Evenimentul "Ora Pamantului 2011" va fi marcat, sambata seara, in peste 50 de orase din tara si in Capitala, prin stingerea luminilor timp de o ora, noteaza Agerpres. Mai multe institutii ale statului, printre care Guvernul, Primaria Municipiului Bucuresti, Ateneul Roman, Palatul Parlamentului, Opera Romana, Teatrul National Bucuresti, Biblioteca Centrala Universitara, Muzeul National de Arta, alaturi de zeci de sedii de companii, se vor alatura acestei campanii si se vor cufunda, sambata, de la ora 20,30, in intuneric, timp de o ora.

Palatul Parlamentului este, si in acest an, partener al evenimentului "Earth Hour - Ora Pamantului in Romania", patronat de Organizatia Internationala "World Wide Fund for Nature". Pentru a marca acest eveniment, iluminatul cladirii se va opri intre orele 20,30 - 21,30.

Camera Deputatilor a initiat proiectul "Parlamentul Romaniei - O cladire verde" prin Comisia de administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic, proiect al carui partener este Organizatia Internationala 'World Wide Fund for Nature', potrivit unui comunicat al institutiei.

Si Guvernul Romaniei sustine campania "Ora pamantului 2011", al carei scop este constientizarea problemelor mediului inconjurator, astfel ca sambata seara, intre orele 20,30 si 21,30, la Palatul Victoria vor fi stinse luminile exterioare si interioare si vor fi deconectate echipamentele electronice care nu sunt esentiale functionarii.

Guvernul se alatura astfel romanilor si oamenilor din intreaga lume, care printr-un gest simbolic incurajeaza reducerea consumului de energie si dovedesc implicare in protejarea mediului.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va participa, sambata, la evenimentul "Ora Pamantului".

Evenimentul, organizat de World Wide Fund for Nature, in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti, va avea loc in Piata George Enescu, unde stingerea luminilor va fi precedata, la ora 20,00, de un concert Sistem 100% unplugged.

Cand totul va fi stins, cunoscutul cor Sound va incanta publicul cu un repertoriu adaptat evenimentului, care face parte din campania Earth Hour, cea mai mare manifestare internationala de mediu din istorie.

Si Ministerul Afacerilor Externe stinge luminile si in 2011, cu ocazia campaniei internationale Earth Hour.

Luminile din cladirile Centralei MAE si din misiunile diplomatice din strainatate vor fi oprite in intervalul orar 20,30 - 21,30 (ora locala). De asemenea, toti angajatii MAE sunt incurajati sa faca acelasi gest si in locuintele personale, potrivit unui comunicat MAE.

Campaniei "Ora pamantului 2011" i se alatura si Ministerul Justitiei. Astfel, pentru a marca evenimentul, sambata, intre orele 20,30 - 21,30, la MJ vor fi stinse luminile exterioare si interioare si vor fi deconectate echipamentele electronice care nu sunt esentiale functionarii.

Ministerul Justitiei incurajeaza astfel reducerea consumului de energie si implicarea in protejarea mediului.

Si ecologistii marcheaza "Ora Pamantului" si fac apel la cetateni ca sambata seara, timp de o ora, sa renunte la utilizarea oricarui aparat alimentat cu energie electrica in scopul reducerii emisiilor de dioxid de carbon in vederea contributiei Romaniei la reducerea poluarii atmosferei de pe planeta.

Membrii si simpatizantii Partidului Ecologist Roman din Cluj, Targu-Mures, Baia Mare, Bistrita, Iasi, Vaslui, Galati, Constanta, Sibiu si Timisoara vor marca "Ora Pamantului" prin actiuni de informare, sensibilizare si implicare a opiniei publice in ecologizarea vietii noastre de zi cu zi.

Jandarmeria Capitalei invita, sambata, bucurestenii, incepand cu ora 19,30, in Parcul Herastrau, intrarea dinspre Piata Charles de Gaulle, sa ia parte la spectacolele campaniei "Ora Pamantului 2011".

Jandarmeria Capitalei este partener in aceasta campanie, initiata de Reinvent Consulting.

"Suntem constienti ca impreuna ne putem aduce aportul la un mediu mai sanatos si, printr-un gest simplu, facut de fiecare dintre noi, putem realiza un lucru deosebit. Avem convingerea ca acest eveniment va constitui momentul unei schimbari profunde in atitudinea fiecaruia fata de mediul inconjurator. O schimbare reala si durabila care incepe cu noi insine!", se arata intr-un comunicat al Jandarmeriei Capitalei.

In perioada 21 - 26 martie, consumul de energie electrica este redus la sediile unitatii, in limita indeplinirii in conditii optime a atributiilor legale, iar jandarmii bucuresteni vor reduce consumul de energie electrica in locuintele lor prin stingerea luminilor si deconectarea aparatelor cu alimentare electrica, sambata, intre orele 20,30-21,30.

Earth Hour implineste anul acesta cinci ani de la lansarea sa, care a avut loc in Australia, fiind initiata si gestionata de catre organizatia internationala Fondul Mondial pentru Natura (World Wide Fund for Nature).

Pana in prezent, campania Earth Hour a cunoscut o evolutie extrem de rapida la nivel international, plecand de la un oras - Sidney in 2007- la 4.500 de orase din 128 de tari, in numai patru ani, dovedind ca exista sute de milioane de oameni care se preocupa de rezolvarea problemelor actuale de mediu.