Oamenii de stiinta au avertizat ca instalatiile de lumini folosite la decoratiunile de Craciun sunt nocive pentru planeta din cauza rispei de electricitate facute in acesta perioada, transmite CourierMail. Expertii de la Australian Commonwealth Scientific and Research Organization (CSIRO) au afirmat ca fiecare beculet creste cantitatea emisiilor de carbon in atmosfera si au recomandat folosirea becurilor ecologice.

Dr Glenn Platt, unul dintre experti, a afirmat ca, spre exemplul, Australia obtine 80% din electricitate prin arderea carbunilor, gazele rezultate fiind nocive pentru atmosfera.

"Becurile ecologice si folosirea unui timer pentru instalatiile de Craciun sunt doua dintre metodele la indemana pentru a minimaliza cantitatea de electricitate folosita pentru functionarea instalatiei", a declarat Platt. El a afirmat ca energia electrica produsa in Australia provine in mare parte din centralele ce folosesc carbuni, acestea producand peste o treime din emisiile de dioxid de carbon raspandite in atmosfera.

Platt a precizat ca, pentru a beneficia de instalatii de Craciun cu zero emiii de carbon, oamenii ar trebui sa ia in considerare folosirea instalatiilor bazate pe energie solara si utilizarea de surse de energie de la companii ecologice.