Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile organizeaza o serie de actiuni pentru a marca Ziua Mondiala a Mediului, pe 5 iunie. Ziua va culmina cu un eveniment simbolic de stingere a luminii, in prezenta a numeroase personalitati din zona culturala, politica, economica, a societatii civile precum si a responsabililor cu protectia mediului din Romania, informeaza Ministerul Mediului.

"Pe 5 iunie vom reedita Ora Pamantului – organizata, la nivel international, pe 29 martie a.c – la care Romania nu a putut participa din cauza masurilor stricte de securitate din perioada Summitului NATO de la Bucuresti", se arata intr-un comunicat de presa, transmis de Ministerul Mediului.

Evenimentul se va desfasura la Clubul Diplomatic din Bucuresti incepand cu ora 20:00, momentul stingerii luminii fiind programat pentru ora 21:30. Alaturi de Bucuresti, gestul simbolic va fi marcat si de alte orase ale Romaniei, la aceeasi ora de seara. Evenimentul din ziua de 5 iunie isi propune sa incurajeze reducerea consumului de energie dar si utilizarea becurilor economice si reciclarea acestor surse de iluminat.