VIDEO Ora Pamantului va fi marcata, sambata seara, in peste 50 de orase din tara si in Capitala

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 26 martie 2011, 12:43 Actualitate | Mediu

Ora Pamantului
Foto: orapamantului.ro
Evenimentul "Ora Pamantului 2011" va fi marcat, sambata seara, in peste 50 de orase din tara si in Capitala, prin stingerea luminilor timp de o ora, noteaza Agerpres. Mai multe institutii ale statului, printre care Guvernul, Primaria Municipiului Bucuresti, Ateneul Roman, Palatul Parlamentului, Opera Romana, Teatrul National Bucuresti, Biblioteca Centrala Universitara, Muzeul National de Arta, alaturi de zeci de sedii de companii, se vor alatura acestei campanii si se vor cufunda, sambata, de la ora 20,30, in intuneric, timp de o ora.

Palatul Parlamentului este, si in acest an, partener al evenimentului "Earth Hour - Ora Pamantului in Romania", patronat de Organizatia Internationala "World Wide Fund for Nature". Pentru a marca acest eveniment, iluminatul cladirii se va opri intre orele 20,30 - 21,30.

Camera Deputatilor a initiat proiectul "Parlamentul Romaniei - O cladire verde" prin Comisia de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic, proiect al carui partener este Organizatia Internationala 'World Wide Fund for Nature', potrivit unui comunicat al institutiei.

Si Guvernul Romaniei sustine campania "Ora pamantului 2011", al carei scop este constientizarea problemelor mediului inconjurator, astfel ca sambata seara, intre orele 20,30 si 21,30, la Palatul Victoria vor fi stinse luminile exterioare si interioare si vor fi deconectate echipamentele electronice care nu sunt esentiale functionarii.

Guvernul se alatura astfel romanilor si oamenilor din intreaga lume, care printr-un gest simbolic incurajeaza reducerea consumului de energie si dovedesc implicare in protejarea mediului.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va participa, sambata, la evenimentul "Ora Pamantului".

Evenimentul, organizat de World Wide Fund for Nature, in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti, va avea loc in Piata George Enescu, unde stingerea luminilor va fi precedata, la ora 20,00, de un concert Sistem 100% unplugged.

Cand totul va fi stins, cunoscutul cor Sound va incanta publicul cu un repertoriu adaptat evenimentului, care face parte din campania Earth Hour, cea mai mare manifestare internationala de mediu din istorie.

Si Ministerul Afacerilor Externe stinge luminile si in 2011, cu ocazia campaniei internationale Earth Hour.

Luminile din cladirile Centralei MAE si din misiunile diplomatice din strainatate vor fi oprite in intervalul orar 20,30 - 21,30 (ora locala). De asemenea, toti angajatii MAE sunt incurajati sa faca acelasi gest si in locuintele personale, potrivit unui comunicat MAE.

Campaniei "Ora pamantului 2011" i se alatura si Ministerul Justitiei. Astfel, pentru a marca evenimentul, sambata, intre orele 20,30 - 21,30, la MJ vor fi stinse luminile exterioare si interioare si vor fi deconectate echipamentele electronice care nu sunt esentiale functionarii.

Ministerul Justitiei incurajeaza astfel reducerea consumului de energie si implicarea in protejarea mediului.

Si ecologistii marcheaza "Ora Pamantului" si fac apel la cetateni ca sambata seara, timp de o ora, sa renunte la utilizarea oricarui aparat alimentat cu energie electrica in scopul reducerii emisiilor de dioxid de carbon in vederea contributiei Romaniei la reducerea poluarii atmosferei de pe planeta.

Membrii si simpatizantii Partidului Ecologist Roman din Cluj, Targu-Mures, Baia Mare, Bistrita, Iasi, Vaslui, Galati, Constanta, Sibiu si Timisoara vor marca "Ora Pamantului" prin actiuni de informare, sensibilizare si implicare a opiniei publice in ecologizarea vietii noastre de zi cu zi.

Jandarmeria Capitalei invita, sambata, bucurestenii, incepand cu ora 19,30, in Parcul Herastrau, intrarea dinspre Piata Charles de Gaulle, sa ia parte la spectacolele campaniei "Ora Pamantului 2011".

Jandarmeria Capitalei este partener in aceasta campanie, initiata de Reinvent Consulting.

"Suntem constienti ca impreuna ne putem aduce aportul la un mediu mai sanatos si, printr-un gest simplu, facut de fiecare dintre noi, putem realiza un lucru deosebit. Avem convingerea ca acest eveniment va constitui momentul unei schimbari profunde in atitudinea fiecaruia fata de mediul inconjurator. O schimbare reala si durabila care incepe cu noi insine!", se arata intr-un comunicat al Jandarmeriei Capitalei.

In perioada 21 - 26 martie, consumul de energie electrica este redus la sediile unitatii, in limita indeplinirii in conditii optime a atributiilor legale, iar jandarmii bucuresteni vor reduce consumul de energie electrica in locuintele lor prin stingerea luminilor si deconectarea aparatelor cu alimentare electrica, sambata, intre orele 20,30-21,30.

Earth Hour implineste anul acesta cinci ani de la lansarea sa, care a avut loc in Australia, fiind initiata si gestionata de catre organizatia internationala Fondul Mondial pentru Natura (World Wide Fund for Nature).

Pana in prezent, campania Earth Hour a cunoscut o evolutie extrem de rapida la nivel international, plecand de la un oras - Sidney in 2007- la 4.500 de orase din 128 de tari, in numai patru ani, dovedind ca exista sute de milioane de oameni care se preocupa de rezolvarea problemelor actuale de mediu.Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de Superbrands

JW Marriott, orasul din mijlocul orasului

Unul din cei mai mari jucatori de pe piata hoteliera locala, hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel si-a castigat in cei 17 de existenta reputatia de un oras in mijlocul orasului datorita impresionantei desfasurari de produse si servicii: 402 camere si apartamente elegante, cele mai mari camere de 5 stele din zona, cu o suprafata medie de 36.8 mp, sase restaurante si lounge-uri, 12 sali de evenimente, dintre care doua ballroom-uri ce pot gazdui impreuna pana la 1.200 de persoane. Cladirea mai adaposteste un centru de fitness si spa, cu piscina interioara, o galerie de magazine de branduri internationale de lux ce acopera o suprafata de peste 2.700 mp, spatii de birouri de 11.000 mp si o parcare generoasa de 550 de locuri.

1896 vizualizari

 • +4 (16 voturi)    
  de rasul curcilor.. (Sâmbătă, 26 martie 2011, 13:15)

  pehash [utilizator]

  earth hour este o ipocrizie. este o ipocrizie mai mare decat sa-l vezi pe becali dand bani la sinistrati. ai stins un bec O ORA intr-UN AN intreg?
  sper sa participe cat mai multi fazani la earth hour si suprasarcina sa afecteze toata reteaua.. sa le ia cel putin o saptamana sa o repare. earth WEEK!!!
   #showComment#showComment#showComment#showComment
 • +1 (7 voturi)    
  operatiunea fail (Sâmbătă, 26 martie 2011, 13:18)

  leeloo2 [utilizator]

  Asta e o operatiune aberanta, sa incerce in Las Vegas asa ceva noaptea :P Eco nazi...
 • +4 (6 voturi)    
  meci de fotbal (Sâmbătă, 26 martie 2011, 13:29)

  oldman [anonim]

  ca urmare a televizarii meciului de fotbal bosnia-romanik, din pacate mare parte din romani nu vor participa la actiune.
 • +4 (8 voturi)    
  :)) (Sâmbătă, 26 martie 2011, 13:30)

  SKB [anonim]

  Sa le spuna cineva si celor de la UEFA si FRF de Ora Pamantului.

  Sau e un mesaj, nu are sens sa ne pierdem timpul sa ne uitam la Bosnia-Romania?
   #showComment
 • +2 (8 voturi)    
  Nu am fost intunericiti destul in comunism? (Sâmbătă, 26 martie 2011, 13:37)

  Goethe [anonim]

  Ca in fiecare an in care neocomunistii incearca sa ma convinga sa imi iau singura "curentul", in seara asta voi baga in priza absolut tot ce e de bagat in priza si la lumina tuturor becurilor (ecologice de altfel) din casa voi citi putin din Goethe.

  Si ca in fiecare an, merita sa il recitim pe profesorul Ross McKitrick:

  "I was recently asked by a journalist for my thoughts on the importance of Earth Hour. Here is my response, edited slightly for readers outside this area. I abhor Earth Hour. Abundant, cheap electricity has been the greatest source of human liberation in the 20th century.

  Every material social advance in the 20th century depended on the proliferation of inexpensive and reliable electricity. Giving women the freedom to work outside the home depended on the availability of electrical appliances that free up time from domestic chores. Getting children out of menial labour and into schools depended on the same thing, as well as the ability to provide safe indoor lighting for reading.

  Development and provision of modern health care without electricity is absolutely
  impossible. The expansion of our food supply, and the promotion of hygiene and nutrition, depended on being able to irrigate fields, cook and refrigerate foods, and have a steady indoor supply of hot water. Many of the world's poor suffer brutal environmental conditions in their own homes because of the necessity of cooking over indoor fires that burn twigs and dung.

  (vezi partea a 2-a mai jos)
 • +4 (8 voturi)    
  Nu ne-a intunericit destul comunismul? (Sâmbătă, 26 martie 2011, 13:38)

  Goethe [anonim]

  "This causes local deforestation and the proliferation of smoke- and parasite-related lung diseases. Anyone who wants to see local conditions improve in the third world should realize the importance of access to cheap electricity from fossil-fuel based power generating stations.

  That's how we developed. The whole mentality around Earth Hour demonizes electricity. I cannot do that, instead I celebrate it and all that it has provided for humanity. Earth Hour celebrates ignorance, poverty and backwardness. By repudiating the greatest engine of liberation it is nothing more than an hour devoted to anti-humanism. It invites people to become sanctimonious do-gooders by turning off trivial appliances for a trivial amount of time, in service of some ill-understood abstract concept of “the Earth,” all the while hypocritically retaining the real benefits"

  Lumina! Mai multa lumina, nu mai putina!
 • +4 (6 voturi)    
  O mare ipocrizie - doar pt oamenii obisnuiti (Sâmbătă, 26 martie 2011, 13:50)

  Anton [anonim]

  ca si global warming, gripa aviara.
  O sa sarbatoresc o ora de la 8:30 cu toate becurile aprinse, sa se vada ca e sarbatoare.
   #showComment
 • -1 (1 vot)    
  ...Ora... (Sâmbătă, 26 martie 2011, 14:06)

  lilly [anonim]

  ...din cate-am (tot) auzit, se va schimba...Si-n ...vara asta...Cel putin la noi, la romani...
 • -1 (1 vot)    
  Ora... (Sâmbătă, 26 martie 2011, 14:13)

  lilly [anonim]

  ...de vara...!!!?
 • +1 (1 vot)    
  Dragi toarasi si pretini, (Sâmbătă, 26 martie 2011, 14:23)

  cosma [anonim]

  At stabilit o data si o ora complet, dar complet neinspirata! La ora 20:15 incepe meciu Bosnia - Romania, ultima noastra sansa de calificare, si voi vreti sa stingeti lumina la 20:30! Ati reusit sa compromiteti si ideea de economie ce sta la baza Orei Pamantului Cum ati compromis si notiunea de patriotism sau cea de munca sau cea de s...! Prin neseriozitate se pierde increderea populatiei!
 • -1 (1 vot)    
  intunericirea (Sâmbătă, 26 martie 2011, 14:35)

  Wagner [anonim]

  din pacate mai multa lumina ar trebui in anumite mentalitati.
  anumiti oameni nu vad realitatea nici cand le scoate ochii - vezi "binefacerile" aduse lumii de votanti al caror orizont de cunoastere se limiteaza la campionatul (haz)natzional de fotbal sau, alt exemplu, "cea mai sigura" industrie (cernobil, fukushima etc.).

  lumea a 3a are sansa sa sara o etapa - nu are nevoie de dezastre nucleare sau petroliere, poate trece direct la energie verde, beneficiind de avansul tehnic al lumii dezvoltate - cititi mai mult, lumea larga e mult mai evoluata decat bashcalia caznita tipic romaneasca
 • -1 (3 voturi)    
  gest simbolic (Sâmbătă, 26 martie 2011, 16:17)

  lady_c [utilizator]

  este un gest simbolic - si este facut pentru a constientiza pe toata lumea.
  imi pare rau ca este perceput asa de unii. Eu personal sunt foarete incantata pentru ca acest gest facut in fiecare an l-a facut pe piticul meu si pe alti copii unde s-a mai facut in casa chestia asta sa fie constienti ca pe tot parcursul anului sa stinga luminile dupa ei.
  Daca ar invata toata lumea avest lucru ar fi un mare ajutor!
  Dar deh ... ne place sa batjocorim totul...
 • 0 (4 voturi)    
  Meci (Sâmbătă, 26 martie 2011, 16:29)

  nano2k [utilizator]

  Nu prea vroiam sa ma uit la meciul de deseara, dar cu ocazia asta SIGUR o sa ma uit.

  Ce-ar fi sa luptam pentru salvarea Pamantului prin oprirea razboaielor in care toti "se lupta pentru pace"?

  Oare toate tancurile, portavioanele, avioanele, bombele cata poluare fac? Dar nimeni nu e interesat de astea... mai interesant e sa ni se calculeze "amprenta" pe care o lasam si cand respiram.

  Hai Romania!
 • +2 (2 voturi)    
  ora de vara ? (Sâmbătă, 26 martie 2011, 16:34)

  Andrei [anonim]

  Bine ca ni se spune cand sa inchidem becurile dar nimic de trecerea la ora de vara (care se va face in noapte de sambata spre duminica - adica in aceasta noapte).
 • +2 (4 voturi)    
  ... (Sâmbătă, 26 martie 2011, 16:35)

  Adrian [anonim]

  Draga tipa anonima, decat sa dai copy paste la parerea unui om, ar fi fost mult mai constructiv sa iti spui tu opinia de ce Earth Hour ti se pare o prostie si pierdere de timp. Ipocrizia mi se pare ca e de partea ta nicidecum unor voluntari care le pasa de mediul incojurator. Am sa sting becul pentru ca nu sunt sclavul technologiei , sunt o fiinta umana, nu un ROBOT! Mult succes in procesarea cuvintelor.
   #showComment#showComment
 • +1 (5 voturi)    
  o sa sting bezna.. (Sâmbătă, 26 martie 2011, 17:39)

  danarad [anonim]

  ..cu toate becurile aprinse ! o ipocrizie pt. cei multi, iar in Libia, au inceput un razboi pt. petrol..
 • +1 (3 voturi)    
  adica intunericul reprezinta Pamantul ?!? (Sâmbătă, 26 martie 2011, 19:30)

  Mogull [anonim]

  La asta vrem sa ne intoarcem?
  Ce caterinca.
 • -1 (1 vot)    
  NONCIVILIZATIE!! (Duminică, 27 martie 2011, 21:03)

  Maria [anonim]

  Cred ca noile tehnologii si toate aberatiile umane, se intorc indirect impotriva omenirii. Se distruge natura, apoi omul. Poate poluantii si toate chimicalele din sol, apa, aer vor produce mutatii favorabile omednirii. paote vor aparea oameni de plumb sau alte metale grele ce vor rezista radiatiilor excesive si dezastrelor naturale. Poate universul cu stiinta sa necunoscuta noua va perfecta NATURA. Manipularile umane, de azi, politice etc. cu becuri si tv-urile nu vor duce la nimic bun. Ce invata omenirea, daca se apuca de RAZBOAIE???
 • 0 (0 voturi)    
  Oprescu nu putea rata (Luni, 28 martie 2011, 9:11)

  Stepanida [utilizator]

  un eveniment de tenta ecologista!Chiar daca nu este afiliat politic,Oprescu dovedeste mereu ca are preocupari de natura ecologica.Pacat ca la noi ,romanii,ecologia si miscarea ecologista nu au prins!


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi