voi chiar sunteti singuri pe lume. Pentru ca pt voi lumea este bulevardul pe care mergeti de la munca si acasa si, in caz ca mai aveti si-o viata, la o cafea cu amicii. Lumea este, pt voi, un loc de tranzit si, oricat de multi sunteti, tot singuri sunteti in ea. Va simtiti reprezentati pt ca, iata, cu gingasie si, da, cu bun simt, o femeie v-a justificat comoditatea, conformismul si dreptul de a spune ca daca nu inteleg, mai bine sa zic ca nu merita. Cum spunea Goerge Bernard Shaw: Oamenii rezonabili se adapteaza mereu la mediu. Oamenii nerezonabili incearca sa adapteze mediul la ei. In consecinta istoria este facuta de cei nerezonabili.
  • -2 (4 voturi)    
   eu MU! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 14:41)

   ngi [anonim] i-a raspuns lui VIU

   e dusa de acasa.

   ma mir cum inca nu esti "minusat" :)) ea MU crede ca se schimba ceva in felul asta, dar tocmai in felul asta au fost cam toate schimbarile :) inclusiv ultima de care se bucura si dansa. dar ea MU :)))))

   oricum m-a cam obosit Hotnews'ul cu ocazia acestor proteste "bizare" (by Talpalarga).

   cu totii in banca lor si sa lasam "expertii" actuali sa gandeasca pentru noi, inca 22 de ani :)
 • +5 (7 voturi)    
  Nici eu, multumesc! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 14:52)

  akabond007 [utilizator]

  Sunt cu totul de acord cu doamna Rodica Ardelean. Ma bucur ca a scris acest comentariu, pentru ca a aratat ca suntem mai multi. Semnez aici tocmai ca lumea sa afle ca nu suntem singuri si nici putini. Eu nu sunt reprezentat de multimea (nu mai mult de 1600 in B, cam 8000 in toata tara, adica 0,1% dintre cei cu drept de vot) deja vampirizata de USL (nu se mai aude decat un jos basescu si alegeri anticipate pe televiziunile unui, culmea, senator dovedit colaborator cu securitatea).
  • 0 (0 voturi)    
   Raspuns (Miercuri, 25 ianuarie 2012, 23:39)

   Miks [anonim] i-a raspuns lui akabond007

   Avem presedinte cu doua mandate care a fost securist, desigur fara dosar (se plimba prin Europa cu buletinul pe vremea lui Ceausescu, pesemne). Si daca tot acuzi, informeaza-te. Dosarul lui Voiculescu este public. Uram un om fara sa stim de ce, doar pentru ca l-a facut Basescu mogul si securist de nenumarate ori..Spun de acum, ca sa nu aud dupa..nu, nu am treaba cu Voiculescu..doar ca nimeni nu stie nimic despre el, decat ce a improscat minunatul chelios.
 • +3 (3 voturi)    
  Doamna Rodica..... (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 15:17)

  Ronin [utilizator]

  .....nu sunteti singura. In tara asta sunt foarte multi oameni care gandesc la fel ca dumneavoastra, indiferent ce ar face sau spune guralivii de serviciu. Nu trebuie decat sa ne facem treaba in continuare, sa ne educam copii cat mai bine si toate se vor rezolva de la sine.....Un comentariu excelent!!!
 • -4 (4 voturi)    
  Ah...uite unde era formatoarea de opinie! :))) (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 15:28)

  Indignare [anonim]

  Da mah,sunteti multi trantori palavragii,postaci disperati portocalii,nulitati care pozeaza in intelectuali democrati....ABERATI !
  Va doare'n cot de generatii intregi sacrificate de comunism si acum batjocoriti si lasati sa moara precum cainii de leprele pe care vreti sa le pastrati.
  Vreti sa taca malc si generatiile actuale,sa mai suportam statutul de oi pupatoare de moaste da' suportand la putere hotia,curvia,nepotismul,nonvalorile,incompetentii,nescolitii si dispretuitorii natiei.
  Halal tara de crestini si halal atitudine de om cult care vrea o societate sanatoasa!
  Clica de NULITATI sta acasa! Asteapta sa pice para malaiata sa vindece societatea!
  Ma lasi,palavragioico?Traieste indolenta mai departe da' vezi-ti de viata ta!
  Nu cumva esti Rodica aia Paranormala,care bantuie si pe alte forumuri si se adreseaza elevat
  "fai" ,"fah"...ca si aia e tot postaca ordinara.
 • -4 (4 voturi)    
  ???? (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 15:30)

  ionescu vasile [anonim]

  Dupa voi basistilor, nici in 89 nu trebuia sa iesim in strada , si nici "golani " nu ar fi trebuit sa protesteze. Pacat de tinerii care au murit .... pentru niste de SLUGI care nu se simt bine decat cand simt biciul pe iei si cateva firmituri de la stapan din cand in cand . In tarile civilizare un personaj ca basescu nu ar fi ajuns nimic, decat poate un bisnitar marunt.
  PS: Cine a semanat vant?
 • -2 (2 voturi)    
  Aveam dreptate...madam PRAF IN OCHII OILOR! :))) (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 15:35)

  Indignare [anonim]

  Deci,madam...NOUA REPUBLICA este apolitica?
  Ia uite unde se ascundeau noii mincinosi care vor puterea! Madam,pai asa,cu minciunica?
  Sunteti "usoara" la cantar...
 • -2 (2 voturi)    
  Propaganda extremei lenese,oarbe si surde (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 15:47)

  Indignare [anonim]

  Ne-am lamurit,doamna e cu Noua Republica,adica aia care stau acasa si arata cu degetul spre USL ca manevreaza masele. Da' le place ca manevreaza si iese in strada,le face noilor trantori treaba! Securistii lu' Baselu' isi fac republica,se reformeaza.
  Daca tot se reformeaza sistemul,ce-ar fi sa vina REGELE,sa terminam cu partidele astea care manipuleaza ?
 • -2 (2 voturi)    
  Nu vedeti mai departe de interesele partidului ! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 16:02)

  Indignare [anonim]

  Am uitat sa raspund concret la intrebare,daca nu se poate fara urlet in strada: NU.
  De 8 ani tara a cerut si i s-a intors spatele,de 8 ani,clica de la puetere isi face de cap fara sa plece urechea la nimic.Cu exceptia doleantelor FMI.
  Puterea asta reprezina interesele FMI nu ale tarii sale.
  • +1 (1 vot)    
   raspuns la indignare (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 22:05)

   dicsof [utilizator] i-a raspuns lui Indignare

   ha, ha, ha si crezi ca cei din strada reprezinta interesele lor si pe ale romanilor in general??? Ce naiv esti!!!Sau poate faci parte din cei care instiga , manipuleaza, dezinformeaza si intoxica cu televizorul de tot atatia ani, pentru interesele lor nu pentru interesele celor din strada.
 • +1 (1 vot)    
  sinteza super! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 16:48)

  minora [anonim]

  mi-a facut placere articolul

  fb
  • -2 (2 voturi)    
   Penibilii de serviciu! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 18:15)

   Indignare [anonim] i-a raspuns lui minora

   Aham,a fost tema pentru sedinta de partid!
   Curat bolsevism perfid.
   Ti-am vazut si fata,tanti... cum razi de pensionarii obositi ca matale esti obosita tare,da' ai mintea odihnita?ca si trepanatii de la partid care au sarit sa aprobe aburerile matale. Curat bolsevism!

   Sunteti caraghiosi,penibili !
   Dati-va cu republica voastra cu tot!
   :))
 • +1 (1 vot)    
  subscriu (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 18:31)

  anavi [anonim]

  Ma bucur ca mai este cineva care gandeste ca mine!
  Multumesc.
 • 0 (0 voturi)    
  Protestul ii trezeste pe unii la realitate! (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 18:41)

  Silviu [anonim]

  Protestul este util nu neaparat ptr. a schimba ceva, ci pentru a-i trezi pe unii la realitate atunci cand o iau la vale rau de tot sau cand sunt orbiti si obsedati de anumite obiective/interese. Protestul ii poate face pe cei de iau decizii ceva mai putin ignoranti si ceva mai atenti la repercursiunile actiunilor lor (ptr. ca devin cu siguranta ceva mai atenti la proteste… ca vorba aia... din cand in cand trebuie sa iasa sa cerseasca voturi). Abordarea: sunt prea inteligent sa ma enervez/protestez pentru ei sau “eu imi fac treaba si asta este cel mai bun mod de a lupta/protesta” este valabil pana ajungi sa fi afectat in mod direct si concret: nu mai vine salvarea si mor oamenii cu zile sau se blocheaza anumite siteuri cu totul (nu doar eliminare articolelor ce nu respecta drepturile de autor… vezi riscul in cazul wikipedia)
 • -2 (2 voturi)    
  Rodica, muuu, mugi ;i te du.... (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 19:25)

  Krokodilul Chichiricios [anonim]

  Mamaie, ai dreptate perfect în ceea ce privește pe din greșeală președintele, Traian Băsescu. În rest, opinia matale propun să o tipărești pe hârtie igienică- ai avea un succes monstru cu poporul român....
 • +1 (1 vot)    
  . (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 20:29)

  Liviu D [anonim]

  Genial! Felicitari celui/celei care a scris acest articol.
 • -1 (3 voturi)    
  Un răspuns trist (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 21:37)

  Carol I [anonim]

  " ...cândva, într-o ţară normală, în catre toate mecanismele funcţionează, în care uriaşa roată a economiei se învârte de la sine, produce şi consumă, în care justiţia judecă drept şi orb, în care profesorii te învaţă, doctorii te vindecă, poliţistii te apară, funcţionarii te îndrumă iar statul se preocupa doar de infrastructură şi de acei câţiva care au cu adevărat nevoie de asistenţa sa."

  Pentru astfel de lucruri trebuie, stimată doamna Rodica, să țipăm cît putem de tare.

  Și oamenii din stradă doresc exact același lucru pe care l-ați enunțat aici cu atît de multă evlavie.

  Nimeni nu mai vrea să plătească taxe stupide. Nimeni nu vrea să aiba copii needucați sau nesănătoși.

  Au avut la dispoziție șapte ani să schimbe ceva. Nu au făcut absolut nimic! Nu-mi mai vorbiți de posibila instabilitate economică acolo unde nu există economie ci doar furt!
 • +1 (1 vot)    
  . (Miercuri, 18 ianuarie 2012, 22:45)

  oana [anonim]

  Banuiesc ca tu castigi suficient cat sa nu te intereseze prea multe in jurul tau, cu atat mai putin soarta oamenilor care nu au cu ce sa traiasca de pe o zi pe alta. Cum poti sa ii desconsideri pe cei care probabil nu au situatia ta financiara, oameni care abia isi duc zilele, pensionari bolnavi care nu au bani de medicamente, etc.? Ce stii tu despre acesti oameni si despre limita lor de suportabilitate? Ii desconsideri pentru ca au gasit in sfarsit curajul de a reactiona in fata nesimtirii nesfarsite, a furtului si a lacomiei printr-un protest pasnic ?
  Teoriile tale nu au aplicabilitate intr-o "tara anormala" asa cum este cea in care traim. Poate ca se aplica in "tara normala" la care visezi, dar din pacate avem ani lumina de parcurs pana sa ajungem acolo. Iar ca macar sa ne apropiem de idealul de tara despre care vorbesti, primul pas ar fi sa invatam sa ne pese de ceva mai mult decat de propria noastra soarta, asa cum nu faci tu acum.
  • -1 (1 vot)    
   n-as zice (Joi, 19 ianuarie 2012, 10:04)

   unul [anonim] i-a raspuns lui oana

   "Demagogie" si "ipocrizie" e tot ce-mi vine in minte cand citesc ce ai scris. Daca chiar iti pasa de cei indurerati alina-i, daca te doare sa vezi oameni flamanzi hraneste-i ... huiduitul si aruncatul cu bolovani nu-i va face mai fericiti. Boala romanului e ca asteapta ca altii (statul) sa le dea si sa le faca.
 • 0 (0 voturi)    
  Eu DA (Joi, 19 ianuarie 2012, 8:16)

  p [anonim]

  E frumos articolul.
  Dar ca sa mearga toate ,ca la sfarsit trebuie sa te implici.
  Intr-o tara prea saraca ca sa dezvolte simtul civic al cetatenilor ei trebuie sa te implici creand plusvaloare.
  Si asta schimband chiar si guverne.
  Care sa produca prin politicile sale normalitatea.
  Si lideri adevarati.
  Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!
 • 0 (0 voturi)    
  naivitate sau pasivitate? (Joi, 19 ianuarie 2012, 10:51)

  George [anonim]

  Traiesti intr-o tara in care democratia a fost pierduta prin exprimarea "civilizata" pe care ti-o doresti. Acum aproape 70 de ani. Si a fost readusa prin (macar in cea mai mare parte..) protestele "necivilizate" a unei mari mase de oameni care au iesit in strada.

  Democratia a fost inventata si a atins un nivel atat de ridicat la atenieni.. pentru ca TOATA populatia Orasului era implicata. Cateva mii de oameni care se intalneau in agora, comentau si discutau si dezbateau. Nu ai fi reusit sa treci peste capetele lor fara proteste.

  Mai mult, insasi conceptele democratiei moderne au fost introduse in urma unor revolutii care au inceput cu proteste. In Franta, in Statele Unite..

  Mai departe, international, o intreaga lista de, drepturi pe care astazi le consideram de la sine intelese, au fost introduse sub presiunea maselor. Care protestau.

  E suficient un search rapid pe google, ca sa gasesti - proteste nationale in Statele Unite in 2011. Proteste nationale in Franta in 2010. Etc.

  Dreptul de a iesi in strada si a protesta nu este o marca a lipsei de civilizatie. Este cat se poate de clar ca guvernantii ne considera o masa de oi, care pot fi mintite oricat de grosolan - putem sa gasim exemple aproape la nivelul ratiei de ciocolata a lui Orwell..- si care pot fi manevrate in orice directie.

  Pentru ca romanul tace.. si zice, "lasa ca merge si asa". "Lasa ca stiu ei ce fac". Desi, in mod clar, NU mai merge si asa, si NU stiu ei ce fac.
  • 0 (0 voturi)    
   corect (Joi, 19 ianuarie 2012, 14:29)

   VIU [anonim] i-a raspuns lui George

   de fapt, nu doar ca protestul de strada nu este deloc un semn al necivilizatiei, dar ele este interzis fix in dictaturi, (asa era si la noi, asa era si un Cuba, asa este acum in Coreea de Nord). Sau poate ca unii cred ca paradele organizate de dictaturile comuniste intra la capitolul protest!) :)
 • 0 (0 voturi)    
  Eu cred (Joi, 19 ianuarie 2012, 11:19)

  pasadia [anonim]

  EU CRED

  Eu cred cã suntem un popor vegetal,
  De unde altfel linistea
  În care asteptãm desfrunzirea?
  De unde curajul
  De-a ne da drumul pe toboganul somnului
  Pânã aproape de moarte,
  Cu siguranta
  Cã vom mai fi în stare sã ne nastem
  Din nou?
  Eu cred cã suntem un popor vegetal –
  Cine-a vãzut vreodatã
  Un copac revoltându-se?

  Ana Blandiana
 • 0 (0 voturi)    
  pentru aceasta Holstein (Joi, 19 ianuarie 2012, 12:03)

  Terente [anonim]

  Eu cred ca acest comentariu e nul si autoarea o v@ca, care-si da cu stangul in dreptul, aproband un sistem democratic (liberal, daca s-ar putea), dar infierand dreptul la protest. Punct.
 • 0 (0 voturi)    
  Nici eu. (Joi, 19 ianuarie 2012, 12:17)

  catalin [anonim]

  Da. Nici eu. Pentru aceleasi motive.
 • 0 (0 voturi)    
  Somn de voie... (Joi, 19 ianuarie 2012, 12:24)

  Monica [anonim]

  Ma iertati, doamna, dar cred ca ramaneati mai inteleapta daca nu v-ati fi exprimat aceste opinii...

  Dupa ceea ce ati exprimat, imi lasati impresia ca sunteti usor autista si traiti intr-o realitate paralela.

  Nu spun sa facem [si noi] rabat de la principii, nici nu promovez violenta - NU sunt de acord cu ea - dar nu mi se pare ca aveti dreptul sa minimalizati gestul pensionarilor iesiti in strada.

  Nu stiu de unde asteaptati atata respect din partea statului - sincer, cred ca nu traiti in aceeasi realitate cu pensionarii aceia, in realitatea in care dreptatea, onestitatea si principiile sunt sacrificate pentru interese personale de exact aceia pe care i-am ales sa ne reprezinte.

  Si din pacate pentru dumneavoastra, nu traiti singura pe o insula pustie, intr-un paradis pavat cu bune intentii, ci intr-un sistem social unde nu toate personajele sunt pozitive ca sa functioneze ceea ce visati dvs.
 • 0 (0 voturi)    
  daca tu nu ... (Joi, 19 ianuarie 2012, 13:02)

  adrian [anonim]

  daca tu nu , atunci nu aveam nevoie de articolul asta , e mult prea lung pentru a spune ca, de fapt, esti cam tuta , victima perfecta pt sintemul implementat de portocalii... lasa-ne!!!
 • 0 (0 voturi)    
  cauta alta tara... (Joi, 19 ianuarie 2012, 13:52)

  Basescu [anonim]

  aici totul e putred..ce vrei tu Doamna Rodica nu se mai poate aici.. cum ti-a zis base, nu iti convine PLEACA !!! asa ca MARSH
 • 0 (0 voturi)    
  raspunsul protestatarilor (Joi, 19 ianuarie 2012, 14:30)

  Alex [anonim]

  Oamenii indignati care ingheata in strada si spera la schimbare iti ureaza un sincer "Sa-ti fie rusine!". Si noi muncim, si noi luam bilete pentru tramvai.. Avem macar bunul-simt de a dori ca se poate conduce tara mai bine decat acum. Multi oameni isi doresc asta, ar trebui TOTI oamenii sa-si doreasca asta... Asta e metoda noastra de protest, pasnica si impotriva saraciei in care ne-a adus actuala guvernare de vreo 8 ani. Celor mai multi romani le e sila de tara in care traiesc sau le era sila.. ca nimeni nu ia atitudine, ca guvernul isi bate joc de pensionari, de profesori, de toti bugetarii!!! Acum ca multi ne-am hotarat sa luam atitudine, vii tu mare desteapta sa instigi la apatie. RUSINE!!! Da, multumesc!
 • -1 (1 vot)    
  eu jandarm, multumesc (Joi, 19 ianuarie 2012, 15:00)

  jandarmul [anonim]

  eu nu, multumesc! au zis 50 de ani romanii prefacandu-se ca totul e normal [perioada 47-89]. Apoi o "masa idealista si nereprezentativa" a renuntat la maniere si la confortul rutinei cu speranta ca mai putin comunism inseamna mai bine. nu te poti comporta in est ca si cum ai fi din vest... ca uite ca nu merge treaba. daca nu te simti reprezentata de cei din strada, ia in calcul si varianta de a te reprezenta singura si in strada.
 • 0 (0 voturi)    
  ...post-scriptum (Joi, 19 ianuarie 2012, 15:10)

  iulia [anonim]

  ...si eu,nu ,multumesc;nu cred ca daca ma duc sa strig in piata pe langa toate cele, la care sper sa vina odata pe fagasul normal,ar si veni:recunoasterea valorii in tara asta romaneasca.Punerea fiecarui om in locul pe care il si merita cu prisosinta;m-am saturat de posturi ,functii ocupate abuziv ,ilegal si pe nemerit!!!Eu vreau sa traiesc acea clipa in care este adevarata zicala"omul potrivit la locul potrivit".Azi din pacate m-am lovit doar de cea curasunet...de "cand se urca scroafa-n pom,cine tace nu e om".
  Ce sa fac?cat sa mai astept si sa mai sper?am 23 de ani de munca si nu am vazut un om care sa ocupe o functie pe merit,un loc de munca castigat cu adevarat prin devotament ,pasiune si onoare.Nu am vazut decat functii ocupate prin nepotisme,grade de rudenie,cumetrii si chiar"scuturari de scame de pe umar".
  Subscriu randurilor de mai sus:eu nu ma duc in piata sa strig=cu bunul simt ne nastem/educatia o dobandim.Nu avem criterii sanatoase atata vreme cat angajam pe usa din dos,punem analfabeti in functii de raspundere ,care sa conduca oameni pregatiti!!!Si de fapt asta se intampla!!!Cui sa spui?cui sa te opui?
  Mai vorbim,poate peste 50 de ani...cine-i mai apuca!
 • +1 (1 vot)    
  eu nu pun botul (Joi, 19 ianuarie 2012, 16:10)

  abe [anonim]

  la tot ce arunca pe sticla antenele si rtv.e clar ca toti cei din strada repeta fara discernamant teze,lozinci emanate de kgb-istii mediei.
 • -1 (1 vot)    
  un cavou pentru constiinta mea (Joi, 19 ianuarie 2012, 17:38)

  pasadia [anonim]

  De fapt spuneti ceva de genul: mie mi-e bine, e caldut, am un loc de munca bun, platit rezonabil, mai citesc o carte, mai vad un film, beau un vin de colectie…

  Un client intr-o morga: de fapt este bine, este racoare, este curat, lumina placuta, e liniste si nimic nu ma doare, stau demn, ortostatic, in sicriul meu din lemn de stejar…

  Doamna Rodica Ardelean aveti dreptate, chiar aveti dreptate, dureros este ca dumneavoastra nu vedeti ca acest comportament (era sa scriu exemplar) de om normal nu isi gaseste corespondentul la nivelul celor aflati (alesi de noi) in fruntea tarii. In goana lor dupa avere distrug tara, o pervertesc. Raul pe care il infiltreaza acum in sufletul si mintea copiilor, tinerilor, in primul rand prin puterea exemplului, nu este cu nimic mai prejos decat ceea ce se intampla inainte de 89.

  Stiu ca sunt corupti, dar nu am dovezi, in schimb sunt date oficiale din care rezulta cat am cheltuit cu autostrazile si cati km avem, date referitoare la Alro, Hidroelectrica, la investitii aiuritoare, la casa din Mihaileanu, vilele facute dintr-un salariu de bugetar, etc. Si atunci, chiar fara dovezi, totul devine clar.
  Si nu este normal ca unii, pe spatele acestei tari (in care traiesc si pensionarii, si somerii, si amaratii cu salariul minim, si cancerosii si handicapatii, si care au dreptul la o particica din bogatia si frumusetea ei) si cu munca noastra prost platita, sa aiba averi fabuloase. Nu este normal, trebuie sa existe un echilibru. Si acest echilibru trebuie asigurat de stat.
  Ei bine, preainaltii nu vor da drumul ciolanului, chiar daca eu ma comport exemplar.

  Altminteri aveti dreptate. Da, ne putem incropi un ambient al nostru, dar din punctul meu de vedere asta ar fi un cavou. Un cavou pentru constiinta mea. Nu spune nimeni sa iesiti in strada cu parul, dar un pic de empatie…
 • -1 (1 vot)    
  se pare ca (Joi, 19 ianuarie 2012, 17:51)

  goguuu [anonim]

  inca il mai astepti pe mos craciun. noapte buna
 • -1 (1 vot)    
  Voua va palce cum traiti? (Joi, 19 ianuarie 2012, 18:43)

  pic [anonim]

  articolul este de un egoism exacerbat, ei ii este bine, restul nu conteaza
  VOUA VA PLACE CUM TRAITI ?
 • 0 (2 voturi)    
  Revin cu un comentariu detaliat (Joi, 19 ianuarie 2012, 19:12)

  MXiang [utilizator]

  Din cauza popularitatii textului, revin cu un comentariu mai amplu:

  De ani de zile mă lupt cu modul de gândire prezent în acest articol. Da, articolul are până într-un anumit punct mult bun simț. Decența, educația te determină să empatizezi. Apoi intervin ignoranța, superficialitatea în gândire, incapacitatea de a înțelege în profunzime societatea și firea umană.

  Nu vreau să scriu prea mult, nu mai mult decât este cazul. Una dintre probleme este aceea că, tipul acesta de gândire a permis instalarea regimurilor totalitare, a dictaturilor în lume. În timp ce strada, de obicei violentă, a conferit legitimitate mișcărilor fasciste, naziste sau comuniste de exemplu, doar cu aportul acestui tip de gândire ajungerea lor la putere a fost posibilă. În același timp, tot strada și doar strada, violentă sau nu, a condus la eliberarea popoarelor de sub tiranie, în vreme ce această atitudine a permis decade de asuprire.

  O altă problemă ține de firea umană. Atunci când viața ta este atât de afectată încât să nu mai poți suporta, te revolți și în lipsa altor soluții ajungi să ieși și în stradă. Dacă autoarea acestui text ar ajunge dintr-un motiv sau altul să nu mai suporte ceea ce se întâmplă în societatea în care trăiește, în viața pe care o duce, ar ieși cel mai probabil să protesteze. Motivul pentru care nu o face acum se datorează probabil condiției sale sociale și din păcate, doamna respectivă nu se arată capabilă în text de a empatiza cu alți oameni aflați pe o poziție socială mai precară.
  • 0 (2 voturi)    
   In completare (Joi, 19 ianuarie 2012, 19:19)

   MXiang [utilizator] i-a raspuns lui MXiang

   Autoarea articolului realizează că existența partidelor politice, împărțite în putere și opoziție este însăși esența democrației. În același timp, afirmă: “Mecanismele si pârghile de control însa, da, ar trebui schimbate radical.” Cum? A protesta pașnic în stradă este tocmai unul dintre aceste mijloace, perfect democratice, de a determina schimbări radicale.

   “eu vreau să-mi aleg oamenii politici care să mă reprezinte, iar dacă nu o vor face, vreau sa le pot cere socoteală!” Cum? Din nou, protestul în stradă este unul dintre mijloacele perfect democratice de a cere clasei politice socoteală.

   “Iar în rest, aş vrea să nici nu ştiu numele premierului, să pot să îl uit, să nici nu mă intereseze… cândva, într-o ţară normală…” Nu, cândva, Doamne ferește, într-o țară profund anormală… Când ajungi să trăiești într-o societate în care oamenii nu cunosc numele premierului, în care îl uită sau nici nu îi interesează, abia atunci trăiești într-o societate cu adevărat în pragul prăpastiei. Iar disoluția democrației și dispariția libertății se vor afla la un singur pas.
 • -1 (1 vot)    
  hmm.. (Joi, 19 ianuarie 2012, 21:22)

  dan [anonim]

  cu parere de rau, dar cred ca traiesti in alta tara. In Romania, exista oameni care nu au voie sa participe la manifestatii(ex cadrele didactice) Ei cum isi spun nemultumirile? suntem o tara democrata in care gandirea este comunista, iar oamenii de rand isi rup fundurile muncind pentru o paine, pentru o zi de maine.. iar minunata conducere a tarii...fura!(si daca cineva nu crede asta, inseamna ca e mult prea naiv) ca apoi tot saracii sa plateasca datoriile tarii, fondurile europene care s.au dus in buzunarele mafiotilor. si.acum ce.ar trebui? ca lumea sa taca in continuare, sa.i lase sa ne fure in continuare, nu? traim intr.o Românie defecta din orice punct de vedere..si.asta nu se va schimba, in ciuda eforturilor zadarnice ale multimii.
 • 0 (0 voturi)    
  eu (Joi, 19 ianuarie 2012, 21:51)

  adrian [anonim]

  Oare am greşit atât de mult cu toţii prin păcatul originar de început al revolutiei,când am vrut să ştim neştiutul, să înţelegem neînţelesul,pentru a încerca să învăţăm să murim….Ptr ce?Când pentru moarte nu avem nevoie de nici o învăţătură, cum probabil nu avem nevoie nici pentru viaţă?Lumea în sine este trecătoare şi astfel îi înţeleg pe mulţi care încearcă să uite de această lume trecând si suferind ca nişte străini prin ea. Am crezut întotdeauna în lumina divină a sufletelor pereche cum cred în destinul privirilor pierdute pe drumurile încâlcite ale vieţii dar să nu uităm că tot lumina este aceea care ne aduce imaginea vie a unor stele moarte demult…..
 • -1 (1 vot)    
  Poate invatam si romaneste (Vineri, 20 ianuarie 2012, 9:01)

  Alexandru [anonim]

  Poate invatam si romaneste inainte de a publica un articol.

  PATÉTIC, -Ă, patetici, -ce, adj. 1. Plin de patos, care emoționează, impresionează, înduioșează; plin de emfază, de afectare. 2. (Despre nervi) Care inervează mușchii oblici ai ochiului. – Din fr. pathétique, germ. pathetisch.
 • -1 (1 vot)    
  NU ! (Vineri, 20 ianuarie 2012, 10:53)

  max von sidow [anonim]

  da, bine zis :

  - autoarea articolului > NU
  - cei care rezoneaza cu un astfel de articol > NU
  - poate va trebuie un reprezentant de genul A.H. (nascut in Braunau am Inn)

  bine, pa !
 • -1 (1 vot)    
  Cine e fatuca? (Vineri, 20 ianuarie 2012, 11:17)

  Lene sa dau iar date personale [anonim]

  UN ZID DE CUVINTE = LASITATE !
 • -1 (1 vot)    
  Mesajele negative nu sunt receptate! (Vineri, 20 ianuarie 2012, 15:09)

  Cristina Damian [anonim]

  Eu cred in mesajele pozitive.... Sunt mai puternice si eficiente!
  Cam mult "nu" in viata dumnevoastra doamna.
  Ca sugestie pentru urmatoarele articole-manifest pe care le veti scrie, va amintesc cum creierul uman are nevoie de enunturi afirmative ca sa poata functiona corect. Enunturile negative negative (de genul "eu nu...") raman neprocesate si, drept consecinta, sunt respinse (le trimite in subconstient) sau transformate in ceva pozitiv (exemplul copilului care face exact ceea ce i se spune sa NU faca)...
  Apreciez spiritul civic de care dati dovada, dar prieteneste va atentionez ca textul dumneavostra este frustrant datorita negativitatii pe care o exprima.
  Succes!
 • -1 (1 vot)    
  Si in ce tara traiti doamna (Vineri, 20 ianuarie 2012, 17:41)

  kostel [anonim]

  ?
 • 0 (2 voturi)    
  Eu nu, multumesc. (Duminică, 22 ianuarie 2012, 17:46)

  FoxKhan [utilizator]

  “De ani de zile mă lupt cu modul de gândire prezent în acest articol. Cea mai bună abordare este să încerc să vorbesc cu fiecare om în parte. Uneori a fost mai bine să tac și să-mi văd de treabă, alteori a meritat. Da, articolul dă dovadă până într-un anumit punct de bun simț. Decența, educația te determină să empatizezi. Apoi intervin ignoranța, superficialitatea în gândire, incapacitatea de a înțelege în profunzime societatea și firea umană, lipsa de cultură politică.

  Nu vreau să scriu prea mult, voi trece direct la subiect. Principala observație pe care trebuie să o fac la adresa acestui mod de gândire este aceea că a permis instaurarea regimurilor totalitare, a dictaturilor în lume. În timp ce strada, de multe ori violentă, a conferit legitimitate mișcărilor fasciste, naziste sau comuniste de exemplu, doar cu aportul acestui tip de gândire ajungerea lor la putere a fost posibilă. În același timp, tot strada și doar strada, violentă sau nu, a condus la eliberarea popoarelor de sub tiranie, în vreme ce această atitudine a favorizat decade de asuprire.
  • 0 (2 voturi)    
   continuare (Duminică, 22 ianuarie 2012, 17:55)

   FoxKhan [utilizator] i-a raspuns lui FoxKhan

   O altă observație ține de firea umană. Dacă autoarea acestui text ar ajunge dintr-un motiv sau altul să nu mai suporte ceea ce se întâmplă în societatea în care trăiește, dacă s-ar afla în profund dezacord cu politica guvernanților, ar ieși cel mai probabil în stradă să protesteze. Motivul pentru care nu o face acum se datorează cel mai probabil condiției sale sociale, nefiind foarte grav afectată de exemplu de măsurile de austeritate luate în ultima perioadă. Din păcate, doamna respectivă nu se arată capabilă, cel puțin nu în text, de a empatiza cu oameni aflați pe o poziție socială mai precară. Tot din păcate, autoarea articolului dă dovadă de carențe substanțiale în ceea ce privește cultura politică, neștiind că la baza conceptului de “democrație” se află tocmai ieșirea în stradă, dezbaterea problemelor ”cetății” în piața publică.

   Autoarea articolului realizează că existența partidelor politice, împărțite în putere și opoziție reprezintă garanția democrației. În același timp, afirmă: “Mecanismele si pârghile de control însa, da, ar trebui schimbate radical.” Cum s-ar putea realiza așa ceva? A protesta pașnic în stradă este tocmai unul dintre aceste mijloace, perfect democratice, de a determina schimbări radicale. “…eu vreau să-mi aleg oamenii politici care să mă reprezinte, iar dacă nu o vor face, vreau sa le pot cere socoteală!” Cum? Din nou, protestul în stradă este unul dintre mijloacele perfect democratice de a cere clasei politice socoteală.

   “Iar în rest, aş vrea să nici nu ştiu numele premierului, să pot să îl uit, să nici nu mă intereseze… cândva, într-o ţară normală…” Nu, cândva, Doamne ferește, într-o țară profund anormală… Când ajungi să trăiești într-o societate în care oamenii nu cunosc numele premierului, în care îl uită sau nici nu îi interesează, abia atunci trăiești într-o societate cu adevărat în pragul prăpastiei. Iar disoluția democrației și apusul libertății se vor afla la un singur pas.
 • -2 (2 voturi)    
  nu exista asa ceva (Luni, 23 ianuarie 2012, 13:47)

  stefan [anonim]

  articol de .....

  meritocratie: madam Udrea nu vorbeste nici macar Engleza, Igas incult si agramat, Boc constitutionalist??? Funeriu nu putem comenta meritele sale.
  Alternativa politica ii urez doamnei sa voteze cu alternativa DD, UNPR, PRM , Becali
  Democratia liberala este clar in opinia dnei reprezentata de PDL

  atat nu vreau sa intru in polemici cu PDL-isti
 • 0 (0 voturi)    
  ... (Luni, 23 ianuarie 2012, 19:56)

  eu da [anonim]

  Daca vom sta cu totii inchisi in casele noastre, chiar daca ne pasa, vom fi in continuare calcati in picioare. E nevoie sa luam atitudine, sa ni se stie parerea. Demonstratiile din strada nu vor schimba mare lucru in termen scurt, dar "dragii nostrii" trebuie sa stie ca, totusi, existam. Si asta nu numai in campaniile electorale.
 • 0 (0 voturi)    
  Bine spus (Marţi, 24 ianuarie 2012, 16:10)

  Bogdan [anonim]

  Ma bucur ca sunt si oameni de calitate in tara asta, asa cum cred ca esti tu. Foarte bun articol sper ca din ce in ce mai multi sa vada lucurile asa cum le vezi tu, sau macar pe aproape.

  Bravo inca o data!
 • 0 (0 voturi)    
  Eu nu, multumesc (Miercuri, 25 ianuarie 2012, 15:08)

  ionita manea [anonim]

  Este un punct de vedere a unui om responsabil de ce scoate pe gura.Chiar si Dl Baconschi a spus o realitate -mahalaua vrea sa conduca si sa reprezinte
  Romania prin cei din piata.
  De cind o tara se guverneaza din piata,indiferent ce nume are piata.
  Cine-i in spatele lor ?...oare nu sunt cei la care nu s-au prescris inca termenele de aplicare a legii in dosarele aminate mereu.
  Emai usor sa platesti niste papagali sa hauleasca decit sa platesti
  ce-ai furat ce ai distrus sau sa-ti ia statul tot ce ai adunat din spagi.
  Daca s-a spus prima data ca nu mai se dau pomeni guvernamentale se cere sa fie treuie schimbati,concluzia -suntem o tara de pomanagii,daca nu atunci la munca cinstita pe bani .
 • -1 (1 vot)    
  Total fals (Miercuri, 25 ianuarie 2012, 23:33)

  Miks [anonim]

  Problema intervine atunci cand tot ce contribui tu la stat, ajunge undeva de unde ar trebui finantata si sustinuta educatia, sanatatea, economia tarii. si cand pe tine nu te intereseaza ce fac cei care ajung la putere cu banii, si esti multumit cu faptul ca nu arunci gunoaie pe jos si esti un om responsabil, atunci esti foarte foarte naiv, pasiv, indiferent si in mod fals informat, multumit de ce se intampla la tine in tara. Avem conducatori, pusi de noi, ca sa se ocupe in mod responsabil de cum se dezvolta tara asta si in ce directie se misca. Si daca nu ne mai convin si daca fac abuzuri asupra Constitutiei si Parlamentului si asupra propriilor cetateni cu nemarginita aroganta, protestul este modalitatea de a da de stire. Tara nu este in halul asta pentru ca nu se platesc taxe si impozite. Si din ce am spicuit printre comentarii, statistica aia cu romanii cu drept de vot si cati sunt de acord cu diversi oameni de televiziune, e din start defecta. Nu sunt 18 milioane de oameni cu drept de vot in tara. Daca mai suntem 18 milioane cu totii, e mare lucru.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by