De cand a inceput anul 2009, americanii au cumparat 2,6 milioane de biciclete si 2,5 milioane de masini sau camioane. In plina criza economica, vehiculele pe doua roti sunt preferate masinilor.

Dennis Markatos, directorul asociatiei "Sustainable Energy Transition", declara ca americanii, cunoscuti pana acum pentru ca nu renunta la masina, incep sa considere bicicleta ca un mijloc indispensabil de transport.

Este o veste importanta mai ales pentru mediul inconjurator deoarece, in timp ce un automobil mic emite 120 de grame de CO2 pe kilometru, aceste emisii in cazul deplasarii cu bicicleta sunt zero.

Expertii spun ca bicicleta intra in „modul activ” de viata al americanilor si incepe sa fie apreciata de consumatorii afectati de criza economica. Datorita acestui fapt, prin orase se poate circula mai usor.

In plus, de anul acesta, legislatia SUA prevede deduceri fiscale pentru folosirea bicicletei.

Daca in fiecare saptamana o persoana merge cu bicicleta la serviciu de cel putin trei ori, primeste 20 de dolari lunar de la angajator. Banii sunt alocati pentru achizitionarea bicicletei si pentru cheltuielile cu intretinerea ei. La randul lor, angajatorii care se inscriu in program isi pot deduce aceste cheltuieli din taxele platite la stat.