Ma intreb cum se face de au televiziunile atitea subiecte misto pe final de an. De exemplu, vrajitoarele au protestat impotriva impozitarii magiei. Acum, nu stiu daca era vorba de impozitarea magiei albe, a magiei negre sau a magiei, in general, dar argumentul lor imi pare superb. Daca religia nu-i impozitata, de ce-ar impozita statul taman magia? In fond, nu doar popilor le trebuie har ca sa fie popi, si adevaratelor fiice ale mamei din imagine le trebuie har ca sa practice ce-or practica ele acolo, scrie Alex Mihaileanu pe blogul Subiectiv.

Lasind gluma la o parte, doamnele cu multe fuste si cu blestemele pre limba le zice bine, fratilor: Biserica evazioneaza sub obladuirea legala a statului roman cam 25 de kilometri de autostrada pe an. N-aveti decit sa recalculati, vorba lui Cetin, in ce vreti voi: in spitale, in scoli, in mariri de lefuri pentru bugetari, in siguranta si ordine publica si asa mai departe.

Vreti sau nu, tigancile alea au dreptate: daca Biserica Ortodoxa Romana este scutita de taxe, de ce n-ar fi scutita si institutia magiei? Ah, da, ca nu e considerata un cult. Sau, mai bine zis, o religie. Bun, caz in care, propun ca munca sa fie declarata religie si sa cream, la rindu-ne, Biserica Muncii Romane, si sa cerem, potrivit Legii Cultelor sau ce lege o reglementa lipsa impozitarii, sa nu mai platim nici noi nimic. Ia ginditi-va: v-ar strica o leaga cu cel putin 30% mai mare?