Fostul vicepresedinte american Al Gore, una dintre cele mai proeminente figuri in lupta impotriva incalzirii globale, afirma ca persoanele care discrediteaza cercetarile stiintifice legate de schimbarile climatice sunt aceleasi care au luat bani de la producatorii de tutun, in incercarea de a convinge oamenii ca fumatul nu are efecte atat de nocive.

"Foarte multi oameni nu realizeaza, dar sunt aceiasi oameni care au luat bani de la producatorii de tutun pentru a lansa minciuni despre efectele asupra sanatatii iar acum bani de la companiile de petrol si carbuni pentru a lansa minciuni despre stiinta incalzirii globale", a spus el, intr-un interviu acordat site-ului Breitbart.com.

In plus, "aceste minciuni" au o audienta mult mai mare decat cea pe care o au oamenii de stiinta, avand in vedere noile medii de comunicare, spune Al Gore.

"Este un efort coordonat de a ataca comunitatea stiintifica, in intregul sau, de a-i ataca integritatea si de a o defaima prin minciuna ca falsifica stiinta pentru a castiga o multime de bani. Sunt multumiti, asa cum ar trebui sa se simta, dar acesti oameni nu castiga o multime de bani. Nu aceasta este motivatia lor pentru ceea ce fac", a mai spus laureatul premiului Nobel pentru Pace.