Aproape 30 de ONG-uri ii cer lui Traian Basescu sa isi retraga afirmatiile despre Rosia Montana: Declaratiile de sustinere deschisa a controversatului proiect minier, inacceptabile

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 25 august 2011, 11:32 Actualitate | Mediu


Zona miniera de la Rosia Montana
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Aproape 30 de organizatii non-guvernamentale de mediu ii cer presedintelui Traian Basescu sa isi retraga recentele declaratii referitoare la proiectul de la Rosia Montana, considerate "presiuni inadmisibile asupra autoritatilor abilitate" sa ia o decizie privind aprobarea sau respingerea acestuia. Reprezentantii a aproape 30 de ONG-uri afirma, intr-o declaratie comuna publicata joi si citata de Mediafax, ca declaratiile sefului statului "de sustinere deschisa a controversatului proiect minier de la Rosia Montana sunt inacceptabile".

"Consideram aceste noi declaratii ale presedintelui Romaniei, de sustinere deschisa a controversatului si, deocamdata, ipoteticului, proiect minier de la Rosia Montana, ca fiind inacceptabile, in conditiile in care proiectul este foarte controversat si contestat din multiple puncte de vedere, iar analiza din punctul de vedere al protectiei mediului, conform legii, nu s-a realizat inca, ci este in curs. Apreciem ca asemenea declaratii sunt presiuni inadmisibile asupra autoritatilor abilitate sa ia o decizie privind aprobarea/ respingerea proiectului, avand in vedere statutul politic si administrativ-constitutional al autorului lor. Solicitam presedintelui Romaniei sa isi retraga respectivele declaratii si apelam la domnia sa sa se abtina pe viitor de la orice noi declaratii publice favorabile proiectului, cat timp ocupa aceasta functie de demnitate publica si autoritatile abilitate nu au adoptat decizii cu caracter definitiv si forta juridica in privinta acceptabilitatii legale a acestui proiect", se arata in documentul citat.

Organizatiile semnatare ale declaratiei comune - majoritatea membre in Coalitia pentru Mediu (CMR) - au sustinut ca au luat act "cu mare ingrijorare de recentele declaratii ale presedintelui Romaniei, de sustinere a proiectului minier Rosia Montana, si de declarare a acestuia ca fiind necesar si oportun pentru Romania" si ca sunt preocupate de "efectele negative certe sau potentiale pe care proiectul minier Rosia Montana le va avea asupra mediului natural in caz ca ar fi pus in practica".

"Nici acordul de mediu, nici multe alte aprobari necesare pentru demararea acelui urias proiect minier nu au fost la ora actuala emise de autoritatile competente, in ciuda imenselor presiuni politico-economice nelegitime exercitate pana acum de cei interesati in acel proiect minier. Emiterea acelor aprobari nu e doar o formalitate sau o chestiune de timp, deoarece procedura de evaluare a impactului asupra mediului cu privire la proiectul minier Rosia Montana nici nu este finalizata la ora actuala si deci nici nu se pune problema ca acceptabilitatea realizarii proiectului, din punctul de vedere al protectiei mediului, sa fie certa sau foarte probabila", se arata in declaratie.

Reprezentantii ONG-urilor de mediu l-au acuzat pe presedintele Traian Basescu ca "se contrazice si isi incalca propriile promisiuni din campania electorala, cand a promis expres ca va lasa specialistii sa decida si ca nu va face presiuni politice pe tema proiectului minier Rosia Montana": "Declarandu-si sprijinul pentru acest controversat proiect minier, presedintele Romaniei ignora concluziile si incalca recomandarile nu doar ale Academiei Romane, Parlamentului European si altor numeroase institutii si organizatii interne si internationale, ci chiar concluziile oficiale ale comisiei prezidentiale numite chiar de domnia sa".

Documentul este semnat de reprezentantii a 27 de ONG-uri de mediu din Cluj-Napoca, Braila, Fagaras, Brasov, Miercurea Ciuc, Bucuresti, Oradea, Resita, Iasi, Sighisoara si Rosia Montana, dar lista de semnaturi este deschisa.

 • Basescu: Proiectul Rosia Montana trebuie facut, dar trebuie renegociata partajarea beneficiilor

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la TVR, ca proiectul Rosia Montana trebuie sa inceapa, mentionand ca statul are nevoie de aur pentru a-l duce in rezervele BNR, care trebuie sa ajunga la 200 de tone. Basescu declara, joia trecuta, la Sulina, ca proiectul de la Rosia Montana "trebuie facut", pentru ca Romania are nevoie de acesta, "dar cu conditia sa fie renegociata partajarea beneficiilor", seful statului adaugand ca acest proiect nu poate fi pornit fara avizul Comisiei Europene.

El mai spunea ca Guvernul "trebuie sa aiba curajul" sa le spuna romanilor ca acest proiect trebuie facut.

La randul sau, premierul Emil Boc afirma, vinerea trecuta, ca nu este un "fan" al proiectului Rosia Montana si ca prevederile contractului, nefavorabile statului roman, ar trebui "revazute", subliniind totodata ca asteapta specialistii sa ii spun daca este nevoie de acordul CE pentru demararea proiectului.

Rosia Montana Gold Corporation dezvolta proiectul minier de la Rosia Montana, din Muntii Apuseni, avand costuri proiectate de un miliard de dolari, prin care compania estimeaza ca va extrage 626.000 de uncii Troy de aur pe an timp de cinci ani de la inaugurarea minei. O uncie Troy este echivalentul a 31,1 grame de aur.

Compania este controlata de firma canadiana Gabriel Resources, care detine 80,46% din capitalul social, in timp ce statul roman controleaza 19,31% din actiuni, prin firma Minvest Deva, iar alti actionari cumuleaza 0,23% din titluri.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4840 vizualizari

 • -19 (49 voturi)    
  Platiti de Voiculescu (Joi, 25 august 2011, 11:41)

  Laur [anonim]

  Mda, ce sa le povestesc la "ecologistii" astia...
  Noi sustinem Presedintele, il vom sustine intotdeauna , are dreptate si in acest caz !!
  • +15 (35 voturi)    
   si pe tine cine te plateste? (Joi, 25 august 2011, 11:55)

   dan [anonim] i-a raspuns lui Laur

   sa sustii ca 30 de ONG sunt platite de Voiculescu... daca era unul sau doua te credeam, dar 30?

   de ce crezi ca presedintele PDL are mereu dreptate? nu s-a inselat niciodata? nici cand l-a numit pe Oprea mafiot si apoi l-a reevaluat? nici cand a zis Tariceanu ca nu-s bani sa majoreze salariile profesorilor dar el tot a promulgat legea? nici cand a zis ca la noi nu vine criza?
   • -10 (14 voturi)    
    aproape 30 (Joi, 25 august 2011, 15:56)

    Emil [anonim] i-a raspuns lui dan

    Daca erau aproape 30.00, avea logica imprecizia: era nsemnificativa lipsa a 2-1-20 pana la 30.000. Asa? Ce haz are? Chiar e greu de numarat? Sau este FABRICATA? Nu zic de Hotnews, da' tare e ciudata.
    • 0 (8 voturi)    
     e putin (Joi, 25 august 2011, 23:23)

     Tudor [anonim] i-a raspuns lui Emil

     E putin trasa de par, dar nu e exclus sa fie niste ong-uri din alea cu 5 mebri identici in multe dintre ele.
   • -1 (7 voturi)    
    care 30 de onguri? (Vineri, 26 august 2011, 2:15)

    Gaby [anonim] i-a raspuns lui dan

    Nu sunt nici 30 si mai ales nu avem nicio dovada clara ca acele ong-uri exista. Unde e lista?? Unde este leadershipul? Cine ne demonstreaza ca e adevarat ce citesc aici? Basescu a aparut in public, dar ongurile? Cand au aparut in public nu au depasit un numar de 10-20 de pers. Deci? E cate un ong de persoana sau cum? Cine ii cere lui Basescu sa isi retraga declaratiile?
   • 0 (0 voturi)    
    Hai să lăsăm specialiştii să vorbească, nu ONG-uri (Vineri, 26 august 2011, 19:40)

    Balthazar [anonim] i-a raspuns lui dan

    Valoarea aurului care s-ar afla acum în România este de peste 86 miliarde de dolari, potrivit evaluării rezervelor din subsol făcute de Institutul Geologic Român (IGR)şi raportat la preţul actual, de 1.800 de dolari pe uncie. „Cantitatea de 1.500 tone nu cred că este supraestimată, deşi nu toate prog­nozele sunt conturate cu ace­eaşi precizie. Unele date se bazează pe cercetări amănunţite. Roşia Montana este campionul absolut, cu rezerve între 600 şi 700 tone de aur, dar mai sunt la Bucureşci-Rovina cam 100 tone de aur, sau la Barza, circa 300 de tone", ne-a explicat Gavril Săbău, director ştiinţific al IGR.

    Totuşi, specialiştii susţin că nu tot aurul din subsol merită să fie scos la suprafaţă, costurile pentru pornirea unei exploatări miniere aurifere fiind foarte mari. „Multe dintre zăcăminte erau cunoscute încă de pe vremea comuniştilor, ei aveau în plan să le exploateze, dar atunci statul nu a avut forţa economică să pornească", a precizat Gavril Sabău. Asta, deşi compania româno-canadiană Deva Gold intenţionează să investească 180 milioane de euro numai la Certeju - Hunedoara, după cum ne-a declarat administratorul Nicolae Stanca, dar speră să scoată aur de 2,28 miliarde de euro. „Eficienţa exploatării ţine cont de cotaţia aurului. La preţul de acum, merită. Dar dacă scade sub 700-800 de dolari, nu mai merită", a explicat acesta. Nicolae Stanca susţine că aurul României e răspândit în cantităţi mici, pe o suprafaţă foarte mare şi de aceea nu toate zonele sunt rentabile pentru exploatare. Deva Gold mizează la Certej pe 57 tone de aur.

    CONTINUARE
   • 0 (0 voturi)    
    Hai să lăsăm specialiştii să vorbească, nu ONG-uri (Vineri, 26 august 2011, 19:43)

    Balthazarbalthazar@gmail.com [anonim] i-a raspuns lui dan

    Deocamdată, în România nu mai funcţionează nici o exploatare autorizată de aur. „Toate sunt în stadiul de obţinere a avizelor. Pe lângă cea de la Roşia Montana, mai este cea a lui Deva Gold. O a doua este la Baia Mare, pentru deşeuri miniere", ne-a declarat preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), Alexandru Pătruţi. Acesta a explicat că, pe lângă bani, deschiderea unei mine de aur solicită şi mult timp. „De exemplu, după obţinerea tuturor avizelor, la Roşia Montana, pentru con¬struc¬ţia uzinei de preparare, a utilităţilor şi a iazului de decantare sunt necesari între doi şi trei ani, timp în care nu are loc exploatarea", a menţionat Alexandru Pătruţi. Preşedintele ANMR a afirmat că în momentul de faţă nici o companie de stat nu ar putea face faţă singură cheltuielilor necesare pentru o exploatare minieră. „Minele statului au func¬ţionat după '89 aproape în totalitate cu subvenţii. Când am intrat în Uniunea Europeană, nu s-au mai acordat aceste subvenţii şi toate minele s-au închis. O companie cu capital de stat ar trebui să participe la o licitaţie pentru obţinerea licenţelor, dar nici una nu ar putea face faţă efortului financiar pe care îl presupune o asemenea investiţie", a menţio¬nat preşedintele ANMR. Acesta a precizat că în 2006, aurul românesc ajunsese să coste mai mult decât cel de piaţa externă.
    Statul român nu a mai investit în echipamente
    Ultima mină românească a fost închisă în 2007, la Barza, în judeţul Hunedoara, deşi se estimează că acolo mai sunt cam 300 tone de aur. Atunci, s-a considerat că mina nu mai este eficientă. „O mină de aur, pentru a fi eficientă, trebuie să beneficieze de suport investiţional. Dar statul român nu a mai investit. Preţul internaţional al aurului a coborât foarte mult, compania avea datorii, aşa că exploatarea părea să fie ineficientă", a precizat Florin Cazacu, fost lider sindical la Mina Barza.
 • +10 (36 voturi)    
  prea tarziu (Joi, 25 august 2011, 11:42)

  ecou [anonim]

  Acum poate sa si le retraga. Cine trebuia sa auda a auzit care e vrerea lui Zeus. Insa mi-a placut povestea aia pentru pensionari si tarani cu cresterea rezervei de aur, de parca ar fi asa usor sa iei aurul din mina si sa il versi in tezaur, fara nicio legatura cu realitatile economice, regulile financiare etc
  • -3 (5 voturi)    
   nu-i chiar asa (Vineri, 26 august 2011, 9:15)

   Alex [anonim] i-a raspuns lui ecou

   IDeea de crestere a rezervei e una destul de buna, pentru ca iti ofera o stabilitate mai mare a monedei nationale. Oricum omul si-a spus opinia,macar vine cu ideei si solutii spre deosebire de ong-uri care stiu sa critice nu sa aduca vreo solutie
 • 0 (40 voturi)    
  ONG-urile lu' peshte (Joi, 25 august 2011, 11:48)

  bogdan [anonim]

  Si eu sunt impotriva proiectului astuia, dar nu pricep cu ce drept isi permit ONG-urile astea sa-i ceara lui Basescu sa-si retraga afirmatiile! Pot sa-si exprime dezacordul cu proiectul, pot sa acuze nerespectarea legii cind s-au dat avizele, dar nu inteleg cine i-a pacalit ca au dreptul sa ceara unui presedinte sa isi retraga afirmatiile de sustinere. Prin asemenea reactii ONG-urile nu fac altceva decit sa se discrediteze.... Pina la urma mine de aur pe baza de cianuri exista peste tot in lume (de exemplu in Suedia sunt 3 in exploatare), asha ca e dreptul presedintelui sa aiba sau nu o parere.

  Si repet, sunt impotriva proiectului. Dar nu din cauza cianurilor, ci din cauza ca nu consider ca se merita sa distrugi 4 munti pentru 4 mld de eur in 17 ani, adica pentru ~160 mil eur/an, sau 8 eur/an/roman. prefer sa dau eu statului 8 eur/an decit sa distruga muntii aia.
  • +5 (31 voturi)    
   pai tocmai! (Joi, 25 august 2011, 12:02)

   ecou [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   Tocmai pentru ca este Presedintele Romaniei si nu un oarecare de pe strada basescu nu are dreptul sa aiba o parere personala! Tocmai datorita semnificatiei functiei pe care o ocupa el ar trebui sa aiba decenta, realism si moderatie in afirmatiile pe care le face! Daca i e pare coplesitor acest rol poate sa se retraga. Daca mai rezista presiunii poate sa se abtina de la a face lobby pana la alegerile prezidentiale. Apoi poate sa faca ce vrea: sa isi conduca singur masina, sa aiba pareri despre RMGC, sa comenteze pretul la ulei samd
   • -2 (10 voturi)    
    ca la piata (Joi, 25 august 2011, 13:44)

    Florina [anonim] i-a raspuns lui ecou

    o cauza noua, un nou grant. explicatia este simpla...si se mai vorbeste despre cumparat si dres...
   • 0 (2 voturi)    
    dar a cui parere? (Vineri, 26 august 2011, 10:31)

    curios [anonim] i-a raspuns lui ecou

    parerea ONG? parerea minstrului X? parerea oficiala (adica presedintele nu are dreptul la parere)??? Presedintele Cehiei este anti-UE si nu l-a mazilit nimeni! sau orice ar zice Basescu trebuie injurat de postaci?
  • -6 (26 voturi)    
   dar altii ar da? (Joi, 25 august 2011, 12:04)

   haur frate [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   tu dai 8 euro dar altii ar da?
   bunici tai ar da? parintii
   vecinii tai?
   50%+1 din noi am vrea sa dam?
   hai sa dam 8 euro si pt inchiderea portului constanta.
   ca polueaza fonic si ala.
   • +1 (19 voturi)    
    Pai.... (Joi, 25 august 2011, 13:26)

    bogdan [anonim] i-a raspuns lui haur frate

    8 uer /an = 0.66 eur/luna, aduca 3 lei lunar.

    Mai departe, de aia suntem democratie, ca sa decida majoritatea. Eu pot fi impotriva, tu poti fi pro. Ce mi se pare jenant la ONG-urile astea e ca ele cer sefului statului sa fie musai contra. ca asha "vrea" ele, ONG-urile
  • -1 (23 voturi)    
   ?? (Joi, 25 august 2011, 12:18)

   Alina [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   E corect sa isi permita sa isi retraga afirmatiile, atata timp cat acestea sunt daunatoare, influentand parerea altora, mai ales, dupa ce a contrazis, prin aceasta atitudine, ceea ce a declarat in campania electorala!

   Si nu vad de ce esti asa de indignat?! Doar nu l-au supus la torturi pe presedinte, ci doar ii cer acestuia sa isi retraga niste afirmatii prejudicioase la adresa statului Roman, care pot influenta negativ pe alti posibil decidenti!

   "Reprezentantii ONG-urilor de mediu l-au acuzat pe presedintele Traian Basescu ca "se contrazice si isi incalca propriile promisiuni din campania electorala, cand a promis expres ca va lasa specialistii sa decida si ca nu va face presiuni politice pe tema proiectului minier Rosia Montana": "Declarandu-si sprijinul pentru acest controversat proiect minier, presedintele Romaniei ignora concluziile si incalca recomandarile nu doar ale Academiei Romane, Parlamentului European si altor numeroase institutii si organizatii interne si internationale, ci chiar concluziile oficiale ale comisiei prezidentiale numite chiar de domnia sa"."
   • -9 (19 voturi)    
    care afirmatii? (Joi, 25 august 2011, 13:05)

    cucu [anonim] i-a raspuns lui Alina

    "ci doar ii cer acestuia sa isi retraga niste afirmatii prejudicioase la adresa statului Roman"

    nu zau: care-or fi afirmatiile prejudicioase la adresa statului roman??

    hai sa dam din gura alela ,ca la antene.
    • +5 (7 voturi)    
     Gramatica de clasa a 5-a! (Joi, 25 august 2011, 13:32)

     Alina [anonim] i-a raspuns lui cucu

     Cuculetz, te sfatuiesc sa iti aloci mai mult timp pentru studiul gramaticii limbii romane, pentru ca, iti este prea putin cunoscut acest domeniu!

     E mai bine sa stii sa te exprimi corect in limba natala, decat sa stai pe forum sa te exprimi atat ilogic, cat si gresit din punct de vedere gramatical! Daca ai fi citit mesajul meu in intregime, ai fi inteles ce vreau sa zic!

     Hai, fuguta la librarie si cumpara-ti manualul de gramatica si burtica pe carte!
     • -1 (1 vot)    
      tot alela (Vineri, 26 august 2011, 12:45)

      cucu [anonim] i-a raspuns lui Alina

      n-ai raspuns la intrebare :
      care sunt afirmatiile prejudicioase?..sau pe intelesul tau : care sunt afirmatiile ce au adus pierdere ( prejudiciu) statului roman?

      tot alela vorbesti?
   • -5 (13 voturi)    
    parerea personala versus adevarul absolut (Joi, 25 august 2011, 13:32)

    bogdan [anonim] i-a raspuns lui Alina

    Parerile lui sunt daunatoare cui? Ce speciasisti n-a lasat Basescu sa se pronunte? A cerut cumva autoritatilor sa dea avizele incalcind legea? Lungul nasului ar trebui sa impiedice ONG-urile sa ceara mai mult decit bunul simt le da dreptul sa ceara.
    Pot portesta fata de parerea presedintelui, dar nu vad cu ce drept ii cer sa-si retraga afirmatiile...
    • +7 (15 voturi)    
     ... (Joi, 25 august 2011, 13:55)

     Alina [anonim] i-a raspuns lui bogdan

     Bogdanel, copilu' lu mama, hai sa-ti explicam si tie cum sta treaba: in cazul de fata, vorbim despre presedintele Romaniei, nu vorbim despre un neica de la aprozar a carui parere nu conteaza!

     Si cand presedintele unei tari sustine public o anumita idee, in cazul de fata, proiectul exploatarii prin cianuri de la Rosia Montana, atunci, parerea lui poate influenta anumite categorii de persoane sau institutii, care au drept de veto pe acest proiect! "Daca tatucu' sustine proiectul, noi sa ne punem contra?!"

     De aceea, parerile lui sunt daunatoare viitorului Rosiei Montane si implicit tarii, mai ales ca presedintele a afirmat cu guritza lui ca "nu se pricepe"! Deci, logica ar zice asa: daca nu ma pricep la ceva, mai bine tac, mai ales cand sunt presedintele unei tari!

     Hai sa fii sanatos si sa traiesti bine!
     • -1 (9 voturi)    
      ... (Joi, 25 august 2011, 20:28)

      Balthazar [anonim] i-a raspuns lui Alina

      Alinuţa, copila tatii, preşedintele nu se pricepe (are consilieri şi îţi spun eu că se pricepe !) dar voi, ONG-iştii lui Peşte, vă pricepeţi ? Nu, dar aşa sunt activiştii ăştia, un NU hotărît la orice numai ca să "activaţi".
     • -2 (2 voturi)    
      Cehia? (Vineri, 26 august 2011, 10:34)

      bula [anonim] i-a raspuns lui Alina

      are un presedinte care e anti-UE! Cehia e in UE! dupa teoria ta, presedintele nu are dreptul la nicio parere CONTRARIE cu a ta. Daca ar fi zis invers, ai fi urlat "caci pana si PRESEDINTELE se opune"
   • -3 (7 voturi)    
    daunator? (Joi, 25 august 2011, 23:46)

    Catalin [anonim] i-a raspuns lui Alina

    Ok inteleg ca e periculos sa lucrezi cu cianura, dar daca sti sa lucrezi cu ea nu e deloc daunatoare. Cum iti explici ca in toata lumea se foloseste cianura pentru a exploata? Daca era asa daunatoare renuntau si restul, nu crezi?
    • -2 (2 voturi)    
     ce nu se vrea recunoaste! (Vineri, 26 august 2011, 10:37)

     bula [anonim] i-a raspuns lui Catalin

     exploatarea facuta pana in '89 era TOT cu cianuri! si uite ca mai traiesc oameni in zona! in plus, faci RM sau nu, ceea ce a lasat Ceasca trebuie asanat. Nu vad ONG oferindu-se sa faca asta pe costul lor
  • -3 (15 voturi)    
   Rosia Montana (Joi, 25 august 2011, 12:21)

   pop ion [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   Stati LINISTITI am fost pe 23 Aug 2011 la Rosia Montana si am vazut cu ochii mei pe la ora 14,00cum ieseau grupuri de minieri cu cizme de cauciuc galbene din subteran deci TACIT .. dar SE LUCREAZA... Asa ca NU are rost sa mai faceti nici un fel de SUPOZITII,, TOTUL ESTE DEJA PIERDUT .. restul ..este GARGARA...electorala... Pot dovedi cele de mai sus prin caietul vizitatorilor unde am semnat personal la unul dintre muzee..ADIO ROSIA MONTANA...
   • -2 (10 voturi)    
    Neuronul stingher a in ceput sa zburde? (Joi, 25 august 2011, 13:34)

    bogdan [anonim] i-a raspuns lui pop ion

    Pai crezi ca daca tu ai vazut ca se lucreaza pe ascuns, presa, mai ales aia cu "jos Basescu" 24 din 24 nu s-ar fi prins si ea si n-ar fi facut iures???
    Tu nu esti decit un biet postac... si nici macar nu esti suficient de inteligent sa spui chestii mai credibile
    • +2 (4 voturi)    
     of of postacii astia (Vineri, 26 august 2011, 0:02)

     justin [utilizator] i-a raspuns lui bogdan

     Trebuia sa fie neaparat presa aia rea cu jos basescu? Una cu sus Romania nu se poate? Esti patetic prin modul in care iti exprimi iubirea nemarginita fata de tatucul tau.

     Poate omul vorbeste prostii dar nici tu nu esti departe de el... Cu alte cuvinte, "inteligenta" ta care te-a facut sa spui lucruri "credibile", te-a lasat balta aici.
     • 0 (0 voturi)    
      Gindire cu premeditare (Vineri, 26 august 2011, 11:21)

      bogdan [anonim] i-a raspuns lui justin

      Zi-mi si mie mestere, care e presa aia cu "sus Romania"? Presa de la noi e impartita in 3 categorii:
      1. "Jos basescu" - iRTV(pe alocuri jenant), A1,2,3(gretsos), MC(anumite emisiuni)
      2 "sus Basescu" - TVR (intr-o oarecare masura), B1TV (intr-o oarecare masura),
      3. presa care nu face politica - PROTV, Pirma, etc

      Presa de care zici tu, care sa critice ce-i de criticat si sa laude ce-i de laudat si la putere si la opozitie nu prea mai exista. Sau cel putin eu n-am descoperit-o.

      Mai departe, daca tie ti se pare credibil ca la Rosia Montana deja se lucreaza pe ascuns, astfel incit Pop Ion a observat, dar antena3 de exemplu, nu a observat, asta zice multe si despre numarul tau de neurioni. In rest, succes in meseria de postac
   • +1 (5 voturi)    
    subteran? (Joi, 25 august 2011, 22:18)

    DanHorea1307693823041 [anonim] i-a raspuns lui pop ion

    exploatarea de acolo va fi de suprafata, ce mineri cu cizme galbene ai vazut tu?
   • -2 (4 voturi)    
    se lucreaza demult,dar nu legal (Joi, 25 august 2011, 23:48)

    Florin [anonim] i-a raspuns lui pop ion

    Toti cei care intra in mina dupa aur nu lucreaza legal, a fost si cazul tragic in care un om a murit acum vreo saptamana sau doua, cu siguranta nu este singurul care intra in mina dupa aur. Un lucru e clar, daca nu o sa avem o exploatare din caer sa scottem toti bani, o sa se imbogateasca altii
  • +5 (7 voturi)    
   Cu ce drept? (Joi, 25 august 2011, 16:39)

   Sore [utilizator] i-a raspuns lui bogdan

   Cu dreptul pe care il are orice cetatean al unei tari de a-i cere presedintelui tarii respective ORICE legat de rolul si atributiile acestuia - in cazul de fata, sa nu-si mai exprime public sprijinul pentru un proiect, in privinta caruia o serie de alte autoritati ale statului se afla in faza de a-l analiza si de a decide daca il avizeaza sau nu. Ca seful statului are si el, la randul lui, dreptul de a-i baga sau nu in seama pe aia care ii cer ceva, asta e la fel de adevarat. Pentru mine este stupefiant ca in 2011 mai exista oameni care, desi nu par a fi analfabeti (fie si pentru faptul ca scriu pe forumul Hotnews) se intreaba "cu ce drept isi permit ONG-urile astea sa-i ceara lui Basescu...". Pe tine cine te-a pacalit cand ti-a spus si te-a convins ca exista ceva (orice) care sa impiedice o ONG sa-i ceara ceva Presedintelui?
   • 0 (0 voturi)    
    semantica? (Vineri, 26 august 2011, 10:38)

    bula [anonim] i-a raspuns lui Sore

    stii sa faci diferenta intre a cere si a PRETINDE?
  • -2 (2 voturi)    
   ???? (Vineri, 26 august 2011, 9:08)

   aschie [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   eu n-am vazut ong-urile la portile marilor baroni care defriseaza padurile Romaniei. Sa faca acolo greva foamei 300 de membri ai acestor organizatii si sa ceara reimpadurirea celor care defriseaza in draci. N-am vazut o atitudine civica din partea societatii civile, a intelectualitatii romane fata de jaful care se produce in fiecare zi in acesta tara. N-am vazut ca sa se insiste pe contracte sanatoase si echilibrate care sa nu aduca pierderi tarii. Pamantul a fost lasatr sa fie exploatat dar CU CAP. Asa fac toate tarile dezvoltate, isi exploateaza resursele dar fara sa se autodistruga. Daca nu se vor exploata acum resursele tarii in mod democratic si batand palma pt niste cifre bune, ce garantie avem ca altii nu vor lua cu japca, pe nimic. La turci nu te poti apuca de defrisat o padure daca mai intai nu ai platat puieti pe o sufrafata egala celei care vrei sa o defrisezi. In Ungaria la fel. Noi in loc sa dam legi sanatoase oprim exploatarile si formarea locurilor de munca. Apoi este haos pt ca oricum se face ilegal.
 • -11 (27 voturi)    
  vox clamantis (Joi, 25 august 2011, 11:53)

  Mazeta [utilizator]

  Basescu nu-i presedintele ala care plangea moartea mamei lui cat inca era vie? Astuia ii cereti voi sa isi retraga declaratiile?
 • -1 (19 voturi)    
  ONg din Braila ? (Joi, 25 august 2011, 11:54)

  Viorica Alexandru [utilizator]

  Nu am auzit de ONGuri care sa se ocupe de mediu in Braila. Aici sunt haite de caine la fiecare 50 de metri , milosii hranesc zeci de pisici in fata portii sau la piciorul blocului, terenuri proprietate zac cotropite de buruieni si 'dormitoare' ce puiesc de sobolani si resturi de mancare si ambalaje, tomberoane rascolite de 'vanatorii' de sticle, resturi alimentare pentru gaini, cotete de gaini la piciorul blocului, mirosuri diverse care te obliga sa tii geamul inchis.

  Ce se intampla daca spui ceva? Nu vreti sa stiti si nici sa auziti.

  Asa ca ONGurile din Braila sa faca bine sa arate ca se preocupa de ce eset sun nasul lor si sa lase politica pe seama altora.

  Rosia Montana este un subiect politic .
  • +6 (12 voturi)    
   Acum ca ai identificat aceste probleme... (Joi, 25 august 2011, 13:05)

   Chiar Eu [utilizator] i-a raspuns lui Viorica Alexandru

   de ce nu iti faci si tu un ONG sa se ocupe de ele? Sa consumi timp personal, sa atragi fonduri private (ca cetatenii nu platesc texe ONG-urilor ci statului), sa faci un pic de voluntariat.
   Am impresia ca multa lume confunda ONG-urile cu administratia, cand de fapt ele se sustin singure din fondurile pe care le atrag si desfasoara activitatile pe care le considera ele ca importante. Ele sunt acea parte a populatiei care vrea sa se implice si nu sta pasiva la ce se intampla cum de fapt fac marea majoritate a cetatenilor.
   Asa ca daca vrei sa ceri socoteala cuiva pentru problemele tale, cere administratiei nu ONG-urilor.
  • +3 (11 voturi)    
   ??? (Joi, 25 august 2011, 14:36)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Viorica Alexandru

   Si tu de ce nu cureti pe strada, daca te deranjeaza? >:))
  • -1 (1 vot)    
   sunt false (Vineri, 26 august 2011, 10:26)

   cosmin [anonim] i-a raspuns lui Viorica Alexandru

   Nu te mai mira, sunt ong-uri fabricate pe banda rulanta. Cum iti explici ca sunt interesate strict de rosia montana de nici o alta zona din tara, si culmea mai avem zone unde se folosesc sau vor sa se foloseasca cianuri
 • +2 (18 voturi)    
  pacat (Joi, 25 august 2011, 11:56)

  mada [anonim]

  E simplu sa faci o mare drama si sa antrenezi oamenii neiformati in ea. Defilati toata ziua ci cinaurile astea fara sa aveti vreo cunostinta despre ce inseamna aceasta metoda de exploatare. E reglementata de UE iar canadienii propun pt Romania cea mai buna varianta posibila, cu o concentratie de cianura foarte mica.
 • -2 (20 voturi)    
  au o parere.... (Joi, 25 august 2011, 12:00)

  CATALIN [anonim]

  dar de fapt ei nu gandesc . pai toate industriile sunt poluante chiar si cele ecologice . pai ca sa faci o ferma eoliana , o masina electica , un panou solar , etc de ce ai nevoie ? de frunze ? astia au doar probleme dar nici o solutie . e vb de un sat . pai cate sate in romania sunt aproape parasite si in paragina pt k nu mai au decat cativa loc batrani ?
 • +8 (22 voturi)    
  Greseala (Joi, 25 august 2011, 12:03)

  BUM [anonim]

  Cu toata sustinerea mea pt. Traian Basescu, consider ca in cazul Rosia Montana a gresit. Romania si romanii nu cred ca au de castigat mai mult decat dezastrul ecologic produs de un asemenea proiect. Sper sa aiba puterea sa isi retraga afirmatiile. Noi romanii nu trebuie sa stam cu mainile in san si vedem cum intra 4% din aurul expluatat in trezorerie fara sa facem nimic. Noi avem alte bogatii care se pot materializa prin munca noastra (Agricultura, Industrie alimentara.....). Asa ca..., munca ne salveaza nu averea nemuncita....
  • +8 (14 voturi)    
   bun comentariu (Joi, 25 august 2011, 13:03)

   Lache [anonim] i-a raspuns lui BUM

   Politicienii nostri nu gandesc decat pe termen scurt, sa vina banii dupa asta vedem noi ce mai facem cu cianurile cu padurile si muntii distrusi. Se vor transforma Apusenii intru-un desert iar cianurile infiltrate in panza freatica vor contamina definitiv zona. Basescu si altii ca el sa nu uite ca Romania nu este mosia lui desi multi sustinatori de-ai lui traiesc cu impresia asta. Noi trebuie sa exploatam alte resurse care le avem si mai ales resursele umane printr-un invatamant de calitate, apoi potentialul agricol care il avem, turistic etc. si in plus contractul asta e pagubos romania ia 4% adica maruntisul.
   • 0 (0 voturi)    
    cianuri? (Vineri, 26 august 2011, 10:40)

    naiv [anonim] i-a raspuns lui Lache

    tehnologia cu cianuri era FOLOSITA si de Ceausescu! asa ca in zonele miniere exista cianuri si AZI!!!
  • -5 (13 voturi)    
   Despre ce vorbesti? (Joi, 25 august 2011, 13:23)

   Liviu [anonim] i-a raspuns lui BUM

   Despre ce dezastru vorbesti? Despre ce 4% cota a statului roman vorbesti? Informeaza-te sa vezi ca acolo va fi folosita tehnologie moderna si in plus, statul o sa castige cam jumatate din suma totala. Dar citeste si tu si dupa aia arunca-te cu capul inaine!
  • +6 (10 voturi)    
   " Beneficiile" proiec tului RMGC..... (Joi, 25 august 2011, 14:54)

   Geo22 [utilizator] i-a raspuns lui BUM

   .... ar fi intr-adevar semnificative: Romania s-ar alege cu un dezastru ecologic pentru perioada nedeterminata, cu costuri anuale substantiale de atenuare a efectelor poluarii (asta asa ca si "redeventa" sau impozit pe prostie) " baietii destepti " isi vor incasa comisioanele grase pentru eforturile deosebite de favorizare si coparticipare in realizarea marelui jaf asupra resurselor naturale ale statului roman, iar ca si desert ceilalti muritori de rand vor savura multe generatii de acum incolo din delicioasele cianuri servite cu generozitate de RMGC si complicii lor! De necrezut dar totusi adevarat!
 • -1 (19 voturi)    
  Conteaza parerea localnicilor (Joi, 25 august 2011, 12:27)

  Maria [anonim]

  In definitv conteaza parerea localnicilor nu a unor ONG-uri care au auzit ei ca e nasol la Rosia Montana. Localnicii sunt cei care cunosc cel mai bine si soarta lor e in joc nu a unor ONGuri. Asa ca se ne mai lase in pace si astia cu ONGurile lor!
  • +6 (12 voturi)    
   Importanta Nationala (Joi, 25 august 2011, 12:47)

   j [anonim] i-a raspuns lui Maria

   Aici nu e vorba de o mana de oameni, proiectul are importanta nationala cu impact mare in viitor. Localnicii pot fi influentati direct sau indirect prin diverse metode.
   • 0 (0 voturi)    
    da ai dreptate, dar... (Vineri, 26 august 2011, 12:26)

    edy [anonim] i-a raspuns lui j

    dar a se intelege ca ong-urile nu fac acest tam-tam pentru ca asta doreste tara. sau ca toata tara nu vrea minerit doar pentru ca pe forumuri sunt 200-300 de oameni care tipa sus si tare jos rmgc. si aceste cateva sute pot fi influentati, la fel cum toata tara poate fi manipulata de presa, prin publicarea de articole care omit anumite detalii importante, cum ar fi ca cantitatea de cianura pe litru este mica, sub limita impusa din ue, ca in canada limita era de 10 ori mai mare, ca banii pentru reabilitare vor fi dati la inceput etc.
  • +6 (14 voturi)    
   Nu dragutule... (Joi, 25 august 2011, 13:12)

   Chiar Eu [utilizator] i-a raspuns lui Maria

   nu decid localnicii, pentru ca resursele minerale si mediul nu sunt ale localnicilor ci ale noastre ale tuturor. Daca se va intampla un mare dezastru ecologic pe-acolo consecintele le vom suporta toti si zona va fi ecologizata din banii nostri ai tuturor, nu din banii localnicilor.
  • +6 (12 voturi)    
   De ce (Joi, 25 august 2011, 13:14)

   Ana Armanca [utilizator] i-a raspuns lui Maria

   De ce să conteze părerea localnicilor când este vorba despre zăcămintele de aur ale României?! Poate nu ştii că şomajul în acea zonă nu este mai mare ca în alte zone sărace ale ţării...
  • +5 (9 voturi)    
   ..de cand sunt stapani (Joi, 25 august 2011, 15:09)

   carol [anonim] i-a raspuns lui Maria

   ....localnicii pe bogatiile din subsol?!...bogatiile sunt ale tuturor romanilor nu numai ale lor...daca nu au unde munci sa plece dupa castig afara ,cum pleaca cei din Maramures,Vaslui,Oltenia...pentru 3-4 miliarde de euro sa faci atata taraboi si sa distrugi mediul este o imensa prostie...altul este interesul:ciubucul gras pentru inchisul ochilor...
   • -2 (4 voturi)    
    toti suntem (Joi, 25 august 2011, 23:22)

    Dan [anonim] i-a raspuns lui carol

    Nu sunt doar localnicii stapani pe subsol, toata tara este. Mediul nu vad cum zici tu ca o sa se distruga, o sa se escaveze bun, o sa reamana un baraj..asa si mai avem destule. In rest o sa avem o zona reabilitata, cam 30% din profit la buget si vreo 20% la bnr..deci de ce ne plangem?
  • 0 (0 voturi)    
   care localnici? (Vineri, 26 august 2011, 11:34)

   ADan [utilizator] i-a raspuns lui Maria

   aia adusi cu autocarul din moldova ?
 • -8 (18 voturi)    
  ONG-uri infantile! (Joi, 25 august 2011, 12:27)

  Cataleya [utilizator]

  Daca Majoritatea va decide, Basescu va tine cont de acest lucru, in mod democratic.
  Insa este absurd sa-i ceri Presedintelui sau oricui altcuiva sa-si schimbe parerile sau sa-si ceara scuze pt o opinie personala, atata timp cat aceasta parere nu contravine vreunei legi si nici nu jigneste pe cineva.
  Asta e parerea lui basescu si gata.
  Oricum nu el este cel care hotareste inceperea sau renuntarea la proiectul respectiv.
  S-au invatat toate aceste ONG-uri de pripas sa faca galagie de fiecare data...
  Cumva trebuie sa-si justifice si ele existenta, functiile si banii pe care-i folosesc.
  • -1 (5 voturi)    
   respect (Joi, 25 august 2011, 23:20)

   Razvan [anonim] i-a raspuns lui Cataleya

   Ong-urile au dovedit inca odata ca nu au pic de bun simt. Dupa ce la fan fest au luat la misto localnicii si le-au spus ca sa se apuce de cules ciuperci, asta e doar inca o dovada
 • -8 (18 voturi)    
  tupeu (Joi, 25 august 2011, 12:29)

  alexandru [anonim]

  nimeni nu are tupeul sa ii ceara presedintelui sa isi retraga cuvintele in afara de ong-uri. este amuzant acest circ al lor, cu cianuri, otrava si alte povesti. le recomand sincer sa coboare cu picioarele pe pamant, sa inteleaga ca exista tehnologii moderne care nu pun mediul atat de mult in pericol.
  • +6 (12 voturi)    
   Esti specialist in acest domeniu?! (Joi, 25 august 2011, 12:53)

   Alina [anonim] i-a raspuns lui alexandru

   Auzi Alex, dar tu esti specialist in domeniul exploatarilor de zacaminte aurifere?! Atata timp cat nu ai habar despre ce presupune o astfel de exploatare, ar fi bine sa iti pastrezi parerile, nu sa le faci si publice!

   Tu ce crezi ca se intampla cu acele cianuri?! Crezi ca vor fi trimise intr-un vid, in cosmos, si nu ne vor afecta pe termen lung?!

   Si uite: eu nu sunt ONG, si da, am tupeul sa ii cer presendintelui sa isi retraga afirmatiile pentru ca sunt declaratii partinitoare, pentru ca nu este specialist in domeniu, dupa cum a si afirmat chiar el insusi, si pentru ca, sunt atatea multe alte sanse de a sustine economia, fara cianurile de la Rosia Montana! DOAR SA SE VREA! E chestie de vointa, nu de putinta!
   • -1 (5 voturi)    
    intrebare (Joi, 25 august 2011, 22:22)

    DanHorea1307693823041 [anonim] i-a raspuns lui Alina

    tu esti specialist, ai studiat documentatia RMGC? daca nu, in ce calitate iti dai cu presupusul?
   • 0 (0 voturi)    
    rade ciob de oala sparta (Vineri, 26 august 2011, 9:57)

    delia [anonim] i-a raspuns lui Alina

    zici de el, da tu ce faci? din moment ce proiectul se pregateste sa primeasca azvizele pentru exploatare, nu cred ca se mai pune problema de toxicitate, risc de accident crescut etc. asa ca... din pacate pentru tine, alexandru are dreptate.
  • +6 (12 voturi)    
   Si ca sa vezi... (Joi, 25 august 2011, 12:56)

   Alina [anonim] i-a raspuns lui alexandru

   cat esti de ne-specialist, uite si tu ce afirmatii faci (ceva in genul celor ale presedintelui): "exista tehnologii moderne care nu pun mediul atat de mult in pericol."

   Te rog frumos sa cuantifici "atat de mult in pericol"!

   Ce inseamna "atat de mult in pericol"?! Te rog frumos sa iti sustii aceste afirmatii cu niste cifre detaliate, cu impact pe termen lung, daca esti asa de specialist si ai facut tu studii aprofundate in domeniu!
   • -6 (10 voturi)    
    te rog sa cuantifici asta.... (Joi, 25 august 2011, 13:08)

    CATALIN [anonim] i-a raspuns lui Alina

    cat costa salamul sasesc la oferta in carrefour , si cat mai costa litrul de lapte ? :) pt eu cred ca tu esti unul dintre intelectualii aia care le spun oamenilor cum sa gandeasca si cum sa-si traiasca viata dar ei stau izolati in lumea lor sterila
    • +2 (8 voturi)    
     Hahaha! (Joi, 25 august 2011, 13:27)

     Alina [anonim] i-a raspuns lui CATALIN

     Vai, vai, ce atac din partea ta Catalin! :) : ) :)
     • -2 (6 voturi)    
      scuze (Joi, 25 august 2011, 14:02)

      CATALIN [anonim] i-a raspuns lui Alina

      de plictiseala te-am atacat cu un salam :)care nu avea nici o legatura cu rosia montana . asa cum rosia montana nu are nici o legatura cu noi . daca oameni de acolo sun t hotarati sa primeasca banii dl compania miniera si sa se mute cine suntem noi sa le spunem ce sa faca ?! ca pana sa vina aia cu propunerea pt exploatarea acelor resurse ne durea in cur de rosia montana
 • +11 (21 voturi)    
  Nu trebuia sa se bage (Joi, 25 august 2011, 12:34)

  j [anonim]

  Nu trebuia sa se bage in acest joc. Parca il si vad si acum pe Basescu : Romania nu are nevoie de imprumut de la FMI. Si na acu suntem imprumutati a doua sau a treia oara. Copii nostri o sa tot plateasca ca si in acest caz daca se incepe exploatarea. Caz tipic de manipulare zic eu. Sunt perfect de acord cu Bogdan as da si 20 euro pe an numai sa nu vad muntii distrusi. Padurea inseamna viata, asta e adevaratul aur.
  • -3 (3 voturi)    
   da si nu (Joi, 25 august 2011, 23:19)

   Alex [anonim] i-a raspuns lui j

   a facut bine intr-un fel ca s-a bagat, si-a spus punctul de vedere si poate acum o sase miste ceva mai repede si ministerele. cat despre imprumuturi, o alta criza o sa vina si nu e departe, daca avem niste exploatari care sa ne aduca aur la rezerva nationala si bani la buget sigur nu o sa o mai ducem chiar atat de rau
 • +9 (15 voturi)    
  Da, padurea este viata... (Joi, 25 august 2011, 12:38)

  rocker [anonim]

  Si muntii impaduriti dau sanatate si aspect unei tari . Jenant este nu faptul ca Basescu sprijina proiestul , poate avea n motive bune sau nu , jenant este ca slugile lui care pana mai ieri erau impotriva acum cauta sa dreaga busuiocul si sa -l sustina.Oare oamenii politici indiferent de culoare nu pot gandi singuri , au mereu nevoie de un tatuc care poate gresi foarte usor sau poate fi direct interesat ?
  • -1 (3 voturi)    
   lasa lasa (Joi, 25 august 2011, 23:18)

   Liviu [anonim] i-a raspuns lui rocker

   Se poate pune inca o clauza sa se planteze cati copaci vor fi doborati in alta parte...dar sa nu vorbim de defrisarea in masa din Romania si ca oricum copacii aia in 10 ani nu vor mai exista
 • -7 (15 voturi)    
  Dacă amărâţii aştia din ONG-uri (Joi, 25 august 2011, 12:41)

  Audit [utilizator]

  au atâta ştiiţă ca în gestionarea câinilor vagabonzi, rezultatele se văd.
  Dacă ar avea ceva legături cu ingineria ar afla că există tehnologii care nu duc la distrugerea mediului. Şi în alte ţări se exploatează şi nu am auzit de oameni ucişi cu cianuri. Dar, de, noi suntem mai cu moţ şi nu numai ci şi foarte bogaţi.
  Ne sufocăm de PET-uri dar nu putem exploata AUR cu cee mai avansată tehnologie că nu vor nişte Gică contra!!
  • +5 (9 voturi)    
   Hahahahahahaha! (Joi, 25 august 2011, 13:10)

   Alina [anonim] i-a raspuns lui Audit

   Cata naivitate si lipsa de atentie gramaticala! Ai 15 ani impliniti?! Dar chiar si atunci ar fi trebuit sa scrii totusi corect gramatical!

   Pai "gabish" ce rimezi cu "rubish", hai sa-ti zic o chestie: noi, romanii, am avut multe alte bogatii pe care le-am pierdut din "bunavointa" politicienilor nostri! Si in urma acestor afaceri facute in "beneficiul" poporului roman, tu te-ai imbogatit?! Si daca te sufoci de PET-uri, de ce nu propui o actiune de strangere a acestor PET-uri?! Esti bun sa te plangi: "ne sufocam de pet-uri!".

   Si daca deja suntem sufocati de PET-uri, hai sa ne otravim muntii si cu niste cianuri! Doamne, ce gandire!

   Tu chiar crezi ca viata ta se va imbunatati in urma acestei exploatari?!

   Cata naivitate (ca sa nu zic altceva) poate sa fie intr-un om, incat sa creada ca se va imbogati poporul roman in urma acestei exploatari! Sa ma ierte Dumnezeu, dar ce-am ajuns ca popor!!! Vai de steaua noastra, unde am ajuns din cauza lipsei de educatie!
   • -2 (6 voturi)    
    Atunci poate ne-a (Joi, 25 august 2011, 15:19)

    Audit [utilizator] i-a raspuns lui Alina

    imbogaţit dispariţia pădurilor fapt care nu deranjează pe nimeni.
    Eu nu propun acţiuni de nici un fel ci doar am grijă de ceea ce fac eu: nu arunc nici măcar o hârtie pe jos şi acasă strâng gunoiul diferenţiat.
    în alt context: ai grijă să nu te sufoci de atâta râs dar şi mai uşor cu jignirile. Mută-te pe blog-ul lui Năstase pentru a fi în ton.
  • +2 (6 voturi)    
   ca sa vezi! >:) (Joi, 25 august 2011, 13:55)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Audit

   Uite, ca am studii ingineresti (terminate); mai, Gica (ca sa te citez) deci tu sustii cu tarie ca distrugerea a 5 munti (care au pe ei paduri, pasuni si gradini ale satenilor) si inlocuirea lor cu niste pietre seci si cu un lac de nisip care contine si compusi toxici nu afecteaza mediul? Vai de "studiile"tale! :D
   • 0 (0 voturi)    
    nu zic ca nu afecteaza (Vineri, 26 august 2011, 10:11)

    delia [anonim] i-a raspuns lui Codruta N

    dar nu e ca si cum am muri. orice industrie, dara bsolut orice industrie afecteaza mediul asa ca aici e vorba de minimizarea daunelor si un raport investitii/rezultat cat mai bun . si apropo... faptul ca ai sau nu studii superioare, nu mi se pare relevant. in ziua de azi orice roman are studii superioare.
 • -3 (13 voturi)    
  ONG-uri din Braila? (Joi, 25 august 2011, 12:41)

  Ovidiu [anonim]

  ONGurile din BRaila se opun proiectului? Pai ce ONGuri sunt astea? Ce stiu ei despre Rosia Montana? Am ajuns in situatia in care BRaila sau Iasi hotarasc viitorul celor din Rosia Montana?
  • +3 (7 voturi)    
   cianurile nu stiu geografie :P (Joi, 25 august 2011, 14:35)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Ovidiu

   Din cauza asta, cand a fost acciddentul cu ruperea barajului de la iazul de steril de langa Baia Mare, atunci cand unda de poluare (cu cianuri!) a ajuns la Braila (dupa peste 1000 km parcursi) orasul NU A AVUT APA POTABILA timp de 5 (cinci!!!) zile!!!

   Da' tu de unde esti, Ovidiu, de peste Ocean? Sau ce stTU despre Rosia Montana?
   • -1 (3 voturi)    
    hai san u mai vorbim aiurea (Joi, 25 august 2011, 23:16)

    Mihai [anonim] i-a raspuns lui Codruta N

    Nu stim nimic despre membri ong-urilor, cati sunt si asa mai departe. Plus ca acum toti se dau experti in minerit dar defapt ei au citit 3 chestii pe net si au zis ca mamaaa uite ce zic aia, in loc sa se documenteze calumea
 • +4 (10 voturi)    
  Referendum (Joi, 25 august 2011, 12:44)

  Gimilica [anonim]

  Contrar asteptarilor, declaratiile publice ale Presedintelui e posibil sa nu faca bine proiectului. Pentru a transmite un mesaj nu trebuia sa faca declaratii publice. Oricum orientarea opiniei publice asupra problemei ecologice a acestui proiect este pentru a acoperi una din problemele vitale ale acestui proiect si anume conservarea istoriei sau distrugerea ei. se mai adauga si aspectul financiar al proiectului. raman la parerea ca e necesara o dezbatere serioasa cu argumente de ambele parti si evident, daca nu se ajunge la un acord sa se incheie cu un REFERENDUM national.
  • -1 (3 voturi)    
   si-a spus punctul de vedere (Joi, 25 august 2011, 23:15)

   Radu [anonim] i-a raspuns lui Gimilica

   Presedintele isi spune punctul de vedere, el nu influenteaza proiectul in nici un fel. Tot ministrii trebuie sa isi dea acordul. Cat despre ong-uri, cine stie ce fel de membri au si cati dintre ei activeaza in mai multe
 • -1 (9 voturi)    
  RM (Joi, 25 august 2011, 13:19)

  Radu Korne [anonim]

  Probabil ca pot fi considerat un adversar total al politiciilor si deciziilor Presedintelui. Totusi, in cazul de fata nu inteleg cu ce sunt mai destepte cele 30 ONG. In primul rand "30" nu imi spune nimic nici fata de numarul de membrii si nici fata de competenta lor in domeniu. Am senzatia ca a fi impotriva proiectului este "cool" si "anti-capitalist" si asta e motivul adevarat. Iarasi "politically corectness" impotriva bunului simt
 • -3 (9 voturi)    
  Acum m-am linistit (Joi, 25 august 2011, 13:21)

  Mihai [anonim]

  Daca zic ONGurile asa facem tata. Ce conteaza ce zic expertii, specialistii, oamenii de cultura. Da-i incolo. ONGurile conteaza, restul e cancan. In ce tara traim....
  • +4 (6 voturi)    
   expertii" (Joi, 25 august 2011, 14:03)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Mihai

   Dupa ai fi putut vedea daca ai fi citit intr-ADEVAR textul (dar presupun ca ai postat "la indicatii") expertii sustin ca NU e buna exploatarea aia!!!
   Vorbim aici despre Comisia Prezidentiala pentru patrimoniu, despre Academie si despre ICOMOS.
   Este exact ceea ce au solicitat ONG-urile, Presedintelui: sa nu se mai manifeste nici "pro" nici "contra", sa lase expertii sa se pronunte (asa cum promisese).
   Da' poate are omu' niste datorii... >:)
   • +1 (5 voturi)    
    Sunteţi obsedaţi de (Joi, 25 august 2011, 15:26)

    Audit [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

    postarea la indicaţii. De ce nu accepţi şi o altă părere care poate diferi de a ta şi care să nu fie plătită. Dar scuze, tu ai studii inginereşti terminate. STUDII?! Nu facultate?
   • -3 (7 voturi)    
    DICTATURA a limbajului (Joi, 25 august 2011, 16:04)

    Emil [anonim] i-a raspuns lui Codruta N

    "expertii sustin ca NU e buna exploatarea aia!!!".
    Care? Ca alti experti zic: e buna! Nu astea mincinoase sunt argumentele. Poate invatai pana la varsta asta, ca nu exista BINE si RAU decat in cartile de povesti. In viata e mai greu de separat. Iar opiniile, aici ai dreptate: poti sa spui orice daca esti strain si nimeni. Altfel...
    • +1 (3 voturi)    
     care "alti experti" (Vineri, 26 august 2011, 3:39)

     Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Emil

     Cei platiti de Rosia Montana Gold Corporation?
     Ca de exemplu nici expertii Bancii Mondiale n-au fost de acord cu proiectul - motiv pentru care a si intarziat inceperea exploatarii, deja cu aproape 10 ani :D

     "La varsta asta"? Care? :D
    • 0 (0 voturi)    
     Binele si raul (Vineri, 26 august 2011, 8:57)

     Audit [utilizator] i-a raspuns lui Emil

     se invata din Biblie nu din cartile de povesti.
     Depaseste nivelul si vei gandi altfel.
   • -1 (5 voturi)    
    Academia? (Joi, 25 august 2011, 22:25)

    DanHorea1307693823041 [anonim] i-a raspuns lui Codruta N

    stii ca initial era de acord cu proiectul? apoi, cand au cerut o "sponsorizare" de 2 mil dolari, iar Gabriel Rersouirces a refuzat, Academia a devenit, brusc, impotriva! ce-ar fi sa nu mai postezi fara sa cunosti realitatile?
 • +2 (8 voturi)    
  din partea mea.. (Joi, 25 august 2011, 13:30)

  Vuck [utilizator]

  Pentru gafa asta nu voi vota pe nimeni (partid sau persoana) sustinut de Basescu.
 • -5 (9 voturi)    
  tras de par (Joi, 25 august 2011, 13:42)

  Florina [anonim]

  romania a prins gustul ong-urilor si mi se pare exagerat . o adevarata explozie . intrebarea este cu ce se ocupa acestea? de unde isi procura fondurile si mai ales, pe cine priveaza de bani in folos propriu.
  • +2 (4 voturi)    
   Voluntariat (Joi, 25 august 2011, 14:04)

   j [anonim] i-a raspuns lui Florina

   Posibil ca uneori sa joace si actori mai alesi in spatele unor fundatii. Dar marea majoritate a lor sper ca joace corect in cazul acesta. Sau raliat foarte multe pentru ca lupta este destul de inegala. Pe de o parte avem oameni cu f multi bani si influenti in politica, unde se iau decizii care stim in folosul cui sunt majoritatea. Pe de alta parte munca acestor ONG se bazeaza pe voluntariat si donatii. Personal am sponsorizat (cumparat materiale in val de 25 lei) un ONG in acesta chestiune. Mai mult ca sigur ca o sa o mai fac in viitor.
  • +2 (6 voturi)    
   Se ocupa cu multe. (Joi, 25 august 2011, 14:25)

   mra [utilizator] i-a raspuns lui Florina

   unele se ocupa de ajutorarea familiilor sarace, unele de persoane cu dizabilitati, unele de salvarea turistilor accidentati pe munte, iar unele se ocupa de mediu, si aduna gunoaiele lasate de astia ca tine.
   "de unde isi procura fondurile si mai ales, pe cine priveaza de bani in folos propriu"
   Si ce ai vrea sa faca cu banii lor? Sa ii cedeze RMGC-ului? Marea majoritate a acestor fonduri sunt constituite din cotizatiile membrilor, din donatii ale unor persoane fizice sau juridice si, poate, din cei 2% din impozitul pe venit, daca a fost redirectionat catre ONG.
   Te-ai lamurit?
   Se vede ca esti pe langa subiectul "ONG" si comentezi doar fiindca esti platita de RMGC.
   • -3 (7 voturi)    
    O nedumerire (Joi, 25 august 2011, 16:06)

    Emil [anonim] i-a raspuns lui mra

    RMMGC nu are adversari economici? Oare astia nu sunt interesati sa plateasca pe cei CONTRA? Intreb si eu asa, de dragul LOGICII! Ca tot se omara toti LOGIC!
   • -1 (5 voturi)    
    da si nu (Joi, 25 august 2011, 23:11)

    Radu [anonim] i-a raspuns lui mra

    majoritatea ong-urilor care sunt "ingrijorate" de rosia montana sunt ong-uri care numai pe asta activeaza, si e suspect de tot. Mina de la baia mare foloseste tot cianuri si acolo e o poluare de nedescris, de ce nu se duce nici un ong sau nu pomeneste macar de ea ?
  • -2 (6 voturi)    
   e simplu (Joi, 25 august 2011, 14:39)

   mosh [anonim] i-a raspuns lui Florina

   Cele mai multe ONG-uri sunt alcatuite din 2-3 tineri care nu au avut sanse in viata. Pentru a-si capata o oarecare legitimitate , natural ca intratul in haita probabil le va scoate la lumina putin mai mult. Multe sunt strict sub controlul lui Felix, care le si subventioneaza..Afacerea se anunta banoasa si se spera ca va veni cineva de la Gold sa le inchida gura cu ceva malai.Personal as lasa muntii astia neatinsi, mai mult as da o lege ca nimeni sa nu se atinga de ei, in devinitiv putem lasa o mostenire si urmasilor nostri.Dar cind vine vorba de ONG-uri mai bine scuipi si treci mai departe.
   • 0 (2 voturi)    
    vorbesti despre (Vineri, 26 august 2011, 3:56)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui mosh

    ... urmatoarele ONG-uri: ProDreptatea, ProRosia Montana, Ofensiva Tinerilor din Arad, Asociatia Pensionarilor Ion Buteanu, Asociatia Parteneriatului pentru Mediu, CERT Apuseni, OTI Arad, Millenium Center Arad (cum naiba sunt atatea ONG-uri din orasul lui Falca, finul lui Base? - ca tot se pomenea pe aici de "spalare de bani" >:), Asociatia Cats & Dogs (ca tot v-ati legat de astia cu cainii si pisicile, ca nu fac nimic >:) samd. - asa e? :D
 • +4 (10 voturi)    
  ultima picatura (Joi, 25 august 2011, 13:52)

  Motanul_incaltat [utilizator]

  Pentru mine, sustinerea unei asemenea nenorociri este ultima picatura.
  I le-am suportat pe toate din ura pentru PSD, Felix, Vantu si ceilalti dar sustinerea unei exploatari care nici nu ar fi putut intra in discutie in nici o alta tara e Europei este prea mult.
  • -2 (8 voturi)    
   prima picatura (Joi, 25 august 2011, 15:21)

   kiki [anonim] i-a raspuns lui Motanul_incaltat

   Asa e cum zici, in nici o tara a Europei... exceptand cateva, fireste. Bunaoara Suedia, care are cateva exploatari pe baza de cianuri. Apropo de interzicerea extragerii aurului folosind aceasta tehnologie: in 2010 Comisia Europeana a respins proiectul care prevedea interzicerea extragerii aurului folosind tehnologii pe baza de cianuri.
   In fine, ar mai trebui mentionat faptul ca 90% din aurul extras astazi in lume este pe baza de cianuri. Iar extragerea aurului, la nivel mondial, foloseste cam 14% din productia mondiala de cianuri. Lasand cifrele la o parte, extractia aurului folosind cianuri este un procedeu periculos prin reziduurile rezultate. Exista procedee de eliminare a cianurilor, dar acestea presupun costuri insemnate si nu-s fiabile 100%. Parerea mea, de om simplu (dar informat, as indrazni sa spun) este ca aurul ala trebe lasat in pace, pana vom avea alte solutii, mai putin toxice, de exploatare. Totusi, daca vremurile impun sa apelam la acel aur, ar trebui sa cumpanim mai bine, daca il extragem au ba.
   Pe de alta parte, nu pot sa nu remarc ipocrizia celor care sunt impotriva exploatarii de la RM. Au identificat raul absolut acolo, ignorand faptul ca alte dezastre ecologice mult mai insemnate ne pandesc. Defrisarea aberanta a muntilor este un exemplu in acest sens.
   • +1 (5 voturi)    
    er.... (Vineri, 26 august 2011, 4:01)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui kiki

    ... daca te preocupa asa tare "defrisarea aberanta", de ce nu-ti faci o ONG cu care sa te opui? e democratie, e liber la facut ONG-uri / intrat voluntar intr-o ONG :D
    Pe mine ma preocupa Rosia Montana (si inca vreo 2 - 3 probleme >:)

    Hai! La munca! nu la intins mana sau la trasat sarcini pentru altii!
  • -2 (6 voturi)    
   De ce? (Joi, 25 august 2011, 23:00)

   Gabi [anonim] i-a raspuns lui Motanul_incaltat

   Exploatari similare exista in multe tari, iar nu in ultimul rand toate folosesc cianura...de ce sa nu avem si noi o investitie masiva externa din care sa ne vina bani?
 • -2 (8 voturi)    
  Hehehe! (Joi, 25 august 2011, 14:01)

  Dan Voiculescu (Felix) [anonim]

  Cele 30 de ONG-uri sunt inregistrate pe numele lu' cuscra, cumnata, finii mei, Gadea, nasul Margarit, nasa Eufrosina, Dana Grecu si Mircea Badea.....Ce fraieri sunt cei care cred ca aceste ONG-uri chiar exista!
 • +4 (10 voturi)    
  ... (Joi, 25 august 2011, 14:59)

  catalin_mattei [utilizator]

  ca or fi sau nu aceste ong-uri .. este de discutat.. dar impotriva exploatarii se declara si Academia Romana... oricum.. ma distreaza nespus pozitionarea portocaliilor: cand vorbesc de petrom spun ca nastase a pus in pericol tara lasand-o fara rezerve de petrol.. ca acum e vorba de aur nu ne mai lasa nimeni fara aur ( singurul valoare ce in timp de criza aproape si-a triplat valoarea).. ce ne invata asta?.. ca au ramas fara destule fonduri baietii si fetele portocalii si au nevoie de ceva in plus.. asa ca se murdaresc bine in cianura dar poate or mai avea ciolanul in mana si dupa 2012
  • -3 (7 voturi)    
   nu e asa (Joi, 25 august 2011, 22:56)

   Radu [anonim] i-a raspuns lui catalin_mattei

   Academia romana majoritatea s-a declarat pentru exploatare, ca exista cativa carcotasi, astia vor existat tot timpul
 • +6 (8 voturi)    
  Uraaa!!! (Joi, 25 august 2011, 15:26)

  Gigi Kent [utilizator]

  In sfarsit avem societate civila si functionala. Macar pe partea de ecologie daca in alte directii ea este total absenta. Mai trebuie sa-i spuna din cand in cand cineva si "datatorului cu parerea de la Cotroceni" ca nu are atributii in orice domeniu (in afara de relatii externe si aparare) si nici nu e normal sa incerce influentarea unor institutii ale Statului care nu ii sunt direct sau indirect subordonate.
  • -3 (7 voturi)    
   Gigi Kent (Joi, 25 august 2011, 16:11)

   Emil [anonim] i-a raspuns lui Gigi Kent

   te semnezi, Gigi Kent esti. Da' vad ca esti informat (cu atributiile). Nu stiu daca iti amintesti de reactia lui Ion Iliescu prin anii '90 cand i se spunea despre ONGuri care ii critica politica "sa facem si noi cateva". Se pare ca a reusit in timp.
   Eu nu inteleg de ce ABSOLUTIZAREA asta a curateniei ONGuri. Mai ales ca sunt multe exemple de sarlatani.
   Pe ei cine ii controleaza? O fac pe timpul lor, pe banii lor? Si? Poate au interes PERSONAL sa sustina anumite lucruri. Si atunci merita INVESTITIA.
   Nu are legatura cu Rosia Montana ; doar cu aceasta ABSOLUTIZARE a CURATENIEI ONGurilor.
   • +5 (7 voturi)    
    Aoleu ... (Joi, 25 august 2011, 18:31)

    Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui Emil

    ... iar Ion Iliescu?

    Cati prosti credeti ca sunt in tara asta ca sa voteze la nesfarsit cu PDL-ul si cu Basescu doar pe motiv ca "Iliescu a fost rau"?
    • -3 (7 voturi)    
     iar? (Joi, 25 august 2011, 22:39)

     Cosmin [anonim] i-a raspuns lui Gigi Kent

     Nu e vorba ca iliescu a fost rau, e vorba ca in perioada lui s-a vandut toate fabricile din tara. Acum avem sansa sa facem o afacere profitabila , sa luam peste jumatate din profit fara sa investim nimic
 • -6 (10 voturi)    
  Ecologism (Joi, 25 august 2011, 15:27)

  Chianti [anonim]

  Astept ecologistii care vorbesc cu atata patos despre dezastrul potential de la RM sa isi doneze 50% din veniturile pe urmatorii 30 de ani ca sa creeze un fond de mediu pentru ecologizarea ACTUALULUI dezastru ecologic de la RM.

  Cind ii auzi pe acesti domni (apropos, nu am o parere clara asupra proiectului), ai crede ca RM e un paradis ecologic pe cale a fi distrus. Doar ca nu e nici pe departe asa dupa zeci de ani de exploatare de catre statul roman fara nici o protectie a mediului.

  Asa ca, pentru a nu vb vorbe despre ecologism din centrul Bucurestiului dupa care tragem o fuga pe Lipscani la o bere ca sa facem planuri pe hartie despre cum ii vom salva pe localnicii din RM din bratele capitalistilor verosi, astept ca ecologistii de aici sa puna si ceva bani in spatele vorbelor si sa renunte la jumatate din confortul modern pentru credintele (ratiune nu e) lor ecologiste.
 • +5 (9 voturi)    
  tot respectul (Joi, 25 august 2011, 15:45)

  ghita [anonim]

  Tot respectul celor 30 de ONG-uri care au luat atitudinea cuvenita. Felicitari celor care mai sunt umani si care nu vor sa jefuiasca si sa distruga tara si natura! Bravo!
  • 0 (6 voturi)    
   mda (Joi, 25 august 2011, 22:31)

   Iulian [anonim] i-a raspuns lui ghita

   Mai bine zis tot respectul pentru acele ong-uri ca vor ele sa distruga tara. In loc sa se preocupe de multe alte probleme mai serioase stau cu ochii pe rosia montana, zici ca sunt platiti pentru asta...defapt nu zici ci cu siguranta sunt, altfel de unde sa aibe atatia bani
  • 0 (4 voturi)    
   respect lu' Base! (Joi, 25 august 2011, 23:12)

   Dora [anonim] i-a raspuns lui ghita

   Aceasta ti se pare o atitudine cuvenita? Mhahaha, ma faci sa rad. Glumesti sper! Caci altfel nu inteleg cum ramane cu ideea democratiei si cu faptul ca EI, ecologistii, au voie sa-si spunea parerea si sa dea declaratii si sa faca proteste si alte cele, iar PRESEDINTELE nu! Nu inteleg asta! Zau!!
 • +3 (5 voturi)    
  CONTRACTUL (Joi, 25 august 2011, 16:12)

  Emil [anonim]

  mai este inca SECRET?
  • -2 (4 voturi)    
   of (Joi, 25 august 2011, 23:13)

   Nick [anonim] i-a raspuns lui Emil

   ce sa fie ma secret? pana la urma inca nu s-a semnat nimic, mai terminati cu balivernele astea de 2 lei
 • +8 (8 voturi)    
  Gabriel canadianu din Barbados (Joi, 25 august 2011, 16:19)

  Lache [anonim]

  Daca o firma privata face o afacere profitabila din aurul asta atunci de ce nu ar face Romania ca stat afacerea asta, sa nu ziceti ca o firma din Barbados are resurse mai mari decat o tara care a imprumutat atatea miliarde de la FMI. Raspunsul e simplu si e comun la toate problemele si lipsurile care le vedem in romania, "DACA NU SE POATE FURA LA CE DRACU NE MAI APUCAM!!" Asa ca mai bine iau comisionele si spagile de la firmele fantoma din barbados, astia extrag ce pot isi umplu buzunarele si ne lasa pe noi cu otrava si ceva maruntis 4%. Ma mira faptul ca toata lumea il condamna pe Nastase pe buna dreptate ca a dat Petromul prea ieftin dar tocmai acele persoane ii tin acum partea lui Basescu ca vrea sa dea aurul si mai ieftin. Si ma intreb daca noi ca natie ne vom reveni reodata din manelismul asta in care ne zbatem.
  • -2 (6 voturi)    
   pentru ca statul fura (Joi, 25 august 2011, 22:15)

   Paul [anonim] i-a raspuns lui Lache

   Presupunem ca statul ar avea banii sa faca investitia si tehnologia pe care o au cei de la rmgc, care e cam greu sa o obtina, oricum, noi presupunem. Gandeste-te ca statul ar fura in draci, asa sti sigur ca au venit x si y sune unele direct unele indirect.
 • +5 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 25 august 2011, 17:08)

  [anonim]

  • -4 (6 voturi)    
   nu e chiar asa (Joi, 25 august 2011, 22:12)

   Dan [anonim] i-a raspuns lui

   Si cei de la bnr au spus ca aurul a tinut moneda nationala in stabilitate pana acum, daca o sa avem mai mult aur, o sa rezulte si o stabilitate mai mare. Este sufiicent pentru acum, dar tu nu vezi ca bate o alta criza la usa ?
  • -4 (6 voturi)    
   vai de tine (Joi, 25 august 2011, 23:13)

   florin [anonim] i-a raspuns lui

   de ce sa-l scoateeeem? nu pot sa cred ca ai pus intrebarea asta. tu vezi ce-i pe strada? tu vezi ca oamenii nu au munci si ca sa nu mai zic ca in zona respectiva nu se pot crea alte locuri de munca? gandesteeee
 • -4 (8 voturi)    
  Ignoranta totala! (Joi, 25 august 2011, 19:28)

  andreea [anonim]

  ONG-urile astea in loc sa se ocupe cu probleme arzatoare cum ar fi deversarea deseurilor menajere in apele curgatoare, colectarea selectiva, o tin una si buna cu cianura, substanta care este perfect reglementata de UE pentru explotatarea minelor si care, pe deasupra, se mai gaseste si in produse cosmetice si alimentare...taranii care arunca gunoiul in padure trebuie criticati, nu un proiect care vrea binele acestei tari!
  • -2 (6 voturi)    
   @andreea (Joi, 25 august 2011, 21:59)

   alina [anonim] i-a raspuns lui andreea

   Pai nu au cum sa se ocupe cu probleme reale de mediu cum ar fi cele mentionate de tine sau multe altele pentru ca trebuie sa si ia bani, multi bani ca sa denigreze acest proiect....
  • -3 (7 voturi)    
   doar nu vrei sa puna mana la treaba (Joi, 25 august 2011, 22:11)

   Paul [anonim] i-a raspuns lui andreea

   Daca s-ar lua de deseurile aruncate in ape atunci ar fi mai evident ca ar fi nevoiti sa pune mana putin la lucru. Ong-istii adevarati s-au vazut la fan fest, arunca pet-uri mai rau ca niste oameni cu bun simt si lei se rupe in 14 de natura
  • -4 (4 voturi)    
   de ce ai pretentii? (Joi, 25 august 2011, 23:08)

   Codrea [anonim] i-a raspuns lui andreea

   stii tu, mediul e important doar cand primesti bani pt a face proteste si alte chestii.
 • -2 (8 voturi)    
  de cand nu are voie presedintele sa exprime opinii (Joi, 25 august 2011, 20:22)

  Alinush [anonim]

  De ce sa retraga presedintele declaratiile daca asta crede, ca inoportuneaza ONG-urile? Plus ca autoritatile sunt obligate sa isi faca treaba - sa ia decizii in functie de niste evaluari si analize, nu in functie de ce declara Basescu - ca nu decide el. Daca nu sunt competente, atunci sa ii lase pe altii
  • -4 (4 voturi)    
   ce sa mai zic? (Joi, 25 august 2011, 23:01)

   Shoni [anonim] i-a raspuns lui Alinush

   ahahaha, mda. nu mi-a venit nici mie sa cred ce am citit. deja se exagereaza rau de tot cu bagatul nasului si cu calcatul bunului simt in picioare.
 • -5 (7 voturi)    
  ONG-uri platite!! (Joi, 25 august 2011, 21:17)

  alexa [anonim]

  Cred ca au castigat bani buni toate aceste 30 de ONG uri pentru iesirea in presa....normal, de undeva trebuie sa-si ia si ei banii.....daca am ajuns ca si aceste organizatii sa fie coruptibile atat de tare incat s anu recunoasca avantajele sociale, economice si culturale ale acestui proiect, este grav, foarte grav!!!
 • -4 (6 voturi)    
  nu (Joi, 25 august 2011, 21:30)

  Melania [anonim]

  nu este raspunsul care trebuie avut in minte cand te gandesti la prezenta pe scena economiei unei tari, a unor ong uri de mediu. ratiunile financiare/ perfomanta nu este nici de cum evaluata corect prin astfel de institutii, care depind, prin finantarile obtinute tot de mediul privat.
 • -3 (7 voturi)    
  si ce (Joi, 25 august 2011, 22:13)

  Alex [anonim]

  Inacceptabile pentru ei ,benefice pentru restul oamenilor care vor sa vada dezvoltare economica in Romania. Organizatii de genul asta exista peste tot, sa comenteze ce vor, cat timp proiectul nu incalca nici o norma de ce sa nu il lansam, ca nu vor 30 de oganizatii cu 90% din membri identici?
 • -3 (7 voturi)    
  lipsa de mediatizare? (Joi, 25 august 2011, 22:36)

  Elena [anonim]

  Duceau lipsa de mediatizare cumva? Deja s-a vorbit atat pe tema concentratiei cianurilor, pe masurile de protejare a mediului, pe limitele impuse ale concentratiei si tot asa... Dar ei au ramas cu aceeasi placa
 • -3 (7 voturi)    
  locuitorii din zona din ce sa traiasca? (Joi, 25 august 2011, 23:35)

  Moni [anonim]

  Fara minerit, locuitorii din zona nu au ce activitate sa practice pentru ca locul nu e favorabil agriculturii spre exemplu. Deci ce ar trebui sa faca, sa moara de foame? Mediul in sine se pare ca nu e prea darnic…
 • -1 (1 vot)    
  Evaluarea asupra impactului (Vineri, 26 august 2011, 10:44)

  Andreea [anonim]

  Din cate stiu eu, RMGC a pus la punct planul pentru ecologizare si protectia mediului. De exemplu,lacul de deversare nu este este in totalitate artificial, ceea ce este un mare plus, si este rezistent la un cutremur de peste 8 grade pe scara Richter si la doua inundatii foarte serioase. Ce alt proiect si-a mai asumat o asemenea responsabilitate?
 • -1 (1 vot)    
  Basescu are dreptate (Vineri, 26 august 2011, 10:48)

  Mariana S [anonim]

  Domnu'presedinte are dreptate cand spune ca proiectul de la Rosia Montana este oportun si necesar. As adauga ca este nevoie urgenta demararea lui. Ma gandesc la oamenii din zona care spera sa se angajeze in acest proiect pe care-l vad ca o ultima sansa la o viata buna si vad cum lucrurile se taraganeaza. Nasol, ce sa mai zic?
 • -1 (1 vot)    
  Cat de bine arata casele din Rosia Montana (Vineri, 26 august 2011, 11:55)

  Mihaita [anonim]

  Cat de bine arata casele din Rosia Montana acum, la aproximativ 5 ani de cand am fost eu pe acolo. Atunci ma gandeam cu speranta ce zona misto si ca nu se face nimic aici si iata ca vine solutia de la RMGC. Pe care o sustin din tot sufletul - se vor investi peste 70 milioane de $ aici, trebuie sa se concretizeze acest proiect.
 • -1 (1 vot)    
  Renegocierea e deschisa si posibila (Vineri, 26 august 2011, 12:03)

  Cosmin [anonim]

  Din cate am citit si eu stiu ca renegocierea e deschisa si posibila, asa au anuntat reprezentantii RMGC. Asa ca statul roman mai poate profita cu procente din acest proiect, desi pe tot parcursul acestuia va avea de beneficiat din taxe, impozite si alte cheltuieli legate de transport, resurse umane sau energie electrica care vor intra tot in visteria statului.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by