Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

EurActiv.ro: Cerinta de apa in Romania, de trei ori mai mica decat cea din anul 1990. Nu vom avea o criza a apei pana in 2025

de Ionut Baias     HotNews.ro
Luni, 21 martie 2011, 12:05 Actualitate | Mediu

grafic ANAR
Foto: ANAR
In fiecare secunda, populatia urbana a globului creste cu doua persoane. In fiecare luna, cinci milioane de oameni vin sa locuiasca la oras. 27% din populatia urbana din lumea intreaga nu beneficiaza de sisteme de alimentare. In fiecare an, intre 250-500 mc de apa potabila se risipesc fara rost in marile orase de pe glob. Daca aceasta cantitate de apa nu s-ar mai risipi, inca 10-20 milioane de oameni ar avea apa de baut in marile orase din lumea intreaga.

Unul din patru locuitori ai oraselor de pe glob nu au acces la instalatii sanitare adecvate. In Romania, gradul de racordare la canalizare este 54,28%, iar gradul de racordare la statiile de epurare este de 43,24%. Suma alocata pana in prezent pentru astfel de lucrari este de 4 miliarde euro. Conform statisticilor mondiale, in fiecare zi, doua milioane de tone de ape uzate ajung neepurate sau insuficient epurate in cursurile de apa din lumea intreaga, potrivit unui comunicat al biroului de presa ANAR.

In Romania, procentul de ape uzate evacuate neepurate sau insuficient epurate ramane in continuare mare, de peste 70%, mentinandu-se relativ constant de la an la an. Cele mai mari probleme se inregistreaza in sectiunile aval de marile aglomerari urbane care nu au statii de epurare conforme sau care nu detin statii de epurare, peste 50% din cantitatea de poluanti care ajung in apa provenind de la marile aglomerari urbane.

Cerinta de apa din Romania de la nivelul anului 2010 a scazut cu 12 mld mc de apa fata de anul 1990, de la 20,5 mld mc de apa (cat era in anul 1990), la 8,45 mld mc de apa (cat s-a inregistrat in anul 2010) si cu 1 mld mc de apa cat se inregistra in anul 2008, respectiv de 9,44 mld mc de apa.

Integral in EurActiv.ro


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

1297 vizualizari


Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi