20 de ecologisti de la Greenpeace au vrut sa il intampine pe presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, cu un banner in care salutau gestul tarii sale de a interzice Organismele Modificate Genetic. Activistii au ajuns insa la Politie si au fost amendati cu cate 1000 de lei, fiindca manifestatia nu avea avizele legale.

20 de activisti au urcat pe schelele montate pentru restaurarea Arcului de Triumf, unde au intins un un banner de 10/8 metri, cu mesajul "Romania: JOIN FRANCE AND GO GMO FREE!/ ROMANIA: URMEAZA FRANTA, STOP OMG!", adresat Guvernului Romaniei.

"Am apucat sa tinem bannerul pe schele aproximativ jumatate de ora, dupa care fortele de politie ne-au retinut din cauza ca protestul nu avea avizele primariei", a spus Gabriel Paun, coordonator Greenpeace Romania, pentru HotNews.ro. "Nu am mai solicitat aviz pentru foarte multe solicitari ale noastre de organizare a protestelor au fost respinse", a mai spus Paun.

Activistii, care cer autoritatilor romane sa se alature Frantei si sa interzica organismele modificate genetic, au protestat si saptamana trecuta, in fata Palatului Victoria, cerandu-i premierului sa interzica cultivarea porumbului modificat genetic.