O organizatie de aparare a drepturilor animalelor a solicitat marti ca ursul polar Knut, vedeta a Gradinii Zoologice din Berlin, sa fie castrat, pentru a se evita incestul cu verisoara sa, transmite AFP.

Organizatia People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) sustine ca Knut si ursoaica Giovanna, care a fost adusa de oficialii de la Zoo Berlin pentru a-i fi partenera, au acelasi bunic. Orice urmas rezultat din imperecherea celor doi ursi "va ameninta diversitatea genetica a populatiei de ursi polari din Germania" si risca sa fie supus asa-numitei "depresii a incestului", a afirmat PETA.

"Fanii lui Knut trebuie sa stie ca doar castrarea ursului i-ar permite o viata lunga alaturi de Giovanna", sustine organizatia.

Giovanna (Gianna) traia la Gradina Zoologica din Munchen, dar a fost mutata la Berlin alaturi de Knut deoarece cusca sa se renoveaza.

Desi nu s-au inteles la inceput, cele doua animale au devenit in prezent "foarte apropiate", scrie AFP.

Knut este un adevarat fenomen in Germania si in lume, iar Gradina zoologica din Berlin a castigat milioane de euro de pe urma ursului, inregistrandu-i numele ca marca si vanzand produse promotionale cu imaginea lui.