Ce-a de-a patra editie a concursului "Vreau o Romanie Mai Curata!" organizat de ECOTIC si Hotnews.ro s-a incheiat. Promovat sub egida Ministerului Mediului si Padurilor si a Garzii Nationale de Mediu, concursul s-a desfasurat in perioada 14 martie - 20 mai 2011. Gala de premiere a castigatorilor a avut loc miercuri, 25 martie 2011 la Hotel Novotel.

Foto:

Ca si la editiile precedente, publicul larg a fost invitat pe platforma special dedicata - gazduita de Hotnews.ro - pentru a posta imagini, fotoreportaje si materiale video sugestive pentru tema: Colectezi selectiv deseuri de echipamente electrice si electronice si castigi!

"Aceasta initiativa reprezinta pentru noi un mijloc excelent de constientizare a importantei colectarii selective a deseurilor si revalorificarii resurselor. In acest context, apreciem ca multe dintre materialele postate in cadrul acestei editii reflecta in mod evident tendinta de schimbare in bine a mentalitatii populatiei fata de protectia mediului inconjurator", a declarat Valentin Negoita, Presedintele ECOTIC.

Pe langa sectiunile devenite traditie - foto, video si fotoreportaj - editia din acest an a concursului "Vreau o Romanie Mai Curata!" a adus in fata publicului o noutate, si anume, o sectiune dedicata in special colectionarilor de aparate electrice - "Aparate electrice de colectie". Participantii au postat aici fotografii, insotite de povestea aparatelor vechi, care in timp au devenit adevarate obiecte de colectie si care ocupa un loc special in viata si in casa participantilor.

"Demersul nostru de promovare a colectarii selective a deseurilor electrice si electronice a mai facut un pas. Cu fiecare an care trece suntem convinsi ca mesajul pe care il sustinem, impreuna cu partenerii de la Asociatia Ecotic, ajunge la un public din ce in ce mai numeros. Acest lucru ne bucura, dar ne si motiveaza sa facem pasi marunti, dar siguri, in fiecare an. Va asteptam alaturi de noi si in anii care urmeaza, doar implicandu-ne vom ajunge sa traim responsabil", sustine Ana Maria David, Manager de Proiecte Speciale la HotNews.ro.

Un juriu format din reprezentanti ai Ministerului Mediului si Padurilor, ai Garzii Nationale de Mediu si ai organizatorilor au analizat toate materialele primite. De asemenea, publicul larg a avut posibilitatea sa voteze materialele preferate si sa desemneze castigatorii Premiilor Publicului.

Castigatorii editiei a patra a concursului "Vreau o Romanie mai Curata" sunt:

Premiile juriului:

I. Colectezi selectiv si castigi

II.Aparate electrice de colectie: Colectezi selectiv pentru o viata mai buna si mai curata/ Autor: szand (Andrea Szasz) - o camera video Canon DC 50

Marele Premiu:Amintiri / Autor: Akasha (Cristina Choleva) - o unitate centrala HP 79008 si un monitor Philips 192 EI 18.5 ''

Premiile publicului:

I. Colectezi selectiv si castigi

II. Aparate electrice de colectie: Colectia mea de aparate / Autor: Oldfield (Andrei B) - o camera video Canon MD 235

Premiile au fost oferite de EcoTic

"Demersul dumneavoastra este unul salutar. Aceste campanii au rolul de a constientiza publicul larg ca mediul trebuie salvat si apoi protejat. Trebuie sa stim ca deseurile electrice si electronice nu trebuie sa devina mobilier sau sa fie uitate undeva in garaj sau, mai rau, in natura. Cred ca mesajul colectarii selective trebuie sa ajunga la un public cat mai numeros, iar proiectele care implica o asociatie care protejeaza mediul si o institutie media nu au cum sa nu dea roade" , a declarat Cristina Choleva, castigatoarea marelui premiul al concursului "Vreau o Roamanie mai Curata".

Linkuri:

Despre ECOTIC

ECOTIC este prima organizatie colectiva de gestionare a DEEE din domeniul IT&C si al electronicelor de consum, preluand responsabilitatile a peste 300 de companii. Sistemul de colectare ECOTIC dispune in prezent de peste 400 de containere destinate

colectarii selective a DEEE, la nivelul tarii. Incepand cu luna august a anului 2010, ECOTIC devine prima organizatie certificata ISO 9001/2008 privind managementul DEEE-urilor.