870 de copii din intreaga tara s-au intrecut in Concursul National Eco Fun, timp de trei luni, in dorinta de a transmite adultilor cele mai sensibile probleme ale mediului intr-un mod inedit. Elevi de clasa I-IX din scoli si licee din tara, cititori ai revistei pentru copii Cutezatorii, s-au inscris in perioada 15 februarie -15 mai 2009 la cele patru sectiuni ale concursului: pictura, fotografie, grafica computerizata si jurnalism, dupa o ampla campanie de informare asupra problemelor de mediu desfasurata de revista si ca urmare a participarii active la actiunile ecologice sustinute de scolile lor.

Prima editie a concursului s-a derulat anul trecut, in vacanta de vara. Cea de-a doua editie beneficiaza deja de un numar mult mai mare de participanti, 870, fata de 180 anul trecut, si de o sectiune noua: jurnalismul.

Vor fi evidentiati primii zece clasati la fiecare sectiune si grupa de varsta (I-IV si V-IX), iar primele patru locuri vor fi premiate. Castigatorii vor fi Studenti pentru o zi, sambata 6 iunie, la Universitatea Ecologica din Bucuresti.

Ziua de 6 iunie va fi un eco-maraton pentru castigatorii concursului. Incepand cu ora 10:00, impreuna cu membrii echipei Cutezatorii, reprezentanti ai Universitatii Ecologice - gazda evenimentului, ai organizatiilor ecologiste si ai reprezentantilor mass-media, copiii vor participa la actiuni dedicate mediului inconjurator si vor transmite un eco-mesaj direct adultilor.

Programul evenimentului cuprinde manifestari educationale si artistice in spirit ecologist: o expozitie de produse din materiale ecologice, o piesa de teatru regizata si interpretata de o echipa a Colegiului Tehnic Traian din Bucuresti, un eco-dialog cu reprezentanti ai organizatiilor din “domeniul verde” si ai mass-mediei, actiunea “Student pentru o zi, ecologist pe viata” si realizarea Eco-Mesajului editiei in versiunea copiilor – “Frumusetea si tristetea naturii din localitatea/judetul meu”.

Organizatorii evenimentului sunt revista Cutezatorii si Universitatea Ecologica Bucuresti in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii prin 191 de unitati de invatamant din tara.

Evenimentul este o pledoarie pentru repere si un comportament civilizat in termeni ecologici. Copiii transpun in lucrarile lor dragostea fata de natura, dar mai ales nelinistea si dezaprobarea fata de comportamentul adultilor. Provocarea continua, iar ei asteapta sa rupa si altii „lantul slabiciunilor”.