Este perioada vacantei asa ca va propunem doua destinatii ecologice reprezentative din Germania: orasele Munchen si Freiburg.

Daca va opriti la Munchen, trebuie sa stiti ca nu aveti voie prin oras daca circulati cu o masina poluanta. La moda sunt biciletele si, mai nou, taxiurile-bicicleta.

Si in Freiburg, cel mai ecologic oras din Germania, veti fi nevoiti sa va deplasati cu bicicleta sau cu ultra-eficienta retea de tramvaie care impanzeste tot orasul. Suburbia Freiburg-ului, Vauban, este un paradis ecologic fara masini. Autoritatile au interzis vehiculele cu patru roţi, iar locul parcarilor a fost luat de straturi luxuriante de flori. Circa 60% dintre locuitori si-au vandut autoturismele ca sa se bucure de privilegiul de a locui in aceasta zona.

Adesea numit "orasul solar al Germaniei", la Freiburg cele mai multe case sunt alimentate cu energie prin panouri solare.

Indiferent ce destinatie ati ales pentru vacanta este bine sa aveti un comportament ecologic: alegeti mijloace de transport nepoluante, reciclati deseurile, faceti economie de apa dar si la aerul conditionat si alegeti o crema cu protectie solara ecologica, fara substante chimice.