Scrisoare deschisă către domnul Daniel Funeriu, ministru al Educaţiei şi Cercetării

Balta statuta a facultatilor noastre

de Gabriel Liiceanu     Contributors.ro
Joi, 29 septembrie 2011, 13:49 Actualitate | Opinii


Gabriel Liiceanu
Foto: Arhiva personala
Gabriel Liiceanu a trimis redactiei o scrisoare deschisa adresata ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, pe care o puteti citi pe Contributors.ro. ​Filosoful povesteste ce s-a intamplat la un concurs pentru ocuparea unui post de lector la Facultatea de Filosofie, unde un concurent "cuminte si obedient", fara mari realizari, a fost preferat unui om de anvergura profesionala, dar care venea "din afara".
Stimate Domnule Ministru,

Fac parte dintre acei – mulţi? puţini? – care şi-au pus o speranţă în voinţa dumneavoastră politică, exprimată în repetate rânduri, de a vindeca învăţământul românesc de câteva dintre bolile lui grave: spiritul de gaşcă, „aranjamentul”, trişeria, răsturnarea valorilor, nepotismul, fentarea ingenioasă a legii sub aparenţa respectării ei. Aţi promis că, împotriva acestor vicii naţionale, veţi da câştig de cauză celui mai bun, veţi stimula nevoia de excelenţă a unei societăţi avariate de impostură, veţi încuraja corectitudinea în competiţia socială.

V-am auzit de asemenea spunând că sunteţi gata să sancţionaţi drastic, de îndată ce vă va fi semnalată, orice dovadă de zădărnicire a eforturilor dumneavoastră de a vindeca, iată, în cel de-al doisprezecelea ceas, sistemul de educaţie autohton. Că sunteţi gata „să rupeţi pisica”. Şi, în prim plan, aţi scos primenirea corpului profesoral prin aşezarea concursurilor de post pe tărâmul dreptăţii.

Sunt profesor la Facultatea de Filozofie a Universităţii din Bucureşti. Săptămâna trecută a avut loc un concurs pentru ocuparea postului de lector la catedra de istoria filozofiei. Comisia era formată în majoritate din membri ai catedrei. Unul dintre concurenţi era asistent la catedră. Era, aşadar, in, era coleg cu arbitrii. Celălalt venea „din afară”. Prin condiţiile formale ale concursului, nici unul dintre ei nu pleca însă avantajat. Nu se spunea nicăieri că „omul casei” trebuie preferat pur şi simplu în virtutea faptului că era „de-al nostru”. Sensul acestor concursuri, dacă v-am înţeles bine intenţia, era să promoveze excelenţa. Căci facultatea e câştigată, nu-i aşa?, în măsura în care îi selecţionează şi îi aduce în echipa ei pe cei mai buni.

Deznodământul înfruntării a fost ilar şi dramatic totodată şi el pune sub semnul întrebării posibilitatea schimbării iniţiate de dumneavoastră. Despre ce este vorba? Lăsaţi-mă, întâi, să vă fac portretele celor doi candidaţi. Portretul „omului casei”, al asistentului cu zece ani vechime: o teză de doctorat nepublicată, articole de specialitate în revista „Caiete silvane” din Zalău, nici o bursă postdoctorală, fără studii în străinătate, nici un articol indexat ISI, nici un premiu academic. Pe scurt, portretul studentului oprit cândva la catedră pentru cuminţenie şi obedienţă de către un profesor prăfuit, folosit şi folositor la treburi de rutină, recunoscător în veci celor care l-au căpătuit atunci şi care îl promovează acum.

Portretul „omului din afară”: doctorat la Universitatea din Bucureşti şi doctorat la Sorbona, cărţi publicate la Springer Verlag şi la edituri prestigioase din ţară, capitole în volume internaţionale de filozofie, zece articole în reviste indexate ISI, editorul a 17 volume (majoritatea internaţionale), premiu de excelenţă în cercetare (“In hoc signo vinces” acordat de CNCSIS în 2009), trei burse post-doctorale (dintre care una la Universitatea din Freiburg), ctitorul şi redactorul şef al singurei reviste internaţionale de filozofie din România (Studia Phaenomenologica), 11 conferinţe în străinătate, fellow al Fundaţiei Alexander von Humboldt, coordonator de conferinţe internaţionale, membru al câtorva organizaţii profesionale internaţionale, membru şi referent în colective editoriale de prestigiu internaţional, director de proiect pentru două granturi de cercetare, editorul în străinătate, în patru limbi de circulaţie internaţională, a operelor lui Constantin Noica şi Alexandru Dragomir – şi mă opresc aici ca să nu vă obosesc.

Imaginaţi-vă o clipă, Domnule Ministru, că un club de fotbal l-ar trimite la plimbare pe Messi şi l-ar băga pe teren pe băiatul care face curat la vestiare. "E de-al nostru", ar spune. "N-a curăţat de pomană zece ani vestiarul jucătorilor. Iar dacă îl luăm pe Messi ăsta, cum s-ar simţi ceilalţi jucători?" Evident că un club care ar raţiona aşa ar rămâne cu o echipă de liga C.
Gabriel Liiceanu

Ce facultate nu şi-ar dori să coopteze în sânul ei un specialist de o asemenea anvergură? Să ne imaginăm contactele pe care un asemenea om le-ar putea face, prin relaţiile sale culturale în străinătate, în beneficiul facultăţii care l-ar angaja. Să ne imaginăm cum ar circula pe plan european, cu recomandările lui, doctoranzii unui asemenea profesor. Să ne imaginăm calitatea participanţilor veniţi din toată lumea la colocviile pe care „outsider“-ul nostru le-ar putea organiza la Universitatea din Bucureşti.

Prin ce scamatorie a reuşit comisia Facultăţii de Filozofie să-l dea drept câştigător al concursului pe un candidat lipsit de orice relief şi să-l declare inapt pentru postul de lector pe cel care excela pe toate planurile? Imaginaţi-vă o clipă, Domnule Ministru, că un club de fotbal l-ar trimite la plimbare pe Messi şi l-ar băga pe teren pe băiatul care face curat la vestiare. „E de-al nostru“, ar spune. „N-a curăţat de pomană zece ani vestiarul jucătorilor. Iar dacă îl luăm pe Messi ăsta, cum s-ar simţi ceilalţi jucători?“

Evident că un club care ar raţiona aşa ar rămâne cu o echipă de liga C. Dar nu de liga în care joacă le pasă celor de la catedra de istoria filozofiei. Şi nici decanatului Facultăţii, care închide ochii şi îşi dă blessing-ul pentru performanţa de contorsionism a comisiei. Şi mă tem că nici celorlalţi colegi ai mei dacă, tăcând, vor accepta această malversaţiune care se petrece între ei şi sub ochii lor. Ce contează dacă tinerii care bat la poarta Filozofiei, vor primi, odată intraţi în sacrul ei lăcaş, spectacolul unei provincii culturale eterne? Ce contează dacă în anii care stau să vină, plătind oferta rezultată de pe urma acestor concursuri răstălmăcite, Facultatea de Filozofie va deveni o redută a pliciselii şi se va transforma într-un departament cenuşiu al Facultăţii de Jurnalism sau de „marketing cultural“?

Dacă aş fi în locul dumneavoastră, sau al rectorului Universităţii, m-aş simţi sabotat în proiectul meu de a impune excelenţa drept unic criteriu de funcţionare al vieţii universitare. M-aş simţi păcălit şi prostit de cei care, la nevoia mea de a readuce la rampă vigoarea spiritului, ar răspunde cu apetitul lor pentru balta stătută.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

21125 vizualizari

 • +21 (27 voturi)    
  jos palaria (Joi, 29 septembrie 2011, 14:17)

  dodo [anonim]

  ar trebui ca mai multi oameni de valoare, precum domnul Liiceanu, care se afla in sistem sa ia atitudine la ceea ce se intampla in sistemul nostru universita.....iar stimatul nostru ministru, care ne-a ametit pana acum cu elanul lui de a schimba lucrurile, sa si dovedeasca ceva ....sa vedem niste rezultate......vorbele vin, trec...si se acopera de praf in timp, lucruri palpabile vrem......sunt multe cazuri identice cu acesta care se intampla in tara, in sistemul universitar.......trebuie doar sa vrei sa vezi lucrurile acestea
  • +16 (18 voturi)    
   din nefericire e mai greu (Joi, 29 septembrie 2011, 14:54)

   borat [anonim] i-a raspuns lui dodo

   Din cauza autonomiei universitare, s-ar putea ca si in cazurile pe fatza (care sunt destule) sa fie foarte greu pentru ministru sa intervina.
  • +14 (14 voturi)    
   Pai tocmai aici e buba (Joi, 29 septembrie 2011, 15:56)

   sile [anonim] i-a raspuns lui dodo

   "ar trebui ca mai multi oameni de valoare, precum domnul Liiceanu, care se afla in sistem"

   Dupa jumatate de secol de promovari precum in articolul de fata, cati oameni de valoare se mai afla in sistem?
  • +1 (5 voturi)    
   ?:????? (Vineri, 30 septembrie 2011, 9:25)

   aschie [anonim] i-a raspuns lui dodo

   Liiceanu si altii nu tb sa atace ministrul ca nu Funeriu a decis cum sa fie concursul acolo. Funeriu a fost lasat singur de acesti intelectuali care asteptau mura'n gura. Toti profii univ care doreau reforma trebuiau sa isi faca auzita vocea, sa participe, sa dea idei, sa invite colegi din strainatate. nu sa astepte ca cineva sa le impleteasca un pulovar cald si moale si acum doamne vad ca are cateva ochiuri scapate. Frumoasa scrisoare, n-am ce zice dar nimeni nu si-a batut capu' dintre dastaptii astia, imaculatii astia, perfectii...Ufffff!
 • +22 (28 voturi)    
  Vă felicit (Joi, 29 septembrie 2011, 14:19)

  Ana Armanca [utilizator]

  Dle Liiceanu, vă felicit pentru curajul de a arăta mizeria dintr-o universitate românească. Numai cu participarea cetăţenilor se poate scoate mizeria la lumină şi pune guvernanţii în situaţia de a lua sau nu atitudine.
  Vă felicit pentru verticalitate. Vă întreb: dacă toţi românii oneşti ar avea verticalitatea şi curajul dvs. credeţi că România ar arăta altfel? Eu, da.
  • -3 (7 voturi)    
   Hmm... (Vineri, 30 septembrie 2011, 7:22)

   Nel [anonim] i-a raspuns lui Ana Armanca

   A felicita e una si a lua masuri este alta.
   Ce masura a luat dl. Liiceanu?
   A scris o scrisoare deschisa - adica isi face un pic de reclama.
   Putea sa se retraga din comisia de validare lectorului, putea sa nu-si puna semnatura pe actul de validare. Putea sa faca, dar nu a facut, pentru ca daca facea ar fi spus....
   Prietena dumnealui, Abramburica, ce face? Propune facultate fara bac...
   Daca vreti sa dovediti ca aveti "sange in instalatie" si aceasta scrisoare nu a fost decat o "frunza-n vant" astept din partea dumnealui o scrisoare deschisa impotriva ineptiilor propuse de Abramburica.
   In rest e bine scrisa, ataca problema, dar... nu propune nimic in schimb.
 • +23 (29 voturi)    
  Bravo! (Joi, 29 septembrie 2011, 14:20)

  JohnAndrew [anonim]

  Stimate Domnule Liiceanu,

  Felicitari pentru aceasta luare de pozitie. Este revoltator. Sper ca efectul demersului Dvs. sa nu fie doar angajarea tanarului cu calitati evident superioare, dar si sanctionarea (pana la demitere) a persoanelor care, prin concursul lor, au luat decizia aceea stramba.

  Deci, Domnule ministru Funeriu, aveti sansa sa va puneti in practica, intr-un caz particular dar relevant, promisiunile! Aveti dovada fraudei, a incompetentei si a rea-vointei. Ce faceti cu ea?

  PS1. Da, vrem angajarea celui care merita, si vrem demisiile profesorilor care au decis stramb.
  PS2. Nici ei nu se lasa, dar nici noi!
  • +5 (5 voturi)    
   Opinie (Vineri, 30 septembrie 2011, 11:21)

   Mirela [anonim] i-a raspuns lui JohnAndrew

   Curajul d-ului Liiceanu vine dintr-o furie ca nu a reusit chiar dansul sa introduca in facultate un om sustinut de el....evident un aplaudaci . Daca nu-l cunoasteti pe tanarul canditat, angajat la catedra e o rusine sa aruncati cu noroi, iar daca il cunoasteti si faceti asta e si mai rusinos....Mai bine ati cere ajutorul ministrului pentru problemele reale cu care se confrunta invatamantul romanesc, indiferent de nivel . Nu pentru a pune bete in roate unui tanar care nu accepta pozitia de sluga. Incep sa inteleg in sfarsit , indemnul presedintelui de a pleca din tara....La inceput am fost indignata, dar e adevarat...hai sa plecam noi si sa -si faca ei o tara a lor plina de slugi si aplaudaci ca comanda.
   • -1 (3 voturi)    
    stimata agramata... (Vineri, 30 septembrie 2011, 17:43)

    mihai [anonim] i-a raspuns lui Mirela

    @Mirela

    Stimata agramata, cum Dumnezeu poti sa-l compari pe Ciocan cu Iftode? Le-ai citit cartile amandurora si ai constat vreo diferenta calitativa remarcabila in favoarea celui din urma? Nu cred, decat daca nu te-a dotat Dumnezeu cu simtul axiologic elementar. Oricum, cu cel al gramaticii este evident ca nu te-a daruit: nu se pune virgula intre „tanarul candidat” si „angajat la catedra”; nu se lasa spatiu inainte de punct, cum ai facut tu, si ma opresc aici.
    Felicitari, domnule Liiceanu! Sper ca scrisoarea dumneavoastra sa fie luata in considerare. Vorba lui Cioran: e nevoie de o noapte a Sf. Bartolomeu printre anumiti batrani. Iar cei din comisie sunt vizati, chiar daca numai in scaunele lor de profesori.
   • +3 (5 voturi)    
    raspunsul unui student la filosofie (Vineri, 30 septembrie 2011, 23:48)

    Roman [anonim] i-a raspuns lui Mirela

    In sfarsit un comentariu inteligent. Ii cunosc pe ambii candidati, am studiat la filosofie, acum imi continui studiile in strainatate.

    Dl Liiceanu a scris un comentariu murdar in privinta alegerii lectorului "care era de al casei".

    Intr-adevar, tipul nu are un palmares de anvergură, insă este asistent de 10 ani, este tanăr, incredibil de inteligent, cu preocupari de filosofie greacă si filosofie contemporana, etc.

    Anul acesta chiar a publicat o carte, pe care dl-ul Liiceanu a uitat s-o menționeze. Apare des la televisor, in cadrul unor emisiuni de cultură, găsiți conferințele sale pe internet. Nu și-a făcut doctoratul in paralel la Paris și la București, pe aceeași temă, precum candidatul din afară, nu are spatele asigurat de o personalitate publică ca dl Liiceanu, însă la filosofie este privit ca o mare promisiune (este unul dintre cei mai buni profesori tineri).

    Singura problema a acestul tanar era faptul că nu era fenomenolog, nu era din grupul format de dl Liiceanu, nu si-a publicat teza de doctorat la Humanitas, desi este o lucrare geniala care poate fi consultată la biblioteca de filosofie. By the way, teza a fost susținută la 27 de ani (precocitate intelectuală).

    Articolul dl-ului Liiceanu nu este decat o "mâncărime".

    Regret că nu a existat un loc și pentru candidatul din afară, il cunosc de asemenea, este un tip genial, care a impulsionat atmosfera de filosofie. Însă decizia comisiei a fost pertinentă.

    Astfel, vă sfătuiesc, înainte să dați like-uri și să vedeți peste tot martiri ai unui nou învățământ, să vă interesați cine sunt cei doi candidați, dacă este până la capăt adevărat ceea ce dl Liiceanu a povestit în mod vulgar, dacă nu cumva revolta dl-ului Liiceanu provine din viscere, din pricina unor sentimente umane, pe care toți le avem, și din pricina cărora vedem peste tot oameni care ne trag pe sfoară și nedreptate.
    Nu-i așa că nu știți despre cine vorbește dl Liiceanu ? Însă ați scris comentarii lungi. Este vb despre C. Iftode și C. Cioabă
    • -1 (5 voturi)    
     Cine nu-i cu noi e impotriva noastra (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 1:30)

     Dan [anonim] i-a raspuns lui Roman

     Din perspectiva dumitale care iti continui studiile in strainatate (master, doctorat?) ce primeaza, faptul ca e asistent de 10 ani! cu teza de doctorat la 27 ani (dar care sta prafuita in biblioteca universitatii), dar e de-al casei (il cunosti si tu, e genial, nu?), sau ca a fost respins unul cu zeci de articole, carti, conferinte, dar nu era de-al casei. De ce a fost decizia comisiei pertinenta? ai informatii concrete? Luarea de pozitie a lui Liiceanu este normala, daca nu mai vrem sa avem concursuri cu dedicatie in Romania.
     • +3 (3 voturi)    
      schimb de opinie (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 20:57)

      Roman [anonim] i-a raspuns lui Dan

      Probabil că ai dreptate.

      Eu am plecat definitiv din București, urmez o licență în mai multe țări, am o bursă mai mare decât salariul unui lector în România. Aș fi nebun să mă gândesc la o eventuală întoarcere.

      Postura străinului este avantajoasă, din pricina tensiunii și a fricii de ratare la care te reduce. Ca străin, pentru a fi luat în serios și pentru a fi finanțat, ești obligat să te formezi mai mult decât ai fi făcut-o în țară. Pentru că întotdeauna te simți "deficitar" (și nu doar în privința studiilor) Este fascinant să fii străin !

      A fost o idee proastă să scriu acest comentariu.

      Nu cred că îmi pasă de ce se întâmplă la București sau în România.

      Dacă ai mai puțin de 30 de ani, îți recomand să pleci din țară. În afara unei anumite forme de convivialitate, n-o să-ți lipsească niciodată Romania.

      PS : Însă există o ierarhie universitară care trebuie parcursă; dacă nu-ți convine, pleci.
      Nu este o normă, ci doar un obicei, pe care cei care au ales postul de seminarist, precum și cei care l-au resping, l-au asumat (inclusiv cel respins).
      Nu din pricina "alesului" nu a avut "respinsul" loc. Nu "alesul" era printre prăfuiții (nulii, obosiții) departamentului de istorie filozofiei. Dimpotrivă, cred că acesta o să fie un prof bun, chiar genial. În ultimul an, am auzit numai lucruri bune despre el. Poate am fost prost informat. Cine știe. Nu văd de ce mi-ar păsa. Am pierdut deja timpul scriind două comentarii.
 • +18 (22 voturi)    
  bravo (Joi, 29 septembrie 2011, 14:21)

  pseudo-Stagirit [anonim]

  sa speram ca domnul ministru va avea urechi de auzit. nu doar la concursurile pe post din universitatile romanesti se intimpla astfel de lucruri, ci si in cazul concursurilor de burse postdoctorale pe care le iau tot lectori universitari, acei "de-ai nostri." acest fenomen e remarcabil in privinta facultatilor de umanioare din .ro. de pilda o statistica la universitatea al.i.cuza din iasi ar fi graitoare. parerea mea este, mioritic vorbind, ca mare lucru nu se poate face in urmatorii 20-30 de ani pana cand discipolii cuminti nu vor fi izolati, dati afara, sau se vor pensiona.
  inca o data, bravo pentru aceasta luare de pozitie!
 • +15 (21 voturi)    
  Felicitari dle Liiceanu, curios de reactie (Joi, 29 septembrie 2011, 14:23)

  eugen [anonim]

  Cu totul de accord cu articolul si concluzia lui. Sunt curios care va fi reactia d-lui Funeriu. Asta pt ca la randul meu i-am semnalat d-lui ministru o situatie anormala de la un inspectorat judetean. Nefiind o persoana publica am facut aceasta sesizare pe email-ul d-lui Funeriu. Nu am primit absolut nici o reactie! Am fost dezamagit dupa ce imi formasem o imagine buna legata de dl Funeriu. Sunt curios totusi daca iesirea in public este mai eficienta. Vom vedea...
  • +3 (5 voturi)    
   @eugen (Joi, 29 septembrie 2011, 16:14)

   Sorin [anonim] i-a raspuns lui eugen

   Acelasi lucru l-am facut si noi, un grup de cadre didactice de la Universitatea din Oradea. Fara raspuns...fara reactie...fara urmari :( Acelasi gust amar.
  • 0 (4 voturi)    
   universitati (Vineri, 30 septembrie 2011, 9:01)

   dorin valeriu [anonim] i-a raspuns lui eugen

   Va inteleg reactia dar , spuneti-mi, ce-ar putea face ministrul intr-o atare situatie. Cred ca Dl.Liiceanu era mai aproape de subiect si putea influenta oarecum deznodamantul "concursului". Chiar asa, sa asteptam ca ministrul sa rezolve toate disfunctiile din sistem, acumulate de decenii ? E si el om, acum se lupta cu aberatiile Androneascai. Si nici nu cred ca poate raspunde prompt la orice mesaj trimis de oricine pe E-mail. Intai ca nu are timp si apoi pentruca fiecare semnalare ar trebui anchetata pentru a se putea da un raspuns.E mai simplu sa asteptam totul dela ministru decat sa luam, curajos, atitudine acolo unde suntem si activam ?!
 • 0 (0 voturi)    
  Site inaccesibil (Joi, 29 septembrie 2011, 14:24)

  fLoreign [utilizator]

  Eu as vrea sa citesc articolul integral pe contributors.ro, insa este inaccesibil.
 • +9 (15 voturi)    
  ... (Joi, 29 septembrie 2011, 14:28)

  cosmin ungureanu [anonim]

  Respect pentru reactie si verticalitate. Ministrul Educatiei nu are incotro. Daca nu intervine, se auto-desfiinteaza.
 • -7 (17 voturi)    
  Dar la Humanitas? (Joi, 29 septembrie 2011, 14:28)

  Constantin Cretan [anonim]

  Stimate domnule Gabriel Liiceanu,
  La Humanitas i se face totdeauna loc unui Messi sau se intimpla uneori ca acesta sa nu aiba loc de baietii care fac curat la vestiare? Un singur raspuns va rog sa nu-mi dati, pe acela ca Humanitas, spre deosebire de Ministerul Invatamintului, e o intreprindere privata care nu traieste, deci, din bani publici si, prin urmare, poate face ceea ce vrea... Si nici macar nu am pretentia sa-mi raspundeti mie la aceasta intrebare, ci numai dumneavoastra insiva sa va raspundeti... Mult succes!
  • +4 (4 voturi)    
   La Humanitas, ce? (Vineri, 30 septembrie 2011, 9:41)

   V [anonim] i-a raspuns lui Constantin Cretan

   Subiectul era altul!
   Domnul Liiceanu are perfecta dreptate. In universitati domneste bunul plac al decanilor si al sefilor de catedra, iar competentele sunt total ignorate. Nu se va rezolva curand problema proastei calitati a invatamantului universitar daca se continua asemenea practici. Exsita in sistemul universitar o inexplicabila teama de cei care au studii in strainatate, publicatii in reviste cotate ISI, participari in grupuri de lucru internationale etc. Domnul ministru ar trebui sa ia atitudine impotriva mentinerii acestei stari de inapoiere a invatamantului universitar romanesc.
 • -7 (11 voturi)    
  fotbal! (Joi, 29 septembrie 2011, 14:29)

  vigo [anonim]

  serios acuma, era nevoie de analogia cu fotbalul? pe de o parte nu-i sta bine lui Liiceanu, pe de alta Funeriu se va simti jignit considerand ca trebuie sa i se ofere astfel de analogii. in rest, normal ca, Ciocan nu a primit postul. unde va credeti?
  • +9 (9 voturi)    
   E o scrisoare deschisa (Joi, 29 septembrie 2011, 15:07)

   finlandezul [anonim] i-a raspuns lui vigo

   Este vorba de o scrisoare deschisa care se presupune ca va fi citita de un public larg, asa incit un exemplu luat dintr-un spatiu - fotbalul - foarte cunoscut publicului este binevenit.
   Rolul scrisorii deschise este sa provoace un raspuns sau o reactie si din partea societatii civile nu numai din partea destinatarului.
 • +13 (13 voturi)    
  frumos (Joi, 29 septembrie 2011, 14:31)

  rocus [anonim]

  Minunat articol, decenta pozitie, frumos scris. O data in plus ne arati , dle Liiceanu, cat de frumos suna verbul slefuit si trecut prin filtrul unui intelectual de marca.
  Intamplarea la care va referiti este emblematica pentru un sistem viciat. Nu vreau sa va dezamagesc, dar ea devine usor banala prin dimensiunea ei , prin frecventa cu care o regasim in toate institutiile. Deci , devine, intr-un fel , cutuma.Trist este ca, si intr-un mediu universitar , dascalii isi pierd identitatea, sau mai grav, isi pierd entuziasmul lucrului bine facut.De aceea se simte mirosul de balta statuta.El urca spre geamurile facultatii din strada, din bodegi si cluburi, din licee fara bacaloreat.
 • +9 (9 voturi)    
  Domule Ministru, va rog raspundeti (Joi, 29 septembrie 2011, 14:41)

  Bogdan [anonim]

  Stimate Domnule Ministru,

  Va felicit pentru actiunile curajoase pe care le intreprindeti si va doresc sa reusiti cat mai repede sa schimbati fata invatamantului romanesc.
  Am doi copii, in clasele I-a si a-II-a, si am inceput sa-mi fac planuri financiare ca sa le pot oferii sansa unei educatii de calitate la una din universitatile prestigioase de peste hotare. Motivele pentru care am luat aceasta decizie sunt excelent descrise de Domnul Liiceanu in scrisoarea Domniei Sale care va este adresata.

  Domnule Ministru, va rog sa-mi dati sperante si sa-mi spuneti daca credeti ca exista sanse ca juniorii mei sa urmeze o universitate in limba romana.

  Va rog frumos sa raspundeti public scrisorii Domnului Liiceanu.

  Cu respect si cu speranta,
  Bogdan
 • +5 (5 voturi)    
  La vremuri noi, tot noi (Joi, 29 septembrie 2011, 14:41)

  CMC [anonim]

  In toate universitatile si mai ales in cele de varf sunt situatii similare, iar ministerul e sistematic sesizat in aceste cazuri, dar se face ca nu stie.
  Legea actuala da dreptul sefului de departament sa faca ce vrea in probleme de scoate la concurs a posturilor. Si asta va face.
  Probabil ca in cazul aratat se va explica faptul ca persoana care a castigat era expert pe exact domeniul postului (ca doar asa s-a facut postul), iar celalalt - desi foarte bun - nu raspundea perfect profilului didactic anuntat, riscand astfel "pregatirea studentilor". Toti stim ca avem specialisti in justificari...
  Insa, faptul ca avem un ministru care vorbeste si nu face le da si mai mult curaj.
  Cate anchete a anuntat, la care nu ati auzit nici un raspuns?
  Ce naiba, domnule Liiceanu, parca numai asta e singurul caz de care stiti in universitatea de varf din care faceti parte? Si nu cumva e cam din zona de activitate a rectorului (socio-umane)?
  Ca mai derunazi, omul era pe la Etica ministerului...
 • +5 (9 voturi)    
  senioritatea se face pitrocind lucruri cu mintea c (Joi, 29 septembrie 2011, 14:42)

  adi [anonim]

  nu-l stiu pe cel care a castigat concursul, dar sint convins 500% ca este jalnic! si stiti de ce? pentru ca il cunosc pe contracandidat.... daca cei doi au ajuns sa concureze pe post, ma felicit ca am facut doctoratul in filozofie in alta tara si, de asemenea, ii felicit pe toti cei care au terminat facultatea de filozofie din bucuresti si au ales sa isi dovedeasca valoarea ajungand profesori la universitati celebre din Statele Unite, Anglia, Canada, Germania si Franta. Iara nu in "balta statuta a facultatii noastre". chiar asa, de ce vrea domnul C.C. sa intre in aceasta balta?
  • +2 (2 voturi)    
   ceva e in neregula (Joi, 29 septembrie 2011, 23:31)

   cristi radulescu [anonim] i-a raspuns lui adi

   Ai facut un doctorat in filosofie si te semnezi cu adi?

   Ceva nu se pupa, moncher.
 • +2 (4 voturi)    
  pactul cu "excelenta" (Joi, 29 septembrie 2011, 14:43)

  Mihai [anonim]

  Din pacate, multe din masurilor luate sunt reforme de forma si nu de fond daca le-ati analiza cu aceeasi profunzime.
  Interesant este ca va revoltati numai cand aceste lucruri va ating direct si nu dintr-un spirit civic al corectitudinii.
  Nu ati avut nicio pozitie publica in multe alte privinte cand Ministerul a cedat in privinta promovarii transparentei, excelentei si eficientei invatamantului romanesc.
  Acum nu pot decat sa urez succes domnului Cristian Ciocan si sper sa ajunga cat mai curand profesor (nu lector) universitar.
 • -1 (1 vot)    
  liga c - cercetare avansata (Joi, 29 septembrie 2011, 14:50)

  Mihai [anonim]

  Conform metodologiei de clasificare a universitatilor, clasa c reprezinta clasa universitatilor de cercetare avansata.
  • +2 (2 voturi)    
   Depinde (Joi, 29 septembrie 2011, 15:41)

   fLoreign [utilizator] i-a raspuns lui Mihai

   Prin alte parti, universitatile de cercetare avansata se numesc RU/VH (Research University/ Very High). Un termen mai vechi, inca utilizat de public, este R1.
   • +2 (2 voturi)    
    era vorba de Romania (Joi, 29 septembrie 2011, 16:26)

    Mihai [anonim] i-a raspuns lui fLoreign

    Insa luminatii care au facut metologia de clasificare a universitatilor la noi au pus cele mai bune in clasa C si cele mai "slabe" in clasa A
    p.s. sunt de prin alte parti ...
 • +7 (7 voturi)    
  atentie la Fac de Geografie a Univ din Bucuresti (Joi, 29 septembrie 2011, 14:50)

  DORIN POPESCU [anonim]

  D-le Funeriu,
  Am rugamintea in numele tuturor celor care apreciaza curajul de a face curatenie si a verifica corectitudinea ocuparii posturilor univeristare sa verificati situatia de la Facultatea de Geografie a Univ. din Bucuresti. Dati afara toate cumetriile din aceasta facultate: a se vedea conf.dr Marian Marin fiul fostului prof.univ. Ion Marin, asist.univ Mircea Visan, fiul prof.univ. Visan, la catedra de umana sa verificati numai locul,nasterii si sa vedeti de unde sunt toti etc. Din aceasta cauza nu figuram in top 200 Univ, nici macar in primele 400.
 • +3 (5 voturi)    
  Are dreptate Domnul Liiceanu, dar: (Joi, 29 septembrie 2011, 14:51)

  Falciparium [utilizator]

  1, Domnia sa este profesor la respectiva facultate... Sa inteleg ca asta este primul caz de care are stiinta ca sunt promovati oameni fara valoare??? Sau a rabufnit acum doar pentru ca era mare diferenra dintre cei 2 candidati si... poate ca dumnealui spera sa castige celalalt??? Oricum, nu vad unde-i mirarea dumnealui, ar trebui sa-si cunoasca foarte bine colegii...

  2. Sunt un profan, ar putea cineva sa-mi explice ce ar putea face Funeriu???? A fost concurs, asa a considerat comisia ca trebuie sa fie... Persoana respinsa ar trebui sa faca o contestatie, nu???
  Deci... ce ar trebui sa faca Funeriu??? Dpdv legal, evident...
  • +2 (2 voturi)    
   solutii posibile (Joi, 29 septembrie 2011, 16:22)

   Sorin [anonim] i-a raspuns lui Falciparium

   De exemplu să impuna si la posturile ”inferioare” niste conditii minimale. De ex, sa verifice indeplinirea conditiilor minimale ale TUTOROR celor care ocupă deja grade universitare de conf si prof, de ex. sa IMPUNA obligativitatea indeplinirii unor standarde MINIMALE pt cei care aspira la functia de director de departament, decan, rector!!! Astfel nu vor mai fi incurajati incapabilii sa se voteze/sustina intre ei! Si ar mai fi cateva solutii, intrebarea e daca vrea si mai ales daca poate...
 • +2 (2 voturi)    
  seful te vrea obedient, nu de valoare (Joi, 29 septembrie 2011, 15:00)

  CMC [anonim]

  In conditiile alegerilor care urmeaza, cine e de asteptat sa voteze cu actualul sef de catedra (departament)?
  Cel cu valoare, care stie cam ce valoare are seful, sau cel obedient, pentru care seful a numit o comisie "buna", care l-a si dat castigator.
  Toata lumea va fi multumita: seful va fi votat, obedientul promovat, iar cel de valoare si asa nu s-ar fi simtit bine in departamentul respectiv.
 • -6 (8 voturi)    
  aha (Joi, 29 septembrie 2011, 15:05)

  rtsjiruyt [anonim]

  liiceanu, am citit cv-urile celor 2 si nu e chiar asa cum spui tu. iftode a fost sef de promotie la liceu si la facultate, nu e chiar atat de retardat... si pina la urma, celalalt tip atat de titrat -ciocan - ce cauta in universitatea bucuresti? e nebun la cap??? la cv-ul lui se realiza in strainatate...
 • +4 (4 voturi)    
  Cristian Ciocan este cel care a fost picat (Joi, 29 septembrie 2011, 15:05)

  Gabriel Preda [anonim]

  http://ad-astra.ro/whoswho/view_profile.php?user_id=1265&lang=en


  Cristian Ciocan este cel care a fost picat. E un specialist renumit, joaca intr-o liga superioara celuilalt candidat (cel care a castigat).
  • -5 (5 voturi)    
   Dar de unde stii? (Joi, 29 septembrie 2011, 16:11)

   florin [anonim] i-a raspuns lui Gabriel Preda

   Cristi Ciocan e sustinut de el, iar celalalt,nu! Asta e adevarul! Nu întotdeauna un CV impresionant reflecta ce are omul în cap!
 • 0 (4 voturi)    
  Nelamrire!! (Joi, 29 septembrie 2011, 15:06)

  C. [anonim]

  Universitatile nu au autonomie? De ce ar trebui sa intervina ministrul in bucataria interna? Domnul Liiceanu are posibilitati mai mari decat ministrul de a rectifica situatia, fiind profesor si putandu-se adresa direct Senatului Universitatii.
  Minunata interventia profesorului, dar nu vad sa faca referire la o atitudine personala a dumnealui (poate exista, dar nu se vorbeste despre ea)! Ar fi intr-adevar pacat ca situatia sa ramana asa, ca domnul profesor sa nu isi foloseasca propria putere si sa astepte ca "statul sa faca ceva". Pentru mine ar fi chiar culmea, de fapt!
  • +7 (9 voturi)    
   autonomie pe banii statului (Joi, 29 septembrie 2011, 15:22)

   CMC [anonim] i-a raspuns lui C.

   Da cine e raspunzator pentru gestionarea banilor statului? Nu ministerul? Nu ministrul?
   Autonomie pe banii altora e visul camarilelor rectorale.
   Neimplicare si trai pe banii contribuabililor e visul celor din minister.
   Profesporul Liiceanu a facut ceva. A dezvaluit o magarie imensa pe banii statului. Bani gestionati in numele catatenilor de Ministerul Educatiei.
   Desi eu l-as numi mai degraba Ministerul Iresponsabilitatii in Educatie.
   • +4 (4 voturi)    
    Banii contribuabililor garanteaza autonomia! (Joi, 29 septembrie 2011, 17:30)

    C. [anonim] i-a raspuns lui CMC

    Nu va inteleg intrebarea. Da, autonomie pe banii statului prin asta intelegand, pe ai contribuabililor nu ai ministrului ! Aceasta inseamna 2 lucruri: libertatea de a decide pentru universitate neafectata de politic si raspunderea de a pastra curata atmosfera universitara. Atentie! Daca ministrul ar fi spus cine sa fie numit lector in acest caz, ati fi inteles cat de importanta e de fapt acesta autonomie! In cazul semnalat de domnul Liiceanu, ministrul ar trebui sa intrevina abia dupa ce Senatul Universitatii a fost sesizat si toate masurile in puterea domnului Liiceanu si a candidatului respins au fost epuizate. Altfel, eu cred ca "hop la gazeta" ramane un act de poza. Il cunosc pe domnul Liiceanu, pe cei 2 candidati si pe profesorii din comisie. Si inclin sa ii dau dreptate domnului Liiceanu. Dar pentru a fi de partea lui, vreau sa il vad in sfarsit activ "politic" in mediul universitar, cu atitudine organizata fata de colegii din catedra carora sa le reproseze in fata incompetenta de care unii chiar sufera ( catedra aceea a fost bine tolerata pana acum de domnul Liiceanu, care nu a avut 10 ani probleme ca preda pe langa alti colegi incompetenti, in timp ce studentii aveau acesta problema). Sa ma fac inteleasa: chiar daca are dreptate, chiar daca ministrul ar putea sa se implice, domnul Liiceanu ar trebui sa faca mai mult decat sa semnaleze, ar trebui sa si actioneze pentru asanare universitatii, ca sa fie credibil. Altfel spus, sa se duca pana in panzele albe in cadrul Universitatii ca sa rezolve problema.
    • 0 (0 voturi)    
     hmmm (Vineri, 30 septembrie 2011, 9:40)

     aschie [anonim] i-a raspuns lui C.

     corect! corect! corect! toti se plang la gazeta dar nu am vazut sa faca un lant comun impotriva diletantitsmului din universitati. Sau tocmai pt ca sunt inconjurati de incompetenti eu dovedesc sa sunt superior? Atunci inseamna ca sunt "mic". Sunt cineva daca grupul din jurul meu este la un anumit nivel. Toti cauta caldurica si nume cu rezonanta in spatiul public. De curatenia dn ograda sa se ocupe ministrul ca eu nu vreau sa ma murdaresc. Hmm!
 • +9 (9 voturi)    
  In sfarsit! (Joi, 29 septembrie 2011, 15:08)

  misha [anonim]

  Jos palaria pentru inititativa, d-le profesor si le uram si celorlalti tot atata coloana vertebrala.

  Ateptam cu interes reactia ministrului.
 • +8 (8 voturi)    
  Panzaru e capul mafiei UB (Joi, 29 septembrie 2011, 15:15)

  liviu pop [anonim]

  Situatia descrisa de dl Liiceanu este tipica pentru toate 'concursurile' de la UB. Ele nu sunt concursuri -- sunt promovati doar mediocrii, lingaii si slugile sefurilor de bande din facultati. Sefi de bande care au un tatuc suprem care le apara toate afacerile murdare. Numele nasului este Ioan Panzaru. El a ajuns nash doar pentru ca a fost promovat si sustinut de ei - de sefii de clanuri.
 • +6 (6 voturi)    
  in sfarsit se spun lucrurile pe nume... (Joi, 29 septembrie 2011, 15:18)

  mary [anonim]

  In sfarsit, dupa atata tacere si compromisuri vad o persoana/ personalitate care iese in fata si spune fara frica care sunt cauzele unei caderi atat de mari in invatamantul universitar si nu numai.

  Sa mai sper in mai bine?
 • +10 (10 voturi)    
  Asteptam (Joi, 29 septembrie 2011, 15:18)

  mirela [anonim]

  Asteptam d-le ministru un control si un rezultat.Toata consideratia pt. d-l Liiceanu si toata greata pt. cadrele acelei comisii care parca vad cum ridica in slavi "marela invatamant romanesc!
 • +8 (8 voturi)    
  10 cu Felicitari... (Joi, 29 septembrie 2011, 15:35)

  Gogu [anonim]

  Ati reusit sa faceti ceea ce multi nu reusesc...sa aprindeti o faclie.....poate va avea efect....
 • +5 (5 voturi)    
  Dl-Liiceanu (Joi, 29 septembrie 2011, 15:38)

  un tanar [anonim]

  Best,
 • +8 (8 voturi)    
  apel catre lichelele universitare (Joi, 29 septembrie 2011, 15:48)

  buncrestin [utilizator]

  nu sunt fan liiceanu, dar la aici a avut curaj, mai ales ca, desi nu da nume, este totul prea usor de intuit, tintele de fapt sunt cu nume si prenume
 • -3 (5 voturi)    
  ce spune cealalta parte? (Joi, 29 septembrie 2011, 16:04)

  flman [anonim]

  Interventia domnului Liiceanu, de pe pozitia dumnealui creeaza un dezechilibru. Seamana cumva cu recuzarea arbitrilor in media, facuta de catre patronurile cluburilor de fotbal. As vrea sa stiu ce are de spus comisia de la catedra de istorie a filosofiei si de ce domnul Liiceanu, ca profesor al institutiei, nu s-a adresat acestei comisii, sau care a fost raspunsul comisiei in caz ca s-a adresat. In lipsa acestei informatii, tipul de reactie cred ca poate fi considerata ca una de forta, ca o interventie pasionala, care vine "de sus", catre un angajator pentru un protejat sau prieten.
 • -6 (8 voturi)    
  hm (Joi, 29 septembrie 2011, 16:08)

  Miiceanu [anonim]

  Perfect de acord cu observatiile privind mizeria din invatamantul romanesc si de la ministerul care, de ani de zile, promite totul si reuseste sa nu faca nimic. Si mi se pare amuzanta incercarea domnului Liiceanu de a pune o pila candidatului pe care in mod vizibil il admira. Autoritatea bastanului intangibil vine, adica, in apararea candidatului care, daca tot este un obisnuit la Sorbona, vine sa se bage in cacatul bucurestean. Cacat pe al carui motz si-a gasit loc la catedra chiar si Maestrul. Care, de altfel, incepe prin a anunta: "Sunt profesor la Facultatea de Filozofie a Universităţii din Bucureşti", din perspectiva de cacat a careia poate vedea desigur totul cu obiectivitate. Complicata treaba. Si, vorba autorului, ce "pliciseala"!...
 • 0 (4 voturi)    
  Pastrand analogia cu fotbalul (Joi, 29 septembrie 2011, 16:15)

  Justin Puscasu [anonim]

  mingea e acum in terenul domnului Funeriu. Daca nu va reusi sa faca ceva in problema asta, ar fi jalnic.
  Am totusi o nelamurire. Un lector in invatamantul superior romanesc castiga aproximativ 300 euro/luna net. Admitand ca sunt destui studenti si poate lua o norma la PO (plata cu ora), ajunge cu greu la 500EUR/luna.
  Un om cu CV-ul lui Cristian Ciocan poate gasi relativ usor un job academic la o universitate adevarata din Europa sau din America. Ce naiba mai cauta in balta asta statuta si plina de batracieni sinistri?
  • -4 (6 voturi)    
   Chiar asa (Joi, 29 septembrie 2011, 16:45)

   Florin [anonim] i-a raspuns lui Justin Puscasu

   Pentru ca dl Ciocan nu e chiar atît de bun pe cît se crede. Sau pe cît îl lauda dl. Liiceanu! Sa fim seriosi! Si sa nu veniti cu chestii patriotice, ca nu tine, gen "omul vrea la el acasa, sa revolutioneze învatamîntul"! Ciocan este un mediocru!
   • -3 (5 voturi)    
    ai dreptate (Joi, 29 septembrie 2011, 17:01)

    Adi [anonim] i-a raspuns lui Florin

    dar suntem putini care stiu asta. cum sa ii argumentezi unuia din afara domeniului cand vede lista de tidule pe care le are C.C.? e imposibil. poti sa-l inviti in State, acolo e gigantomahia.
 • -3 (5 voturi)    
  ....la cu prefectura (Joi, 29 septembrie 2011, 16:36)

  Dedalus [anonim]

  Nu stim care erau criteriile concursuilui. Nu este obligatoriu ca o somitate stiintifica in domeniu sa fie si bun la catedra.

  Daca domnul picat este atat de bun, de ce nu ramane mai departe in domeniul respectiv?

  Multi profesori buni nu au nici macar un articol in revista Arici Pogonici, dar au instruit multi elevi si au facut-o bine.

  In prezent asistam la o confuzie ingrozitoare intre apetenta pentru cercetare stiintifica si talentul la catedra...
  • +3 (3 voturi)    
   Nu e vorba de profesori de liceu (Joi, 29 septembrie 2011, 17:30)

   Glook [anonim] i-a raspuns lui Dedalus

   Si totusi, sa nu uitam ca nu vorbim de profesori de liceu, nici de profesori de generala. Altfel probabil ati avea dreptate.
   De la un profesor de facultate, care sa conduca doctorate, sa sesizeze directiile in care se indreapta domeniul sau, sa filtreze informatia etc se cer totusi alte competente.
 • +8 (8 voturi)    
  Felicitari (Joi, 29 septembrie 2011, 16:41)

  Marius [anonim]

  In primul rand vreau sa il felicit pe domnul Liiceanu pentru acest demers. Sper ca din ce in ce mai multa lume sa ia atitudine mobilizati de astfel de exemple si lucrurile sa inceapa sa se schimbe!
 • -4 (4 voturi)    
  fisa postului (Joi, 29 septembrie 2011, 17:11)

  Dan Costea [anonim]

  Ce uita Liicheanu sa discute este fisa postului. Un profesor trebuie in primul rand sa predea, iar "asistentul cu zece ani vechime" este net superior la acest capitol. Nu ma incalzeste cu nimic ca un "star" fugarit de criza vine la Bucuresti; trece criza intr-un an-doi, intoarce spatele si fuguta in Occident. Si locul iar ramane liber, iar pe "asistent" l-ai pierdut.
  • +5 (5 voturi)    
   @dan costea: (Joi, 29 septembrie 2011, 18:15)

   Maria [anonim] i-a raspuns lui Dan Costea

   ce sa predea? sa predea marfa? vechimea te face experimentat? In ce? Nu conteaza de fapt tocmai CONTINUTUL a ceea ce predai? FELUL in care te prezinti? MODUL in care ti-ai asumat studiul, traseul, modul in care ai incercat sa rezonezi cu structuri occidentale vechi de sute de ani? Chiar nu inteleg cum unii oameni cu asemenea comentarii pot fi atit de ingusti la minte. Probabil ca li s-a predat.
   • -1 (1 vot)    
    @Maria (Vineri, 30 septembrie 2011, 8:36)

    Dan Costea [anonim] i-a raspuns lui Maria

    Da, vechimea are si ea rolul ei. Modul in care construiesti frazele precum si stapanirea de sine in fata salii pline au amandoua o importanta majora. De exemplu, fraze "intortocheate" de genul "Chiar nu inteleg cum unii oameni cu asemenea comentarii pot fi atit de ingusti la minte" nu si-ar gasi locul acolo.
    • 0 (0 voturi)    
     curriculum mortis (Vineri, 30 septembrie 2011, 11:24)

     maria [anonim] i-a raspuns lui Dan Costea

     dle,
     un profesor trebuie sa te invete mai intii sa vorbesti corect limba materna, sa scrii si sa citesti corect. Asta din clasele primare. Bun. Apoi, cind devii student, si nu oriunde, ci la facultatea de filozofie, trebuie sa fii capabil sa minuiesti fraze oricit de complicate, in virtutea ideii pe care o contin si o cauta (paradox, ce mai). Asadar, trebuie sa fii capabil mai intii sa intelegi ideea respectiva, ca apoi cuvintele sa ii poata da forme in fel si chip. Ca profesor de filozofie la universitate ai nevoie nu numai de gradinita, gimnaziu si liceu; si nici numai de dexteritati verbale.
     Stiti care e RAUL de fapt? Acela ca in ograda in care dvs si cu mine conversam acum nu exista nici un criteriu valabil : iar oamenii care trebuie sa dea criteriile n-au ei insisi criterii - nici pentru viata lor, nici pentru meseria lor.
     aici mesajul se intrerupe, atita a fost.
  • +4 (4 voturi)    
   cre' ca esti confuz.. (Joi, 29 septembrie 2011, 18:25)

   gopo [anonim] i-a raspuns lui Dan Costea

   e vorba de filozofie, nu dat la pila.. e vorba de ce are de oferit mintea respectiva, caz in care 100 de ani vechime ca asistent valoreaza cat zero daca diferenta de calitate e zdrobitoare.. vorbim de idei, nu de hartzogarie..
 • -3 (3 voturi)    
  ma intreb (Joi, 29 septembrie 2011, 17:21)

  GOPO [anonim]

  de ce atata intarziere in reactii la d'nul liiceanu.. si de ce scrisoare deschisa. a trebuit sa i se intample in ograda proprie ca sa ia pozitie, pana acum unde s-a ascuns? e scrisoarea deschisa o rafuiala la nivel "inalt" (facuta publica adica) cu conducerea propriei facultati, e asta un semn ca ne vrea ajutorul? interesant ca atunci cand societatea civila a avut nevoie de voci cu greutate din cultura romana, s-a eschivat in 'eu sunt filozof, comentariile si luarile de pozitie sunt apanajul presei'..

  sa speram insa ca nu e un act de cerere de ajutor doar, ci un semnal ca vrea sa inceapa sa se implice.. ptr ca altfel ce mai conteaza cine ia pozitia la facultatea lui daca aceasta 'luare de pozitie' va ramane un act izolat.. ca unul din simbolurile culturii romanesti cu mare trecere, bine vazut si stimat, d'l liiceanu are puterea totusi de a influenta multe lucruri in bine.. intrebarea e, e aceasta sunetul de goarna al implicarii, sau doar exasperarea de moment a cuiva care a trebuit sa se desprinda de ale lui ptr ca a fost calcat pe coada in mod direct.. we'll see..
 • +1 (1 vot)    
  si ce-i cu asta? (Joi, 29 septembrie 2011, 17:35)

  radu [anonim]

  nu am inteles chestia cu cv-ul!!!! . cum adica asta care a castigat si nu are decat articole prin zalau, e mai bun decat tipul care a pierdut?
  cred ca cei care l-au publicat pe al doilea sunt niste dobitoci, nu cunosc valoarea. iar tipul care a castigat sunt sigur ca are o opera de sertar superba dar nu inteleg de ce o tine ascunsa sa se bucure doar cei de langa el si care il cunosc.
  la final sunt la fel de sigur ca nu se va intampla nimic, nu cunosc nici un singur concurs in tara asta in care sa nu se castige pe pile. unul macar.
  exceptie fac doar firmele straine, dar si pe astia i-am invatat, ca un anumit numar de posturi se dau cui trebuie ca altfel ai probleme...
 • +6 (6 voturi)    
  Felicitari, Gabriel Liiceanu! (Joi, 29 septembrie 2011, 17:47)

  Marius Ogrean [anonim]

  Catre asa o atitudine trebuie sa tanjim, ca popor.
 • -6 (6 voturi)    
  Cine este acest Gabriel Liiceanu? (Joi, 29 septembrie 2011, 17:51)

  Omics [utilizator]

  Vreau să știu cine este acesta Gabriel Liiceanu. Nu este cumva un tip care dat valoarea filosofică pe gloria cvasipolitică? Nu procedează și acum la fel invintând „gloata” să decidă?
  • 0 (0 voturi)    
   Mi se pare o jignire intrebarea... (Vineri, 30 septembrie 2011, 11:21)

   Colette [utilizator] i-a raspuns lui Omics

   Daca nu ai aflat pana acum, e strict problema ta, stimate domn?
 • +4 (4 voturi)    
  Cat de trist (Joi, 29 septembrie 2011, 17:57)

  Murat [anonim]

  Daca asta se intampla la catedra de filosofie cum sa ne mai miram ca nepotismul si mai ales incompetenta sunt omniprezente?
 • -1 (1 vot)    
  adică Dl. Liiceanu se aștepta (Joi, 29 septembrie 2011, 18:05)

  ION [anonim]

  Ca instituțiile să funcționeze de la sine în virtutea regulilor? Este foarte curioasă lipsa de pragmatism a Dlui Liiceanu! Bre, bre, bre... dacă era să fi adus în Universitate un om de valoarea și competența lui Ciocan, și cred că trebuia adus, nu era poate mai eficient să fi lucrat în maniera comisiei, care, uite că și-a impus nivelul de mediocritate... și îl va impune și de acum încolo și prin seminariile pe care le va ține preopinentul lui Ciocan, mulți ani înainte!!! Funeriu nu poate face nimic, cf. legii e de ajuns ca lectorii sa fie confirmați de senatul universității!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Messi se pricepe si la baschet? (Joi, 29 septembrie 2011, 18:41)

  microbist [anonim]

  Nu cumva postul scos la concurs era in echipa de baschet a clubului?
 • -2 (4 voturi)    
  Scrisoarea mamei celui „condamnat” ! (Joi, 29 septembrie 2011, 18:46)

  Cristina [anonim]

  Sunt mama celui care a creat discutia si vreau sa va intreb domnule Liiceanu cum s-ar fi simtit mama dumneavoastra (mai ales ca avem aceeasi pregatire si eu sunt absolventa a facultatii de matematica-informatica) daca cineva ar fi scris despre dumneavostra asa cum ati scris dumneavoastra despre fiul meu.
  Nu v-ati gandit nici o clipa ca jigniti PE NEDREPT o multime de oameni. Cum puteti scrie atat de josnic fara sa va tremure stiloul?
  Cum mai puteti dormi noaptea dupa ce discreditati PE NEDREPT un om?
  Ma scuzati, nu scriu atat de bine ca FILOSOFUL liiceanu dar sunt indignata, suparata, jignita si ... inlacrimata de atata nedreptate!
  Aruncati cu noroi intr-un om care daca nu a vrut sa va fie sluga nu inseamna ca nu e bun.
  Dumnezeu sa va ierte ca ati facut un mare pacat!
  • -2 (4 voturi)    
   hm.. (Joi, 29 septembrie 2011, 19:43)

   crap [anonim] i-a raspuns lui Cristina

   cred ca demersul nu'l faceti unde trebuie. in general in romania reactia nu e lucida, dupa un proces de gandire la rece, analizandu-se implicatiile mai profunde mai ales cand e vorba de oameni.. iar un forum in mare parte e dupa cum va asteptati, extrema categoriei de mai sus.. daca raportati numarul de postari care-si exprima adeziunea totala, satisfactia sau suportul deplin la aceasta scrisoare deschisa, probabil e relevant ptr stilul in care a evoluat romania de la revolutie incoace, in care reactia emotionala copleseste luciditatea. tara lui fabulospirit, mai bine de atat nu se putea..

   din nou, nu pe forumuri va cautati dreptatea, ci eventual in justitie. demersul domnului liiceanu, fiind de fapt o rafuiala pe fata cu conducerea actuala a facultatii de filozofie, e evident si ptr cineva la 10000 km distanta, e un fapt nefericit, in care indignarea carturarului de frunte (sa tinem cont ca toti cei de frunte sunt in general egoisti si self-centered) n-a mai contat in fata considerentelor mai morale la care'l obligau poate chiar deontologia profesionala.. sa linsezi in plublic alta persoana ptr propriile-ti rafuieli in general e un lucru dezgustator. d'l liiceanu trebuia sa stie mai bine, nu e un copil.
  • -2 (4 voturi)    
   Justitia gloatei (Joi, 29 septembrie 2011, 20:42)

   Doc [anonim] i-a raspuns lui Cristina

   Nu conteaza cat este de calificat sau nu fiul dumneavastra.

   Important este sa se faca "justitie". Domnul profesor s-a simtit nedreptatit intr-un fel sau altul de colegii domniei sale si a apelat la ajutorul multimii suparate ce cauta sange.

   Chiar in ipoteza in care cel acuzat ar fi un incompetent si nu ar merita postul (ceea ce nu cred ca este neaparat cazul din moment ce omul a terminat sef de promotie) modul de actiune al domnului Liiceanu este complet descalificant pentru domnia sa.

   In concluzie: daca vrei sa obtii aprobarea multimii asa-zisa de "dreapta" ce mai viziteaza site-ul acesta e suficient sa spui cateva cuvinte cheie (reforma, clanuri, nepotism, etc) si apoi sa indici "dusmanul de clasa" iar gloata va reactiona in consecinta. (Si nu spun asta cu bucurie... dimpotriva...)
  • -2 (4 voturi)    
   Raspuns (Joi, 29 septembrie 2011, 22:11)

   Oana [anonim] i-a raspuns lui Cristina

   Nimeni nu a creat nimic, iar ca mama nu aveti de ce sa fiti inlacrimata. Singurele lacrimi trebuie sa fie de bucurie pentru ca sunteti cea care a dat viata omului care ne onoreaza ca studenti, ca si colegi, ca oameni. Autorul epistolei de mai sus omite faptul ca in conformitate cu actuala lege(pe care dl Funeriu tb sa o cunoasca) 60% conteaza in aceste circumstante acticvitatea didactica si 40% cea de cercetare; ori, candidatul caruia se incearca sa i se faca dreptate prin recurs la un "brend" ii lipseste exact segmentul care are ponderea cea mai mare din acesta ecuatie. Cu mentiunea ca aceasta problema se transeaza legal, va rog a tineti cont de urmatoarele:
   1) daca existau suspiciuni, amendamente, esente de revolta si neincredere fata de componenta comisiei candidatul in cauza trebuia sa conteste o astfel de formula chiar inaintea sustinerii concursului
   2)candidatul al carui purtator de cuvant este autorul articolului de mai sus prezinta un profil academic axat pe fenomenologie(la o comisie distincta, a obtinut un punctaj foarte apropiat de cel cu care a fost notat si in conjunctura contestata, si totusi, nu au existat niciun fel de lamentari pentru faptul ca tocmai in domeniul in care era as "de talie internationala" a fost intrecut de un coleg de breasla. Voila, lamentari au aparut in raport cu un post care prevede patru paliere /discipline care nu sunt nici punctul forte al domniei sale, si nici o zona in care demersurile de cercetare, de altfel laudabile strict in domeniul fenomenologiei, ar fi fost intreprinse de-a lungul vremii. Contracandidatul desemnat castigator are experienta la catedra, dar si in cercetare in toate cele patru areale disciplinare care sunt canonice pentru acest post.
   3)postul in cauza a fost discutat de trei candidati, dintre care unul in persoana sotiei celui aparent neindreptatit dupa considerentele profund subiective ale dlui Liiceanu. Daca ar fi castigat sotia, mai existau lamentari?(si asta , ca sa pastram nota de subiectivitate)
   • +1 (3 voturi)    
    Sunteti cadru universitar la filozofie? (Vineri, 30 septembrie 2011, 10:55)

    t [anonim] i-a raspuns lui Oana

    Daca raspunsul este afirmativ, v-as sfatui ca inainte de a va prezenta in fata studentilor sa va ameliorati cunostintele de limba romana. Doua indreptari:

    * in fraza "Singurele lacrimi trebuie sa fie de bucurie pentru ca sunteti cea care a dat viata omului care ne onoreaza ca studenti, ca si colegi, ca oameni" l-ati introdus in mod abuziv pe "si" in sintagma "ca si colegi"; curios ca in aceeasi fraza nu l-ati introdus pe "si" in sintagmele "ca studenti" si "ca oameni"...
    * in fraza urmatoare, ati folosit cuvantul "ori" (= "sau") in loc de "or" (= "dar", "insa")

    Curios ca ambele greseli pe care le-ati comis (intr-un text de altfel foarte scurt) sunt nu doar greseli de ordin gramatical, ci si greseli de logica...
    • +1 (1 vot)    
     raspuns (Vineri, 30 septembrie 2011, 11:57)

     Oana [anonim] i-a raspuns lui t

     Nu sunt cadru universitar si inainte de a judeca orice pretinse greseli dati-mi voie sa va sfatuiesc ceva: ar fi frumos sa cititi si contestatia dlui C,C.
     Pe baza acesteia, putem realiza o analiza hermeneutica detaliata. In fond, subiectul nostru acesta este. Toate cele bune!
     • 0 (0 voturi)    
      un binemeritat sprijin (Vineri, 30 septembrie 2011, 16:20)

      Dummett [anonim] i-a raspuns lui Oana

      Oana, spuneți că nu sunteți cadru didactic la facultatea vizată. Nu înțeleg atunci cum e posibil să fi avut acces la comisia de contestație și la documentele sale interne. Oare la dumneavoastra la filosofi orice student poate intra în biroul decanului și să cotrobăie prin dosarul de concurs? Aferim! Patima cu care vă implicați în acest caz e bătătoare la ochi: sau sunteți îndrăgostită de candidatul câștigător (ceea ce n-ar fi un lucru rău în sine), sau prin această apărare acerbă vă asigurați un binemeritat sprijin pentru un viitor concurs, desigur "nearanjat".
      • 0 (0 voturi)    
       raspuns (Vineri, 30 septembrie 2011, 17:09)

       Oana [anonim] i-a raspuns lui Dummett

       Nici una nici alta si ar fi de bun simt sa va cereti scuze. Sunt documente publice: Cv-urile candidatilor, contestatia candidatului aparent neindreptatit tradusa in scrisoarea scrisa de Dl Liiceanu, rezultatele oficiale, activitatile de cercetare ale celor doi care sunt postate pe site-uri. Bine ca nu va trece prin cap ca toti ceilalti care scriu in favoarea dlui in cauza au vreo "relatie" dubioasa sau mai stiu eu ce ascunzisuri. Si? dvs? in ce relatii sunteti cu autorul scrisorii deschise si cu candidatul sustinut de domnia sa? Sa va fie rusine, ca barbat, ca om si ca cetatean. Dati un click pe site-ul facultatii si gasitit Cv-urile si toate cele necesare. Sigur, o putem rezolva si in instanta pentru defaimare. Dar cred ca suntem oameni suficient de rationali, ramane de vazut in ce masura si de bun simt, ca sa constientizam ca nu trebuie sa fi decat un om moral, poate un om care a mai citit legea invatamantului. Oricum, e ultima oara cand va mai dau o replica; marturisesc, cu parere de rau pentru acuzele nefondate pe care le scrieti pe aici sau prin oricare alte parti. Si ca sa va simtiti mai bine, domnule anonim care nu va prezentati identitatea in tot acest demers, n-am nicio treaba nici cu concursurile, nici cu intrarile in invatamant si cu nimic altceva. Vorbesc in aceeasi calitate ca si dvs, membru al societatii civile, "om". Inca ceva, din moment ce CV-urile, activitatea de cercetare a candidatilor, scrisoarea dlui Liiceanu apar pe internet, nu stiu de unde va vine ideea documentelor interne, Suferiti de conspiratii. Pacat. Ia, vedeti ca au mai scris cativa indivizi, unii studenti ai dlui in cauza, toti avem pasiuni? poate si dvs aveti pentru vreunul dintre cei pe care ii sustineti, ceea ce, ca sa va citez, `n-ar fi rau`.
      • 0 (0 voturi)    
       raspuns acuzelor (Vineri, 30 septembrie 2011, 18:24)

       Elena [anonim] i-a raspuns lui Dummett

       Nu imi doresc sa intervin cu argumente pentru niciunul dintre cei doi candidati... In schimb un detaliu din comentariul dvs imi atrage atentia si anume acela care face referire la "patima domnisoarei / doamnei de mai sus" . La randu-mi sunt studenta in aceasta facultate si in afara unor sentimente de recunostiinta ale colegilor nu stiu sa existe si altele. Lasand aceste deoparte , un astfel de concurs prezinta o serie de criterii standard, vizand activitatea de catedra, publicatii, activitatea de cercetare in toate cele patru domenii asumate de post, participari la conferinte sau vizibilitate media. Ma indoiesc ca toate punctele enumerate anterior au putut fi omise si inlocuite de relatiile de "prietenie" existente intre castigator si cei din comisie. Consider ca acestea sunt criteriile ce merita a fi discutate si nu cele subiective.
  • 0 (0 voturi)    
   adevarul doare, stimata doamna! (Vineri, 30 septembrie 2011, 11:35)

   Dr Marutza [anonim] i-a raspuns lui Cristina

   Ce are a cauta aici !mama"?? Sta catindatul agatat de fusta mamei? Penibil!Intzerventia acestei mame este nepotrivita si nu aduce "pruncului" niciun folos! Penibil! Ce-i, copil de gradinita? Dl Liiceanu a enumerat si comparat ceea ce ar fi trebuit sa stea drept criteriu de baza al alegerii respectivei comisii. Interventia mamei celui ce se simte umilit vazandu-si micimea, nu-mi starneste lacrimi ci un soi de mila in fata unei asemenea pledoarii naive. Oare impricinatul ales de comisie stie de interventia nefericita a mamei sale? Cel jicnit de o comisie incompetenta e cel respins, nu cel strecurat pe usa din dos!
   Bravo, Dle Liiceanu pentru aceasta interventie! Cineva trebuie sa atraga public atentia pe cazuri concrete: blamam corptia, spiritul de gasca, inversarea valorilor, triseria (cum bine ziceti!), dar nu facem nimic. Pana cand??!!
   • 0 (0 voturi)    
    scuze (Vineri, 30 septembrie 2011, 13:57)

    Cristina [anonim] i-a raspuns lui Dr Marutza

    Da, are dreptate acest domn. Nu trebuia sa intervin (am fost certata de toti cei de acasa). Imi cer scuze si imi doresc sa nu fi scris acele randuri in acest forum si il rog pe administrator, daca se poate, sa stearga comentariul meu anterior.
    Va doresc tuturor numai bine (inclusiv dlui Liiceanu).
 • -2 (2 voturi)    
  dom liiceanu ! (Joi, 29 septembrie 2011, 19:19)

  serj nicolaiesco [anonim]

  noi suntem romani !

  atfel, dece-am mai facut ..lovirutia !?

  cin n'a mancat salam cu soia...
 • 0 (8 voturi)    
  Ce nu ne spune domnul Liiceanu (Joi, 29 septembrie 2011, 19:22)

  Claudiu [anonim]

  Domnul Liiceanu omite (intentionat) cateva lucruri esentiale.
  Iata cateva dintre ele:
  1. Favoritul domniei sale si-a sustinut, atat lucrarea de licenta, cat si teza de doctorat, cu domnul Liiceanu.
  2. Favoritul domniei sale este angajat al patronului Liiceanu in cadrul editurii Humanitas.
  3. Cinci dintre publicatiile ISI ale favortiului domnului Liiceanu sunt publicate sub auspiciile editurii Humanitas.
  4. Dupa ce, in 2006, candidatul favorit al domnului Liiceanu obtine titlul de doctor sub indrumarea domnului Liiceanu, sustine o noua teza, avand acelasi subiect, in Franta. Sa intelegem ca titlul acordat de catre domnul Liiceanu nu l-a satisfacut pe candidat?
  5. Daca favoritul domnului Liiceanu este un fel de Messi al filosofiei, atunci de ce doreste sa "joace" la o universitate care nu se afla nici macar in primele 500 din lume? Oare celelalte l-au refuzat?
  6. Candidatul favorit al domnului Liiceanu studia, in perioada 1999-2000, in acelasi timp, la Bucuresti, Cluj si la Paris. Oare postul pe care candideaza nu este privit doar ca o trambulina?
  7. Criteriile pentru ocupare unui post in invatamantul universitar nu se rezuma la cele mentionate in interventia domnului Liiceanu.
  8. Cate articole ISI are conducatorul de doctorat Gabriel Liiceanu? In general, care este opera academica a domnului Liiceanu?
  9. Domnul Liiceanu nu mentioneaza faptul ca favoritul domniei sale a candidat de fapt pe doua posturi scoase la concurs. In concursul pe care domnul Liiceanu nu-l mentioneaza, favoritul domniei sale a pierdut in fata unui candidat cu doctoratul obtinut in Germania.
  • +1 (1 vot)    
   sunt partial de acord (Joi, 29 septembrie 2011, 21:35)

   quine [anonim] i-a raspuns lui Claudiu

   mai exact, sunt de acord cu punctele 1, 2 si 3

   4 e pe langa subiect, de fapt este un lucru care trebuie apreciat ca dl ciocan a obtinut un al doilea doctorat in franta (fireste numai daca nu este bazat pe o teza identica cu cea din romania, ceea ce pare a fi cazul insa)

   5 este lipsit de interes, motivele ptr care ciocan vrea sa ramana in romania il privesc doar pe el

   6 este iarasi pe langa subiect, ar fi foarte bine ca fac de filosofie sa fie o "trambulina", insa asta nu este cazul, in mod evident

   7 este un comentariu pertinent

   8 este un atac la persoana, nu ar trebui sa conteze in analiza acestui caz, desi este adevarat ca dl liiceanu este departe de filosofia adevarata (vezi comentariul de mai sus care face referire la gigantomahia din sfera academica americana)

   9 cere mai multe lamuriri: liiceanu nu pomeneste de celalalt concurs pentru ca acela a fost castigat de un alt favorit al sau, dl Minca, pe care de fapt liiceanu il sustine mai puternic, se pare, decat pe ciocan.
 • 0 (2 voturi)    
  Domnul ministru a ratat "reforma" (Joi, 29 septembrie 2011, 19:27)

  Iulian [anonim]

  Domnule Liiceanu, multumiri pentru pozitia dumneavoastra. Nu va felicit pentru ca nu gasesc ca demersul dumneavoastra este "outstanding" - doar ceea ce ati facut si faceti in mod constant - politica verticalitatii si a bunului simt
  Domnul ministru Funeriu a provocat doar valuri....A redus in esenta "reforma" la problema costurilor si a reducerii finantarii din partea statului....restul e tacere....
  Tovarasii inspectori si directori din preuniversitar pe de o parte, tovarasii rectori din universitati pe de alta parte tropaie in continuare....
  E o mare minciuna. Rezultatul il vedem la tinerii pe care ii intilnim zilnic ( evident nu toti )
  Veniti la Universitatea din Bacau sa vedeti rezultatele "reformei"....Un "rectoras" ratacit in invatamintul superior ( plagiat, impostura ) este conducator de clan si face legea....din cauza lui universitatea a ajuns in divizia C si in stilul paranoic cunoscut, "domnia-sa" se lauda cu REALIZARILI...
 • -2 (4 voturi)    
  liiceanu - ciocan (Joi, 29 septembrie 2011, 19:40)

  diana [anonim]

  niciunul nu e stralucit. cristian ciocan nu activeaza si el ca strajier al lui liiceanu? aceasta scrisoare nu este rezultatul orgoliului personal al lui gabriel liiceanu, si nu un act de dreptate asa cum se prezinta?
 • -3 (5 voturi)    
  de ce dezinformeaza liiceanu? (Joi, 29 septembrie 2011, 19:46)

  emily [anonim]

  Dl. Liiceanu dezinformeaza. Daca va uitati pe CV-ul candidatului castigator http://www.filosofie.unibuc.ro/cristian_iftode veti vedea ca nu a publicat in “Caiete silvane” din Zalau si ca a avut activitate stiintifica relevanta. Cand lucrezi ca asistent universitar in Romania nu prea ai timp sa aplici si te plimbi cu burse postdoctorale intr-o veselie.
  • +3 (3 voturi)    
   compara si tu (Joi, 29 septembrie 2011, 20:24)

   relu [anonim] i-a raspuns lui emily

   http://www.unibuc.ro/n/organizare/dirresumane/post-vaca/desf-conc-orga-in-facu/docs/2011/sep/02_01_24_18CV_-_Ciocan_Cristinel.pdf
  • +2 (2 voturi)    
   really? (Joi, 29 septembrie 2011, 21:40)

   quine [anonim] i-a raspuns lui emily

   Daca un asistent universitar nu prea are timp sa "aplice" pentru, si sa se "plimbe" cu, burse postdoctorale, inseamna ca nu prea intelege in ce consta meseria aceasta.

   In realitate, aplicatiile pentru granturi sunt parte esentiala a acestei meserii, iar succesul in aceasta privinta este o masura a competentei profesionale.
  • +2 (2 voturi)    
   la zalau (Joi, 29 septembrie 2011, 22:41)

   relu [anonim] i-a raspuns lui emily

   a publicat in Caiete silvane articolul cu titlul: „Mimesis. Articulaţii şi conexiuni pornind de la Kritik der Urteilskraft”.
  • 0 (0 voturi)    
   dezinformeaza altfel (Vineri, 30 septembrie 2011, 12:05)

   cosmin [anonim] i-a raspuns lui emily

   prin omisiune. Iftode a publicat si in Caiete silvane, da nu numai acolo... ca si cum as spune ca Hagi a jucat la Farul Constanta si il compar cu Gica Popescu care a jucat la Barcelona..
 • 0 (2 voturi)    
  .....et toi, Messi?! :P (Joi, 29 septembrie 2011, 20:31)

  Dr. Polichinelle [anonim]

  Stimati domni, degeaba va trimiteti scrisori, atat unul cat si celalat ati contribuit in egala masura la actuala stare de fapt. Este secretul lui Polichinelle modul in care se fac promovarile in rarefiatele cercuri academice in general si in universitati in mod special. Pe de alta parte, strict cu privire la cazul relatat, eu inteleg pozitia ambilor candidati la postul de lector.
  Sa incepem, bunaoara cu cel intern, "omul casei": din pozitia de asistent (si nu numai in Romania) lucrezi de'ti sar capacele (cam cat un lector, doi conferentiari si trei prof. univ. la un loc - prietenii stiu de ce), iar ceea ce îţi rămâne este stralucirea deloc perena a prestigiului ştiinţific (care pana acum nu prea a ţinut nimănui de foame in vremuri precum cele prezente) si speranta ca cei cu care ai lucrat nu vor uita (atunci cand apare oportunitatea promovarii) sa te sprijine, conform principiului lui OM (esti om cu mine sunt om cu tine).
  Din pozitia celui "din afara", lucrurile par din nou legitime: burse, doctorate si post-doctorale internationale, articole ISI, premii de excelenta in cercetare (apropos, iata ca nu intotdeauna “In hoc signo vinces”sau, ma rog, depinde care'ti sunt asteptarile vizavi de victorie ;)), dupa vreo 10 ani de stat pe afara il "faci" oricum, pe orice fraier din interior care a fost tinut pe loc de venerabili sa nu le ia cumva din tain .
  Si pentru ca tot am pomenit de ISI, dle Liiceanu, sa fim seriosi, daca Messi avea bani de ISI ramanea in Argentina, nu pleca la Barcelona, nu'i asa, ca vad ca va pricepeti la fotbal?!?!
  Despre reduta plictselii, ce sa spun, poate cu exceptia Medicinei si Farmaciei, cam toate facultatile din Univ. Buc sunt redute ale plictiselii, si nu de azi, de ieri, ci cam de un deceniu-doua.
  ...ca sa inchei in aceeasi nota, indemn proaspetii cazuti la bac cu note peste 7 sa se inscrie la "particulare", uneori e mai ieftin si e si mai putina plictiseala decat la stat!!
 • -1 (3 voturi)    
  Foarte dezamagitor... (Joi, 29 septembrie 2011, 21:12)

  p [anonim]

  ... extrem de dezamagitor demersul dumneavoastra, dupa ce am citit CV-ul celui pe care-l discreditati...

  Nu cred ca o sa mai pot sa iau in serios ceea ce spuneti de-acum inainte... si va stimam!

  Vorba aceea "Noi vrem egalitate/Dar nu pentru catei!"

  Pacat, si felicitari celui care a trimis link-ul de mai sus,
  In epoca Internetului informatiile pot fi cu usurinta verificate, nu uitati asta.
 • +2 (2 voturi)    
  Trebuie o ancheta serioasa (Joi, 29 septembrie 2011, 21:19)

  Prof Gabi Drochioiu [anonim]

  Felicitari pentru articol, dle prof Liiceanu ! Dl ministru face eforturi deosebite pentru a ne orienta catre valoare si performanta. Cel putin asa in percep eu, care, uneori l-am si criticat. A insistat impreuna cu consilierii d-lui ca la programul Idei sa se faca o evaluare cu experti straini. Eu nu am castigat proiect anul acesta, dar felicit CNCS pentru evaluarea corecta a proiectului. Am pierdut din greseala mea. Felicitari celor care m-au evaluat corect. Intrebarea mea este: trebuie dl ministru sa intervina in Uni-Bucuresti ? Nu exista acolo Senat ? Dar rector ? Dar oameni cinstiti ? Acestia de ce tac ? Nu sunt performanti ? Se tem de tanarul cu CV-ul bogat ? Mi-ar fi rusine sa fiu intr-un astfel de colectiv, daca nu as tipa din gura de sarpe pentru nedreptate. Poate merita sa nea dea populatia sau ministerul pe toti afara din locurile pe care le ocupam si sa se dea concurs cu comisii serioase.
  Cei care platesc impozite din care sunt platit si eu sa ceara Parlamentului acest lucru. Chiar ii rog.
  • 0 (4 voturi)    
   parerea unor studenti (Joi, 29 septembrie 2011, 22:06)

   raluca, studenta la facultatea de filosofie [anonim] i-a raspuns lui Prof Gabi Drochioiu

   Ma numar printre studentii care au avut norocul de a-l avea profesor pe domnul Cristian Iftode in anul universitar 2010/2011.
   Nu stiu cat conteaza parerea unor studenti in ochii domnului Liiceanu, dar ma simt datoare sa amintesc aici faptul ca pentru noi domnul Iftode a fost si este un model si un excelent profesor. Orele dumnealui ca si cele ale domnului Bogdan Minca, un alt candidat care a reusit la concurs, au fost o bucurie si un prilej de a afla informatii rare si pretioase. Nivelul acestor ore intrecea cu mult nivelul unor simple ore de seminar tinute de alti asistenti universitari.
   Nu ma pot pronunta asupra calitatilor pedagogice ale domnului C.C, inteleg ca este un bun cercetator, totusi meseria de profesor inseamna putin mai mult decat o lista de articole ISI.
   • 0 (4 voturi)    
    PS (Joi, 29 septembrie 2011, 22:46)

    Oana [anonim] i-a raspuns lui raluca, studenta la facultatea de filosofie

    Ar fi frumos ca dl Liiceanu sa intrebe si studentii care au fost in sala si au asistat la fiecare prelegere in parte care este opinia lor fata de prestatia didactia a celor in cauza. Cum spuneam si mai sus, domniei sale ii scapa litera legii in cazul unor astfel de concursuri, in cel mai rau caz puteti contesta aspecte legislative dar nu considerente de tipul celor anterioare. Mai mult decat atat, dascalul adevarat exista numai in raport cu studentii sai. Ca student, simt nevoia sa am garantia si increderea in dascalul meu, asumandu-l ca model, cu demnitate si cu certitudinea ca nu are nevoie de mai mult de 24 de ore ca sa sustina o prelegere, aspect pe care dl CC il mentiona ca dezavantaj si factor de presiune dupa sustinerea cursului public. Nu gasesc sustenabil in toate cele patru directii asumate de configuratia acestui post universitar proiectul de dezvoltare a carierei profesionale revendicat de dl C,C, Sunt glasuri de studenti, dle Liiceanu, sunt oameni care stau in banci si care va privesc cu aceeasi ochi care il privesc si pe dl Iftode. Pentru domnia sa, avem justificat si argumentat toate cuvintele de lauda, argumentat-atentie- si nu narativ-subiectiv, asa cum dvs v-ati sustinut cauza. Dl Iftode este profesor pentru studentii sai, Mai mult, amintiti-va ca postul scos la concurs are un profil configurat pe studii de licenta si nu pe master, deci latura de cercetare este in plan secundar, in acord cu proportia asumata prin lege" 60% activitate didactica, 40% cercetare.Legea este publica, consultati-o cu incredere, publica aidoma prelegerilor la care am asistat. Noi nu vrem un personaj la catedra, vrem un profesor. Nu sunt cuvinte mari, sunt realitati pe care le omiteti. Priviti si in jos, datorita noua, studentilor, si dvs sunteti numit "profesor" dle Liiceanu. Si tot glasul nostru va striga cu tristete dezamagire pentru pozitia neargumentata, poetica si partinitoare pe care ati adoptat-o in pledoaria dvs. Ar trebui sa va dea de gandit.
  • +1 (1 vot)    
   Subscriu (Joi, 29 septembrie 2011, 22:28)

   Sorin [anonim] i-a raspuns lui Prof Gabi Drochioiu

   Utopica propunerea Dvs. intr-o tara in care nu altcineva decat un fotocmai un fost ministru al educatiei vine cu propuneri aberante de a-i admite la universitate pe cei care nu au fost capabil sa-si ia Bac-ul! Dar si din acest motiv subscriu propunerii Dvs. de a se face in acest fel ordine in sistem. In fond pentru cine sunt conditiile minimale daca 80% din cei ce ocupa posturile nu le indeplinesc?
 • -2 (4 voturi)    
  mai traieste Dl Liiceanu ??? (Joi, 29 septembrie 2011, 22:36)

  costica [anonim]

  Cat l-am asteptat sa-l mai aud spunand ceva in spatiul asta public romanesc plin de miezerie.... nu aparea deloc, chiar m-am intrebat daca nu cumva ptr Dumnealui mizeria asta o fi chiar in regula, de nu zicea nimic de multa vreme... si chiar au fost muuulte subiecte unde Dumnealui putea sa ia atitudine.... cum a fost de exemplu acel celebru interviu al Dlui Basescu, cu acele afirmatii despre "Ex-Regele " Mihai... Dl Liiceanu scrisese in 1990 ceva despre subiectul "Ex-Regele" numai ca atunci afirmatia ii apartinea Dlui Iliescu si tare l-a mai deranjat pe Dl Liiceanu...
  Acum, la anul 2011 acelasi gen de afirmatii despre "Ex-Regele " Mihai nu a mai determinat deloc o opinie din partea Dlui Liiceanu, probabil ca lui Iliescu nu i-a iertat ceea ce trebuie sa-i ierte Dlui Presedinte Basescu, de pe urma caruia mananca probabil o paine mai alba... altfel, la vremurile astea grele, intelectualii Romaniei ar muri de foame neinregimentati la un partid sau altul....
 • -1 (3 voturi)    
  INTREBATI STUDENTII! (Joi, 29 septembrie 2011, 22:51)

  Oana Serban [anonim]

  Ar fi frumos ca dl Liiceanu sa intrebe si studentii care au fost in sala si au asistat la fiecare prelegere in parte care este opinia lor fata de prestatia didactia a celor in cauza. Cum spuneam si mai sus, domniei sale ii scapa litera legii in cazul unor astfel de concursuri, in cel mai rau caz puteti contesta aspecte legislative dar nu considerente de tipul celor anterioare. Mai mult decat atat, dascalul adevarat exista numai in raport cu studentii sai. Ca student, simt nevoia sa am garantia si increderea in dascalul meu, asumandu-l ca model, cu demnitate si cu certitudinea ca nu are nevoie de mai mult de 24 de ore ca sa sustina o prelegere, aspect pe care dl CC il mentiona ca dezavantaj si factor de presiune dupa sustinerea cursului public. Nu gasesc sustenabil in toate cele patru directii asumate de configuratia acestui post universitar proiectul de dezvoltare a carierei profesionale revendicat de dl C,C, Sunt glasuri de studenti, dle Liiceanu, sunt oameni care stau in banci si care va privesc cu aceeasi ochi care il privesc si pe dl Iftode. Pentru domnia sa, avem justificat si argumentat toate cuvintele de lauda, argumentat-atentie- si nu narativ-subiectiv, asa cum dvs v-ati sustinut cauza. Dl Iftode este profesor pentru studentii sai, Mai mult, amintiti-va ca postul scos la concurs are un profil configurat pe studii de licenta si nu pe master, deci latura de cercetare este in plan secundar, in acord cu proportia asumata prin lege" 60% activitate didactica, 40% cercetare.Legea este publica, consultati-o cu incredere, publica aidoma prelegerilor la care am asistat. Noi nu vrem un personaj la catedra, vrem un profesor. Nu sunt cuvinte mari, sunt realitati pe care le omiteti. Priviti si in jos, datorita noua, studentilor, si dvs sunteti numit "profesor" dle Liiceanu. Si tot glasul nostru va striga cu tristete dezamagire pentru pozitia neargumentata, poetica si partinitoare pe care ati adoptat-o in pledoaria dvs. Ar trebui sa va dea de gandit.
  • +2 (2 voturi)    
   neprincipial și neproductiv (Vineri, 30 septembrie 2011, 0:49)

   relu [anonim] i-a raspuns lui Oana Serban

   Domnișoara Oana Serban,
   problema e că posturile se scot cu "dedicație", or asta e neprincipial și neproductiv la nivel de universitate. Cam despre asta e vorba. Și la dvs în facultate, și la noi, posturile se scot, din păcate, cu dedicație, iar asta e o meteahnă de care trebuie să scăpăm. Iar scandalul asta poate ne ajută să ne hotărâm cu toții să nu mai "aranjăm" concursurile, să nu mai știm în avans cine câștigă. Se vede că aveți o mare admirație pt profesorul dvs., însă din cât se vede de pe margine postul dumisale de lector i-a cam fost scos cu dedicație (ca 'mărțișor'), iar bafta a făcut ca un altul (mai blindat ca studii și publicații) să îi încurce temporar planurile/jocurile. Or, dacă profesorul dvs acceptă să i se scoată postul cu dedicație, atunci trebuie să recunoaștem că aici avem o problemă. Doar credeți că trebuie să i se dedice doar pentru că aveți "justificat si argumentat toate cuvintele de lauda"...
   • -2 (2 voturi)    
    nu facultatea scoate posturile la concurs (Vineri, 30 septembrie 2011, 10:59)

    annabel [anonim] i-a raspuns lui relu

    Din cate stiu eu nu facultatea scoate posturile la concurs, ci ministerul. Asadar, favorizarea nu vine din partea conducerii facultatii sau a comisiei.
    • 0 (0 voturi)    
     va inselati (Vineri, 30 septembrie 2011, 11:25)

     relu [anonim] i-a raspuns lui annabel

     va inselati! ministerul doar aproba propunerile care vin de la universitati, mai precis de la facultati. Ce este esential este ca specializarile postului nou creat sunt fixate de catre catedra/departament, iar acest lucru este facut in asa fel incat profilul postului sa se potriveasca suta-n suta cu un coleg de catedra care vrea sa avanseze si care se va inscrie la concurs, constatand uimit ca postul ii vine ca o manusa.
   • 0 (0 voturi)    
    neprincipial? (Vineri, 30 septembrie 2011, 12:07)

    Oana Serban [anonim] i-a raspuns lui relu

    Stimate domn,
    Nu imi permite spatiul alocat comentariilor ca sa va scriu "justificat si argumentat" cele necesare. Nu stiu daca aveti cunostinte de Logica si Argumentare, dar consider ca ar fi o eroare substantiala sa gasiti scrisoarea mai sus mentionata ca fiind obiectiva. V-ati pus intrebarea ca impostorul "martisor"ia in calcul si continuitatea unui post universitar care asuma toate cele patru discipline? Mai mult decat atat, cu toata sinceritatea, marturisesc ca imi pare greu de crezut ca ati prefera o persoana fara experienta didactica in pofida uneia care a stat atatia ani la catedra. Eu va propun sa ne certam cu legea si nu cu oamenii pe care i-am transformat in actorii unei drame cu iz filosofic. V-as intreba cat anume din salariul profesorilor este alocat in conformitate cu activitatea didactica si cat cu partea de cercetare?
    • 0 (0 voturi)    
     deci admiteți că a fost un "mărțișor" (Vineri, 30 septembrie 2011, 15:13)

     relu [anonim] i-a raspuns lui Oana Serban

     deci admiteți că a fost un "mărțișor". Good. Să admită atunci și catedra, și decanatul, si universitatea. Măcar să fie oablă treaba. Ce sens are să mai organizezi concursuri în condițiile astea? Doar așa, de ochii lumii?
     • 0 (0 voturi)    
      aveti probleme (Vineri, 30 septembrie 2011, 15:29)

      Oana Serban [anonim] i-a raspuns lui relu

      E trecut cu ghilimele. Va citam, nu as admite in veci o astfel de acuza nefondata. Asteptati pana pe 1 martie, vedeti daca primiti atunci vreun raspuns favorabil pentru dvs, din traditie, stiu ca atunci se dau martisoare. Va sfatuiesc sa luati ceva cursuri de hermeneutica, ati interpretat gresit, Si data viitoare nu mai folositi metafore. Cititi legea si e suficient.
 • 0 (0 voturi)    
  Dar de ce nu un post de conferentiar? (Joi, 29 septembrie 2011, 23:01)

  Emil [anonim]

  Eu nu inteleg un lucru simplu - de ce nu candideaza un astfel de candidat foarte bun (din afara), pe un post de conferentiar. Din ce descrie Dl. Liiceanu, eu sunt convins ca persoana respectiva se califica lejer la postul de conferentiar. Iar aici, asistentul cu pricina nu va ajunge niciodata daca va continua cu publicatii la Zalau...
  • -2 (2 voturi)    
   Si mai ce?! (Vineri, 30 septembrie 2011, 10:55)

   Florin [anonim] i-a raspuns lui Emil

   Dl Liiceanu îl lauda de pomana, nu se ridica la nivelul de asistent! D-apai conferentiar! Desi, dl Ciocan a tins si la un astfel de post, acum ceva timp, si a picat la dosar! Asta ar trebui sa-l puna pe gânduri!
 • +2 (2 voturi)    
  BRAVO ! (Vineri, 30 septembrie 2011, 7:51)

  mike [anonim]

  Luati atitudine acum , cat se poate ca daca vine iar la guvernare madam andronescu cu gasca ei de hotzi iarasi se ingroapa invatamantul romanesc ,din pacate atitudinea asta de acolo e generalizata in romania unde toti vin cu relatii , suntem o natie de second-hand.
 • +3 (3 voturi)    
  Nu ca zic, da vreau sa spun (Vineri, 30 septembrie 2011, 8:04)

  tudorp is [anonim]

  Felicitari!
  Cu ingaduinta Dumneavoastra, ma adresez: MAESTRE,
  (maestru = cel de la care profesorii au de invatat, profesor= cel de la care eu/noi am/avem, de invatat)
  Asadar, Maestre, adunati/identificati/sprijiniti/coagulati valori in jurul Dumneavoastra (la Bucuresti) dati mana/alaturati-va cu Iasul….. “ca la noi totul e inca de facut” cum spuneam in: http://www.adevarul.ro/liviu_antonesei/Un_alt-fel_de-_partid_7_519618036.html#commentsPage-2
 • 0 (0 voturi)    
  Pleaca, omule, cat vezi cu ochii! (Vineri, 30 septembrie 2011, 8:16)

  Dina [anonim]

  Cat ii haul n-o sa se schimbe lucrurile, pentru ca asta este Romania! Tanarul, daca nu este excesiv de patriot, ar trebui sa se indrepte catre alte zari. Totusi, trei postdocuri sunt cam multe, nu da bine la angajare. S-ar putea ca aia sa se intrebe daca nu cumva a fost prea slab ca sa-si gaseasca un loc de munca dupa unul, hai, maximum doua.
  • 0 (0 voturi)    
   e sofisticat (Vineri, 30 septembrie 2011, 9:57)

   gogu [anonim] i-a raspuns lui Dina

   S-ar putea ca domnul picat la examenul in cauza sa fi fost considerat "overqualified" de comisie. Se mai intampla si in alte parti, se apreciaza ca postul e prea "mic" pentru o asa pregatire si ca atare ii se recomanda sa bata la alte usi in liga superioara! Domnul Liiceanu ar candida pe un post de lector? Cred ca ar fi sub demnitatea domniei sale... La fel si dl Ciocan, merita un post mai inalt. Proverbul cu piciorul in spate este foarte actual, sper sa fie o buna invatatura. Mult succes domului candidat la alte concursuri! Viata merge inainte!
 • -1 (3 voturi)    
  Alo, alooo, ne aude cineva! (Vineri, 30 septembrie 2011, 9:05)

  prapastiosu [anonim]

  Stimabili,
  Sa inteleg ca respectiva comisie a senatului universitatii, unde s-a tinut concursul, este format numai din nulitati. Dl. Liceeanu, ati incercat sa comunicati colegilor d-voastra din comisie, optiunea despre cei doi candidati? Ati avut aceasta posibilitate sa discutati, ceea ce ati scris si in aceasta scrisoare? Daca da, banuiesc ca majoritatea nu a fost de acord.
  Ne puteti spune numele celor care nu au fost de acord cu d-voastra, inainte de a improsca spre dl. ministru?
  De ce transferati vina catre minister si nu incercati sa faceti curatenie, aratand cat de nulitati sunt ceilalti colegi, in propria curte. Inteleg ca astfel de numiri se faceau in vechiul regim, dar in ultimii 20 ani tot asa s-a facut?
  Clarificati va rog si cum mai poate sa intervina ministerul dupa ce o comisie a senatului unei universitati, unde sunt numai profesionisti si specialisti ai catedrelor, a validat alegerea unui membru?
  Ideea mea este ca fiecare dintre noi putem schimba societatea daca avem grija ca in vecinatatea noastra sa se regaseasca numai oameni de valoare, moral sau profesional, adica sa ne facem putina curatenie pe langa noi.
  O zi buna tuturor!
 • -1 (1 vot)    
  Ce gluma buna, sa apelati la Funeriu?! (Vineri, 30 septembrie 2011, 9:34)

  MECTS [anonim]

  Pai ii cereti lui Funeriu sa faca curat in sistem, cand in MECTS a ADUS numai nulitati si e plin de incompetenti? Sa spuna dl Funeriu ce face de exemplu MECTS in domeniul fondurilor europene, unde OI sta catastrofal cu gestiunea proiectelor (rambursarile dureaza intre 6 si 10-12 luni) iar proiectele unde MECTS este beneficiar sunt gestionate cu scandal si tot felul de piedici, acaparate de tot felul de personaje si sunt tot felul de gasti si de interese. Si deloc sprijinite concret.
  Trist, sa va ganditi la o asemenea optiune. Cand o face ordine in minister si o sa vedem competentii pusi la locul lor si promovati, atunci poate putem spera sa faca ceva si prin sistem...
 • 0 (0 voturi)    
  asistent (Vineri, 30 septembrie 2011, 10:02)

  Nicu [anonim]

  Dl. Liiceanu are dreptate, dar "omul din afara" are gradul de asistent deja? Pentru ca nu poti sari direct la gradul de lector daca nu ai fost asistent in prealabil. E posibil ca aici sa aiba acoperire "omul catedrei".
  • -2 (2 voturi)    
   Asistent? (Vineri, 30 septembrie 2011, 10:58)

   Florin [anonim] i-a raspuns lui Nicu

   Glumiti, el vrea direct conferentiar, caci a candidat acum cîtiva ani si pe un astfel de post si a picat la dosar! Sa fim seriosi! Dl Liiceanu îsi apara, de fapt, "propria-i creatie"... Au sarit toti si arunca noroi pe cel care a cîstigat, MERITAT, postul! Doar pentru ca ai doctorate în afara, nu înseamna ca esti mai bun decît cel cu un doctorat sustinut în România!
   • 0 (0 voturi)    
    Se vede ca nu stii (Vineri, 30 septembrie 2011, 11:37)

    JohnAndrew [anonim] i-a raspuns lui Florin

    Stimate Domn Nicu,

    Se vede ca nu stii despre ce e vorba si ca nu ai habar de viata academica. Nu doctoratul facut afara il recomanda pe acel tanar (desi Sorbona fata de UB are un statut mult mai inalt, deci si exigentele sunt altele), dar criteriul fundamental care il califica sunt publicatiile. Cu cat publici intr-un jurna de specialitate, indexat ISI, cu un impact factor cat mai mare), cu atat esti mai valoros. Iar cel din Ro a publicat in niste reviste mediocre. Ca sa ai una articol publicat in reviste importante, trebuie sa faci cercetare serioasa, sa muncesti mult si bine. In domeniul academic tot ce conteaza sunt publicatiile si revistele in care acestea au aparut. E un criteriu universal in toata lumea. De aceea decizia luata a fost stramba, ca primul nu avea publicatii importante, celalalt avea si in jurnale f bune. Doctoratul si activitatile celelalte conteaza, insa vin dupa aceea.
   • 0 (0 voturi)    
    @florin (Vineri, 30 septembrie 2011, 14:46)

    Radu M. [anonim] i-a raspuns lui Florin

    @florin, în postarea dvs de vineri 30 septembrie 2011, 10:55, ziceati ca omul de care zice Liiceanu nu e bun nici de asistent. Oare așa o fi? Recurența mesajelor dvs sugerează că sunteti din respectiva facultate, cine știe dacă nu chiar din comisia care a arbitrat concursul. Dacă așa este, poate ne povestiți mai mult. Deocamdată, nu păreți obiectiv. Cineva a pus link la CV-ul de la pagina concursului si, fără să fiu specialist în filozofie (am o disciplină apropiată totuși), văd niste reviste care nu par de ici de colo (la pagina 9-10 in CV). Copiez: 2 articole in Revue Philosophique de Louvain; 1 articol în Journal of the British Society for Phenomenology; 1 articol în revista Philosophie (Paris, Editions de Minuit); 1 articol în Synthesis philosophica; 1 în Revue philosophique de la France et de l'étranger; 1 la Brill, în Research in Phenomenology; 1 la Heidegger Studies, Duncker und Humblot; 2 articole în Alter. Revue de Phénoménologie; 1 în Cercle Herméneutique (Paris); 1 în Levinas Studies. An Annual Review, Duquesne University Press.
    Acum, zău, ziceți că nu e bun nici de asistent, nici de lector, nici de conferențiar. Și totuși, puțini din facultatea dumneavoastră pot prezenta o listă de publicații atât de impunătoare. Lucrul acesta nu are cum să trezească opiniei publice semne de întrebare.
    • 0 (0 voturi)    
     pt Radu M (Vineri, 30 septembrie 2011, 15:13)

     Florin [anonim] i-a raspuns lui Radu M.

     Asa pare, cînd citesti titlurile, dar continutul acestor articole este mult mai important! Altfel vorbim în vînt! De afara, asa pare, dar daca ati citi ce au scris ambii concurenti, ati vedea imediat diferenta! Nu mai spun de calitatile pe care trebuie sa le aiba un dascal, care sunt nule! Nu întotdeauna un cercetator bun poate fi si dscal! Si nu sînt din comisie sau din interior! Sorry! Iar dl Liiceanu omite sa spuna tot adevarul! Cristi Ciocan este protejatul lui!
     • 0 (0 voturi)    
      să înțelegem că ați citit producția celor 2? (Vineri, 30 septembrie 2011, 15:49)

      Radu M. [anonim] i-a raspuns lui Florin

      să înțelegem că ați citit producția integrală celor doi? Asta ar fi ceva. Ați fi un caz rar la noi în țară, unde de regulă nimeni nu citește ce scriu ceilalți. Totuși, nu pot să înțeleg un lucru: contextul de publicare al unui articol este o garanție indubitabilă pentru valoare respectivului text. Revistele acestea mari din occident au acel sistem de peer review, pe care bănuiesc că îl cunoașteți. Dacă ceea ce a scris autorul nu ar fi fost relevant pentru domeniu și pentru comunitatea științifică, articolele nu ar fi fost acceptate. În plus, trebuie să recunoașteți că nu e vorba de un articol sau două, într-o revistă sau două, ci articolele indicate sunt destul de numeroase, iar contextele de publicare sunt destul de diverse. Pe de altă parte, înțeleg că apreciați foarte mult conținutul textelor celui care a câștigat, deși ele au nu au apărut în contexte neapărat prestigioase. Prin urmare, dvs ne propuneți să avem încredere în judecata dvs (deși nu știm cine sunteți, ce legitimare academică aveți) și să neglijăm opinia justificată emisă de mai multe redacții de reviste internaționale, care și-au dat avizul științific prin acceptarea articolelor persoanei care a pierdut concursul. Îmi pare rău, însă, din depărtarea în care mă aflu, nu pot să vă creditez pe dumneavoastră, pe care nu vă cunosc, și să suspectez redacțiile revistelor internaționale. Ar însemna să nu mai creditez activitatea științifică în întregul ei și regulile sale de bază.
     • 0 (0 voturi)    
      Se prea poate (Vineri, 30 septembrie 2011, 16:29)

      Anonim [anonim] i-a raspuns lui Florin

      Din cate am vazut din cv-ul "omului casei" nu e chiar atat de incompetent pe cat vrea dl. Liiceanu sa-l prezinte:
      absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti în anul 2001 (specializarea filosofie), şef de promoţie, cu media generală 10
      • 0 (0 voturi)    
       Luis Lazarus a fost si el şef de promoţie, cu 10 (Luni, 3 octombrie 2011, 22:16)

       glad [anonim] i-a raspuns lui Anonim

       Luis Lazarus a fost si el şef de promoţie, cu media 10, tot la filosofie. http://www.romaniapress.ro/monden/5078-marinarul-luis-lazarus-a-terminat-filosofia-cu-10.html

       Asta da garantie!
 • -2 (4 voturi)    
  O simplă întrebare (Vineri, 30 septembrie 2011, 10:14)

  Omics [utilizator]

  Revin cu o întrebare, de ce nu zice nimic acel Liiceanu (eu i-am citit cărțile din tinerețe, acum nu mă interesează ca personaj) despre cărțile scrise de Cristian Iftode, în fond cele mai mari realizări ale „dușmanului”?
 • +2 (2 voturi)    
  O mare ticalosie, PSD vrea voturile celor fara bac (Vineri, 30 septembrie 2011, 11:32)

  Colette [utilizator]

  Daca un fost ministru al Educatiei, aceasta PSD-ista Ecaterina Andronescu, a fost capabila sa faca propunerea, complet idioata, de a inregimenta absolventii de liceu care nu au fost in stare sa-si ia bacul, scrisoarea d-lui Liiceanu este un gest si mai important! Dl. Liiceanu, un intelectual de mare clasa, ia pozitie impotriva 'fabricilor de diplome' iar aceasta psd-ista (care are o contributie majora la distrugerea sistemului de invatamant romanesc) propune exact reversul, admiterea la facultate chiar daca nu ai luat bacalaureatul. Evident, propunere facut numai din interes electoral, PSD vrea voturile acestor tineri... Cu atat mai ticaloasa aceasta propunere, care aplicata ar duce la o situatie unica in lume... FELICITARI, D-LE LIICEANU PT ACEST 'SEMNAL DE ALARMA' PE CARE L-ATI TRAS.!
 • 0 (0 voturi)    
  Felicitati Domnule Liiceanu! (Vineri, 30 septembrie 2011, 18:54)

  lili [anonim]

  Felicitari domnule Liiceanu pentru curajul dumneavoastra de a da cartile pe fata. Ceea ce s-a intamplat acolo este un "obicei inradacinat" care functioneaza in toate universitatile din Romania de foarte multa vreme. Ministrul Funeriu si-a propus sa faca schimbari dramatice in invatamanul romanesc si sa promoveze excelenta. Totusi, el nu a poate face singur asta.... spre exemplu, el nu are de unde sa stie cum se desfasoara un anumit concurs sau ce candidati se prezinta la acel concurs .... Pentru a reusi in demersul lui, domnului Funeriu trebuie sa i se prezinte unde sunt probleme iar asta depinde foarte mult de cei din interiorul sistemului de invatamant care au acces direct la acest tip de informatie. Scrisoarea dumneavoastra este un semnal care trebuie luat in considerare de catre domnul Funeriu. Felicitati inca o data!
 • 0 (0 voturi)    
  admirabil (Vineri, 30 septembrie 2011, 19:06)

  gabi [anonim]

  Foarte buna atitudinea dmnului Liiceanu...acum sa vedem daca apar si rezultatele...din pacate, asa va fi situatia in toate cwntrele de invatamant ..odata cu descentralizarea invatamantului.....vii cu sacosica plina la director..si gata, ai ajuns profesor ! si astia ne vor invata copiii carte ...se merge pe prostirea oamenilor...un popor prost este mai usor de manipulat...cum sa incurajezi elevii sa invete cand insusi presedintele a spus ca el nu a invatat multa carte si a ajuns unde e...in groapa cu prosti adica....
 • 0 (0 voturi)    
  suntem responsabili de viitorul copiilor nostri (Vineri, 30 septembrie 2011, 19:22)

  Andreea Stoinescu [anonim]

  Sunt convinsa ca citind scrisoarea domnului Liiceanu mintea fiecaruia dintre noi a gasit rapid si fara mare efort si alte astfel de exemple...ba mai mult, situatia in sine poate ni s-a parut comuna (nu vreau sa zic normala) tocmai din cauza unei pacatoase generalizari pe care am permis-o cu totii.

  M-as opri la scrisoarea in sine.
  Ce a facut domnul Liiceanu nu este un lucru exceptional ci unul normal. Exceptionala este intreaga constructie a transmiterii revoltei interioare. Trebuie sa ne normalizam toti, sa sanctionam, sa reactionam, sa pretindem explicatii, sa cerem si sa aducem argumente trecute prin filtrul corectitudinii, al rationalului si al bunului simt. E comod sa trecem cu vederea, ori sa ne varsam brusc, necontrolat nervii, ...in ambele cazuri fara nici un folos pentru viitorul copiilor nostri. Ei au dreptul la un viitor construit de noi pe baza unui sistem solid de valori. Poate pentru fiecare va parea inutil si nesemnificativ pe moment, dar fiti siguri ca cu cat suntem mai multi, cu atat va fi mai puternica vointa noastra.
  Domnule ministru, domnule rector al Universitatii, aveti obligatia morala sa raspundeti scrisorii si sa luati masuri pentru o reevaluare corecta, pe criteriul valorii.
  • 0 (0 voturi)    
   sustineti o ineptie (Vineri, 30 septembrie 2011, 20:51)

   crap [anonim] i-a raspuns lui Andreea Stoinescu

   daca ti se pare normala semnalizarea si eventual rezolvarea unui caz prin scrisoare deschisa, inseamna ca sunteti mai iacobina decat iacobinii.. nu vorbim nici de pungasi care i-au atacat casa d'lui liiceanu, nici de hotii din parlament, nici de baietii destepti de pe unde zac ei.. vorbim aici de crucificarea publica a unui individ a carui vina singulara e ca probabil este spre mediocru fata de protejatul excelentei sale care e mare vaslas la corabia lucrarilor indexate.. daca vi se pare firesc demersul, inseamna ca unul dintre noi doi are sensibilitatea debilitata, si sigur nu sunt eu ala..
  • 0 (0 voturi)    
   atunci hai să ne gîndim ce exemple le dăm (Vineri, 30 septembrie 2011, 23:50)

   v_m [anonim] i-a raspuns lui Andreea Stoinescu

   E un lucru normal ăn ceea ce-l privește: o reacție umorală, camuflată (prost) sub vălul unor principii.
   Există proceduri clare de contestare a rezultatelor unui concurs (indiferent de faptul că, în societatea noastră, contează mai mult mica înțelegere), și discreditarea părții celeilalte nu prea intră în ele. Nici tonul pamfletar / justițiar. Ca să nu mai vorbim de faptul că toată această scrisoare poate fi văzută și ca o folosire a propriei imagini publice pentru a impune ADEVĂRUL (versiunea personală a acestuia). Adică, la urma urmei, un dispreț total față de lege (nu contează, bună sau rea, e vorba de principiu), care e valabilă doar pentru ceilalți.
 • 0 (0 voturi)    
  despre experienta didactica (Vineri, 30 septembrie 2011, 21:32)

  m. [anonim]

  nu contest calitatea intelectuala a d-lui iftode, si nici talentul sau didactic.

  ceea ce ma revolta insa este regulamentul insusi de organizare a acestor concursuri. ma intreb ce anume inseamna acel procentaj de 60% care priveste, pe langa activitatea stiintifica, activitatea didactica. este vorba, presupun, de o evaluare cantitativa - cate cursuri / seminarii, pe parcursul a cati ani etc. si, eventual, cate domenii acopera aceste cursuri si seminarii.

  s-a intrebat insa cineva cum anume sunt tinute de catre profesor acele cursuri si seminarii? care este, cu alte cuvinte, calitatea prelegerilor sale? pentru ca un astfel de procentaj nu face decat sa incurajeze ramanerea in sistem a celor care sunt deja acolo, indiferent de calitatea orelor predate.

  ceea ce, repet, nu vrea sa se refere neaparat la dl. iftode. ci pur si simplu sa traga un semnal de alarma asupra faptului ca o persoana cu "experienta didactica" nu e neaparat mai indreptatita sa ocupe un post de lector decat cineva caruia aceasta experienta ii lipseste.

  nu in ultimul rand, aduc drept argument faptul ca pe parcursul celor trei ani de facultate am avut suficiente cursuri si seminarii tinute de oameni cu un munte de "experienta", care predasera deja de ani buni, fie ca era vorba de asistenti, lectori, conferentiari sau profesori, si care totusi aproape ca nu aveau ce sa ne spuna - nu aveau un continut cu care sa umple aceasta mirabila forma numita "experienta didactica".
  • 0 (0 voturi)    
   despre aceeași experiență didactică (Vineri, 30 septembrie 2011, 23:39)

   v_m [anonim] i-a raspuns lui m.

   În momentul în care participi la un concurs, implicit, îi accepți regulamentul, bun sau rău. Să te plîngi, direct sau prin interpuși, după ce ai pierdut, mi se pare jalnic.
   Apoi: cunosc inși tobă de carte, dar nu foarte dotați în ceea ce privește transmiterea cunoștințelor și, de asemenea, persoane care le sînt inferioare acestora dintîi, dar care reușesc să transmită foarte bine ceea ce știu. Întreb retoric: care sînt mai utile unui învățămînt de masă, cum e sistemul Bologna? Sau: punem copilul de un an direct pe patine, role, bicicletă etc., sau îl învățăm întîi să meargă pe picioarele lui? Pentru că un post de lector cam asta permite, predarea la ciclul de licență -- pentru a preda la master trebuie să fii cel puțin conferențiar, sau să obții o derogare. Nu că nu se poate (sau nu se practică), dar atunci ajungem la pretextul etic de la care a pornit toată povestea acestei scrisori deschise.
 • 0 (0 voturi)    
  Liiceanu - ipocrit ca de obicei (Vineri, 30 septembrie 2011, 23:21)

  Hybris [anonim]

  Fratilor, nu mai va uitati in gura lui Liiceanu ca vorbeste mult si prost - si cu un oribil stil de a deforma si manipula in favoare interesului propriu!!! In realitate, in ultimii 15 ani a fost cel mai mare Maestru-Sforar din Fac. de Filosofie. Singura nulitate de aici e El!!! El si cu sleahta lui de sforari secunzi care isi dau burse si premii intre ei si se publica unul pe altul in revistele lor!!! Daca sunteti pe langa problema, si nu cunoasteti bucataria interna a Facultatii de Filosofie din ultimul deceniu, mai bine renuntati la comentarii!!!
  • 0 (0 voturi)    
   Asa este (Duminică, 2 octombrie 2011, 1:27)

   Florin [anonim] i-a raspuns lui Hybris

   E foarte adevarat! Mare adevar ai spus! Bravo!
   • 0 (0 voturi)    
    minciuni ordinare! (Luni, 3 octombrie 2011, 22:13)

    solomon a.c. [anonim] i-a raspuns lui Florin

    Florin si Hybris, ce spuneti voi acolo sunt minciuni ordinare! In ultimii 20 de ani cel mai mare sforar a fost, cel putin la catedra de istorie a filosofiei, "geniul" necunoscut Gheorghe Vladutescu, ilizibil si inaudibil, care a bagat in facultate nu mai putin de 5 mediocri patenti: Balan a fost primul, pe care l-a dezavuat apoi, de-a ramas si lector; apoi Savu Totu, zero barat, nulitate absoluta; urmat de Nelu Bansoiu, capodopera de prost-gust si incompetenta filosofica, jalnic in ultima speta; o bagase intr-o vreme si pe Adriana Neacsu, pe care au dat-o afara niste studenti dupa 2000, alta abulica; pe al 5-lea nu il amintesc, s-a remarcat prin imitarea tuturor ticurilor "maestrului" pana a primit postul de asistent. Vladutescu s-a asigurat ca urmasii lui nu-i vor putea ajunge nici pana la genunchi. El a ingropat partea aia a facultatii de filosofie, intoxicand-o cu tipi nuli.
    La cealalta catedra, sforarii sunt altii, poate ne povestesti tu, ca si asa cunosti foarte bine "bucataria interna"!
 • 0 (0 voturi)    
  Rufele familiei (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 1:00)

  Pontius [anonim]

  1. Faptul ca situatia a ajuns aici, consider ca se datoreaza unui gest lipsit de profesionalism. (Exact, a celui care a publicat-o).
  2. Exista posibilitatea, asa cum a mai amintit cineva, candidaturii supracalificate, adica a cuiva care este interesat in mod evident de portita intrarii in sistem si nu de postul respectiv, care ar fi doar un pas tranzitoriu.
  3. Discutiile, de la acest punct, nu aduc nimic bun.
  4. Nu cunosc regulamentul corpului profesoral, dar e firesc sa existe un management al resurselor umane care sa puna in balanta mentinerea cadrelor proprii cu atragerea specialistilor externi.
  Exista statutul de profesor atasat sau invitat
  Sau acum se inlocuiesc numai tinerii, ca sunt mai rezistenti la stres si mai adaptabili?
 • 0 (0 voturi)    
  Video Cristian Iftode (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 10:12)

  Shaokun [utilizator]

  http://www.youtube.com/watch?v=q4KphsPcbEk
  • 0 (0 voturi)    
   Cum (nu) e aplicata in practica reforma Funeriu. (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 15:39)

   agora [anonim] i-a raspuns lui Shaokun

   Romania curata: Cum (nu) e aplicata in practica reforma Funeriu. Concursurile pentru catedrele universitare, dupa modelul "sa castige ai nostri"?

   http://www.romaniacurata.ro/ltfont-colorblackgtcum-nu-e-aplicata-in-practica-reforma-funeriult-fon-1826.htm
  • 0 (0 voturi)    
   Multumim (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 16:18)

   Pontius [anonim] i-a raspuns lui Shaokun

   Asta pune intr-o lumina ciudata strigatul de ajutor al "maestrului". Garantat 100%.
 • 0 (0 voturi)    
  Dii mai COCOS! (Sâmbătă, 1 octombrie 2011, 22:12)

  fecala ion [anonim]

  Draga d-le Liiceanu eu daca as fi ministrul educatiei v-as raspunde ca nu este treaba mea sa ma bag in ciorba dvs. de acolo de la facultatea de filozofie mai ales peste un concurs organizat pe baza unei legi in vigoare. Scrisoarea dvs deschisa adresata mie imi demonstreaza ca acolo unde este multa inteligenta este si multa prostie, imi demonstreaza ce management defectuos exista la facultate iar lipsa dialogului de ambele parti va sucombeaza in ridicol. Treaba aceasta cred ca s-a mai intamplat si cu alte ocazii la care cu siguranta ati asistat si dvs. asa ca nu pot da crezare decat 50% domniei voastre urmand ca ceilalti pe care ii criticati sa ne spuna varianta lor. Pana atunci urmati indemnul: plecati din tara! a unui filozof cu vasta experienta a vietii, prieten si amic.
 • 0 (0 voturi)    
  Liiceanu are 69 de ani (Duminică, 2 octombrie 2011, 10:19)

  raduram [anonim]

  Ma intreb cum de nu l-au pensionat. Conform noii legi oricine sare de 65 de ani trebuie pensionat. Ce cauta el la Universitate? si cate articole "indexate ISI" are? Sa te referi la articole ISI in situatia lui este o lipsa de demnitate.
  • 0 (0 voturi)    
   o fi ex- (Luni, 3 octombrie 2011, 9:01)

   v_m [anonim] i-a raspuns lui raduram

   Am intrat pe pagina facultatii de filosofie, la profesori (cu toate rezervele pe care le am in ceea ce priveste reflectarea corecta a situatiei din facultati in paginile universitatii). Acolo figureaza la profesori. Cind am dat click pe numa, am primit un mesaj de eroare 404 (fisier inexistent). Deci poate ca l-or fi pensionat, dar nu-si spune ex-profesor universitar din revolta fata de particula ex-.
   Si, gindindu-ma un pic mai mult la scrisoare, ea poate fi izvorita si din frustarea ca nu e el antrenorul care selectioneaza culturistii (dinadins folosesc acest termen impropriu) de performanta.
   • 0 (0 voturi)    
    Bietul liiceanu (Luni, 10 octombrie 2011, 11:02)

    lucian [anonim] i-a raspuns lui v_m

    E pensionat, dar vrea sa-si pastreze influenta prin baieteii lui de casa. De aici si scandalul.
 • 0 (0 voturi)    
  omonimus (Luni, 3 octombrie 2011, 12:15)

  rasmeritza [anonim]

  si la Univ Nord- Baia Mare a fost tensiune, dar pentru ca cea "din afara" a avut curaj sa conteste pe "cea din casa", concursul s-a anulat...asteptam finalul povestii, ca postul asteapta! cea "din casa" nu poate sta la secretariat o viata...
 • 0 (0 voturi)    
  va place domnule liiceanu? (Luni, 3 octombrie 2011, 21:05)

  kiti [anonim]

  Cititi o alta scrisoare adresata de data aceasta dlui Liiceanu (oare i-a placut continutul?)
  http://revistacultura.ro/nou/2011/07/primim-la-redactie-raspuns-domnului-gabriel-liiceanu/
 • 0 (0 voturi)    
  Despre ISI-ul domnului Liiceanu (Marţi, 4 octombrie 2011, 9:03)

  claudiu [anonim]

  Domnul Liiceanu, mare conducator de doctorat, a "produs" doua articole ISI in intreaga cariera. Cam putin pentru a indeplini noile standarde ale ministrului Funeriu. Daca bagam in seama si continutul celor doua "opere" ne apuca jealea.
 • 0 (0 voturi)    
  Academia Romana (Marţi, 4 octombrie 2011, 16:00)

  Ana [anonim]

  Ceva similar la Cluj, autor Mihai Barbulescu:
  http://bistritaonline.ro/2010/10/24/%E2%80%9Dliga-lui-mitic%C4%83%E2%80%9D-la-institutul-de-arheologie-%C5%9Fi-istoria-artei-cluj-napoca-mascarada-burselor-postdoctorale-pe-fonduri-europene-%E2%80%93-i/
 • 0 (0 voturi)    
  Bolile Facultatii de Filosofie (Marţi, 4 octombrie 2011, 22:51)

  Simona [anonim]

  Oho! Si de cate boli ale invatamantului nu sufera Facultatea de Filosofie! Nepotismul este si el in floare, lucru vizibil in special la acordarea locurilor in camin. Pentru detalii, mergeti direct la decan...sau la nepoata lui, pe care o gasiti de mai bine de 3 ani pe locul de camin ce ar fi trebuit sa apartina unui student la filosofie.
  • 0 (0 voturi)    
   bolile facultatii noastre (Miercuri, 5 octombrie 2011, 0:01)

   iulian [anonim] i-a raspuns lui Simona

   pot sa confirm cele de mai sus. exista mai multe nereguli in cadrul facultatii de filosofie. de la nepotismul care incepe de sus, de la preacompetentul decan, pana la servilismul care iti aduce drept rasplata un post de lector. in plus, raspunsul de pe blogul facultatii la scrisoarea domnului liiceanu este lipsit de oricce continut argumentativ. pacat ca se fac cursuri de logica si argumentare si gandire critica si ca mulit dintre profesorii din facultate nici macar nu pot sa si argumenteze o anumita pozitie. cineva spunea intr un comentariu anterior despre cei promovati de domnul valdutescu. ar trebui sa ne uitam insa si la capacitatile altor profesori, si anume: domnul iliescu, domnul brancoveanu, domnul morar. un argument in favoarea alegerii comisiei am vazut ca era si acela ca domnul ciocan nu are experienta didactica si ca nu conteaza "doar" prestigiul intelectual ci si modul in care reusesti sa interactionezi cu studentii. uimitor argument! in cazul acesta de ce inca mai predau adrian paul iliescu, gheorge stefanov sau romulus brancoveanu, pentru ca sunt incapabili sa si apropie studentul, ba mai mult, au ei insisi un comportament lamentabil fata de student.
 • 0 (0 voturi)    
  o analiza (Marţi, 4 octombrie 2011, 23:46)

  Elena [anonim]

  Textul domnului Liiceanu (ca si textul domnului Baumgarten) îmi provoacă anumite reflecţii "filosofice". Filosofia m-a învăţat să nu iau totul de-a gata, fără să problematizez eu însumi, aşa că probabil domnul Liiceanu va fi întru totul de acord cu problematizarea textului dumisale.

  1. În esenţă, autorul textului susţine că este imoral ca un candidat să fie susţinut de către profesorii din cadrul facultăţii la care se susţine concursul de ocupare a unui post didactic. Dar acest lucru îl face chiar domnia sa din moment ce, pe faţă, public, şi sub umbreluţa dantelată a probităţii indignate, îl susţine, în calitate de profesor al aceleiaşi facultăţi (în această calitate îi adresează scrisoarea domnului ministru), celălalt candidat. E drept că nu e membru în comisie dar, prin intervenţia sa - dură, calomnioasă, fără precedent - şi prin prestigiul pe care neîndoielnic îl are în viaţa publică românească, doreşte să modifice - prin presiuni publice - rezultatul concursului în favoarea preferatului/protejatului său. Adică face exact ceea ce acuză că au făcut ceilalţi.
  2. Domnul Liiceanu comite o greşeală de raţionament care se numeşte petitio principii. Aceasta înseamnă că presupui ca fiind adevărat ceea ce urmăreşti să dovedeşti ca fiind adevărat. Domnul Liiceanu vrea să demonstreze că Cristian Ciocan este cel mai bun, spunându-ne în premise că favoritul domniei sale în cursa pentru poziţia de lector - doctorandul domniei sale, redactorul de la editura pe care o conduce, preşedintele unei societăţi pe care a fondat-o chiar el – este cel mai bun. El vrea să se mai organizeze un concurs corect în urma căruia Cristinel Ciocan să fie declarat câştigător. Întrebarea care se pune este: de ce să se mai organizeze un concurs, nu e suficient să-l credem pe dl. Liiceanu pe cuvânt, mai ales că are un cuvânt care atârnă foarte greu? Ce ar fi făcut domnul Liiceanu dacă ar fi fost rectorul universităţii? Ar fi decis de unul singur? Ar fi hotărât – în pofida şi împotriva senatului
  • 0 (0 voturi)    
   o metaanaliza (Miercuri, 5 octombrie 2011, 11:59)

   Simona [anonim] i-a raspuns lui Elena

   1. Liiceanu nu il sustine pe celalalt candidat pt ca este preferatul sau, ci pentru ca este mai bun (a se consulta CV-urile celor doi).
   2. El pleaca de la 2 premise: 1. Ciocan este mai bun (mai pregatit si are merite mai mari in filosofie) decat Iftode si 2. cel care este mai bun merita postul. Concluzia decurge foarte frumos din cele doua premise: Ciocan merita postul. Asa ca nu e cazul unui petitio principii.
 • 0 (0 voturi)    
  ma gindesc mult (Joi, 6 octombrie 2011, 14:24)

  magindesc [anonim]

  Asa este domnul Liiceanu are virsta de pensionar dar mintea si forta unui om care sa creeze si sa mai faca multe pentru noi toti ,cred ca ar fi foarte bun ministru al culturii in viitor.
 • 0 (0 voturi)    
  stiu de ce (Joi, 6 octombrie 2011, 14:53)

  CE?CE????CUM???? [anonim]

  cum de ai asemenea idee? dar ,daca ma gindesc bine ai perfecta dreptate este un om care face cinste invatamintului si ar foarte potrivit pentru functia de ministu al culturii.bravo!succes domnule profesor!
 • 0 (0 voturi)    
  ai dreptate domnule (Joi, 6 octombrie 2011, 15:41)

  FRUMOS [anonim]

  un om integru,onest,cult,frumos prin ceea ce face si ceea ce este ,pentru care multi studenti ,masteranzi,doctoranzi,telespectatori (vezi ,emisiunea domnului liiceanu impreuna cu andrei plesu }au mare respect si admiratie ,fara indoiala ca are dreptate in tot ceea ce face ,ce scrie ,ce gideste.tine-o tot asa! ai dreptate domnule!
 • 0 (0 voturi)    
  exista internet - haideti sa ne informam (Vineri, 7 octombrie 2011, 17:01)

  kiti [anonim]

  Provin din cercetare si stiu cat de greu e sa obtii contracte si am fost ff mirat de cele 4 contracte la care dl Ciocan “zice” ca este director, l-am luat pe primul si….. surpriza, am gasit ca manager este LUCA Dumitru, iar pe dl Ciocan, cu greu, l-am gasit la ….. beneficiari, priviti site-ul sa vedeti ca nu mint http://www.postdoc-uaic.ro/index.php?page=echipa si in dreapta dati pe beneficiari si… apare in sfarsit numele mult cautat. Daca si celelate date din CV sunt la fel de reale atunci cred ca aceste discutii de pe forumuri ar trebui sa aiba loc in alta parte!!!!!!
  Pt ca in site-ul de mai sus nu apare numarul contractului va dau acest site
  http://www.uaic.ro/uaic/bin/view/Research/Departamentul_de_stiinte
  in care apare clar numarul de contract si titlul pe care il regasiti in primul site (adica aceea e echipa si restul!)
  Atentie cand catalogam oamenii (Iftode-mediocru vs Ciocan-internationalu’), sa ne informam mai intai, ca nu vorbim despte masini ci despre oameni.
  • 0 (0 voturi)    
   director de proiect vs membru in echipa .... (Sâmbătă, 8 octombrie 2011, 20:54)

   nelu-b [anonim] i-a raspuns lui kiti

   Va inselati. Exista doua formule consacrate, pe care le aplica si cncsis-ul: director de proiect/grant vs membru in echipa ... Directorul unui proiect de cercetare esti daca il coordonezi pur si simplu: fie ca e vorba de programul "Idei", de programul "Tinere echipe" sau de programul "PD". Asadar, daca ai castigat in nume propriu un grant de cercetare, de orice tip ar fi el, atunci in mod normal esti directorul acelui proiect (Idei, TE, PD, etc.). Daca, in schimb, altul l-a castigat si te-a angajat in echipa lui, nu esti, fireste, director de proiect, ci doar "membru in echipa de cercetare". Ce vedeti dumneavoastra pe internet se refera la Mangerul programului "Dezvoltarea capacităţii de inovare şi creşterea impactului cercetării prin programe post-doctorale". E vorba de un program care include 80 de proiecte post-doc din toate disciplinele. Deci nu e vorba de un proiect de cercetare in care x sau y (y compris dl Ciocan) ar fi membri in echipa de cercetare. Fiecare castigator de post-doc este, conform termonologiei cnscis, directorul propriului proiect post-doc.
 • 0 (0 voturi)    
  metafore din fotbal (Sâmbătă, 8 octombrie 2011, 21:02)

  david beckham [anonim]

  Daca citim raspunsul Consiliului facultatii, vedem ca Liiceanu a dezinformat serios opinia publica. In limbajul lui fotbalistic: "Messi' al sau a fost batut de un soi de "Banel Niculita" (tot al sau) care avea un cv mai putin impresionant, chiar pe terenul lui (fenomenologie), unde internationalul "Messi" a obtinut o nota sub 9.
  Adica se pare ca "Messi" a ratat un "11 metri" sau asa ceva. In plus, Liiceanu umfla datele candidatului sau, prin raportarea la cistigatorul celuilalt concurs, care nu era pe terenul sau (asa-zisul "baiat de la vestiare" - in realitate, un tinar inteligent si productiv, care a scris deja 4 carti la 32 de ani). Nu zice, de exemplu, ca unul din post-doc-urile lui "Messi" a fost la Iasi, unde e posibil sa nu fi avut de infruntat cine stie ce competitie.
  In rest, nu inteleg cum de atita lume care a scris pe acest forum e impresionata de scrisoarea lui Liiceanu, de ipoteticul sau "curaj" etc. etc. Scrisoarea e pur si simplu o delatiune care intoxica opinia publica cu falsuri si minciuni, iar stilul pare copiat dupa cel al lui Vadim Tudor. Mai putin chestiunea cu "blessing-ul", care dovedeste si o vaga cunoastere a limbii engleze, de care nu il putem suspecta pe Vadim.
 • 0 (0 voturi)    
  catastrofa (Luni, 1 iulie 2013, 14:28)

  ionut [anonim]

  un unchi al meu s-a tacnit la batranete adica s-a dus la Fac Filosofie sa urmeza doctoratul cu Prof dr Nelu Bansoiu.Catastrofa totalaaa.Nu ma pot abtine sa rad nici acum in fata calculatorului.Adica unchiul s-a prezentat la colocviul de admitere si de atunci nu l-a mai vazut la culoare si nici la telefon nu ia mai raspuns, in plus profesorul ,colegul de catedra al domului Liiceanu,era complet pe dinafara impostor si semidoct cu un limbaj si o gandire comunsta cum rar intalnesti.Daca mai sunt astfel de exemplare la Filosofie 2 sau 3 ar trebui ca aceasta facultate sa treaca la satutul de scoala postliceala Poate exagerez dar eu nu-l vad pe acest individ predand la studenti.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by