Sambata, incepand cu ora 20.00, romanii au fost invitati sa-si stinga, pentru o ora, luminile si televizoarele, alaturi de locuitori ai oraselor din toata lumea. Romania a participat astfel la initiativa devenita globala de renuntare la consumul de energie electrica, pentru a trage un semnal de alarma in legatura cu incalzirea planetei. Initiativa apartine Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” si Astroclubului Bucuresti, cu ocazia Orei Pamantului.

Locuitorii Capitalei si companiile care vor sa participe la manifestare pot aprinde lumanari la ferestrele dinspre strada, precizeaza organizatorii.

Este vorba despre o initiativa aparuta anul trecut in Australia si care in cursul acestui an a capatat amploare prin participarea a 27 de orase din intreaga lume sub numele "Earth Hour".

In anul 2007, locuitorii orasului Sydney au luat pozitie fata de amenintarea pe care o reprezinta incalzirea globala.

Numai ca ceea ce incepuse initial ca o initiativa a unui oras impotriva incalzirii globale, a captat atentia intregii lumi. Astfel sambata, 29 martie 2008, 24 de orase din intreaga lume au participat la Earth Hour intre orele 20-21.

Cele 24 de orase sunt: Atlanta, Chicago, San Francisco si Phoenix in Statele Unite, Bagkok din Thailanda, Ottawa, Vancouver, Toronto si Montreal din Canada, Dublin din Irlanda, Sydney, Perth, Melbourne, Canberra, Brisbane si Adelaide din Australia, Copenhaga, Aarhus, Aalborg si Odense din Danemarca, Manila din Filippine, Suva din Fiji, Christchurch din Noua Zeelanda, Tel Aviv din Israel.