Astazi incep olimpiadele scolare nationale in stiinte exacte, iar castigatorii au sansa de a intra in loturile care vor reprezenta Romania la Olimpiadele Internationale. Primii care intra in competitie sunt olimpicii la Informatica. Concursul dedicat olimpicilor liceeni se va desfasura in perioada 3-8 aprilie, la Targoviste. Saptamana viitoare, vor avea loc olimpiadele nationale la matematica, fizica, geografie, chimie si biologie.

Olimpiada Nationala de Informatica 2015 - liceu se desfasoara in perioada 3-8 aprilie, la Targoviste. La competitie iau parte 330 de elevi din toata tara, insotiti de 105 profesori. Vezi aici site-ul olimpiadei

In perioada 5-10 aprilie, vor avea loc Olimpiadele Nationale la disciplinele:

  • Matematica: concureaza pentru medalie de aur 644 de elevi. Competitia se desfasoara la Bucuresti
  • Fizica: participa la olimpiada anul acesta 524 de elevi. Olimpiada de Fizica 2015 este organizata in Vaslui
  • Geografie: 220 de elevi s-au calificat la etapa nationala a Olimpiadei de Geografie 2015. Concursul scolar are loc la Cluj-Napoca
  • Chimie: in etapa nationala a Olimpiadei de Chimie 2015 au intrat 350 de elevi; competitia se desfasoara la Galati
  • Biologie: 250 de elevi vor participa la Olimpiada Nationala de Biologie 2015, de la Targu Mures

BCR si Fundatia eMAG au lansat programul Hai la Olimpiada!, prin care sustin olimpiadele nationale de Matematica, Informatica si Fizica de anul acesta. In cadrul acestui program, elevii din Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara au putut sa se pregateasca pentru faza nationala a concursurilor scolare la Centrele de Performanta Hai la Olimpiada!

Urmareste Sectiunea Olimpiade nationale stiinte exacte 2015 pentru a fi la curent cu informatii de la olimpiadele nationale, cu subiectele pe care olimpicii le vor avea de rezolvat, pe fiecare disciplina in parte, pentru a vedea numele olimpicilor care urca pe podium si fotografii de la evenimente.

  • Sustine olimpicii romani la faza nationala, printr-un mesaj de incurajare!