Patru echipaje formate din cate un angajat al Politiei Comunitare si unul al RER Ecologic Service vor patrula in municipiul Oradea incepand din luna martie, scopul infiintarii noii structuri fiind de a-i sanctiona pe cei care arunca gunoaie si a identifica depozitele clandestine de deseuri menajere.

"Vom infiinta un compartiment nou, format din oameni de la RER Ecologic (n.r.- operatorul de salubritate) si angajati ai Politiei Comunitare. Vor fi patru echipaje dotate cu masini puse la dispozitie de firma de salubritate, inscriptionate cu insemne specifice si denumirea Politia Ecologica”, a declarat primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan marti, in cadrul unei conferinte de presa, citat de NewsIn.

Misiunea principala a noilor politisti va fi de a identifica si sanctiona persoanele care arunca gunoaie pe domeniul public, de a descoperi depunerile ilegale de deseuri, de a sesiza firma de salubritate despre existenta lor si de a initia actiuni de informare a oradenilor cu privire la sanctiunile pe care le risca in cazul in care nu respecta curatenia orasului.

"Politistii vor actiona astfel incat sa putem sa crestem curatenia in municipiu. In prezent, avem patru masini de la RER care au fost duse la inscriptionat si, de la 1 martie, o sa le vedeti in trafic purtand inscriptia «Politia Ecologica»”, a spus primarul Bolojan.

Cheltuielile cu deplasarea politistilor vor fi suportate de catre operatorul de salubritate RER Ecologic. Primarul Ilie Bolojan spune ca a preluat aceasta idee de la Timisoara, municipiu in care ar functiona deja o astfel de structura.