Peste 600 de elevi vor participa marti la Olimpiada Nationala de Matematica, organizata in Bucuresti. La competitie iau parte elevi din clasele a V-a - a XII-a din toata tara, calificati in urma fazelor preliminarii, anunta Societatea de Stiinte Matematice din Romania. Olimpiada se va desfasura la Liceul Tehnologic de Metrologie "Traian Vuia". HotNews.ro va prezenta subiectele de olimpiada.

Olimpiada Nationala de Matematica BucurestiFoto: BCR

Olimpiada Nationala de Matematica se desfasoara in perioada 6-10 aprilie, la Bucuresti. Aceasta este a 66-a editie a competitiei.

Probele de concurs se vor desfasura marti, 7 aprilie, pentru clasele a V-a - a XII-a la Liceul Tehnologic de Metrologie "Traian Vuia". Elevii clasati pe primele locuri vor sustine joi, 10 aprilie, o proba de selectie (baraj) pentru alcatuirea loturilor nationale participante la olimpiadele internationale, se arata intr-un comunicat al Societatii de Stiinte Matematice.

Festivitatea de premiere va avea loc la Universitatea Politehnica din Bucuresti joi, 9 aprilie, pentru clasele V-VI si vineri, 10 aprilie, pentru clasele VII-XII.

Olimpiada Nationala de Matematica este organizata de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice in parteneriat cu Societatea de Stiinte Matematice din Romania, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Universitatea Politehnica din Bucuresti.

BCR si Fundatia eMAG au lansat programul Hai la Olimpiada!, prin care sustin olimpiadele nationale de Matematica, Informatica si Fizica de anul acesta. In cadrul acestui program, elevii din Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara au putut sa se pregateasca pentru faza nationala a concursurilor scolare la Centrele de Performanta Hai la Olimpiada!

Urmareste Sectiunea Olimpiade nationale stiinte exacte 2015 pentru a fi la curent cu informatii de la olimpiadele nationale, cu subiectele pe care olimpicii le vor avea de rezolvat, pe fiecare disciplina in parte, pentru a vedea numele olimpicilor care urca pe podium si fotografii de la evenimente.

  • Sustine olimpicii romani la faza nationala, printr-un mesaj de incurajare!