O suprafata de 2.400 de hectare din zona costiera a Marii Negre a disparut in ultimii 35 de ani, iar pentru urmatoarele doua decenii se prevede o disparitie partiala, daca nu chiar totala, a plajelor litoralului romanesc in cazul in care nu se intervine cu proiecte viabile, a declarat, duminica, Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor.

"In ultimele luni, am intrat in posesia datelor care tin de zona costiera a Marii Negre. Pot sa va spun ca am primit informatii stupefiante din doua surse importante - o data din partea echipelor de specialisti japonezi, iar apoi din partea celor danezi.

Potrivit acestora, in ultimii 35 de ani, au disparut 2.400 de hectare de plaja si zona costiera de la Marea Neagra, fie in urma interventiei naturii, fie a altor factori.

Daca nu intervenim in aceasta zona, practic vom avea putine zone de plaja sau chiar deloc in urmatorii 22 de ani", a subliniat Borbely, citat de Agerpres.

Acesta a adaugat ca, desi la ora actuala pentru derularea unor proiecte de reabilitare a zonelor este alocata suma de 134 milioane de euro, Romania continua sa ramana in urma la acest capitol.