Campanie sustinuta de BCR

​Subiectele de la Olimpiada Nationala de Biologie 2015 Vezi rezultatele olimpicilor si care sunt subiectele pe care le-au avut de rezolvat

de S.P.     HotNews.ro
Miercuri, 8 aprilie 2015, 11:26

Fragment din subiectele de la Olimpiada Nationala de Biologie 2015, clasa a VII-a
Foto: colegiulunirea.ro
Olimpiada Nationala de Biologie 2015 se desfasoara saptamana aceasta la Targu Mures. 250 de elevi de clasa a VII-a si de liceu au sustinut deja proba practica si pe cea teoretica, iar primele rezultate au fost publicate. Urmeaza ca, joi, olimpicii cu cele mai bune note sa treaca prin proba de baraj care va stabili lotul largit de Biologie, ce se va pregati pentru internationala. Descarca de mai jos subiectele de la Olimpiada Nationala de Biologie 2015, baremele aferentele, precum si rezultatele elevilor.

Olimpiada Nationala de Biologie 2015 se desfasoara in perioada 5-9 aprilie, la Targu Mures. Potrivit programului de olimpiada, luni s-a desfasurat proba practica, marti a avut loc proba teoretica, iar joi olimpicii cu cele mai bune rezultate vor sustine proba de baraj pentru selectia lotului largit de Biologie.

Vezi aici Rezultatele pe care le-au obtinut elevii la Olimpiada Nationala de Biologie 2015

Descarca de mai jos Subiectele de la Olimpiada Nationala de Biologie 2015

Subiecte proba practica clasa a VII-a
Barem proba practica clasa a VII-a

Subiecte proba practica clasa a IX-a
Plansa practica clasa a IX-a
Barem proba practica clasa a IX-a

Subiecte proba practica clasa a X-a
Barem proba practica clasa a X-a

Subiecte proba practica clasa a XI-a
Barem proba practica clasa a XI-a

Subiecte proba practica clasa a XII-a
Plansa practica clasa a XII-a
Barem proba practica clasa a XII-a

Subiecte proba Teoretica clasa a VII-a
Barem proba teoretica clasa a VII-a

Subiecte proba Teoretica clasa a IX-a
Barem proba teoretica clasa a IX-a

Subiecte proba Teoretica clasa a X-a
Barem proba teoretica clasa a X-a

Subiecte proba Teoretica clasa a XI-a
Barem proba teoretica clasa a XI-a

Subiecte proba Teoretica clasa a XII-a
Barem proba teoretica clasa a XII-a

Vezi aici cine sunt elevii care participa la Olimpiada Nationala de Biologie 2015, pe fiecare judet in parte

FOTOGALERIE Proba practica si proba teoretica a Olimpiadei Nationale de Biologie 2015


Sursa fotografiilor: Colegiulunirea.ro

Conform Regulamentului Olimpiadei Nationale de Biologie 2015, la aceasta competitie scolara pot participa elevii de la toate formele de invatamant preuniversitar, din invatamantul de stat, particular sau confesional. Liceenii pot sa participe la olimpiada de biologie la anul de studii in curs, de la faza pe scoala pana la faza internationala inclusiv, chiar daca, in conformitate cu planurile - cadru de invatamant, nu studiaza biologia in acel an scolar sau studiaza dupa programa pentru Stiinte, se arata in regulament.  

Olimpiada este compusa din doua probe: teoretica si practica. Proba teoretica are o durata de 3 ore, iar proba practica - 2 ore. Proba practica este obligatorie numai la etapa nationala a olimpiadei, la celelalte etape aceasta fiind optionala.

Lotul national largit va fi format din 20 elevi selectionati printr-o proba teoretica, din randul elevilor de liceu care au obtinut premii si mentiuni la etapa nationala a olimpiadei si din randul celor care au facut parte din lotul national largit din anul precedent si care  participa la etapa nationala a olimpiadei din anul acesta.

Lotul national pentru Olimpiada Internationala de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO) - regulamentul prevede ca la proba de selectie a celor doi elevi care vor face parte din lotul national al Romaniei pentru EUSO participa primii patru elevi din clasamentul general pentru clasa a IX-a de la etapa nationala a olimpiadei de biologie, care implinesc varsta de 17 ani dupa data de 1 ianuarie a anului de desfasurare a EUSO.

BCR si Fundatia eMAG au lansat programul Hai la Olimpiada!, prin care sustin olimpiadele nationale de Matematica, Informatica si Fizica de anul acesta. In cadrul acestui program, elevii din Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara au putut sa se pregateasca pentru faza nationala a concursurilor scolare la Centrele de Performanta Hai la Olimpiada!

Urmareste Sectiunea Olimpiade nationale stiinte exacte 2015 pentru a fi la curent cu informatii de la olimpiadele nationale, cu subiectele pe care olimpicii le vor avea de rezolvat, pe fiecare disciplina in parte, pentru a vedea numele olimpicilor care urca pe podium si fotografii de la evenimente.
  • Sustine olimpicii romani la faza nationala, printr-un mesaj de incurajare!


Citeste mai multe despre   [P] ​Accepta provocarea unui business fara hartii! E mai simplu decat crezi               

Activitatile noastre zilnice sunt din ce in ce mai orientate catre mediul electronic si online. Traim intr-un ritm care ne-a impus sa adoptam solutii eficiente si sigure pentru a plati facturi si taxe, a face cumparaturi, a verifica soldurile bancare, etc. Este o practica pe care am ales-o din dorinta de a simplifica lucrurile si pe care multi dintre noi ne dorim sa o regasim si in viata profesionala, unde cautam solutii pentru a depasi constrangerile de timp si spatiu atunci cand trebuie sa obtinem  o aprobare, sa  semnam rapid un contract sau sa accesam un document de la distanta.
14644 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă