Zece judete sunt sambata sub atentionare de Cod galben de ninsori si vant, in zonele montane, au informat meteorologii. Pentru unele judete, atentionarile au fost emise inca de dimineata, iar ulterior Administratia Nationala de Meteorologie le-a prelungit pana dupa-amiaza.

Update Ora 12.39: ANM a prelungit atentionarea de Cod Galben pana la ora 17.00 pentru Mehedinti, Gorj, Valcea.

Pentru judetele Hunedoara, Caras-Severin, Prahova, Arges, Dambovita, Codul a fost prelungit pana la ora 15.00.

Pentru Brasov si Sibiu, atentionarile nu au fost deocamdata prelungite dupa ora 13.00.

Update Ora 10.30: Meteorologii au emis, sambata, trei noi atentionari de Cod Galben de ninsori si intensificari ale vantului, in zonele de munte, in judetele Brasov, Sibiu si Hunedoara. De asemenea, acestia au prelungit pana la ora pranzului, atentionarile pentru Mehedinti, Gorj si Caras-Severin.

Astfel, judetul Hunedoara, la altitudini de peste 1700 de metri, este sub atentionare de ninsoare si intensificari ale vantului cu viteze la rafala care vor atinge si depasi 90-100 de km/h, pana la ora 12.00.

De asemenea, in zonele de munte ale judetelor Sibiu si Brasov, vantul va depasi la rafala 70-80 de kilometri pe ora, viscolind zapada, pana la ora 13.00.

Stire initiala

Sambata simineata, in Mehedinti si Gorj, in zonele de munte, vantul ar putea depasi pana la ora 9 dimineata 70-80 km/h, iar tot pana la aceeasi ora in Caras-Severin, la altitudini de peste 1700 de metri, vantul va depasi la rafala 90-100 km/h si va ninge.

De asemenea, si la Valcea, Prahova, Arges si Dambovita va ninge si va bate vantul cu 70-80 km pe ora la altitudini de peste 1700 de metri, pana la ora pranzului.