In lume mai exista, in prezent, doar aproximativ 3.200 de tigri in libertate, mai putin decat numarul felinelor aflate in captivitate in Statele Unite. Fara adoptarea unor masuri ferme de protejare a acestei specii, tigrii ar putea disparea complet din habitatul lor natural in mai putin de o generatie, afirma World Wildlife Fund, citat de CNN.

"Exista o amenintare reala ca acest animal sa nu mai traiasca in libertate in timpul vietii noastre. Ar fi ca si cum am pierde stelele de pe cer", explica Sybille Klenzendorf, director al WWF-US pentru programul de conservare a speciilor.

WWF a lansat miercuri campania Anul Tigrului, care isi propune sa salveze de la disparitie aceasta sepcie.

"Trei subspecii de tigri au disparut deja, iar alta, tigrul din China de sud, nu a mai fost vazuta in salbaticie de 25 de ani", a declarat ea.

"Daca nu descurajam puternic comertul ilegal si braconierii, tigrii din salbaticie au foarte putine sanse", a adaugat un oficial al Bancii Mondiale, care s-a alaturat campaniei de salvare a felinelor.

Tigrii sunt amenintati de mai multi factori, printre care "braconajul, pierderea habitatului si traficul ilegal", spune WWF.

Cererea din Asia este una dintre principalii factori care contribuie la extinctia tigrului.