Campanie sustinuta de BCR

​Subiectele de la Olimpiada Nationala de Biologie 2015 Vezi rezultatele olimpicilor si care sunt subiectele pe care le-au avut de rezolvat

de S.P.     HotNews.ro
Miercuri, 8 aprilie 2015, 11:26

Fragment din subiectele de la Olimpiada Nationala de Biologie 2015, clasa a VII-a
Foto: colegiulunirea.ro
Olimpiada Nationala de Biologie 2015 se desfasoara saptamana aceasta la Targu Mures. 250 de elevi de clasa a VII-a si de liceu au sustinut deja proba practica si pe cea teoretica, iar primele rezultate au fost publicate. Urmeaza ca, joi, olimpicii cu cele mai bune note sa treaca prin proba de baraj care va stabili lotul largit de Biologie, ce se va pregati pentru internationala. Descarca de mai jos subiectele de la Olimpiada Nationala de Biologie 2015, baremele aferentele, precum si rezultatele elevilor.

Olimpiada Nationala de Biologie 2015 se desfasoara in perioada 5-9 aprilie, la Targu Mures. Potrivit programului de olimpiada, luni s-a desfasurat proba practica, marti a avut loc proba teoretica, iar joi olimpicii cu cele mai bune rezultate vor sustine proba de baraj pentru selectia lotului largit de Biologie.

Vezi aici Rezultatele pe care le-au obtinut elevii la Olimpiada Nationala de Biologie 2015

Descarca de mai jos Subiectele de la Olimpiada Nationala de Biologie 2015

Subiecte proba practica clasa a VII-a
Barem proba practica clasa a VII-a

Subiecte proba practica clasa a IX-a
Plansa practica clasa a IX-a
Barem proba practica clasa a IX-a

Subiecte proba practica clasa a X-a
Barem proba practica clasa a X-a

Subiecte proba practica clasa a XI-a
Barem proba practica clasa a XI-a

Subiecte proba practica clasa a XII-a
Plansa practica clasa a XII-a
Barem proba practica clasa a XII-a

Subiecte proba Teoretica clasa a VII-a
Barem proba teoretica clasa a VII-a

Subiecte proba Teoretica clasa a IX-a
Barem proba teoretica clasa a IX-a

Subiecte proba Teoretica clasa a X-a
Barem proba teoretica clasa a X-a

Subiecte proba Teoretica clasa a XI-a
Barem proba teoretica clasa a XI-a

Subiecte proba Teoretica clasa a XII-a
Barem proba teoretica clasa a XII-a

Vezi aici cine sunt elevii care participa la Olimpiada Nationala de Biologie 2015, pe fiecare judet in parte

FOTOGALERIE Proba practica si proba teoretica a Olimpiadei Nationale de Biologie 2015


Sursa fotografiilor: Colegiulunirea.ro

Conform Regulamentului Olimpiadei Nationale de Biologie 2015, la aceasta competitie scolara pot participa elevii de la toate formele de invatamant preuniversitar, din invatamantul de stat, particular sau confesional. Liceenii pot sa participe la olimpiada de biologie la anul de studii in curs, de la faza pe scoala pana la faza internationala inclusiv, chiar daca, in conformitate cu planurile - cadru de invatamant, nu studiaza biologia in acel an scolar sau studiaza dupa programa pentru Stiinte, se arata in regulament.  

Olimpiada este compusa din doua probe: teoretica si practica. Proba teoretica are o durata de 3 ore, iar proba practica - 2 ore. Proba practica este obligatorie numai la etapa nationala a olimpiadei, la celelalte etape aceasta fiind optionala.

Lotul national largit va fi format din 20 elevi selectionati printr-o proba teoretica, din randul elevilor de liceu care au obtinut premii si mentiuni la etapa nationala a olimpiadei si din randul celor care au facut parte din lotul national largit din anul precedent si care  participa la etapa nationala a olimpiadei din anul acesta.

Lotul national pentru Olimpiada Internationala de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO) - regulamentul prevede ca la proba de selectie a celor doi elevi care vor face parte din lotul national al Romaniei pentru EUSO participa primii patru elevi din clasamentul general pentru clasa a IX-a de la etapa nationala a olimpiadei de biologie, care implinesc varsta de 17 ani dupa data de 1 ianuarie a anului de desfasurare a EUSO.

BCR si Fundatia eMAG au lansat programul Hai la Olimpiada!, prin care sustin olimpiadele nationale de Matematica, Informatica si Fizica de anul acesta. In cadrul acestui program, elevii din Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara au putut sa se pregateasca pentru faza nationala a concursurilor scolare la Centrele de Performanta Hai la Olimpiada!

Urmareste Sectiunea Olimpiade nationale stiinte exacte 2015 pentru a fi la curent cu informatii de la olimpiadele nationale, cu subiectele pe care olimpicii le vor avea de rezolvat, pe fiecare disciplina in parte, pentru a vedea numele olimpicilor care urca pe podium si fotografii de la evenimente.
  • Sustine olimpicii romani la faza nationala, printr-un mesaj de incurajare!


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

17707 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri