O pata de petrol de dimensiuni considerabile si cu o densitate mare a fost depistata in Marea Neagra, in zona de coasta a Bulgariei. Potrivit ziarului "Narodno Delo", citat de novinite.com, mai mute imagini captate prin satelit au aratat ca o pata gigant de petrol pluteste pe mare, la circa 70 de kilometri de orasul Varna.

Informatiile au fost de asemenea confirmat de oficialii rusi pe site-ul agentiei de monitorizare prin satelit "Kosmicheskii Monitoring".

Incidentul ar putea fi provocat de unul dintre petrolierele care tranziteaza aceasta zona si care a deversat aproximativ 100 de kilograme de titei in apa. Analizele curentilor de aer arata ca pata de petrol se extinde spre coastelor ucrainene si bulgare.

Deocamdata nu s-a luat nicio masura pentru limitarea poluarii in zona si pentru stoparea extinderii petei de petrol, ministerul bulgar al Mediului si Administratia Maritima din Varna precizand ca nu au primit nici o informatie oficiala despre scurgerile de petrol. Administratia a ordonat insa o verificare urgenta a informatiilor pentru a evita un posibil dezastru ecologic.