Interdictia cu privire la distribuirea pungilor de plastic gratuite in China, in vigoare in supermarket-uri, va fi extinsa si la alte firme in incercarea de a reduce poluarea care afecteaza peisajul peisajul, potrivit AFP. Inainte de 2008, aproximativ 3 miliarde de pungi de plastic au fost folosite in fiecare zi in China.

"Librariile si farmaciile nu vor mai putea sa ofere pungi de plastic gratuite pentru clientii lor ", au declarat autoritatile fara a da o data precisa pentru intrarea in vigoare a acestei masuri.

Incepand cu 1 iunie 2008 China a interzis producerea, comercializarea si utilizarea de pungi de plastic, devenind una dintre putinele tari din lume care a adoptat astfel de masuri severe.

Inainte de 2008, aproximativ 3 miliarde de pungi de plastic au fost folosite in fiecare zi in China. Interdictia a permis o economie de circa 24 miliarde de euro anual, potrivit Comisiei Nationale de Dezvoltare si reforma (NDRC).

China, unul dintre cele mai mari emitatori de gaze cu efect de sera, are un nivel foarte ridicat de poluare in apele sale si in aer, din cauza a trei decenii de crestere economica si industriala frenetica.