Veneam acasa, cand Layla m-a muscat prima oara. Asa ii spun eu, Layla, desi cred ca familia ei era asa de saraca incat nici nume nu aveau de unde sa ii dea. Layla este o femela crotaliata, o corcitura de ceva cu altceva, ambele rase fiind indefinite. Nu are nimic din Pongo, fostul meu Chihuahua, trecut prematur la cele sfinte. Cand Layla a sarit la mine, veneam de la un hypermarket si aveam cateva plase. Layla era lihnita de foame si probabil mi-a transmis un mesaj. Nu m-a muscat rau, doar cat sa-mi rupa o pereche de jeansi, scrie Dan Popa pe blogul Hymerion.ro

Pe nevasta-mea a atacat-o la vreo saptamana. Aceeasi Layla. Pare un fel de sef de trib printre cei circa 20 de caini care isi fac veacul pe Aleea Ciceu in Berceni. Unde se duce Layla, merg toti, ca speculantii pe leu.

Sotia s-a speriat atunci. A intrat tremuranda in apartament. Ma rog, ceva intre tremurat si nervi, dar e de inteles. Paltonul ei era nou si devenise de unica folosinta. Asta e, am pierdut noi mai mult in viata decat un palton, i-am zis in seara aceea.

La doar cateva zile, un copil care se juca in spatele blocului a facut imprudentul gest de a calca in fuga pe coada unui caine fara stapan. Mama lui Alex era pe banca, la vreo 15 metri de copil. Prea departe, mult prea departe. Cainele a sarit pe Alex si l-a muscat de unde a apucat. Il suparase, era clar, iar zicala aia cu ochi pentru ochi e mai reala la caini decat la oameni se pare. La spital, Alex a luat o boala de a stat bietul copil o luna la pat. In fine, nu era vina cainelui ca in spitale nu sunt conditii.

Cu doamna de la scara 3 insa nu stiu ce-a avut. Femeia le dadea tuturor celor 15 caini de mancare in fiecare seara. Avea n-avea treaba, la 7-8 seara iesea cu o plasa Selgros daca o stiti, plina cu resturi. Ce ramanea de peste zi de la masa, mai mult ca sigur. Intr-o seara nu s-au multumit doar cu mancarea- au vrut-o pe insasi Doamna la masa. Din seara aceea, barbatul Doamnei cand vede caini incepe sa injure intr-un limbaj oarecum dificil de redat fara a risca o amenda. Au sarit vreo cinci caini, in frunte cu Layla.

“Daca imi spunea cineva ca dupa ce ii hranesti ca pe copiii tai o sa-ti sara la beregata, as fi zis ca e nebun ala care povesteste. Dar cateaua aia parca e nebuna!”, zice domnul. Florescu, pentru cunoscatori.

La sedinta Asociatiei de Proprietari din noiembrie s-a luat in discutie si prezenta lor. Unii au sugerat sa-i mutam cumva de la bloc, ca nu se mai poate cu ei. Dom`ne, pana si criminalilor care te ataca poti sa le faci ceva- ii bagi in puscarie, le iei banii lor si ai copiilor lor, da`astora nu ai ce sa le faci. Sa-i eutanasiezi nu poti, sa-i duci nu ai unde ca Primaria nu are bani, …ce sa le faci? Pana la urma e vorba de siguranta publica aici! Nimeni nu vrea sa omoare un caine de sadic ce e, dar nici sa venim cu frica acasa nu se poate. Mai linistit as fi sa stea Fiscul seara la bloc decat maidanezii”, incearca cineva sa glumeasca.

Drept e, pe de alta parte, maidanezii au stimulat comertul de proximitate. Oamenii au inceput sa isi cumpere spray-uri sau carnati pe care ii arunca cat mai departe atunci cand trec prin zona, ca sa le distraga atentia cainilor. Comerciantii se bucura. Au cashflow constant.

Vecinul de la trei a propus sa punem otrava. A facut-o in felul lui, starnind comentarii rautacioase. “Propun decat sa-i otravim”, a zis omul. Au sarit altii ca arsi. “Vorbeste dom`ne correct ce dracu`!”, a zis Hancescu, in hohotele celorlalti. “Daca Doamne fereste vreun copil care se joaca…..? Sau chiar noi, care mai avem caini acasa, il lasam nesupravegheat si dobitocul, ca pana la urma tot dobitoace sunt, o mananca?”, a sarit altul.

Propunerea a fost chiar supusa la vot, dar a picat. Nu suntem criminali, acesta a fost argumentul. Asa e, nu suntem.

Prin natura meseriei mele vad zilnic tot felul de grafice. Aflu de pilda ca romanii sunt printre cei mai nefericiti oameni de pe planeta. Romanii personae fizice, desigur. Daca ma gandesc la Layla, clasamentele nu mai functioneaza. Layla e cea mai fericita catea.

Layla un fel de CEO al cainilor de pe Aleea Ciceu- sta toata ziua iar cand cineva intra pe teritoriul ei, e vai de capul intrusului.

In seara asta, cand ajung acasa, am sa-mi cumpar si eu carnati si am sa-i dau Laylei vestea cea buna. Curtea Constitutionala i-a acordat viata vesnica.

Eutanasia nu e pentru caini. In fond, cainele ramane cel mai bun prieten al omului. Doar ca, la fel ca cel mai bun prieten, uneori te mai tradeaza.

Comenteaza pe blogul Hymerion.ro