Acum citiva ani, dau nas in nas cu generalul Plesita. Pentru cei care ati deschis televizoarele mai tarziu, Plesita a fost o bruta securista care l-a batut personal pe Paul Goma, care a organizat atentate impotriva Europei Libere. Un criminal. Ba chiar un criminal nesimtit. In perioada de care vorbesc, Plesita era vedeta la OTV, de unde ne dadea lectii de patriotism. El fusese criminal din patriotism si era mandru de asta. Nici un licar de regret, nici o urma de constiinta framantata. O jigodie absoluta, imi pare rau ca folosesc astfel de cuvinte in spatiul public, dar sunt cazuri in care sunt si cuvintele dure bune la ceva. Deci, cum ziceam, ma plimbam pe Dorobanti, chiar la doua zile dupa ce jigodia patrioata se etalase la televizor. Era un batran in baston. Sa-i zic ceva? Sa-i zic ca si eu sunt patriot si nu putem fi amindoi patrioti – pentru ca daca esti criminal nu poti sa fii patriot? Sa-l scuip? Am ramas o secunda pironit. Am trecut mai departe. Hai, lasa-l, mi-am zis! E un mosneag. Nu mai poate face rau. Am trecut mai departe.

Cristian GhineaFoto: Hotnews

Apoi mi-a parut rau. Mosneagul ala revarsa gunoi in capul nostru, al tuturor. Si mai ales, o facea din patriotism. Jigodia chiar credea ca a fost si este patriot. Iar prostovanul de Dan Diaconescu il aproba cu zimbetul lui tamp, in emisiune. Jigodia se simtea bine dand lectii. Nu era nimeni sa-l contrazica. Sa-i zica ca unul care bate un om pentru opinii politice nu poate fi patriot, nici atunci, nici acum, niciodata. Punct. Apoi, Plesita a murit, in 2009. L-am regretat intr-un fel. Nu apucasem sa-i zic nimic, am fost las.

De ce va zic astea? Tocmai vad pe Realitatea TV ca fostul sef al Securitatii, Iulian Vlad, le multumeste informatorilor. ”Doresc să elogiez contributia la fel de pretioasa a combatantilor indirecti, cetateni demni si mandri ai acestor locuri, fara ale caror acte patriotice nebenevole nici un serviciu de informatii nu si-ar fi putut duce la indeplinire treaba”. Asta spune ultimul sef la Securitatii. Trec de cuvintele de lemn, care arata o minte retardata cu bufeuri de cultura. Sa vorbim despre continut.

Cateva mirari:

- Asta mai traieste?

- De ce nu e in puscarie?

Si cativa nervi:

- In numele cui multumeste Iulian Vlad?

- Care combatanti? Au ajuns securistii sa multumeasca tradatorilor care i-au ajutat in lupta cu poporul roman? Termenul in sine de ”combatant” este odios. Securistilor, incetati sa va mai dati ofiteri, incetati sa mai credeti ca ati avut onoare. Ati fost niste calai!

- Cine v-au fost informatorii? Aia santajati, strinsi cu usa? Ala pe care l-ati amenintat ca il bagati in puscarie pentru un avort si i-ati distrus cariera dupa 15 ani de democratie? Ii multumiti acum, brutelor? Sau altor jigodii care veneau ei spre voi, ca astia doi de care am scris aici.

In fine, nu doream sa mai las alt securist sa dea lectii de patriostism fara sa zic nimic. In numele carei Romanii multumeste informatorilor? Maine poimaine aflu ca a dat si asta coltul si poate are impresia ca era un batran ofiter respectat si ascultat. Nu este cazul.

Iulian Vlad, esti un securist, un criminal, un tradator si un calau al acestui popor. Faptul ca spui asemenea mizerii la 20 de ani dupa ce ati pierdut partida arata ca esti si o jigodie! In numele Romaniei noi, asta care are o miza la Bruxelles la Consiliul European de astazi, iti spun: Mars inapoi la lada de gunoi a istoriei!

Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro