Pe parcursul lunii octombrie 2017, "Orase Curate", campania nationala ECOTIC dedicata colectarii electricelor si electronicelor uzate din mediul urban, a luat startul in mai multe localitati: Baia de Aries, Vaslui, Iasi, Comanesti, Otopeni si Borsa. Campania a incurajat locuitorii celor sase orase sa vina si sa predea corect echipamentele electrice si electronice uzate la centrele de colectare locale. Din cele sase localitati s-au colectat peste 10 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Campania Orase Curate 2017Foto: Hotnews

Organizatia ECOTIC, in parteneriat cu autoritatile si companiile de salubritate locale, continua, de-a lungul anului 2017, campania nationala "Orase Curate". Dupa ce a trecut prin Botosani, Filiasi, Targu Mures, Dorohoi, Braila, Piatra Neamt, Galati, Bragadiru, Motru Radauti, Timisoara, Ploiesti, Cluj-Napoca, pe parcursul lunii octombrie 2017, locuitorii din Borsa, Otopeni, Comanesti, Vaslui, Iasi si Baia de Aries au fost informati si incurajati sa devina constienti de problema deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si de necesitatea de a le preda corect spre reciclare.

Astfel, in perioada campaniei, orice locuitor al celor sase orase care a predat un deseu de minim 5/10kg cumulate la punctele de colectare locale, a primit un premiu instant. Punctele de colectare au fost amplasate in zone anuntate din timp catre populatie, prin intermediul materialelor de comunicare.

La final de campanie, cele sase orase au raportat un total de aproximativ 10.300 kg DEEE colectate, astfel:

  • Borsa - 2 tone DEEE
  • Otopeni -  2 tone DEEE
  • Comanesti - 2 tone DEEE
  • Vaslui - 1,3 tone DEEE
  • Iasi - 2 tone DEEE
  • Baia de Aries - 1 tona DEEE

Campaniile din Borsa, Otopeni, Comanesti, Vaslui, Iasi si Baia de Aries au continuat, in anul 2017, programul national "Orase Curate", un program itinerant al Organizatiei ECOTIC, dedicat colectarii DEEE in mediul urban.

Pentru mai multe detalii:www.ecotic.ro.