Administratia Nationala "Apele Romane", prin Administratia Bazinala de Apa Jiu - Sistemul de Gospodarire a Apelor Mehedinti monitorizeaza in permanenta calitatea apei, in sectiunea Bazias. "Astfel, masuratorile de calitate efectuate din 4 in 4 ore arata ca valorile indicatorilor generali fizico-chimici (indicatori generali, metale grele) precum si indicatorii biologici se incadreaza in valorile normale pentru aceasta sectiune", se arata intr-un comunicat al ANR.

In zona actioneaza specialstii A.N. Apele Romane intruniti intr-o echipa complexa de biologi si chimisti ai Administratiei Bazinale de Apa Jiu - Sistemele de Gospodarire a Apelor Mehedinti si Caras Severin. Prelevarea de probe de catre echipele Apelor Romane se efectueaza la un interval de 4 ore in sectiunea Bazias.

In situatia in care parametrii de calitate vor inregistra depasiri fata de limitele admisibile, se aplica planurile de prevenire si combatere a poluarilor accidentale. Conform acestui plan, folosintele de apa situate in aval, care se alimenteaza cu apa din Dunare, vor fi anuntate sa intrerupa prelevarea apei. De asemenea, planul prevede, in cazul depasirii limitelor admisibile, monitorizarea calitativa a apei in sectiuni din aval de Bazias.